As long as I fall, I don't hit the groundPanik. Världen går under.

Ibland är det läskigt när man märker precis hur beroende man är av något.

- Madeleine

Nostradameus

Pappa rekommenderar ett power metalband från Göteborg som får lite för lite uppmärksamhet; Nostradameus.

Jag har egentligen inte så mycket att säga om dem, de är inte fantastiska men lite småmysiga, absolut.

Och eftersom ni vid det här laget borde veta att jag är väldigt svag för ballader så kan ni ju misstänka att detta är en sådan;


Nostradameus - Not only women bleed

- Madeleine

The audience is listening

Liseberg har släppt de två första akterna i sommarens program på Stora scenen. Det ena mer nämnvärt än det andra men båda går i hårdrockens tecken (så jag antar att jag inte behöver titta så noga i programmet sen, det brukar inte bli mer än så).

Ni kan i alla fall ge er fan på att jag står längst fram vid scenen den 27 maj när Mustasch än en gång höjer ljudnivån i parken mer än vad alla åkattraktionerna lyckas med tillsammans.

Första gången jag såg Mustasch var ju på den scenen, och då hade jag inte lyssnat på dem i mer än en vecka! 25/6 -08 <3 Jag kan ju nämna att det också är klart att Dead by April kommer att spela på öppningsdagen, den 24 april.

- Madeleine


Search the open field for a flower of my taste

Jag börjar med ett litet lamt förlåt till de som tycker att de borde ha fått höra detta direkt från mig och inte via bloggen. Men jag ville inte säga något innan jag var hyffsat säker.

Idag har jag skickat in en gymnasieansökan till Ållebergsgymnasiet i Falköping. Hantverksprogrammet - Guldsmed.

Ja, det är sant. Nej, det är inte helt säkert att jag ska byta. Men ja, det är troligt.

Jag har ingen motivation till att vara där jag är nu. Anledningen till att jag är här, på Da Vinci, är att jag ville ha en bred grund för att sedan, efter gymnasiet, kunna fördjupa mig på smide och ha något att falla tillbaka på. Det var ett dumt val, som jag ångrar. Men det har kommit en hel del bra ur det också, som jag är väldigt, väldigt glad för.

Micke, Molly och Madde <3
Jag kommer sakna att träffa er varje dag, verkligen!
Jag kommer sakna att sitta vid vårat bord...
Och jag kommer att sakna dig också, Adam <3
Självklart resten av Da Vinci också, och den lilla Da Vinci-känslan som fortfarande finns kvar...

Men! Vi ska inte ta ut all saknad i förskott, det är inte helt säkert att jag byter än! Jag ska dit och prova ett par dagar också, se hur det känns. Sen bestämmer jag mig antagligen helt.

Detta är i alla fall läget som det ser ut just nu.

- Madeleine

Getaway rock festival2010 är verkligen det ultimata året för hårdrock/metal! Konserterna och festivalerna svämmar över, vilket slutar med att man inte ens har råd att gå på hälften. Getaway rock är en nystartad festival i Gävle som jag redan har accepterat att jag tyvärr kommer att missa, på grund av pengabrist. Men trots det kan jag inte sluta stirra mig blind på den fantastiska lineupen:

Aggressive Chill
Cavalera Conspiracy
Corroded
Deathstars
Deicide
Engel
Europe
Isobel & November
Motörhead
Mustasch
Overkill
Vader
Wolf

Jag vill dit!

- Madeleine

 


I feel I could crawl up insanity walls

Först måste jag bara säga att jag inte riktigt förstår folk som hävdar att Metaltown inte har släppt sin stora "bomb" än. Va? Rammstein kommer avsluta fredagen och In Flames lördagen, eller tror ni att det kommer släppas något mer, större band? Ledsen att göra er besvikna nu, men det lär inte hända. Det kan säkert släppas något band som betyder mer för er personligen (som det skulle göra för mig om de av någon random anledning fick för sig att boka Edguy eller Sonata Arctica), men det lär ju inte bokas något större band än In Flames och Rammstein. Det är orimligt.

Annars hade jag inte så mycket att säga, jag planerar nog faktiskt på att försöka plugga lite kemi nu...igår ville jag bara krypa ihop och gråta så fort jag såg åt böckerna men det känns lite bättre idag.

Dessutom så tycker vi inte om Tantan längre. Han hävdade nämligen att "Göteborg och Stockholm är ju nästan samma sak så jag ska börja kalla dig 08". Inte okej!

- Madeleine

Metaltown -10In Flames, Dark Tranquillity och Raubtier!

In Flames kom som en total chock för mig. Inte väntat alls. Nästan lite besviken måste jag säga. Tre band, vad är det för jävla bandsläpp?

Känns som värsta reprisen på -08, det var en grym lineup men det var två år sedan? va fan?

Jag låter sjukt bitter, men jag hade hoppats på lite mer, faktiskt.

Men absolut, In Flames ska bli underbart att se igen!

- Madeleine

I would not if I did not care

Folk som inte är insatta tror ofta att alla som hävdar att de lyssnar på metal lyssnar på samma musik. Det är så inte sant. Kolla bara den här konversationen på facebook mellan fyra personer som alla lyssnar metal:


(det handlar egentligen om Metaltowns nya bandsläpp som sker imorgon)

Lite tycker jag att det framgår i alla fall. Att det är stor skillnad på metal och metal. Jag tycker det är väldigt intressant.

Det som gör det ännu mer spännande är de som är väldigt inlyssnade på en subgenre  och absolut inte kan acceptera att någon annan lyssnar på något annat.

Det känns som om det här inlägget blev väldigt konstigt, osammanhängande och oavslutat, men det får vara så. Det är i alla fall ett inlägg som kom på impuls och helt utan press. Wei.

Och när det gäller Metaltowns bandsläpp så kan jag tänka mig det mesta om de skippar all core. För det tycker jag oftast är värdelöst. Men det är klart att jag förstår att de måste boka ett par sådana band då det drar väldigt mycket folk just nu.

- Madeleine


You know this story ain't over

Det blir inte bra, så jag låter bli.

Ni får en gammal bild på mig istället...- Madeleine

 


We don't wanna be like you

Jag orkade aldrig blogga i fredags och sen har jag varit hos Cara hela helgen.

Som ni nog märker på det här inlägget så är inte blogghumöret på topp nu heller. Men jag kommer nog tillbaka snart. Det är det där med söndagar...

- Madeleine


Tell me there are greater things ahead

Ja, vi försöker väl igen då. Känns sådär halvbra, men jag har en del planer som jag hoppas på. Det hade varit trevligt, väldigt trevligt och behövligt.

Men det är bara att bita ihop så länge och konstatera att det inte är mer än 22 dagar kvar tills jag är långt härifrån på en plats jag saknar så det gör ont i hela kroppen, med människor som jag saknar ännu mer än så. Ni är underbara!

- Madeleine

I've been waiting for so long

Lycka!

Någon köpte precis tågbiljetter, och tro mig, det blir man lycklig av. Den ena tågbiljetten i alla fall, den andra skulle jag nog klara mig utan...eller kanske sätta en annan destination?

Men vi pratar om den trevliga biljetten nu, den lämnar Göteborg exakt 17:00 torsdagen den 4 mars! Ja, jag tror ni kanske kan gissa nu att den har destination Umeå och House of Metal! Tagga!

Dock är jag i Umeå 06:31 fredag morgon, haha...känns inte så ultimat, men det är helt klart värt det! Ingen som känner sig manad att hålla mig sällskap?

Tänkte nog köpa biljetten imorgon om jag kan komma ihåg att ta den vägen, det är inte lätt alla gånger...Och när vi pratar konsertbiljetter! Stratovarius 7 februari! Är det någon som ska med? Jag är rätt säker på att jag ska gå, men avvaktar nog lite till med att köpa biljett om ingen skriker nu.

- Madeleine


Rockstad: FalunDet hade varit så grymt att kunna dra dit. Så sjukt billigt är det också, 495:- för två dagar! Jämför det med Metaltowns 1450:- för två dagar...

Lineupen ser ut att bli riktigt bra också:

Sabaton
Gamma Ray
Pretty Maids
Crucified Barbara
Mimikry
Raubtier
Alestorm
Grailknights
Prey
Eternal
Less Than 4
+ 10 ännu ej släppta band

Tyvärr lär det ju inte bli så, för hur billigt det än är så är det pengar och det tillkommer dessutom boende och resa. Tänk om det hade varit här i Göteborg, då hade jag inte tvekat en sekund.

- Madeleine

This doesn't concern me yet

Sensation! Jag har startat min stentrumlare igen efter drygt ett år (?) och det känns bra. Får se om det blir något värt av det hela.

Nu ska jag kolla upp lite annat, kan hända att det blir en del förändringar i en förhoppningsvis inte allt för avlägsen framtid. Men vi får se. Sen har jag fått för mig att jag ska sluta vara så väldigt personlig i bloggen, jag vet inte, det kommer antagligen inte hända. Jag använder bloggen för att få ut mina känslor så det blir troligtvis svårt att ändra. Men vi får se vad som händer.

Jag mår nog lite bättre idag i alla fall, jag orkar faktiskt göra något!

- Madeleine

Ready to fly 'cause he just can't stay

Att AC/DC kommer till Sverige Stockholm 3 juni kommenteras inte mer i denna blogg.

VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ GÖTEBORG!?

Men för att ta lite roligare konsertprat så blir det nog Stratovarius 7 februari trots allt, deras flytt till Brew House resulterar i sänkt åldersgräns och det tycker man om.


Och den obligatoriska AC/DC bilden från Ullevi, Göteborg - Har ni glömt?

- Madeleine


But my heart felt as heavy as stone

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva hur jag mår just nu, jag är bara helt borta. Jag orkar ingenting och allt känns sjukt jobbigt.

Jag önskar att jag kunde få vara på en annan plats med helt andra måsten. Andra krav och andra tankar. För så som jag har det nu orkar jag inte länge till. Och jag tror att det märks.

Jag vet inte. Jag har typ suttit och kollat på lägenheter idag. Dumt gjort, för det lär inte hända. I alla orimliga och rimliga städer inom Sveriges gränser, Italien lockar inte just nu. Även om det hade varit ultimat för att komma bort från allt här. Men jag vill nog inte bort från riktigt allt.

Och för er som fattar, ni andra behöver inte fråga, ni får veta när det känns rätt: Mitt andra alternativ här i närheten lockar inte heller längre. Det är jättekonstigt. För det är ju verkligen precis det jag vill göra. Men just nu känns det inte kul alls. Jag tror jag borde försöka kontakta dem i alla fall, men det känns så fel. Jag vet inte hur jag ska göra.

- Madeleine


Search the open field for a flower of my taste

Blaha. Jag mår sjukt dåligt.

Har känt mig svimfärdig hela dagen. Men det är bara att bita ihop och le och låtsas att man hänger med i skolan i alla fall. Hum.

Jag borde skicka iväg ett mejl egentligen. Ett mejl som skulle kunna ändra allt. Men jag vet inte hur jag ska formulera mig. Det är svårt. Allt låter så fel.

- Madeleine

When the cold winds blows the fog away

Jag orkade aldrig riktigt blogga igår. Trots att jag faktiskt var på rätt bra humör igår kväll. Så jag har lite grejer jag ska ta tag i så fort jag har samlat mod. Jag hoppas verkligen att det kommer kännas bra, för jag har en svag känsla av att detta är helt rätt och det jag behöver. Jag hoppas det i alla fall. Just nu kan jag bara se en negativ sak och den kan jag utan problem leva med.

I vilket fall som helst så blir det helt plötsligt så att jag åker upp till Skara idag. Fick ett paniksms av Cara igår eftermiddag så nu ska jag strax ta bussen in till stan. Får se om jag bloggar något därifrån, men jag tror inte det så vi hörs antaligen på söndag kväll.


<3

- Madeleine

Take me somewhere

Ingen som känner för att skänka mig 1636 kr?

Det skulle vara trevligt för då kan jag göra en väldigt behövlig resa till Boden över helgen. Tyvärr tror jag inte att någon är så generös så jag lär bli kvar här. Fan.

- Madeleine

You will take it away from me

Jag är inte på blogghumör.

Men jag ville bara säga tack till Marcus för att han rekommenderar trevliga spelningar på Last.fm, då blir man glad.

Blind Guardian @ Brew House, 22/10 -10

Det kan vara första konserten som planeras för hösten. Trevligt värre. Dessutom vet jag helt säkert att jag har sällskap, för om inte Johan ska dit då är det något allvarligt fel, haha.

- Madeleine

Åhh...folkmusik <3


Korpiklaani - Pellonpekko

Så underbart! Det är svårt att hitta något vackrare och mer harmoniskt, jag älskar detta! Går på repeat här nu...

- Madeleine

'Cause it's a heavy metal universe

Okej, nu kan ju jag inte gå i vilket fall, eftersom jag är i Italien den veckan med italienskaklassen.

Men Gamma Ray spelar ju i Malmö, Göteborg och Stockholm i slutet på mars. På för små arenor, men det har jag redan sagt så vi behöver inte ta det igen.

Men nu är det nästa grej jag förbryllas över; biljetterna!

Jag har letat som en idiot efter vart biljetterna för Göteborg säljs. Tidigare idag lyckades jag på något vänster klicka mig runt så att jag hittade biljetterna för Stockholm. De biljetterna säljs via tickster (som jag tycker verkar vara en väldigt skum sida). Men där hittade jag inte biljetter för Malmö eller Göteborg. Men nu när jag går in på Skrikhults hemsida så finns alla tre spelningar med och jag trycker glatt på "köp biljetter" för spelningen i Göteborg. Då länkas jag till ticnet, men på ticnet finns inga biljetter till Gamma Ray, söker man på det så får man upp Mamma Mia i Danmark. Hum. Konfunderat går jag tillbaka till Skrikhult och försöker med Malmö, då kommer jag till KBs (arenan de ska spela på där) hemsida, där det inte står något om att Gamma Ray ska spela, men jag hittar i alla fall att de verkar sälja sina biljetter via eventim (som jag också, fortfarande, tycker är en ganska skum sida) och går jag in där så finns det inte heller några biljetter till Gamma Ray.
WHAT!?

Varför göra allt så omständigt och komplicerat? Jag saknar tiden då allt såldes via ticnet. Och sen, vart finns biljetterna för Göteborg och Malmö? Är de inte släppta än eller vad? Väldigt skumt eftersom det bara är ett par månader kvar.

För övrigt, så har Gamma Ray fortfarande inte gått ut med dessa datumen, det står endast på Freedom Calls hemsida. Det är också stört.

Det börjar nästan kännas bra att jag missar det här, så behöver jag inte gå runt och oroa mig. Synd bara att jag verkligen vill se Gamma Ray live.

- Madeleine

Can you hear me calling

Helt värdelös dag.

Vi kan börja med att vara glada. Ingen labb! typ jobbiga uppgifter istället, men det var egentligen inte så svårt, tror vi. Haha...vi kanske failade hårt...jag menar, det var ju jag och Sofia och vi vet ju hur det brukar gå...

Innan det så var det sista psykologilektionen. Ganska random. Vi fick välja pärlor som vi ska få tillbaka lagom till studenten. Jag har redan en bild av ett halsband, tror ni jag minns om ett och ett halvt år?

Sen hände det inget mer på hela dagen, hål/lunch mellan 10.25 och 13.00 sen lektion i fem minuter och sen fick man gå hem, värt! Jaja, jag var i alla fall hemma innan två vilket inte har hänt sen...jag slutade nian? Okej, kanske inte riktigt så illa, men det är fan inte långt ifrån...

Man borde ju ta vara på den här eftermiddagen och plugga samhäll, prov om en vecka, och jag vet knappt vad det är på...eller att läsa boken till engelskan, skriftlig inlämning om den senast fredag nästa vecka och jag har kanske läst en tredjedel...
Inte nog med det så är det slutprov i kemi A om tre veckor och jag kan ingenting där heller, värdelöst...

Så, nu ska jag sluta tjata om skolan...kanske.

- Madeleine

They say I'm psycho and should be put behind bars

Kemilabb, döda mig.
Jag vill inte, vill inte, vill inte, vill inte!

Men jag måste till skolan...sista lektionen i Psykologi A och sista samhällskunskapen innan prov, känns ganska viktigt.

Men ska de tvinga mig att, igen, göra en labb med någon jag säkert inte har pratat med på över ett halvår så går det inte. Jag kommer att totalt bryta ihop.
Sen ska det säkert vara en jävla labbrapport på skiten också som vi inte har någon tid att göra eftersom de inte låter oss ha kvar våra studiepass längre.

Vart tog poängen med Da Vinci vägen?

Men det finns fortfarande lite hopp om att jag får jobba med Sofia och då ska jag nog överleva i alla fall...

- Madeleine

Only for you!Jag har våldgästat en blogg idag. Mohaha...
Det är min sötaste Cara som har blivit utsatt.

jag vet att ni som använder Firefox inte ser den som på bilden, jag jobbar på det...men har kört fast lite. Nu ska det fungera bra för alla!
I övrigt är jag ganska nöjd, det var sjukt länge sedan jag gjorde en bloggdesign sist.

- Madeleine

I'm here 'cause I know you need a friend

Blaha. Jag vet inte hur den här dagen ska gå till. Jag kan inte fokusera alls. Jag vet knappt vilken dag det är. Allt bara snurrar. Och jag vill bara åka tåg i närmare 18 timmar. Men det får jag inte. För jag måste vara här. Vara duktig och gå i skolan. Jag är trött på att leka duktig för alla andras skull.

Jag vet inte.

- Madeleine


When there is nothing left to say

Jo, jag överlevde denna dagen med. Kan väl bara tacka lätta lektioner så som italienska och psykologi för det. Imorgon känns som om det blir värre med både grupparbeten, fysik och matte. Ett sammanbrott är att vänta.

Jag vet inte hur jag ska klara den här terminen, jag är ytterst tveksam till att det kommer gå. Det finns inte mycket som lättar upp stämningen och att det verkar som om de tänker ta upp hela våra studiepass med den jävla esteten gör allt ännu värre. Jag vill inte vara med längre.

Jag är ledsen över att bloggen får ta stryk av min konstanta ångest just nu och antagligen inte är särskilt intressant att läsa alls då jag bara klagar och klagar. Men det är svårt att fokusera på annat och jag behöver få ur mig det här och då är bloggen ett perfekt ställe. Nästan.

- Madeleine

'Cause tonight the horror takes us all

Om man bara skulle strunta i allt ett tag? Faktiskt göra precis det som jag behöver. Ta en paus härifrån, dyka upp på en annan plats, börja om, lära känna nytt folk, ändra vardagen totalt.

Jag är helt säker på att jag inte kommer ur den här svackan om jag är kvar i Kungälv - Ja, precis så allvarligt är det!

Så jag skulle uppskatta om folk slutade förminska mitt problem, för ni har ingen aning.

Jag har seriöst tänkt på det här väldigt mycket de senaste dagarna, jag har ingen aning om hur det skulle gå till, men jag är ytterst tveksam till att jag klarar av att vara kvar här ett och ett halvt år till.

Vad jag kan se finns det då bara ett alternativ. Det skulle vara mitt största nederlag någonsin och jag har ingen aning om hur jag skulle överleva det, om det ens är möjligt.

Jag vet inte, men ni måste förstå att det här inte är "en jobbig period som snart går över", det är hela mitt liv som faller på grund av att jag aldrig har varit den jag vill vara, jag har bara varit den alla förväntar sig att jag ska vara. Den personen börjar bli omänsklig och det är en bild jag inte klarar av att hålla uppe längre. Men så länge jag är kvar i alla dessa gamla mönster så kommer jag aldrig kunna släppa det. Därför måste jag bort.

Jag vill bara att ni ska veta att det är de här tankarna som snurrar i mitt huvud nu, och jag är seriös.

- Madeleine

Sixx: a.m. - Accidents can happenDet finns inget mer att säga än att den här låten är sjukt fin. Johan visade den för mig i torsdags kväll och den har i princip gått på repeat sen dess. Underbar.

- Madeleine

Nobody wants to die

Cara åkte precis hem så nu blev det värsta tomt här. Igår spenderade vi kvällen hos Alex och det blev trevligt trots mitt sammanbrott tidigare under dagen. Just nu känns det rätt bra igen, men det lär ju kännas åt helvet om ett dygn igen. Jag orkar inte.

I övrigt händer det väl inte särskilt mycket alls, inget värt att nämna i alla fall.

- Madeleine


Grattis Tantan!Massa, massa grattis till min sötaste, älskade Tantan! <3
14 nu, en dag kanske du också blir stor, haha...
Jag saknar dig!
För övrigt älskar jag den här bilden, så söt!

Jag älskar dig, Tantan! <3

- Madeleine

You know that accidents can happen and it's okay

Det här går inte.

Jag måste härifrån. Nu.

Fan.

- Madeleine

...and it's alright, you're not alone

Bara att bita ihop, I guess.

Allt blir som vanligt igen, samma grej om och om igen. Plugg dygnet runt, eller i alla fall behov av det och ångest över att man inte lägger en minut på det.

Jag vill inte.

Jag orkar inte det här igen.

- Madeleine

On wings of tomorrow we're coming to fly

Gamma Ray och Freedom Call till Sverige i mars!

25/3 @ KB, Malmö
26/3 @ Brew House, Göteborg
27/3 @ Klubben, Stockholm

Min första reaktion är; BREW HOUSE!?

Varför? Gamma Ray måste ju lätt kunna sälja ut Lisebergshallen? Eller? Trädgår'n hade jag kunnat acceptera, men Brew House?

Jaja, vi får väl se om det går att skrapa fram lite pengar till det, Gamma Ray vill jag verkligen se!

- Madeleine

I am petals found in frail wayside flowers

Ångesten har varit på ingång hela veckan. Nu är den extrem. Seriöst, jag har inte mått så här dåligt inför något någonsin tror jag. Verkligen inte pepp. Jag vill bort, bort, bort. Fan.

Men det är väl bara att bita ihop.

Sen har jag drömt lite halvt under dagen, det hade varit så underbart. Men jag väntar mig inget så känns det bäst. Men jag hade behövt det, vi hade behövt det.

För övrigt satt jag och spelade Fokis senaste videoblogg, där hon och Ricky kör trampbåt, om och om igen igår. Det får mig att sakna så mycket. Det är så tydligt.

- Madeleine


Maybe one more wrong will make it all right

Det här inlägget borde nog egentligen inte publiceras, det lär bli alldeles för personligt. Men jag vill trots det skriva det.

Igår, idag kanske, imorse till och med. Jag vet inte varför det blev så. Jag var så sjukt rädd, du förstår inte. Även om det känns sjukt mycket bättre nu, efter allt, så är jag fortfarande rädd. Förlåt, men det är så mycket gammalt som sitter kvar hos mig. Så mycket tankar jag har haft om vem du är.
Jag vet inte varför jag skriver detta här och jag tror egentligen att du tycker det är jättefel att jag gör det. Men det är jag. Den här bloggen är jag. Det är en del av mig och den följer med.
Jag tänker aldrig publicera något här som kan bli för fel. Men det här måste jag få ur mig, här, jag tror det är en del i min process. Jag hoppas bara att du inte tar det på fel sätt. För jag är fortfarande precis lika lycklig som jag var halv sex imorse.
För jag vill verkligen att det här ska fungera, mer än allt annat. Även om jag har tvivlat så mycket så har det hela tiden, ja...sen i somras, funnits en liten känsla inom mig som bara blir större och större. En känsla av att detta är meningen, att det ska bli såhär, att det blir bra, att det här är den vändning jag behöver just nu.
Du betyder så otroligt mycket för mig!
Och jag saknar dig så det gör ont i hela kroppen!

38 dagar...

När vi räknade på alla gånger, dagar, veckor och månader under våren. Det kändes så bra, jag kan fortfarande inte förstå hur det kan bli så ofta. Bara tanken på det får mig att le och känna mig otroligt lycklig.

Jag tycker om dig så galet mycket verkligen!

Du måste säga till om du vill att jag ska ta bort det här...

- Madeleine 

I didn't realize that you've been here

Jag vill gå på konsert, nu!

Men nej, närmsta är House of Metal 5-6 mars! Galet långt och det värsta är att just nu har jag varken biljett dit, tågbiljetter eller bostad i Umeå. Det suger, men jag ska dit även om jag så ska hela vägen mellan Göteborg och Umeå, sova i en snödriva och planka in på festivalen!

Annars funderade jag ju på att gå på Lacuna Coil i februari, 12 februari för att vara exakt, men det går då rakt inte! för vet ni vad jag gör 12 februari? Jag sitter på tåget till Boden! Och det är fan så mycket mer värt, jag har ändå inte råd med någon mer konsert...

Wacken biljetten måste ju fixas typ nu också, fan.

För övrigt, på tal om Lacuna Coil, så har de tagit bort all sin musik på Spotify...fail! Och ni kanske inte vet det, men i våras dog min dator totalt och all min musik försvann, jävligt surt. Men jag bestämde mig trots det för att det var lika bra att börja vara laglig, haha...så ja, jag lever på Spotify nu. Så det är mindre kul att vissa band inte låter sin musik finnas tillgänglig där...

Men konsert var det, ingen som vet något trevligt (och billigt) i Göteborg under januari och februari? (det är dock inte tillåtet att tipsa om spelningar som äger rum mellan 12-21 februari, haha...)


Och vi avslutar självklart med min typiska konsertbild från AC/DC @ Ullevi, 21/6 2009

När vi pratar AC/DC kan vi ju passa på att säga grattis till deras största fan (haha..), Tommy, som fyller 18 idag! På tal om födelsedagar så kan jag ju vara trevlig och säga grattis till Brian Warner aka Marilyn Manson sådär en och en halv timme i efterskott också.

- Madeleine 

You're like a ghost that I can't let go

GAAAH!!

Jag vill typ döda någon.
Varför vill inte min musik spelas i Sims? Varför? Det fungerade fint för ett tag sedan ju...
Men nu, nej...helt jävla tyst blir det när man ställer in cd-spelaren på "Custom music"...
Så irriterande! Jag är väldigt trött på simsmusiken kan jag ju säga...
Och jag vet att jag har gjort allt rätt, eftersom det fungerade innan...men så var jag bara in och bytte lite låtar och då fungerar det fan inte längre, värdelöst.

- Madeleine


Wasted SaintsJag och Cara snurrar runt inne på Rocks i Nordstan med alla de typer av ångest som en skivaffär alltid för med sig. Först är det den stora frågan om pengar och sen är det frågan om vad...jag älskar det. Men plötsligt händer det; jag får syn på något mycket spännande längst ner i hörnet. Ett gäng demos och en liten lapp med en text som bad om att man skulle köpa demon och kolla in bandet Wasted Saints om man gillade band som Guns N' RosesMötley Crüe och Skid Row.

Jag måste ju villigt erkänna att tyvärr inte lyssnar särskilt mycket på något av ovan nämnda band (på grund av att jag helt enkelt inte haft tid) men jag kunde ju inte låta bli att bli sjukt nyfiken. Nya band på väg in på marknaden är alltid spännande. Jag har ju dock inte ekonomin att lägga pengar på något som jag inte vet att jag gillar, tyvärr. Men, jag har ju Cara som lätt får infall och spenderar lite pengar på random saker så deras demo följde med oss hem och har gått varm här under kvällen.

Wasted Saints, det låter riktigt bra och jag börjar bli väldigt kär i rösten! Underbart! Som sagt alltid kul med lite nya band som dyker upp och jag hoppas att vi kommer att få höra mer av dem i framtiden.

Så nu är det ju bara för er att kolla upp dem!
Wasted Saints, här!

- Madeleine

How could I know, how could I see?


Lycka <3

Och det bästa är; jag har inte betalat en krona för biljetterna! Tack pappa! Dock hade jag klarat mig utan den undre biljetten, men det lär förbli en dröm...

Jag känner dock lite halvhjärtad ångest över skivan, jag har ju inte pengar till sådant...
Men jag försöker hålla modet uppe med att den faktiskt var väldigt billig och att Tobi gör underbar musik som man måste älska.

Och snart kommer det ett eget inlägg om min älskade Caras inköp för dagen, det borde ni rockers där ute verkligen kolla in! Ni lär inte bli besvikna!

- Madeleine

I'm alive!

Ja, jag lever! Jag har bara varit lite tyst ett tag...

Eh ja, det blev ju en helt random bloggpaus som kom väldigt oväntat, det var inte planerat, ursäkta mig! Hoppas det är några av er som är kvar i alla fall. Jag har saknat er lite faktiskt.

Den mesta av tiden som jag inte har lagt här har jag spenderat med The Sims, fick ett fruktansvärt sug efter det. Just nu har min familj fem småbarn...fråga inte varför jag lät det hända. Mycket dumt gjort.

Annars så är jag på helt sjukt bra humör! Och det är nu i princip klart att jag kommer spendera hela mitt sportlov i norrland, närmare bestämt i Boden! Och när jag säger hela, så menar jag hela! Planen är att lämna Göteborg fredagen den 12/2 och vara tillbaka först under förmiddagen måndagen den 22/2! Ihh! Jag är så lycklig! Och vem bryr sig om att det inte är lov där förrän flera veckor senare? Det löser sig! Jag saknar folk så extremt mycket!

Annars så har jag lite att göra nu, för som det verkar på min bloglovin' så har inte ni varit lika tysta som jag under helgerna...

- Madeleine

RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild