Helvete.

Den tanken måste bort. Fan. Nej. Snälla. Det är inte så. Sluta Madeleine. Helvete.

- Madeleine

Words

Ibland finns det bara inte ord.

Jag vill ha måndag.

- Madeleine

Små kommentarerTänka att så lite som ett "haha!" från Egoina kan få en att tycka att man lyckats med ett inlägg.

- Madeleine

Edguy - Dead or rockMångdag, måndag, måndag, måndag, måndag...

Det är ganska läskigt att längta så mycket till en måndag. Men allt känns bara som om det blir bättre och bättre nu. Åhh..jag vill ha måndag så mycket. Den här helgen är en plåga.

- Madeleine

Lördag

Idag händer det väl inte något sensationellt, tror jag. Farmor och farfar skulle komma över och äta semlor senare och sen hoppas jag på att få åka upp till Lea en stund kanske. Egentligen är tanken att jag ska försöka skriva ihop ett tal om vänskap också, jag har massa idéer om vad jag vill säga, men allting låter så fel. Gash, va trött jag blir!

- Madeleine

Moving

Känns som om det är väldigt populärt att flytta i bloggvärlden nu. För inte så länge sedan flyttade Stina-Lee till Gbg. Emelie Ohlsson flyttade också för inte så länge sedan. Egoina flyttade ungefär samtidigt. Blondinbella och Nils flyttar på söndag. Snart ska Linda flytta också. Har jag missat någon nu? Jag ska inte flytta.

- Madeleine

Fredag

Svenska på förmiddagen, matteprov på eftermiddagen. Wei. På svenskan höll de första personerna sina tal, jätteduktiga var ni, alla! Jag ska ha mitt på torsdag och har knappt börjat, kanske borde göra det nu? Sen gick vi igenom lite om Strindberg också och började läsa Fröken Julie. Efter lunch blev det matteprov, som gick jättebra. Och bara för att jag säger så så har jag säkert gjort massa slarvfel. Resten av studiepasset blev det inte så mycket gjort, men det var rätt skönt det med. Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer. Någon gång under helgen antar jag att jag skall till Lea, vet dock inte riktigt när det blir. Vi får se vad som händer.

Annars så längtar jag till på måndag om det är någon som har missat det!! Tobi! <3

- Madeleine

Brand i Trädgårdsföreningen

Är inte det här så enormt ironiskt?

Jag och Erika pratade senast igår om att bränna ner Trädgår'n för att få Edguy flyttade tillbaka till Lisebergshallen. Idag när jag kommer ut i köket så är det första pappa säger till mig att det har brunnit i Trädgårdsföreningen. Nu var det ju dock inte vid restaurangen branden var så den var aldrig i någon riskzon. Men i alla fall.

- Madeleine

Marilyn MansonJag ska få se Manson igen! :D :D Gaaah! Jag är glad idag! :D :D

- Madeleine


Snart!

Jag har så sjukt svårt att inse att det är på måndag jag ska se min älskling!! Det är så sjukt läskigt. Jag fattar inte. Jag tror inte att jag riktigt kommer att fatta förrens jag står där. På Trädgår'n. Gaaah. Så sjukt! Jag längtar! Jag har nog aldrig längtat så här mycket till en måndag i hela mitt liv!

Nu ska jag kolla igenom min bloggkoll tänkte jag och sen blir det plugg hela eftermiddagen och kvällen skulle jag gissa på. Segt kan man tycka, men skönare att göra det nu än att behöva lägga hela helgen på plugg.

- Madeleine


Tidig morgon

Jag har aldrig varit den som har problem med att ta mig upp ur sängen tidigt på morgonen. Men jag har ett litet knep som jag brukar ta till om jag känner att det kommer att bli extra jobbigt. Reflektera inte över hur tidigt klockan säger att det är. När klockan ringer betyder det att man behöver gå upp oavsett om den visar 05.30, 08.00, 09.30, 11.00 eller vad den nu kan tänkas visa. Titta inte på den, stäng bara av och gå upp, titta inte ut genom fönstret och konstatera att det är kolsvart. Bara gå upp och gör det du ska.

Så mitt tips om man har svårt att komma ur sängen tidigt på morgonen, ignorera vad klockan visar. Det spelar ingen roll att det är jättetidigt. Har du ställt alarmet på en viss tid så måste du gå upp då, oavsett.

- Madeleine

Torsdag

Back to normal. Känns rätt gött faktiskt. Kort dag idag också. Vad mer kan man önska? jo, man kunde ju önskat att slippa börja 07.50 men nu är det som det är och då är det bara att acceptera och pallra sig iväg till skolan innan man ens ser handen framför sig när man går utanför dörren.

- Madeleine

Min stora lillebror!

Man kan ju tycka att jag borde ha nämnt det här för länge sedan men det var först nu, när mamma tvingade in mig på lagets hemsida, som jag kom på att jag inte har berättat här i bloggen...

I helgen som var så gick min lillebror, tillsammans med resten av laget, till steg 5 i ungdoms SM i handboll! Att killarna är i steg 5 betyder att de är bland de åtta bästa lagen i Sverige i sin åldersklass!!

Det är inte utan att man blir lite stolt över honom.

Anledning till att mamma tyckte att jag skulle läsa på hemsidan kommer här nedan, för jag måste verkligen publicera en del av texten. Så underbar. Så rätt. Så härligt när man vet att det finns riktigt bra tränare, som tänker på alla.

"Min kanske största upplevelse denna helg är efter duschen när en av killarna i laget som inte fick spela säger, nu vill jag hem och träna för jag SKA spela nästa gång och så slår han upp ett stort leende. Utan en stor grupp spelare som ger varandra en match på varje träning har vi inget lag som tar sig till steg 5, att bara 7 st kan vara på banan samtidigt är spelets regler men jag upplevde och fick en känsla av ett stort stöd och en mogen förståelse från dom som var med utan att få spela. Hoppas ni förstår hur värdefulla ni är och kanske när man hemma känner en liten besvikelse ber era föräldrar ta fram bilden av vad ni tillsammans åstadkommit. Ni är alla en del i laget. Laget som just nu är bland dom 8 bästa i Sverige."

Och jag måste hålla med, laget verkar helt underbart! Jag stod bredvid en stund igår och tittade på slutet av deras träning - och det är inte klokt vad jag skrattade!

- Madeleine

Edguy - New age MessiahJag bara måste. Som vanligt.

Det är så kul när man lyssnar på den här låten för efteråt är det alltid en speciell textrad som stannar. som man inte blir av med.

Någon som kan hitta textraden? (som om någon som inte kan gissa det redan innan orkar lyssna koncentrerat i sex minuter)

- Madeleine

Onsdag

Som jag skrev imorse så hade jag curling mellan 8-10 och det var endast det som stod på mitt schema idag. Så grymt kul var det! Och vet ni vad? jag ägde! det var heeeelt sjukt och så fort jag kom nära någon som arbetade där så kunde jag inte få slut på tjatet "Du borde börja träna med juniorlaget", "Den där stenen var jättebra, du har verkligen inte curlat förrut?", "Har du fått nummret till juniortränaren?" osv. osv. Jag funderar på det, verkligen. Men vi får se vad som händer. De tränar tydligen tisdag kväll och lördag eftermiddag, lördag eftermiddag liksom, det är min Lea och Erika tid ju! Men jag får väl ringa det där nummret och se vad som händer antar jag. Gash, scary.

Efter curlingen så drog jag och Sofia med Zizziee hem. Vi hade nämligen en läxa i kemi som jag tänkte att jag lika gärna kunde vara duktig och göra trots att jag inte ens har fått någon bok. Tydligen hade vi någon i fysiken också, men den gjorde vi aldrig. Sen åt vi cupcakes så att jag och Sofia nästan missade bussen. Smidigt. Men självklart lyckades vi hinna med den och idag har jag ju haft sådant flyt på allt annat så det hade jag nu med då det gick en 307:a strax efter det att jag kom till Kungälv. Trevligt.

Nu sitter jag här och dricker hallon- och mangosmoothie. Gott. Sen måste jag städa och så finns det säkert något kul att plugga på med.

Vad har ni gjort idag?

- Madeleine

Curling

Snart kommer Zizziee och hämtar mig så ska vi försöka hitta ut till curlinghallen på Lindholmen. Spännande. Känns rätt gött faktiskt. Jag var ju nära att testa curling en gång för evigheter sedan men, låt oss säga att den dagen inte blev riktigt som planerat. Anyway, idag blir det. Det känns som om curling kan vara något jag tycker är hyffsat kul, men antagligen kommer jag suga riktigt hårt på det och då kommer jag ge upp. För när det handlar om idrott så är det så jag fungerar. Men inte så negativa tankar nu, det blir kul!

- Madeleine

Omdöme

Undra om Per ville bli av med mig?

"Här, som du ser så ser allt jättebra ut! du skulle möjligtvis kunna prata lite mer. Men annars är allt bra! Inget mer du har tänkt på? nej, såklart inte! Bra, då finns det inte så mycket mer att säga. Hej då!"

Hahaha...okej, kanske inte riktigt! men lite så kändes det. Men jag menar det är trevligt och så har mina utvecklingssamtal i princip alltid låtit och det är ju skönt när man känner igen sig.

Som ni säkert förstår så är jag jättenöjd med mina omdöme! man kan inte önska så mycket mer just nu. Och självklart måste jag prata mer, men det visste jag ju redan...så har det alltid varit!

- Madeleine

BrevIdag landade ett stort brev från Stockholm i min brevlåda. Låt er inte luras av att det står Italia med stora bokstäver. Poststämpeln säger Stockholm. Innehållet? nja, det var inte så spännande, en massa turistbroshyrer om Toscana bara. Så kan det gå när man är duktig och ambitiös elev.

- Madeleine

Missing piece...

Jag går ut i köket för att hitta något att äta, radion står på. Jag lyssnar egentligen inte men tycker mig höra något som mycket väl kunde ha varit "kungälvsband". Jag reagerar blixtsnabbt, vem? vad? vilka? när? var? hur? varför? Efter mycket om och men så lyckas jag komma fram till att det är Missing piece som intervjuas, ett band som jag kollade upp lite snabbt för bara någon vecka sedan (Ja! det, då, dem - överallt). Anyway, ett helt okej band. Lyssna själva.

- Madeleine

Tisdag

Vaknade upp med hemsk huvudvärk idag, dock var den mesta av yrseln från igår borta. Blev ändå ett besök på vårdcentralen i skomakaren. Allting, både huvudvärk och yrsel, beror höst sannolikt på spänningar i nacken. Så, ingen mer dator i sängen för mig. "Tänk på din arbetsställning!!". Var också in en snabbis på Da Vinci för att ta hem lite mer böcker. Känns dock ganska hopplöst för den här huvudvärken dödar mig. Hoppas att treon verkar snart, alvedon funkade inte alls igår.

Imorgon blir det med största sannolikhet curling i alla fall, jag vill verkligen vara med! lite spänningar i nacken ska fan inte få hindra mig!

- Madeleine

Yrsel

Hum. Vaknade upp med förskräcklig yrsel i morse och det känns fortfarande som om någon har placerat mig på en båt + att huvudet dunkar. Inte trevligt. Får se om jag kommer förbi skolan en stund imorgon. Om inte annat så tänkte väl mamma att jag skulle besöka vårdcentralen där och då tänkte jag passa på att hämta lite böcker också. När man ändå är i skomakaren liksom. Så har man i alla fall en möjlighet att plugga om huvudet skulle få ett infall att sammarbeta. Åh..jag har inte tid med sånt här.

- Madeleine


HP

Ojoj, nu fick jag ett infall att göra något som jag med största sannolikhet kommer att åmngra strax - kolla igenom alla Harry Potter-filmerna. idiot må jag vara ibland.

- Madeleine

Tobi!

jag hittade den här bilden tidigare ikväll...Vet ni hur kär jag blev?

Älska Tobias Sammet och ge mig 2 februari nu! Jag skiter i om det är på Trädgår'n, jag ska ju för helvete få se min älskling!!

- Madeleine

Sverige - Kroatien

Andra halvlek snart på fyran! Kolla! Det är läskigt spännande!

- Madeleine

Onsdag

Känns som om den här dagen har varit jättelång och som om det har hänt massor, trots det kan jag inte komma på något intressant att skriva om. Helt sjukt.

Just nu sitter jag och tittar lite halvt på Kroatien - Spanien (handboll of course), mycket spännande match faktiskt. Vi möter Kroatien imorgon och det känns som om det kommer att bli svårt. Men vill vi bara så ska väl det också gå antar jag.

Annars funderar jag på vilken låt som beskriver kärlek som jag ska ta med på fredag. Så ska man komma på ett bra ämne att hålla tal om i svenskan också. Man kan ju bli galen för mindre.

- Madeleine

Positivitet och idrott..

Mamma har varit på föreläsning idag. Om att tänka positivt bland annat. Självklart var hon tvungen att överföra all denna kunskap till mig nu. När hon sa att jag till och med skulle kunna få MVG i idrott om jag tänkte positivt så kunde jag inte låta bli att skratta rakt ut. Hahahahhahaha....MVG i idrott, ja, det var väl en tanke!

Men när vi ändå är inne på betyg i idrott, kommer ni ihåg det här inlägget från i höstas? Om mitt första riktiga misslyckande på ett prov? Jag fick tillbaka det provet idag och vet ni vad jag fick!?

VG!! 2½ poäng ifrån MVG! Det är fan helt insane!! Hur i helvete gick det till!?

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det var så skönt att ha ett misslyckande bakom sig...

- Madeleine

Plugg...

Sitter och pluggar engelska glosor och italienska regioner om vartannat. Roligare har man ju haft det..

Samtidigt funderar jag på bra låtar som man på något sätt kan koppla så att de beskriver kärlek. Skall nämligen ha med en låt som jag tycker beskriver kärlek till skolan på fredag. Inte helt lätt faktiskt. Man måste ju tänka på att låten är bra också...

Btw, sa min SO-lärare helt otippat idag att jag hade "häftiga boots". Det var verkligen inget jag väntade mig, men Anders kommer nog aldrig sluta att förvåna mig tror jag. Väldigt intressant människa. Faktiskt.

- Madeleine

Tisdag

Jag är fortfarande helt deprimerad och sur över vad jag fick reda på igår, att konserten med Edguy är flyttad till Trädgår'n!

Idag börjar jag anyway 11.25, härligt. Dessutom kom jag på att veckans avsnitt av Andra Avenyn släpps om 20 minuter så det tänkte jag hinna se innan det blir skola.

Hoppas ni är på bättre humör än jag denna tisdag!

- Madeleine

Snälla?

Kan inte bara någon säga att jag drömmer? snälla?

JAG VILL INTE ATT DET SKA VAR SÅHÄR!!!

- Madeleine

Trädgår'nÅhh! Vad i helvete skulle det vara bra för nu då!? Vet ni hur mycket jag hatar Trädgår'n? Jag har aldrig ens varit på en konsert på stället, men jag hatar det lika mycket för det! JAG VILL INTE! Tobi! Ni är för bra för Trädgår'n, kom igen!

Gaah..så sur blir jag!

- Madeleine

Religion

Jag sitter här och fyller i en stencil vi ska göra i religionen. Det handlar om Gud och kärlek bland annat. Finns Gud? Vart finns Gud? Hur skulle det kännas att möta Gud? Finns kärlek? Varför finns kärlek? osv. Jättesvåra frågor! Och hur förklarar man för en religionslärare att min Gud finns, är väldigt verklig och att jag ska se min Gud om två veckor? ...utan att man framstår som helt dum i huvudet? Går det ens?

Liksom...

Om Gud finns, vart tror du han finns då?
- Han finns i Tyskland!

Haha...ni hör ju själva hur det låter!

- Madeleine

Två veckor!Två veckor till total lycka!! :D <3

- Madeleine

Italienska

Alla gånger innan som jag har skrivit att jag skall börja titta på arbetet om Toscana så har det skitit sig rätt fort. Men nu ska jag faktiskt göra det. Så fort jag har kollat igenom alla nya blogginlägg som har skrivits under dagen...

- Madeleine

Irritation

Åhh..det finns inget som stör mig mer än när man vet precis hur man vill att något ska fungera/se ut och så går det inte att göra så! Så sjukt irriterande.

Jag blir galen.

- Madeleine

Handboll

Weiho! Handbolls VM nu och det gillar vi. Sverige spelar mot Korea at the moment. Vi måste vinna denna matchen och det verkar vi väl göra också. Om inte domarna hittar på ännu mera strunt som att ge folk utvisningar för ingenting var och varannan minut. Nej, nu ska jag fortsätta koncentrera mig på matchen istället.

- Madeleine

Helgen

Hela helgen har spenderats ute i skogen hos Erika så tyvärr blev det ingen smyckesbomb här i bloggen. Om jag inte får något infall nu ikväll då vill säga. Men först skall det pluggas lite. Har ett par mattetal att göra och så borde jag väl försöka titta lite på italienskan också. Vi får se vad som händer.

Har ni haft en bra helg?

- Madeleine

Welcome to the freakshow!!

Mamma är ute med några vänner, brorsan är på träning och pappa är förvirrad och glömde massa grejer på jobbet tydligen, så han är där. Därför spelas nu Edguy och Avantasia på högsta volym. Helt underbart. Därför tänkte jag också passa på att plugga lite nu när man har tillgång till den ultimata pluggmiljön.

Behöver jag säga att jag längtar till den 2 februari?

- Madeleine


Fredag

Fredag idag. Ikväll blir det Let's dance lite halvt tror jag. Man måste ju kolla hur det går för Bella. Kanske jag drar upp matteböckerna också, eller engelskan. Jag får se.
 
I helgen har jag i alla fall tänkt packa upp alla mina pärlor osv. igen. Åhh..vad kul det ska bli! jag riktigt längtar. Hoppas jag har mycket inspiration imorgon bara. Så haglar det förhoppningsvis bilder på smycken här på bloggen sen. Förhoppningsvis. Jag lovar inget.

- Madeleine

Facebook

Long time ago bestämde jag mig för att facebook, nej, det ska jag inte hålla på med. Jag tycker att jag klarade mig rätt bra som stått emot det ända fram tills nu. Speciellt med tanke på att jag är en sådan person som verkligen brukar bli medlem på allt som går. Jag tror att ni kan nämna nästa vilken gamal community som helst och jag har haft en användare där. Anyway, nu finns jag på facebook.

- Madeleine

Torsdag

Torsdag, känns som om den här veckan har gått läskigt fort. Jag vet inte riktigt vart den har tagit vägen. Idag händer det nog inte så mycket. I skolan är det bara engelska och matte.

Kvällen igår utvecklade sig btw mycket läskigt. Ehh...det kan bli lite spännande det här kanske. Vi får väl se vad som händer.

- Madeleine

Onsdag

Dagen idag har varit mycket bra måste jag faktiskt säga. Först italienska, vi ska ha lite realia nu och jag fick arbeta med den regionen jag ville; Toscana! Värsta glad blev jag. Så nu ska jag maila Italienska statens turistbyrå och be om lite information om just Toscana för det har vi i läxa att göra.

Sen började vi lite smått med kemi innan vi fick information inför val av kurser man skall läsa i tvåan. Som det ser ut nu så kommer jag välja italienska steg 2 samt psykologi A och företagsekonomi A som utökat program. Här är vi ambitiösa. Efter det så blev det andra redovisningen av Marsprojeket som sagt och sen lunch.

Och vet ni vad?

Jag vet inte om det har märkts men jag har i alla fall beklagat mig över att det är i princip tomt på snygga folk på Mimers. Så döm av min förvåning när jag tittar upp mot Wille som står i kön mittemot och killen som står framför henne är så söt så jag typ dog. Jag har aldrig sett människan förrut! massa snygg var han i alla fall så jag är glad.

På eftermiddagen blev det lite matte och sen så satt jag bara kvar i soffan och diskuterade val med alla människor för jag orkade verkligen inte gå hem. Anyway, nu är jag hemma och ska äta upp andra halvan av min avokado och sen tänkte jag göra lite italienska tror jag.

- Madeleine


No more Mars!

Nu, äntligen, kan man lägga Mars helt bakom sig. Och jag lovar er en sak; Jag tänker aldrig ens tänka tanken att åka till Mars om det blir möjligt! Annars var det lite segt att det blev som det blev och vi fick redovisa två gånger. Det gick nog helt okej i alla fall. Jag orkar knappt bry mig, det känns bara så sjukt härligt att det är över!

- Madeleine

Veckans band

Jag saknar den här kategorin lite. Dock har jag ingen lust att ta upp den så som jag gjorde den en gång i tiden. Last.fm's design funkar inte så bra till det längre tyvärr. Så jag får väl komma på något annat kul antar jag. Men någon regelbunden grej om musik vill jag ha i bloggen i alla fall. Vi får se vad som händer.

- Madeleine


Andra Avenyn

Woho! Andra Avenyn började igen idag efter ett uppehåll över jul. Nu är det nya tider och massa shit. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Men just nu så känns det jättebra med ett avsnitt på 45 minuter istället för tre på 30 minuter i veckan. Passar mig bättre för tillfället.

Kitty <3

Och Hamza är tillbaka!

Seems like we're up for an interesting year ;)

- Madeleine

Hmpf

Åhh...jag tänker inte ens kommentera redovisningen. Jag kanske orkar när jag kan lägga hela projektet bakom mig imorgon. Så irriterande. Idrotten gick väl, eh..bra. Vi ska göra samma sak nästa vecka, vad säger man då?

Jaja, annars har dagen varit helt okej faktiskt. Hur har er dag varit?

- Madeleine

Tisdag

Snart ska jag ta mig bort till skolan för att redovisa Marsprojektet. Sen blir det matte och idrott också. Jag vill inte.

- Madeleine

Skolsystem

Som jag nämnt tidigare så gillar jag Bella trots att jag väldigt sällan håller med om hennes åsikter. Men i det här inlägget tycker jag att hon har helt rätt!
 
Varför ska jag behöva läsa ett ämne jag hatar i två år på gymnasiet? Som tur är läser jag inte idrott i trean. Hade jag gjort det vet jag fan inte vad jag hade tagit mig till. Jag hade så mycket hellre lagt den tiden jag nu lägger på idrott på att fördjupa mig mer i något annat ämne. Något som jag tycker är kul, som jag vill läsa!

Jag kan förstå att en del ämnen är obligatoriska, absolut. Och jag kan förstå att det väl är viktigt att veta hur ens kropp fungerar också. Men va fan, det hade man ju på högstadiet med, räcker inte det? Argumentet om att det är viktigt att ha idrott i skolan för att vissa ungdomar rör sig för lite på sin fritid funkar inte heller. Jag lovar. Jag är en sån där "viss ungdom som rör sig för lite på fritiden" men inte fan hjälper idrotten i skolan mig någonting! Där rör jag mig så lite jag bara kan och hade det inte varit för att jag var en sådan duktig flicka så hade jag inte ens gått dit.

Gaah, det där är faktiskt en sådan sak som gör mig riktigt upprörd. Gymnasiet är frivilligt. Borde då inte de kurser man läser där vara frivilliga de med? hade det inte varit bättre om man helt och hållet fick sätta ihop sina egna kurser? Istället för att ha färdiga program med vissa kurser som man tvingas läsa så borde man väl lika gärna kunna ha ett helt öppet system där man bygger sitt eget program? det kan väl inte vara så svårt att fixa?

Well, det lär ju inte hända inom min skoltid så det är väl bara att bita ihop och försöka gömma sig bakom en plint eller något på idrottslektionerna. Ett sånt slöseri med tid!

- Madeleine


Idrott

buhu...jag kom på att vi har idrott imorgon :( Känns inte som om jag har haft en riktig idrottslektion på flera månader och det har varit helt underbart. Men imorgon blir det väl back to reality. Hoppas Kajsa kör en liten mjukstart med oss såhär efter lovet (A) Dans, kanske? nej, inte så troligt men hade man fått önska så. Känns mer som om det kommer att bli någon hemsk bollsport. *Springa och gömma mig* Varför i hela världen måste man ha idrott!? meningslöst, meningslöst, meningslöst! Eller åhh...vi kan gå igenom provet hela lektionen också! det hade uppskattats! och som det lät efter det provet lär hela klassen behöva det också ;) Jaja, jag fick drömma, eller hur?

- Madeleine

Måndag

Woho! världens timing att mamma var ledig just idag så att jag slapp gå i regnet, både till och från skolan. Rätt soft dag, först svenska och engelska, som aldrig är särskilt jobbigt måste jag säga, på förmiddagen och så Marsprojekt efter lunch. Egentligen skulle det varit italienska sen också, men den var inställd. Wei. Så då var det bara att ringa mamma och be henne komma tidigare. Vi åkte in till Kungälv för att kolla på lite jeans, då alla mina par plötsligt utan förvarning blivit jättestora. Couldn't see that one coming. Två par blev det i alla fall på JC, skall hämta ute dem på onsdag eftersom de behövde läggas upp en bit.

Nu tänkte jag kolla igenom lite bloggar och sen blir det till att plugga på om Mars. Redovisning imorgon och sen är det över! Så skönt ska det bli! Äntligen!

- Madeleine

Söndag[Nej, jag har inte fått en ny kamera och därför plötsligt börjat ta massa ego-bilder. Jag har bara hittat ett perfekt ställe att placera kameran på för att ta bilder med självutlösaren]

Större delen av dagen har spenderats i mormor och morfars kök som "se-till-att-det-finns-mat-och-rena-tallrikar-osv"-personal och i mormor och morfars källare som barnvakt. Well, det är ändå ganska trevligt måste jag säga.

Btw så älskar jag mitt hår idag, när blev det så rakt? :O

- Madeleine

Edguy - King of fools<3

- Madeleine

Grattis?Jag hade inte missat något. Inga grattis till mig idag.

Däremot ett grattis till Andreas som fyller 17 idag!

Känns som om detta blev värsta grattis-dagen i bloggen xD Jaja, så blir det ibland.

- Madeleine

Morfar!

Grattis Morfar! 70 år idag! Sjukt att du är så gammal ;) Det märks fan inte! och så länge det förblir så är jag överlycklig! <3

MASSA GRATTIS TILL DIG! :D <3

- Madeleine

Redhead[Ignorera mitt lila rum är ni söta och att bilden är kass]

Jag älskar att ha nyfärgat hår! det är så himla härlig känslan! Färgen är härlig igen också <3 vet ni hur trött jag är på att röd färg bleknar innan man ens hinner ut genom dörren efter att man färgat det? Okej, kanske inte riktigt, men ibland känns det nästan så. Trots det ligger det långt från min värld att färga håret till något annat, jag gillar mitt röda hår extremt mycket!

Ett år har jag haft det nu typ :O Lite scary. Det är sjukt många jag känner nu som aldrig har sett mig i mitt naturligt blonda hår...och så tänkte jag att det skulle förbli.

- Madeleine

Squeeeeeeee

I just have to be a little nerdy again!Draco/Ginny love! You're amazing darlings, you know that? always able to make me happy! :D most exciting couple ever! <3

Ohh...how I wish that I could write a great ship with you two! well, as for now, I'll do with reading about you...

'Cause I'll forever be a true D/G shipper! <3

- Madeleine

H/H

Ahhh!! This is so frustrating! I like a Harry/Hermione ship! :O This can't be happening! I've always hated the Harry/Hermione pairing! and I still do. But oh...this one is really cute, I can't believe I'm saying this, but it's true! really! This H/H ship is soooo cute!

Oh, well, sorry for writing in English people. I just have to do that when talking about HP fan fiction.

- Madeleine

Isabella Löwengrip

Ja, jag tyckte allt att juryn var lite orättvis mot Bella faktiskt. Jag kan väl i princip ingenting om dans men jag tyckte det såg helt okej ut när hon dansade.

Jaja, nog om Let's dance. Det var egentligen inte det jag skulle skriva om. Meningen med det här inlägget är faktiskt att jag tänkte hylla Isabella som person. För ja, tro det eller ej, jag tycker att hon verkar vara en underbar människa.

Jag skäms för de tankar jag hade om henne innan. När jag började läsa hennes blogg var det på skämt, för att jag skulle kunna säga att jag hade något att grunda det på när jag sa att jag inte gillade henne. Ha! fick jag! Det tog inte mer än ett par dagar så var jag fast. Isabella är grymt smart och driven. Och jag älskar den typen av människor. Jag blir så enormt inspirerad! Hon tar alla chanser hon får och försöker alltid lära sig allt som kommer i hennes väg ordentligt. Hon har mål som hon verkligen försöker att uppfylla. Inga "Det hade ju varit kul....men..." utan "Åhh..det vill jag testa! Undra hur man bäst går till väga?". Jag försöker verkligen, jag strävar varje dag efter att hitta motivering till att uppnå mina mål.


Heja Bella, säger jag!


- Madeleine


Let's dance

Att den här säsongen av Let's dance börjar typ nu har väl inte någon i bloggvärlden missat antar jag. Allas vår Bella skall ju delta. Så, jag antar att man får titta, i alla fall ikväll, för att se hur hon klarar sig. Annars är inte Let's dance något som roar mig speciellt. Men vi får väl se...

- Madeleine


Edguy - I'll cry for you- Madeleine

Glosor

Så, NV1d, nu ligger glosorna till måndag uppe. Vocabulary check 5 kommer upp så fort jag har letat rätt på ett häfte, alltså antagligen på måndag. Om ingen annan känner sig manad då, vill säga.

- Madeleine

WeihoDetta var vad som inhandlades på rean på Shock igår, love it <3 400 kr för kjolen och linnet tillsammans :O Normalt skulle det ha kostat strax över tusenlappen. Wiho, jag är glad.

Nu tycker jag att jag är klar med det jag skulle skriva om Mars så därför tänkte jag ta mig bort till Maxi och inhandla lite hårfärg, ni ser ju själva att det behövs! 

- Madeleine 

Fredag

Som sagt var man ju ledig idag då. Det betyder inte att man inte behöver plugga, i alla fall inte om man heter Madeleine och är duktig Da Vinci-elev. Först ska jag skriva ihop ett manus + lite till om mina delar i Mars-projektet och sen tänkte jag även vara gullig och lägga in glosorna på glosor.eu så att alla mina små klasskompisar blir nöjda och glada. Dock har jag ett problem, min Vocabulary check verkar vara spårlöst försvunnen, buhu..så  well, de glosorna får ni lugna er med lite.

Vad har ni för er en dag som denna?

- Madeleine

Torsdag

Skolan började idag. Trevligt att träffa alla. Sen fick man reda på att våra lärare tydligen suger på att organisera sig och planera så de behöver ha en dag extra. Därför är man ledig imorgon. Det är ju lite trevligt. 

Efter skolan tog man bussen in till Backaplan och mötte upp Erika och Mia, alltid kul. Efter mycket om och men så kom vi i alla fall iväg till rean på Shock som hade varit mitt mål hela dagen. Och det var underbart. Jag hade säkert kunna köpt hur mycket som helst. Men jag höll mig till att spendera presentkortet jag fick av farmor och farfar i julklapp, tack som fan!

Kanske visar bild på mina fynd senare ikväll eller imorgon. Grymt nöjd är jag. Hade jag haft mer pengar at the moment så hade jag lätt åkt in igen imorgon. Men nu råkade jag ju köpa en biljett till Metaltown för alla mina pengar, wops ;)

- Madeleine

In Flames - AliasSåhär ska Alias låta, tack.

Årets hårdrock fick de vinna också, grattis till dem, men visst hade det varit lite roligare men Opeth eller Sabaton. Men nu är In Flames större, that's a fact.

- Madeleine

...

Det finns en person till jag måste säga att jag hatar också. Mer än Gry forsell. Timo Räisänen. Eller vad han nu heter. Vad är det med honom och In Flames!? Människan är en katastrof! Han borde vara förbjuden att ens komma nära en låt av In Flames. Gaaah. Anders Fridén va fan!

- Madeleine


Only for the weak @ Metaltown 28/6-08Nej, nu får vi muntra upp oss lite med ett klipp från Metaltown i somras tycker jag. Kärlek var det <3

- Madeleine

Gaah!

Vad har det gått? inte ens en kvart, jag har nääästan stängt av redan. Har jag sagt att jag hatar Gry Forsell!? Det gör jag i alla fall, hon är så...jobbig på något sätt.

- Madeleine

Grammisgalan

Jag tittar aldrig på sånt. Men det gör jag nu. Utan ljud. Först har jag återupplivat min tv. Wei. Fick börja med en kanalsökning för den har nämligen inte använts sen vi bytte bort det analoga för miljoner år sedan. Men vad gör man inte för att få se ett par minuter med In Flames. Det kommer så inte vara värt det. Men va fan. Om man tar bort ljudet på all annan skit så går det nog bra. Haha..

- Madeleine

Kreativitet

Jag är såå sugen på att sitta och pyssla med mina pärlor osv. nu. Det är underbart för jag har inte känt det suget på evigheter. Det är bara ett problem. Jag har packat ner alla grejerna nu under julen för mamma behöver det bordet till annat. Vilket betyder att jag har noll ordning på mina grejer och därför kan jag inte göra någonting. Gaah! det är så frustrerande!

Jag antar att jag får fortsätta sitta här och döda tid med min varma citron- och ingefärschoklad framför datorn och Deathnote. I blame you, Dennis och Erika! Ni vara bara tvugna att dra in mig i massa jobbiga serier, eller hur?

- Madeleine 

Onsdag

Noll-blogginspiration-men-vill-ändå-skriva-ett-inlägg

- Madeleine


Now everything is new...

Ibland känner jag mig otroligt dum på något sätt. Som nu. Jag sitter och knarkar Tobias Sammets röst i Avantasias Lay all your love on me (som väl är ABBAs från början men whatever det är Tobi det handlar om)...

"I wasn't jealous before we met"

...Och känner mig otrogen.

"Don't go wasting your emotions
Lay all your love on me"


För nyss läste jag ett blogginlägg hos Masa och kom på hur länge sedan det var jag knarkade Sonata Arctica sist.

"Now every man band I see is a potential threat"

Jag var helt trogen Sonata Arctica i nästan ett år innan jag började titta på andra. Så hittade jag Tobi.

"But now it isn't true
Now everything is new"


Jag hatar att det för varje gång blir allt svårare att säga att Sonata Arctica är min favoriter. Tobias Sammet vill alltid hoppa ut istället. Men...Sonata, min vägledare, jag kan ju inte svika dem? De har gjort allt för mig! Åh Tony!

"I've had a few little love affairs
They didn't last very long and they've been pretty scarce"


 Samtidigt, jag älskar ju Tobi!

"Lay all your love on me"

Varför ska kärlek musik allt vara så svårt?

- Madeleine

Australia

Hell! Give me a man like Drover and I won't ask for anything else!

What a dream...

Men nu tänkte jag förälska mig i en annan australiensk man för...äh! jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har läst om Patrick O'Reilly i Drömmarnas land av Candice Proctor.

Något magiskt är det med Australien...och dess män ;)

- Madeleine

Avantasia - Lay all your love on meJag hoppas jag inte skrämmer bort er som inte vet om det nu. Men av någon anledning så älskar jag många av ABBAs låtar. Det är lite scary och jag förstår det inte riktigt själv. Men så är det.

Därför borde det inte förvåna någon att den här låten är en av mina absoluta favoriter.

Och man kan ju alltid drömma om att Tobi skulle lay all his love on me ;) Om han av någon weird anledning skulle sjunga den här för mig skulle jag lyda direkt. Utan tvekan. 

- Madeleine

Avantasia - FarewellNo words needed.

- Madeleine

Måndag

Mamma jobbar halvdag idag så om någon timme skall jag åka in till stan och möta henne. Vi ska gå på bio och se filmen Australia. Jag har varit lite skeptisk till den av någon anledning men de flesta som har sett den verkar tycka att den är bra så jag hoppas att de har rätt.  Kanske blir det lite shopping och så i stan med, vi får se.

Vad har ni för er idag?

- Madeleine

Best friends ever

Ni glömmer väl inte att kolla in och bevaka bloggen jag skriver tillsammans med Lea och Erika?

http://bestfriendsever.blogg.se

- Madeleine

På tack av

Det finns en del grejer jag stör mig på när det gäller språk. En av dem är när folk använder på grund av och tack vare på fel sätt.

Om något händer på grund av något så är det negativt.
Om något händer tack vare något så är det positivt.

Är det svårt?

Något negativt är dåligt.
Något positivt är bra.

Bra grejer tackar man för. Man tackar inte för något dåligt.

punkt.

- Madeleine 

After forever - DiscordDet var massa länge sedan jag lyssnade på After forever :O

Att hitta tillbaka till massa gamla band är precis sådant jag gillar med att sortera min musik. Alltid lika roligt.

- Madeleine

Svenska

Har jag nämnt att jag älskar ämnet svenska?

Jag kom i alla fall på nu att jag hade en del inlämningar på fronter som jag gjorde precis innan lovet som jag inte har fått tillbaka något resultat på. Så jag loggade in nu och möts av den här kommentaren till min svenska uppgift:

"Oj,oj,oj .. så bra! Du skriver din analys om vänskapens väsen i form av en dikt! Är du medveten om det? Klart att du är! Du borde skriva mycket... och jag gissar att du gör det.
Om inte... börja!"

Så glad blir man! Jag har varit sjukt nervös för om Per, min lärare, skulle acceptera mitt sätt att skriva den anlysen på och sättet jag formulerade mig. Tydligen så gick det hem jättebra! Tack för det! Det gör att jag inte behöver känna mig så instängd i skrivandet som jag gjorde med Linda. Tack!

:D <3

Nu är jag beredd för en ny termin, en ny skrivuppgift kanske? (A)

(Update: Jag har nu publicerat texten här om ni blev nyfikna på att läsa)

- Madeleine

Populära bloggar: Nevnarien

Nu ska jag göra något som känns jättesvårt och som jag inte har gjort förrut. Jag ska skriva om en blogg som jag har följt hur länge som helst och som jag har mycket lite negativt att skriva om.

Nevnarien. Det var en av de första bloggarna jag började läsa i somras när jag tog steget in i bloggvärlden på allvar. Hon är fortfarande en av mina absoluta favoriter. Bloggen Nevnarien består av lagom mycket av allting.

Lagom mycket stil och kläder.
Lagom mycket musik.
Lagom mycket bilder.
Lagom mycket tips.
Lagom mycket tankeställare.
Lagom mycket jobb.
Lagom mycket Elin.

Det finns inte mycket att klaga på helt enkelt.

Som sagt är det en av mina absoluta favoriter och jag rekommenderar verkligen ett par besök i den bloggen. Speciellt om du gillar en lite rockigare attityd och stil.

- Madeleine

Edguy - Thorn without a roseNu när jag la upp den fick jag en känsla av att jag har lagt upp den här låten innan...men jaja, den är bra så det spelar inte så stor roll.

Det jag ville säga var:

Det är mindre än en månad kvar tills jag får se min älskling live!! :D <3

Fattar ni hur mycket jag längtar eller!?

TOBIAS SAMMET :D <3

Åhh..det kommer bli så sjukt bra!!


- Madeleine

Sortera

Det blir varken städning eller plugg idag, om jag inte får något ryck senare ikväll då. Just nu sorteras det och fixas musik. Det går en på nerverna ibland men är samtidigt otroligt roligt. Om inte annat så är det väldigt skönt när man är klar, om man nu blir klar någon gång.

- Madeleine

Lördag

Känns väldigt fel att det är lördag idag. Alla dagar är bara helt uppochner. Snart börjar skolan också. Kanske man borde kolla igenom lite om Mars-projektet så att man har ett hum om vad det är man skall säga på presentationen. Jag längtar inte. Men först borde jag städa mitt rum annars finns det inte en chans att jag kan koncentrera mig. Det ligger täcken och kuddar överallt. Så kan det gå.

- Madeleine

Att blogga

Jag känner att det är dags att skriva lite här nu, innan jag tar över Bestfriendsever-bloggen totalt. Jag var nog den som var mest negativ till hela grejen och ändå har jag redan spammat sönder bloggen. Det kanske märks att jag fullkomligt älskar allt som har med bloggar och bloggvärlden att göra. Eller så är det bara så att jag är mer van och redan är inne i rytmen och tänket hos en bloggare. Jag vet inte. Kul är det i alla fall.

Blev otroligt nöjd med designen jag gjorde till den bloggen med, mycket enkel men ändå väldigt snygg om jag får säga det själv.

- Madeleine

Nya populära bloggar 2009

Nytt år, nya tag.

Jag tänkte dra igång och skriva om lite bloggar igen. Så droppa lite önskemål på bloggar är ni söta.

- Madeleine

666

Och vi inleder mitt nya bloggår med att just nu skriva inlägg nummer 666!

\m/

Jag tar det som ett tecken på att 2009 kommer att bli ett fantastiskt år. Med tanke på de konserter som redan är inbokade så kan jag inte tänka mig annat heller. Dessutom känns det som om året kommer att spenderas med en mängd underbara människor också och det är alltid trevligt.

Så nu med det här inlägget, nummer 666, så sparkar vi igång 2009 på riktigt!

Here we go!

- Madeleine

Best Friends Ever

Check it out.

- Madeleine

Gott nytt år!

What? efter? nejdå! inte alls.

Jaja, jag skulle bara säga att jag snart är tillbaka. Tror jag. Jodå. Jag ska vara tillbaka snart. Erika flyttar hem igen idag. Och sen är det, tro det eller ej, inte många dagar kvar tills skolan drar igång igen. Scary.

- Madeleine

RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild