God morgon!

Idag börjar man sent då. Skönt men ändå irriterande på något sett. Ganska slapp dag i alla fall, matte, eget arbete och idrott. På idrotten ska vi tydligen simma och det känns grymt bra, så länge hon inte tvingar mig att dyka. Att simma är en idrott jag känner att jag klarar av. Jag har en helt okej teknik, inte som i löpning där jag dör direkt, så jag klarar att simma en bra bit utan några större problem. Simning känns inte alls lika ansträngande heller på något sätt. Det är det ju, det är sjukt bra träning, så därför är det väl bara bra att jag inte ser det som någon större ansträngning antar jag. Jaja..nog om det!

Nu tänkte jag äta något och kolla igenom lite läxor och sånt så kanske jag hinner tillbaka hit en gång till innan jag går, vem vet.

- Madeleine

*Spoiler* Andra Avenyn *Spoiler*

Och jag menar det verkligen!

*Spoiler*

Ni vill inte läsa om ni följer AA och inte har sett alla veckans avsnitt.

*Spoiler*

Men jag måste skriva av mig.

*Spoiler*

Och AA forumet är inte tillräckligt.

*Spoiler*

Okej, sista varningen nu!

*Spoiler*

Adam...älskade Adam <3 Jag fruktar det värsta men jag lever forfarande på en liten liten strimma hopp. Alla tycker jag är sjuk i huvudet som inte tycker synd om Kim. Men när det gäller Adam så kan jag verkligen inte göra det. Just nu är jag mer sur på Kim för att han inte lyssnar! hade han lyssnat från början så hade det aldrig blivit så här. Adam, Adam...du kommer att vara saknad om du försvinner, oh så saknad <3

Det borde inte vara tillåtet för manusförfattare att lämna en handling så...

- Madeleine


Erika <3

Alla bilderna är hela sämst, jag vet! men jag älskar dig precis lika mycket i alla fall Erika. Det kommer jag alltid att göra. Hoppas att du vet det. Om inte annat så gör du det nu. Allt blir bra. Jag lovar.

<3

Jag älskar dig!

- Madeleine

Hellu

Nu ska jag plugga lite engelska och kanske lite historia om jag orkar också. Efter det tänkte jag se om det finns någon möjlighet att få tag i den andra datorn så att man kan få spela lite Spore, som brorsan fick igår. Det ser dock väldigt hopplöst ut, känns som om hela familjen står på kö för att få komma åt den där datorn. Just nu är det mamma som spelar. Ikväll är det Andra Avenyn också! som jag har längtat, jag vill veta vad som händer. Så råkar jag veta att tisdagens avsnitt kommer bli mycket hett att titta på med så det ska lätt ses på datorn direkt efter att dagens gått på tv. Gash. Underbart att det är igång igen faktiskt.

- Madeleine

Engelska

Blir ni glada nu mina små vänner i NV1d?

vocabulary check - chapter 2

Alla oregelbundna verb som kommer på provet.

- Madeleine

Grattis!

Idag säger vi Grattis till min lillebror som  blir 14!

...och till mig som måste plugga hela helgen.

Wiho

- Madeleine

Ett inlägg

Jag funderar på om jag ska skriva ett inlägg som kommer att väcka starka känslor hos en del. Jag har funderat på det ett tag nu. För eller senare kommer jag att skriva det. Jag vet bara inte hur lång tid jag borde låta det gå. Om jag borde ha mer fakta. Jag vet inte hur många det är som läser som det kommer att beröra. En vet jag absolut säkert...sen kanske det är två möjligtvis tre till. Men vad vet jag, ni kanske är ännu fler? Sen vet jag att det finns ett gäng som det kommer beröra på ett helt annat sätt. Som kommer att ta åt sig utan att egentligen veta vad det hela handlar om. Så har vi ju de som det inte berör på något sätt, som vet vad det handlar om men inte kan sätta sig in i just den här situationen. Jag tror jag väntar lite. Ikväll är inte rätt i alla fall. Vem vet, kanske kommer det upp imorgon, eller på måndag, eller om en vecka eller någon annan gång. Vi får se. Kommer gör det i alla fall, för eller senare.

- Madeleine

Men hej!

Jag känner mig så inaktiv det sista nu! men jag är ju tillbaka i skolan igen efter sjukdom i början på veckan och det har varit lite att ta igen. Dock inte så farligt som jag trodde men ändå en del. Idag fick vi dessutom reda på att vi skulle lämna in instuderingsfrågorna i historian som alla trodde var frivilliga. Men inte då. Jag fick i alla fall lämnat in dom för ett tag sedan så nu känns det skönt att ha dem ur vägen i alla fall.

Sen resten av helgen så blir det till att plugga massor med matte, italienska och engelska och kanske lite mer historia om jag orkar. Därför blir det ingen bokmässa för mig i år även om jag har haft två olika personer som har frågat om jag vill gå med dem. Nu får det bli som så att jag säger nej till båda.

Lillebror fyller år imorgon med och då kommer massa folk hit och vi ska äta fondue som vanligt. Det blir nog mys. Och jag lyckades hitta en present till ungen med! *stolt* Jag kanske borde slå in den nu föresten, när han är på träning..jaja, det blir nog bra.

- Madeleine

Well

Jag har inte så mycket mer att säga än att folk borde skärpa sig.

- Madeleine

Den grekiska världen

Japp. Det är överskriften på det häfte med frågor jag ska sysselsätta mig med denna eftermiddag. Mer än så har jag knappt läst. Jag kollade på frågorna, det är typ läsförståelse frågor! jag fattar inte, vi har historia (!) ingen jävla svenska. Men det är väl bara att sätta igång antar jag.

- Madeleine


God morgon!

Idag blir det skola! äntligen! har saknat den lite men farmför allt alla människor!

Igår var det föresten massa folk på bloggen, tre personer från att det blev nytt besöksrekord! inte illa alls. Men det kanske blir så när man ligger i och skriver så mycket som 11 inlägg?

Och vet ni vad? jag loggade in på fronter förrut för att se om det var något väldigt viktigt jag behövde veta. När jag ändå var där passade jag på att kolla om det hade kommit in några kommentarer på mina inlämningar, det hade det. Jag fick MVG på engelska bokrecensionen! :D Happy! Det fanns lite grejer jag kunde förbättra i uppbyggnaden och innehållet men min engelska var tydligen helt fel fri!!!

- Madeleine

Andra Avenyn forumet

Haha..jag har börjar hänga på svt's Andra avenyn forum igen. Så sjukt kul! alla är så patetiska, och jag med. Man blir seriöst som en en liten kändiskåt, skvallrande 12-åring när man är där inne. Jag försöker dock hålla mig så seriös som möjligt.

- Madeleine 

Miep

Jag ihh:ar mig över lite riktig musik istället!

"Question: After the release of the album you'll embark on another world tour in January. Are there any support bands confirmed already and what can your fans expect this time?

Tobias: Support acts are not confirmed as of yet. Only our opening act for the European leg of the tour, it's a Swedish Hard Rock act called "Heat". They are quite unknown, but that will change as they are the best AOR-band I've heard in the last 15 years. Every song is a hit and these guys are still damn young. If you wanna support the scene, you have to make sure great bands like that get their chance. As for our shows on the European-tour: People can expect a big party of course. We'll play old and new material, we'll bring a giant stage set and just have fun. That's the quintessence of an Edguy show. We've always been a different kind of band, that's why some people dislike us with such passion. When you attend an Edguy show the atmosphere is unique because with our behaviour we have alienated the intolerant people years ago already. Fortunately, cause otherwise the venues would be too small by now. So we may play to only 2000 people a night maybe, but you can be sure those 2000 people are wonderfully odd fellows with a fine sense of humor and a feel for good music, they are just like us. And I am sure they get red pustules on their arses, when a band is dishonest.
"

Ahh...jag längtar så sjukt mycket! 2 februari 2009! Underbara, älskade Tobias! Läs mer här!Och en video med så att vi slipper alla den andra "bebis musiken" jag har lagt upp innan idag.

- Madeleine

Så..

Nu får det vara slut på nostalgin, jag orkar inte lyssna på Lucy Street också.
 
- Madeleine

Eva och Adam

På tal om Eva och Adam i samband med Shebang. Jag är på nostalgi humör idag..

- Madeleine

RomeoDet är väl den låten man främst känner igen med Shebang. Eva och Adam och det där. Trots det har jag en signerad skiva med dem, hallå?

- Madeleine

Shebang

Seriöst, den där Spice girls skivan var ju segare än Metallica! Satte på Shebang nu i alla fall och hoppas på lite mer fart.

- Madeleine


Skola

Mitt i all musiken, det finns ingen söt i NV1d som skulle vilja vara så snäll och berätta för mig vad jag har missat?

- Madeleine

Caramell

Jag lyssnade igenom en skiva med Caramell för en stund sedan också hade dock inte så mycket att säga om dem. Men självklart ska de också få ha en låt i min blogg.- Madeleine

Spice girls

Haha..det är snart slut, tror jag.

Just nu spelas Spice girls i alla fall och jag kom på att den enda låt jag egentligen har full koll på och kopplar till Spice girls är Wannabe. Några andra låtar kommer jag inte ihåg, typ.- Madeleine

Aqua

Jag upptäckte att jag har båda Aquas album. Debuten Aquarium och uppföljaren Aquarius. För de fleste är Barbie girl från Aquarium den typiska Aqua låten. Jag kan inte förneka att det är den första jag tänker på när någon säger Aqua. Och Doctor Jones från samma platta. Nu när jag sitter och lyssnar på det så inser jag att jag dock inte känner igen någon av de andra låtarna på Aquarium. Den var bara hemsk faktiskt. Jag satte på Aquarius istället och jävlar vilka minnen det blev. Den skivan har jag lyssnat sönder. Men jag vet inte, låtarna på den skiva har inte alls fått samma uppmärksamhet. Men det är stor skillnad, Aquarius är många gånger bättre faktiskt.- Madeleine

BubblesJag sitter och lyssnar igenom gamla skivor. Det är så grymt kul. Nu har jag precis lyssnat igenom Bubbles Rock the world och insett att jag fortfarande kommer ihåg dansen vi alltid dansade till den här låten, one 2 six. Sjukt.

Vilka ska jag ta nu? Aqua? Caramell? Spice girls? Shebang?

- Madeleine

Jehovas vittnen

Jag har tänkt på det där. Under låg- och mellanstadiet hade jag en som var Jehovas vittne i min klass. Det var aldrig någon som brydde sig om det. Man tänkte inte på det. Han firade inte födelsedagar eller jul och sen var det inte mer med det. Ingen kommenterade, ingen frågade. Jag tror egentligen aldrig jag insåg att han var annorlunda förrän nu senare. Han var ju inte annorlunda. Men så fort det står om dem i media så är det som i den här artikeln, de behandlas illa. Vad var skillnaden på oss? varför såg inte jag och resten av mina klasskompisar ner på den där killen? inte för att jag tycker att vi borde ha gjort det, absolut inte! men, kan det bara vara så enkelt som att våran skola var så snäll och underbar? så accepterande? jag vet inte, jag har tänkt på det tidigare, jag har aldrig kommit fram till något, jag kommer nog aldrig att göra.

- Madeleine

Småstad

Hallå! God dag!
Ta ett tag och samla upp stickorna.
Det är vår i stan kom följ med
och se alla flickorna.
Jag väntar vid Picasso,
kom och möt mig om en stund.
April har bara börjat,
å luften är salt och nyfiken ung.

Och jag blev född i en småstad.
Jag växte upp, blev kär i en småstad.
Hur jag än vrider och jag vänder mig
så kommer allt tillbaka igen.

Och jag känner bror i en småstad
mina vänner bor i en småstad
Hur jag än böjer och jag vänder mig
så blir det till en småstad igen.

Goddag! Hallå!
Kom och skriv en hälsning på murarna
Det är höst i stan, bäst du springer
fort mellan skurarna.
Jag vill visa dig mina gator
där tiden gått för fort.
Jag vill visa dig mina rötter
där gammal mans fötter kommit och gått.

Och jag blev född i en småstad.
Jag växte upp, blev kär i en småstad.
Hur jag än vrider och jag vänder mig
så kommer allt tillbaka igen.

Och allt jag kan är spår från en småstad
Och allt jag gör beror på en småstad
Hur jag än böjer och jag vänder mig
så blir det till småstad igen.

Och jag blev född i en småstad.
Jag växte upp, blev kär i en småstad.
Hur jag än vrider och jag vänder mig
så kommer allt tillbaka igen.

Och allt jag kan är spår från en småstad
Och allt jag gör beror på en småstad
Hur jag än böjer och jag vänder mig
så blir det till småstad igen.

Och jag andas luft från en småstad.
Det är bara hav och kust och en småstad.
Hur jag än vrider och jag vänder mig
så blir det till småstad igen.

Gyllene tider

Fråga inte. Jag fick bara ett infall. Nu ska jag krypa ner i sängen och lyssna på min (pappas) GT25 skiva. Minnas min 12-års dag och vara sentimental. 7 augusti 2004 <3

Otippat, visst är det?

- Madeleine

Köket

Mina nya grannar håller på att flytta in och det ger ett enormt sug efter att spendera hela dagarna i köket. Ja, så att man kan spana lite menar jag. Därför ska jag nu försöka väcka min hjärna till liv genom att ta med biologiboken och sätta mig i köket. Jag får i alla fall försöka göra något vettigt.

- Madeleine

Love Actually

Jag låg och kollade på den igår kväll och då upptäckte jag en sak som jag av någon anledning aldrig har tänkt på innan. Alan Rickman spelar ju i den! jag blev helt chokad när jag fick syn på det. Jag menar, jag har sett Love actually massor med gånger och Alan Rickman känner man igen. Så nu förstörde jag den filmen igår genom att se Snape hela tiden. Seriöst det är jobbigt. Alan Rickman är en jättebra skådespelare men ändå kan jag bara se Snape i varenda roll han gör. Jag blir galen på det.

- Madeleine

AlltidVi skulle kunna hålla på hur länge som helst, Draco är ändå min <3

men jag älskar dig i alla fall Erika <3

- Madeleine

Andra Avenyn

Gah! Andra avenyn började igen igår och jag ska börja det här inlägget med att skriva

SPOILER

för er som inte har sett all tre avsnitten på nätet.Ni är varnade.

Jag är så skjukt glad. Jag har varit tveksam till om jag ska orka följa Andra avenyn den här säsongen men nu finns det ingen återvändo. Han är tillbaka. Älskade Adam. Fatta hur sjukt glad jag är!

När det gäller AA så finns det två läger tror jag. De som älskar Kim/Liv och vägrar att acceptera något annat och de som jag, som aldrig har varit speciellt förtjusta i kombinationen Kim/Liv. Jag älskade Liv/Andreas och jag älskar Kim/Adam ännu mer. Om det blir så, så tror jag inte att jag kommer gilla Liv/Markus så mycket heller. Det är inte Livs stil. Fast egentligen så spelar det mindre roll, så länge det är Kim/Adam så är jag mer än nöjd.

Sen måste jag bara säga att familjen Niklasson verkar allmänt jobbig också. Jag tror första säsongen var waaay bättre än vad den här kommer att bli.

- Madeleine

Helgen

Förutom att Lea smittade ner mig totalt då så har helgen varit helt underbar. Som ni väl har förstått vid det här laget så tog jag och Lea bussen upp till Erika på Uddetorp i Skara i fredags. Det var mys. På skolan så tittade vi på film och åt marshmellows med vispgrädde. 9c's nationalrätt enligt Lea, gott är det i alla fall. Erikas rum var supermysigt också och jag blev så sjukt sugen på att bo på internat. Det verkar så himla härligt.

Sen på lördagen så var det ju öppet hus då och jag och Lea stod med Erika på hennes station; internatet. Det var väldigt händelselöst. Vi stack i alla fall i väg en stund och tjatet om att jag skulle köra (alltså sån där trav grejs ni vet) började igen. Vi får väl se om ni lyckas övetyga mig under något av de öppna hus som är kvar. När det hela var slut så bar det av hemåt i Mias bil. Trevligt som alltid. Jag och Erika bestämde på impuls också att jag skulle åka med upp till henne och sova där. Lea dissade oss. Mamma tittade typ bara på mig när jag kom in rusande hemma och packade om.

Hos Erika så skulle hennes yngsta syster, Elsa, ha disco. Det gick väl som det gick men jag hade trevligt med Erika i alla fall. I Erikas rum kändes det som om det var massor med plats när det bara var två som skulle sova där. Vi pusslade också färdigt pusslet som Lea alltid brukar ha sönder. Fast det saknas en bit och det är segt.

När jag kom hem på söndagen så pluggade jag och kände hur näsan bara blev tätare och tätare. När jag började inse att jag inte skulle kunna gå till skolan om det fortsatte så så började jag hälla i mig massa grejer jag kunde hitta hemma..det hjälpte dock inte.

- Madeleine


Dead

Nej, bara nästan. Men ni måste tro att jag är död. Först ingen bloggning under helgen och sen har jag inte visat mig någonstans idag heller. Vilket beror på att jag är jätteförkyld! och jag skyller på dig Lea!

Gah..jag hatar att vara sjuk, man missar så mycket då. Hoppas det inte har hänt något allt för viktigt i skolan idag. Någon får gärna uppdatera mig.

- Madeleine

Skaaaara!

Tjoho people! Lea är duktig och fick igång Erikas internet igen och nu tvingar hon mig att blogga xD Så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Men det blir nog bra..haha. Jaja...vad har ni för er då? Jag är på Erikas skola i Skara om någon har missat det. Trevligt värre.

- Madeleine

Skara

Idag blir det först skolan med långt studiepass hela eftermiddagen. På studiepasset ska jag och Anna försöka få ihop en någorlunda vettig labrapport hade vi tänkt oss. Sen vet jag inte riktigt vad jag tänkte hitta på, göra den sista uppgiften jag har kvar i matten kanske och instuderingsfrågorna i SO:n. Vi får se vad som händer.

Efter det så ska jag i alla fall stressa runt lite hemma innan jag och Lea ska ta bussen in till Gbg och sen vidare till Skara vid 17.40. Ska bli mycket kuligt att bo med Erika på hennes internat en natt. Wiho!

Eftersom ska vara i Skara där Erika igen verkar ha problem med sin uppkoppling så blir det nog ont om uppdateringar. Så sakna mig.

- Madeleine 

Metallica

Nu bestämmer jag att det är bevisat. Efter att jag varit med om det ett par gånger. Man somnar till Metallica.

- Madeleine

Äntligen!

Jag är en aning ganska väldigt mycket sur på cdon. Men nu, efter nästan en vecka, så ska jag lyssna igenom Metallicas nya Death Magnetic. Innan pappa kommer hem och lägger beslag på den hade jag tänkt mig.

- Madeleine

Yesterday

Föräldrarmötet igår gick väl bra om man bortser från att mamma träffade på miljoner människor som hon tydligen känner. Scary. Hon börjar bli som mormor. Jag gillar det inte.

Så fick vi reda på att vi tydligen ska åka med klassen till Krokholmen 2-4 oktober (var det väl?). Det kommer säkert bli superkul.

- Madeleine

Congrats!

Grattis till Elin som fyller 16 idag! :D

- Madeleine

Onsdag

Det händer inte så mycket speciellt just nu. Dagarna kommer och går. Ikväll är det föräldrarmöte som man ska med på i alla fall. Får se hur det blir. Nu borde jag skriva på min book review, men det vill inte bli som jag vill så jag får se hur det går.

Vad har ni för er?

- Madeleine

Avantasia - Lost in spaceKärlek <3

Jag totalt älskar Tobias Sammet!

Fast jag kommer nog aldrig förstå varför han klippte av sitt underbara hår.Gah! jag sitter här och dör bara av tanken på att dra handen genom det där håret. Underbart, underbart.

- Madeleine

Kantareller

När man vet att man är bortskämd med kantareller:

Det serveras pasta med hemmagjord kantarellsås...

Jag: Fy vad mätt jag blev!
Bror: Jag med!
Jag: Är det pastan eller kantarellerna man blir mätt på?
Mamma: Det skulle väl låta om ni sa att ni åt så mycket kantareller att ni blev helt mätta?
Jag: Jo...
Mamma: Men kantareller är ganska mättande. Ni kommer väl ihåg när vi gjorde kantarellpizzorna?
Jag: Ja, då var det ju inte direkt tortillabröden man blev mätt på...

Så, jag tror att det var kantarellerna. Och jag säger att jag blev mätt på kantareller. Jag vet att jag är bortskämd med kantareller. Vad skulle vi göra utan dig, morfar?

- Madeleine

Idrott...

Min idrottslärare kan nog inte tycka att jag är riktigt normal.

Förra gången..."Jag klarar inte av det här, det går inte"
Denna gången..."Jag springer inte"

Känns som en underbar start och jag tror hon har rätt bra koll på vad jag tycker om idrott. Men orientering nästa gång känns lite bättre i alla fall. Så länge man inte behöver hålla på och spring allt för mycket. Men själva koncept med orientering, läsa kartor och leta och så, det känns helt okej. Det är mer min grej.

Jag tror ni kan vänja er vid att höra mig klaga på idrott varje tisdag eftermiddag faktiskt. Det känns som om det kommer att bli en tradition.

- Madeleine


Stolthet och fördom

Well, nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på Stolthet och fördom en stund. Serien of course.

Börjar 11.25 imorgon, det är mys.

Godnatt på er!

- Madeleine

Snälla lilla jag

Så snäll är jag mot mina små klasskamrater och lägger upp alla våra glosor på glosor.eu.

Så ni kan sluta tjata nu, orden ligger där!

- Madeleine

Offentlighet

Jag tycker att alla borde läsa det här inlägget av Stina-Lee och tänka på det. Inte bara när det gäller bloggvärlden utan alltid.

Alltid.

- Madeleine

@ Erikas place

Jag får väl börja att berätta om min helg där jag redan har börjat.

Det underbara halsbandet fick jag av Erika. Det finns tre stycken till. Tillsammans blir det.

Best
(Lea) friends (Erika) for (Alex) ever (Jag).

Tack Erika <3

Helgen har alltså spenderats med Erika och Lea mitt ute i ingenstans (aka hos Erika). Supermysigt som alltid.
Vi har...
...Spelat Disney-spelet som Erika självklart vann överlägset, precis som det ska vara.
...Pratat med folk i telefon.
...Tittat på CSI: Miami.
...Pusslat.
...Väntat på Lea.
...Tittat på film.
...Läst Erikas HP-fan fiction.

Men jag förstår att det ni alla har väntat på att få höra om (även om ni inte vet om det) är hur det gick när Lea och Erika skulle rida. Först hämtade vi Crafty och Amanda och jag tycker att det gick jättebra. Erika, Lea och Emmy skulle nog säga något annat dock. Men när vi skulle hämta Shadow så höll jag så snällt, så snällt i grinden medan Lea hade lite mer problem med lilla Amanda. När vi sen var uppe vid Erikas hus igen så tröttnade Emmy så då var jag tvungen att leda Crafty hela vägen upp till stallet. Jag tycker det gick helt suveränt ända tills jag skulle få in den dumma hästen i stallet. Jaja..det blev bra till slut i alla fall. Elsas kompis Ellen skulle rida istället för Emmy så jag fick sällskap av Elsa på min lilla cykeltur tillsammans med hästarna och inte att förglömma...getterna. Ja, för ni trodde väl inte att jag skulle rida eller? För det händer inte.

Kul hade vi i alla fall och jag saknar er igen tjejer. Skara nästa helg! <3

- Madeleine


Ever

Tjejer. Jag säger det här väldigt sällan.Jag älskar er.

Best friends for ever

<3

- Madeleine


Shock

Jag är enormt sugen på att åka in och shoppa sönder mig på shock. Det är konstigt. Jag hatar egentligen att shoppa. Jag vill till shock. Titta bara.

   
  

Och det finns massa, massa mer!

- Madeleine

Bloggkoll

...ligger nere för tillfället. Det är irriterande. Det förstör mitt liv. Jag hänger inte med på vad som händer i världen. Gah. Kom tillbaka. Jag klarar mig inte utan bloggkoll ju. Fan va beroende man kan bli.

Andra är beroende av kaffe. Jag är beroende av en hemsida.

- Madeleine

Bloggar jag bevakar version 2

Version 1 hittar ni här.

Ja, jag försökte ju för ett par dagar sedan men då hade jag problem med min internetuppkopling och när jag nästan var klar så raderades allt. Nu gör jag ett försök igen och hoppas att det går bättre den här gången. Enjoy!

Bloggning
Designa din blogg - Vill du ha en snygg blogg men är kass på allt som har med webbdesign att göra? räddningen är här.
Bloggkommentatorerna - En skön sammanfattning av det viktigaste som skrivs på de största bloggarna. Eller hur var det? kommenterar gör de i alla fall och kul är det.

Foto & bild
Mjawsan - Den här bloggen ligger nere just nu. Annars publicerar Sofia bland annat sina bilder där, hon är konsertfotograf. Nu kan man se hennes bilder på bdb där hon kallar sig majuy.
Erik Keding - En skämtsam kille som gillar att hålla på med det kreativa. Han målar fantastiska tavlor och driver med modeblogg-världen.
Fotograf Emelie Ohlsson - Absolut en av mina favoriter. Så underbart härlig människa och vackrare bilder är svårt att hitta. Verkligen jätteduktig är hon.
Imitjdesajn - Följde honom på bdb innan han startade blogg och nu följer jag självklart bloggen med. Kan vara ganska intressant ibland.
Maria - Maria har en lång bloggpaus just nu, jag hoppas hon kommer tillbaka för hennes blogg är supermysig och hennes bilder också.
Matilda Hammar - Foto, humor, kreativitet, tokerier. Matilda är inte rädd för att göra bort sig själv.
Miss Awesomeness - Jätteduktig fotograf och illustratör men det jag gillar mest med hennes blogg är hennes åsikter som hon alltid står fast vid.
Nevnarien - En av de första bloggarna jag började läsa. Elin är helt underbart duktig på allt. Jag fattar inte hur hon lyckas. Men lyckas, det gör hon.
Sabbaa - Jag är fortfarande sjukt imponerad av honom. Jag försöker se brorsan i hans roll men det går bara inte. Grymt
härlig är han och jätteduktig på att fota.

Info
Bloggkoll, blogg.se, last.fm - bara för att hänga med.

Mina egna
Madeleine - Min livejournal, på engelska, om ett litet hemligt projekt som dock ligger nere för tillfället.
Maols - Klart man bevakar sin egen blogg, ego.
Maols smycken - Bloggen till hemsidan.

Musik
Masa - Underbar blogg om metal. Gillar väldigt mycket.
Metal - Annan blogg om metal, på engelska, dock inte alls lika underbar som den över.

Tänkvärt
The earth blog - Blogg om att rädda världen typ, på engelska, sjukt bra och tankeväckande.

Utomlands
Sophie - En tjej som har bott i Florens, Italien sen 2002. Behöver jag ens säga att jag älskar Italien?
Louise - Sveriges största au pair blogg. Även om jag inte tror att au pair livet är något för mig så är hennes blogg väldigt intressant. Man blir verkligen inspirerad att göra vad man vill med sitt liv.

Utvärderar
Lily-bloggen - kommer en populära bloggar om den snart. Handlar om söta Lindas liv och vardag.

Vänner
Alex-Green - Alex blogg om hennes liv, typ.
Bikinisexbanana - Lollo. Hon uppdaterar inte så ofta men när hon väl gör det skriver hon underbart härligt.
Elin - Elin har precis startat sin blogg, ska bli intressant och se vad som utvecklas av den.
iliaa - Cecilia skriver om allt mellan himmel och jord och sitt liv.
Johannapson - Typisk dagboksblogg med en hel del bra tankar och funderingar här och där.
Lealoud - Leas blogg handlar verkligen om allt och ingenting.
Madeleinei - Madde skriver helt gudomligt bra och mycket tankvärda inlägg.
Anna - Jag har inte läst Annas blogg så länge så jag har hunnit få ett riktigt grepp om den men den är i alla fall personligt skriven. Verkar jättemysig.

Övrigt
Blondinbella - Ja, hon är blondinbella, hon är intressant. Läs mer om vad jag tycker om henne här.
Club Vegas - Underbart! ett gäng killar som har tagit till sig uppdraget att ligga med hela Gbg typ? ibland känns det så i alla fall. Jag tycker deras blogg är störtskön, inte alltid rumsren, men åh-så roande.
Egoinas värld - Ironi, ironi, ironi! Egoina är härlig, ibland lyckas hon med sina skämt, ibland inte. Överlag är hennes blogg mycket värd att läsa.
Partypinglorna - Precis som Club Vegas - en festblogg med centrum i Gbg. Här dock skriven av tjejer. Kan också den vara enormt roande.
Kissie - Kissie, kissie, ja vad ska man säga? läs mer om vad jag tycker om Kissie här.
Stina-Lee - Härlig, naturlig blogg om Stinas liv. Läs mer om vad jag tycker om Stinas blogg här.
Storstadspojken - här borde jag skriva - Blondinbellas pojkvän, punkt. Men jag tycker faktikt att hans blogg har ett egenvärde. Ibland kan den vara riktigt intressant.
The blogg - En blogg av en fjortonårig kille - säger han i alla fall. Ibland kan man fundera. Men jag tycker han är stentuff! jag gillar killar som vågar vara annorlunda.

Det var det hela. 39 stycken om jag har räknat rätt. Det är lite färre än förra gången i alla fall. Hoppas ni hittade något intressant. Säg till om det är någon länk som inte funkar, för ni kanske förstår att jag inte orkar kolla igenom alla nu?

- Madeleine

Fredag

Först svenska och so på förmiddagen och så studiepass hela eftermiddagen. Sådär lagom segt ni vet. Först kollade jag och Anna till våran blomman, den växer på bra måste jag säga. Go oss. Efter det planerade vi vårat SO/svenska arbete om Antiken. Alexander den lille kommer ta över världen! för vi är så seriösa. Sen så fick vi glass och jag, Anna och Elin stod vid "palmen" och drömde oss bort. Trevligt. Efter det så gick det väl sådär med att komma igång med instuderingsfrågorna i SO:n igen. I helgen har jag i princip inga läxor att göra! jag ska kolla igenom italienskan lite snabbt på söndag bara och engelskan som egentligen var tills i torsdags. Utöver det så är det ända vi har till nästa veckan frågorna i naturkunskapen som jag redan har gjort. Ja, och så har vi ju bokrecensionen i engelskan till om två veckor också, men det är lugnt.

Soft, soft, soft! därför är det inga problem att sova hos Erika i helgen. Lea kommer en stund med. Jag har saknat er tjejer!! för vi har lite att ta igen nu va?

Förresten är listan på bloggarna jag bevakar på väg! publicerar den senare idag förhoppningsvis. Håll utkik!
 
- Madeleine

Melodifestivalen

Vad trött jag börjar bli på det där. Nu ska vi göra det till något ännu större. Internationella jurygrupper och mer dueller. Jag är ledsen men jag tror inte det hjälper. Jag tror inte det spelar så stor roll hur mycket pengar vi lägger ner på uttagningarna i sverige, det är inte det Europa kommer se. Europa kommer se det bidraget vi skickar. Det är där vi borde lägga energin. Om vi vill vinna så kan vi inte välja ut bidrag som ska vara underhållande. Det funkade för ett par år sedan men jag har en känsla av att världen är på väg att bli seriösare. Jag tror det som behövs är kvalitet.

Men visst kör ni på detta i år så får vi se hur det går. Går det åt helvete igen så tycker jag att det skulle vara riktigt intressant om man ett år provade att bara ha en final. Alltså strunta i deltävlingarna och välja ut typ tio bidrag som alla tävlar mot varandra under en och samma lördag. Inte massa långa turnéer på drygt en månad med andra chanser och grejer. Bara enkelt.

Men allt hänger väl på om man vill göra ett stort underhållningsprogram som lockar så många tittar som möjligt (vilket jag inte tror att det gör i och för sig) eller om man vill satsa på kvalitet och försöka vinna.

När jag var yngre älskade jag melodifestivalen, nu vet jag inte vad jag ska tycka...hur orkar folk?

- Madeleine

Den här dagen

Jag tror inte det finns någon som kan förneka att det infinner sig en konstig känsla när det står 11 september i kalendern. Det är något speciellt. Man reagerar. Jag reagerar alltid när jag läser om något som ska hända den 11 september. På något sätt känns det fel. Jag vet inte varför, men det känns som om det datumet inte finns på något sätt, som om det inte går att planera något då. Det bara är.

Sjukt egentligen, hur mycket en händelse, eller två, kan påverka. WTC var 7 år sedan nu och Anna Lindh var 5 år sedan. Det är lång tid. Jag var 9 respektive 11 år. Jag var liten då. Men jag minns ganska mycket.

2001 var jag hos en kompis. Hennes pappa skämtade ofta om det mest så när mamma kom och skulle hämta mig och han stod vid deras tv i köket och sa att dom hade kört in två plan i World trade center så var det ingen som trodde honom. Eller jag och min kompis fattade väl inte så mycket alls. Han fick oss i alla fall att komma och titta på tv:n och mamma var tvungen att tro honom. Dagen efter minns jag bara att alla gick runt i skolan och frågade varandra om man hade sett på nyheterna. Fast jag vet inte om jag egentligen förstod vad som hade hänt. Vad det innebar. Det var så långt bort. Det ingick inte i min värld.

2003 vet jag inte vad jag gjorde exakt. Men jag minns att vi pratade om det i skolan och jag har för mig att jag var arg över något. Visst var det så att det var något litet barn som hade försvunnit från ett dagis med? men som inte fick någon uppmärksamhet då alltid kretsade kring Anna Lindh? jag har ett svagt minne av det och att jag tyckte det var enormt orättvist att det inte fick så mycket uppmärksamhet. Men jag var liten då med. Idag hade jag nog också kunnat bli upprörd över det men jag hade ändå förstått varför det var som det var. Men det är klart att det inte är helt lätt för en elvaåring.

Som sagt, det är något speciellt. Det är inte många datum eller händelser jag har sådan koll på.

- Madeleine


Blaha

Känns som om jag bara skriver om massa plugg. Det måste vara grymt tråkigt så jag förstår absolut om ni inte orkar läsa min blogg dag ut och dag in. Nu är det i alla fall typ tredje dagen som jag har tagit hem biologiboken för att försöka få gjort de där uppgifterna till på onsdag. Så nu får jag se till att göra dem också tycker jag, så att det blir en bok mindre att släppa på. Jag menar, det är ju onödigt att överdriva och dessutom är min axel redan helt död.

- Madeleine

11 september

Jag vet inte om man ska skriva något? jag får fundera på det lite tror jag så får vi se vad som händer i eftermiddag.

- Madeleine

G'natt!

Världen lever fortfarande..

Imorgon börjar man nio då utan att ha en aning om vad man har för lektioner. Känns bra. Vi kanske har engelska glosor + verb, men det är det ingen som vet för vi vet inte ens om vi ska ha engelska imorgon. Det är nämligen introduktionsdag för alla, men eftersom vi hade våran tältning och paddling i början så ska vi ha lektioner. Men vi vet inte vilka lärare som kommer att finnas tillgängliga, därför vet vi då inte heller vilka ämnen vi kommer att ha. Men det blir nog spännande. Lite surprise så där.

Nu ska jag stänga ner datorn i alla fall. Godnatt!

- Madeleine

Varför?

Förlåt men jag jag inte låta bli att vara helt fascinerad. Jag tycker det är sjukt intressant hur människor fungerar ibland. Som när man kommer på idén till att göra något som det där.

- Madeleine


Jaha

Än lever vi...så jag antar att det bara är att sätta igång och plugga då eller?

- Madeleine

Wei!

Seriöst? är det bara jag som kommer somna med ett riktigt stort leende på läpparna ikväll? jag har alltid drömt om att få vara med när jorden går under. Och jag är seriös när jag säger det. Inte för att jag tror att jorden kommer gå under i morgon men jag tycker verkligen det hade varit så fräckt att vara med när jorden går under. Nu tror jag tyvärr inte att jag kommer få det då jag tror att det är så pass många år kvar att jag kommer ha varit död i många många år när jorden väl går under. Men man vet ju aldrig så jag fortsätter hoppas. Nu kanske inte jag hade planerat för imorgon men va fan, man får ju ta det som erbjuds eller?

Vi får se om det blir någon mer bloggning innan vi dör, om inte så hoppas jag att ni har haft ett bra liv alla!

- Madeleine

Läxor

Miep. Jag har lite lätt panik. Det känns som om jag har missat något. Det känns som om jag borde ha någon akut läxa som jag måste göra nu. Problemet är att jag inte kommer på något.

Till imorgon har jag:
- Italienska presentationsfraser [kan]
- SO stencil + några sidor att läsa [klar]
- Förhör på bråk [kan]
inget mer va?

Till torsdag:
- Ett antal engelska oregelbundna verb [kan typ]
- Några engelska glosor [kan typ]
inget mer va?

Till fredag:
- Kolla upp orden till svenskan [klar]
inget mer va?

Till nästa vecka:
- Läsa + svara på frågot i biologiboken [det är en vecka kvar - hallå?]
inget mer än så länge va?

Det måste vara något mer? fast jag har ingen aning om vad det skulle vara i så fall. Men det känns som om det fattas något. Hmm.

- Madeleine


Folk

Folk förvirrar mig ibland. Riktigt mycket faktiskt. Men jag är glad ändå.

- Madeleine

Vart tar tiden vägen?

Det känns verkligen som om jag har världens softaste schema. Tycker jag i alla fall. Det känns inte som om vi gör någonting eller har några lektioner ändå känns det som om jag lär mig hur mycker som helst. Jag fattar inte?

Idag var dessutom jättesoft.

Först naturkunskap - gick igenom hur man skriver labrapporter och så satt vi upp livets utveckling på jorden på ett snöre.
Sen håltimma innan lunch - då pluggade vi so och no och så lite snabbgenomgång av matten.
Sen lunch - inte världens godaste med blodpudding dock.
Sen individuell fotografering - jag, Anna och Elin knödde oss så att vi blev klara först typ.
Sen lunch igen - hahah...nej, jag och Anna var snälla och satt med Elin när hon åt.
Sen matte - gick igenom bråkräkning igen och så var jag och Anna bäst på algebra.
Sen egentligen ea - som de flesta faktiskt var duktiga Da Vinci elever och hade. Jag och Anna satte oss i biblioteket och slog upp orden i svenskan.
Sen ingen idrott - så då var jag social och väntade med Anna på bussen innan jag gick hem.

Nu ser det ut som om det är jättemycket men det mesta jag har skrivit är ju ingenting. Vi hade två lektioner. Och ja, det är klart jag pluggar på mina håltimmar, jag går nördlinjen ju!

- Madeleine


Bäst?

Jag kan inte låta bli att kommentera det här inlägget av Blondinbella. Jag håller absolut med henne till största delen. För att komma någonstans måste man satsa riktigt högt. Ofta högre än vad som är möjligt.

Det är bättre att satsa på stjärnorna och nå det högsta trädet än att satsa på det näst högsta trädet och nå dit.

Men jag tycker ändå på något sätt att Blondinbella i sitt inlägg, som så ofta annars också, blir lite för överdriven. Klart man ska tro att man är bäst, men man ska absolut inte överdriva för då blir man bara besviken. Alla når inte toppen hur bäst de än tror att det är, hur kul de än tycker att det är. Så är det bara. Det krävs en hel del ansträngning också. Vad det än handlar om så måste man kämpa, det räcker inte att tro att man är bäst. Det krävs mer. Så länge man är medveten om det så är det absolut en fördel att kunna ha den förmågan att se sig själv som bäst.

Fast det är en balansgång. Bara för att man ser sig själv som bäst för att det ska vara en hjälp för att nå dit man vill så kan man inte gå runt och se sig som förmer än alla andra. Det förlorar man bara på.

Så lyssna på Bella, hon är faktiskt rätt smart. Men, tänk lite själv också. Man ska aldrig lita blint på någon annan.

- Madeleine 


Bredbandsbolaget

Skönt att veta att det inte är min dator som fortfarande håller på att krångla trots att jag har börjat stänga av den nu. Men jobbigt att bredbandsbolaget har driftstörningar så att mitt internet kommer och går lite som det vill. Det gör att jag varken kan blogga eller plugga (eller aa..det finns ju annat jag kan göra också som inte behöver dator, men det är ju jobbigt) ordentligt och att vara social med folk på msn är ju inte att ens tänka på. Gaah.

- Madeleine


Åhh...

Ni får blogglistan någon annan gång! jag var nästan klar och då bestämde sig min dator för att dampa och allting försvann. Jag blir så trött.

- Madeleine


Välkomna!

Det finns tydligen några som verkade fatta att det är här på bloggen allt händer efter att jag skrev om det på bdb. Jag hoppas verkligen att ni återkommer för som sagt; det är här allt händer!

Nu ska jag knåpa ihop en ny lista över alla bloggar jag följer och sen kan jag glädja alla mina klasskamrater med att jag ska ladda upp engelska glosorna på glosor.eu (och italienskan om nu någon är intresserad av den). 

- Madeleine

Godnatt!

Ja, det vara väldans vilken aktiv dag det har varit på bloggen. 7 inlägg idag (+ detta), det var riktigt länge sedan det var sånt tryck här inne måste jag säga. I riktigt så högt tempo kanske jag inte kan hålla mig men det är klart att jag ska göra mitt bästa för att hålla bloggen så väl uppdaterad som möjligt mellan skola och annat viktigt. Men nu tänkte jag faktiskt stänga ner datorn för idag så det är väl godnatt som gäller antar jag. Imorgon blir det skola igen.

- Madeleine

ReklamUrsäkta mig men det här måste vara något av det värsta jag sett. Man kan få en iPod om man lånar en viss summa pengar. Det är sjukt. Jag hoppas verkligen att folk inte är så dumma att de går på det. Fast jag är ju inte heller dum så jag vet att det finns folk som gör det. Men ni kan väl hålla med om att det inte är helt normalt? Antagligen är räntorna på de där lånen sky höga med.

- Madeleine

Update

Det är inte mycket, men det är i alla fall en uppdatering.

- Madeleine

Populära bloggar: Natacha Peyre

Det var länge sedan jag fick förfrågan om att skriva om Natachas blogg. Fullt så länge har jag inte följt den men jag har följt den länge ändå. Just nu riktigt längtar jag efter att få ta bort den från min bloggkoll så nu är det helt enkeöt bara att skriva. Dock har jag inte så mycket att grunda något på, trots att jag har läst den så länge. Kanske det är det som är problemet, det står verkligen ingenting som är det minsta intressant där. Men mest av allt stör jag mig på hennes header, jag tycker den är så grymt ful!

Mja, ganska värdelös blogg tycker jag. Även om hon skriver ganska ofta så känns det som om bloggen är helt tom på innehåll. Någon som följer hennes blogg som har lust att förklara för mig vart det intressanta är?

- Madeleine

Noll

Helt sjukt! det var månader sedan jag var nere på noll nya inlägg på bloggkoll. Men nu är jag där igen, fatta hur mycket jag har läst de senaste dagarna! jag har även rensat en del och är inte i närheten av de femtiotal bloggar jag följde i somras men fortfarande är det en hel del.

Jag kanske ska göra en ny lista över de bloggar jag följer? vad tycker ni om det?

- Madeleine

Alice Cooper - I'm hungry


Hanging on to Max, Margaret Bechard

Ja, vad ska man säga. Först tyckte jag den var enormt tråkig, sen blev den ganska söt och sist så kom slutet och känsliga lilla jag började gråta. Åh..så sur jag blev på honom! men jag förstår varför författarinnan har gjort som hon har gjort. Hade hon inte gjort så utan fortsatt så som det "borde" ha fortsatt så hade det bara varit en "jaha, och nu då?-bok". Som det är nu blir det mer abrubt och det fastnar, i alla fall i mig. Men så är jag som jag är också.

Nu ska jag bara se till att skriva en grym recension på engelska utan massa svordomar och annat konstigt svammel som jag har en förmåga att få in i mina recensioner. Jag tror inte min engelska lärare skulle uppsakatta det, tyvärr. Men jag har ju några veckor på mig så det ska nog bli bra. Wish me luck?

- Madeleine

No need to worry!

Radion stod på i köket imorse och jag lyssnade lite halvt medan jag plockade ur diskmaskinen. Plötsligt var det något som fick mig att lyssna extra noga och jag kunde knappt hålla mig från att vika mig av skratt.

"Det misstänkta väpnade rånet i Kungälv igår visade sig vara en...svensexa! Fyra män sågs i en bil klädda i rånarluvor och man misstänkte att minst en var beväpnad. Senare visade det sig att det inte alls handlade om något rån, de skulle kidnappa den blivande brudgummen."

Eller något sånt. Jag kommer inte ihåg detaljerna. Men haha..snacka om att jag reagerade först! väpnat rån i Kungälv, hur ofta händer det liksom? och sen så var det en svensexa. Jag menar, i Kungälv av alla ställen? det är så typiskt va?

- Madeleine

Dagens uppståndelse i Skälebräcke

En älg stod i en trädgård och åt äpplen i...kanske femton minuter. Intressant värre. Fast jag kan ju inte förneka att jag stod ute på våran altan och spanade på den hela tiden. Sen sprang den förbi utanför oss, stannade och tittade på oss och sprang upp mot skogen igen. Så kom nu inte och säg att jag bor mitt i stan.

- Madeleine


Du, jag eller någon annan...

Just nu skulle nog många kalla mig elak. Jag vet inte, kanske jag är det. Dock är jag väldigt tveksam till det. Jag skulle nog i så fall mer vilja kalla det egoism. Även om det också klingar ganska fel. Fast, det beror på vad man har för definition av egoism.

Enligt mig behöver inte egoism vara något negativt, som det ofta framställs som att vara. Eller så är egoism negativit samtidigt som det finns något annat som är snarlikt egoism men som är viktigt. Att bry sig om sig själv och tänka på vad som är viktigt för just mig, just nu, det är viktigt. Ibland måste vissa saker gå ut över andra människor. Man kan inte alltid ta hänsyn till att alla alltid ska ha det bäst, för så funkar det inte, världen är inte rättvis. Hur gärna vi än vill tro det.

Jag har bestämt mig för att alltid prioritera mig själv först. Ibland kan man göra små uppoffringar som faktiskt handlar om att man själv ska må bättre även om det inte syns. Det känns. Men när det gäller större saker som kommer att förändra längre perioder av mitt liv så är det vad jag behöver som går först. Vad som är viktigt för mig. För jag lever mitt liv och det finns bara nu och jag vill göra det så bra det bara går. Det kanske sårar någon annan men då är det den personens problem och han eller hon har precis lika stor möjlighet att låta det vara och se till att han eller hon får ut det bästa av sitt liv.

Enligt mig, handlar inte det där om egoism. Inte heller om elakhet. Det är något annat som jag inte riktigt kan finna ett ord för. Det handlar helt enkelt om att ta vara på sitt egna liv. Något som för alla borde vara självklart. Ingens liv går egentligen ut på att alltid ta hand om och tänka på alla andra om nu inte just det får en att må bra. Jag har svårt att tro att någon funkar så men det finns säkert de som gör det.

I mitt liv är det i alla fall jag som har högst prioritet, men för all del, kalla mig elak om ni vill.

- Madeleine

Regn

Mys <3

- Madeleine

Populära bloggar: Lisaplace

Det var riktigt länge sedan jag skrev om någon "populär blogg" visst var det? men nu har jag följt Lisaplace så länge så att jag knappt vet någonting längre. Jag vet inte, kanske det bara är mig den inte säger någonting? det kanske bara är jag som är så totalt ointresserad av att se vilka kläder hon har på sig varje dag? För hennes blogg ska vara en modeblogg, visst? Inte en fotoblogg va? för det är mindre text i hennes blogg än vad det är i någon av alla de fotobloggar jag läser. Och den text hon lyckas klämma dit ibland handlar endast om vart hon har köpt sina kläder. Jag är ingen expert på modebloggar men borde de inte ha i alla fall lita mer text än så? För mig faller i alla fall hela konceptet med bloggning i fall det bara är bilder, okej att det är kul med bilder men man måste faktiskt ha lite text med. Så tycker i alla fall jag. Nu blev det här en väldigt negativ utvärdering men jag menar inget ont mot Lisa! eftersom hon har så många läsare som följer henne så måste hon ju göra något bra, det är bara jag som inte ser det.

- Madeleine


Torsdag

Det är farligt att ha slappa torsdagar. Man vill gärna tro att det är fredag då. Men så kommer man på att nej, det är ju torsdag idag och så har man plötsligt en dag till. Dock är min fredag rätt slapp den också. Börjar 9.45 med svenska, sen SO, lunch och så studiepass hela eftermiddagen. Och av någon konstig anledning har vi i princip inga läxor så jag får se vad jag hittar på på den tiden. Så det är rätt lugnt i alla fall.

- Madeleine


Miep

Jag känner mig en aning utsatt. I princip hela klassen hade övat på de orden jag la ut om antiken på glosor.eu. Jag hoppas verkligen att det gick bra för alla nu så att ingen skyller på mig för att det blev fel eller något. Haha...men, jag menar, så naiva kan de väl inte vara att de litar på allt som står på internet? Jag tyckte förhöret var barnsligt lätt i alla fall, tvekade inte på ett enda ord.

- Madeleine

Gah

Nu är den där Mr. Masa framme och är på väg att förstöra för mig igen! Sist så höll han på att få mig att tappa datorn i golvet. Den här gången försöker han förstöra mina betyg, med något jävla spel. Tur att man har lite disciplin i alla fall. Tyvärr kan jag inte låta bli att älska hans blogg, läs den!

- Madeleine 


Idrott

Alla vet vad jag tycker om idrott, eller hur? inte? men då är det inte så svårt att förklara, jag längtar sönder mig till trean då man inte har någon idrott! behöver jag säga mer nu? tänkte väl det.

Men jag gillar verkligen våran idrottslärare! hon fattade snabbt att jag inte alls passade in på rugbyplanen och lät mig därför gå en promenad med Elin (som hade sina egna skäl till att inte vara med) istället. Så underbart! det kommer kännas så sjukt mycket bättre att gå till idrottslektionerna när jag vet att läraren inte kommer tvinga in mig i massa hemska sporter. Hej då trångsyntheten på högstadiet!

- Madeleine


Blogg.se

Blogg.se har gjort om sin startsida. Jag gillar det nya. Det ser mycket mer proffsigt ut. Jättebra. Känns dock som om det är väldigt mycket text, men jag tror det är bra egentligen. Det är nog bara jag som tycker att de inlägg jag hittills har träffat på på startsidan är ointressanta. Men alla tycker ju olika! och jag är speciell. Jag gillar det i vilket fall.

- Madeleine

Hellu

Börjar 11.25 idag. Det är sånt som gör mig nervös (kul förresten att det inlägget också hade rubriken Hellu). Men det funkar. Jättelätt dag idag annars. Först Matte, sen eget arbete och sist idrott. På idrotten blir det La cross på Thorildsplanen. Men jag och Anna kom på det bästa igår. Våran idrott börjar 14.30. Det är tisdag idag. På tisdagar slutar alla på Thorild vid två. Det betyder - inga som sitter inne på tråkiga lektioner och roar sig med att titta på oss när vi töntar omkring på gräsplanen. Perfekt.

Vad har ni för er idag då?

- Madeleine


Nördfaktor

Seriöst? fattar ni vilken nörd jag har blivit? det är någonting med den där linjen jag går som bara smittar ner en tror jag. Jag pluggar hela tiden! jag tänker konstiga tankar! jag satt och gapade som en jävla idiot till Vetenskapens värld förrut!

Inte nog med att jag pluggar hela tiden, jag tycker det är kul också? varför? jag vet inte? finns det ingen formel för det?

Jag skulle lätt kunna säga att jag älskar mitt liv just nu och då satt jag ändå precis och ville inget hellre än att bara gå och lägga mig och aldrig vakna upp?

Hur fan går det ihop?

Jag fattar inte?

- Madeleine, tror jag...

Glosor

Den här sidan skulle jag inte kunna leva utan tror jag. Den är helt underbar! man bara matar in alla glosor man ska lära sig så förhör den slumpmässigt och det är så underbart. Man behöver inte ens släpa alla böckerna fram och tillbaka till skolan. Alla glosor finns i datorn och man behöver inte slösa massa papper på att skriva orden om och om igen. Och man kan inte sitta och småkika på orden "bara lite", "bara första bokstaven" osv. Nu har jag matat in alla SO-orden också och snart kan jag dem, till och med varenda jävla död gammal gubbe! wiho! Prova den sidan, den är guld!

- Madeleine

RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild