Populära bloggar: Stina-Lee

Tyvärr har jag lyckats pricka in hennes blogg mitt i en svacka. Var och vartannat inlägg handlar om att hon ursäktar sig för att hon är så dålig på att uppdatera. Hon är dock en av de bloggar jag bevakar som uppdaterar mest så jag tycker verkligen det är fel av folk som tjatar på att hon ska uppdatera mer. Hon gör ett otroligt jobb som uppdaterar alls. Hon har dessutom gått ut med att det är saker i hennes liv som är lite jobbiga just nu. Så måste det få vara. Bara för att man har en känd blogg så betyder inte det att man lever ett perfekt liv utan problem. Jag tror snarare att det är tvärtom.

Jag tycker i alla fall att Stin-Lee verkar vara en otroligt härlig tjej och av de "populära bloggar" jag läser/har läst tycker jag absolut att hon är den som är intressantast. Utan tvekan. Jag kommer in i hennes blogg när hon själv säger att hon har en svacka och jag tycker ändå att bloggen är en av de bättre. Det måste vara ett väldigt bra betyg.

Jag får känslan av att hon känns så naturlig för att hon faktiskt inte bor i Stockholm. Eller det kanske bara är jag som Göteborgare som uppfattar det så? att hon inte bor i Stockholm tycker jag får allt att bli lite lättare. Det känns lättare att identifiera sig med henne på något sätt. Inget ont mot stockholmare nu! de kan vara bra de med! men det är något med hennes blogg som känns mer naturligt och jag tror att det har med det att göra.

Hur det än må vara så kommer jag utan tvekan att fortsätta läsa Stina-Lees blogg.

- Madeleine

Gamla vänner och musik

Oj. Ibland är det läskigt hur saker förändras. Hur folk förändras.

Jag har precis pratat med en gammal kompis på MSN. Det har gått otroligt lång tid sedan jag pratade med henne sist och även om jag inte har glömt henne direkt så har jag ändå kännt att det är en kontakt som jag aldrig att kommer att få tillbaka igen. Nu har jag pratat med henne en stund igen dock. Jag måste erkänna att jag blev väldigt glad när hon skrev. Det kom väldigt oväntat men ändå som ett trevligt avbrott. Jag visste ju egentligen hur hon är nu, på ett ungefär i alla fall, men jag tycker ändå det är intressant.

Jag ska inte säga att vi lyssnar på samma musik för det gör vi inte. Faktiskt. Även om en okunning skulle säga att vi gör det. Vi lyssnar på samma musik men ändå inte. Det finns två vägar för oss egentligen. 1. Hata varandra för att den andra lyssnar på "fel" musik och göra allt för att vinna över den andra till att lyssna på det som är rätt. eller 2. Acceptera att vi är olika och veta att vi inte lyssnar på samma musik även om andra antagligen vill säga att vi gör det.

Vi lutar nog starkt mot tvåan även om jag absolut tror att vi skulle kunna hamna i heta diskussioner och att vi båda mer eller mindre vill vinna den andra. Faktiskt. 

Men jag tycker det är intressant hur vi har gått helt olika vägar. Haft lite småkoll på varanadra. Och så bara är den där, musiken. Jag menar då, när vi var kompisar på riktigt, i mellanstadiet, då hade ju inget kunnat gissa att vi skulle sluta såhär. Jag tycker det är spännande, hur det kan bli. Hur folk förändras.

Känns som om det här inlägget blev väldigt rörigt och förvirrat. jag ska nog sova nu.

- Madeleine

Veckans band - MetallicaJa. Så kan en lista också se ut. Jag lyssnade faktiskt på mer musik. På mp3:n.

Om Metallica har jag egentligen inte så mycket mer att säga än att det är klassiskt, amerikanskt och thrash metal, eller var i alla fall. Jag läger mig inte i mainstream diskussioner om ett band som jag ändå knappt lyssnar på. Papps favoriter är de i alla fall om någon tycker det är intressant att veta.

- Madeleine

Populära bloggar: Kenza

Ja, det har väl blivit lite mer än en vecka men jag ursäktar mig med att Kenza faktiskt var på Kreta och hennes uppdateringar var väldigt få under större delar av perioden. I och för sig kan jag inte säga att jag tycker hennes uppdateringar har blivit överdrivet mycket fler sen hon kom hem. Det brukar bli ett eller två inlägg om dagen i hennes blogg och de känns rätt krystade om jag ska vara ärlig. Jag kan inte säga att de intresserar mig speciellt mycket på något sätt. Kanske har jag bara lyckats pricka in mig mitt på en bloggsvacka hos henne, i så fall är det synd för tillbaka dit går jag nog inte. Händer det något viktigt i hennes liv så hoppas jag på att få läsa det hos bloggkommentatorerna. Det som skulle kunna vara intressant är att följa hur det ska gå med hennes Teo. Hur kära är de egentligen?

Vad som drar så mycket läsare till hennes blogg förstår jag verkligen inte. Jag hittar inget intressant. Det är inte ens intressant att läsa för att hitta fel att picka på. Det beror inte på att det inte finns några, för det gör det. Jag kan i alla fall hitta en hel del grejer som jag skulle kunna klaga på och som jag kan sitta och skratta åt för mig själv. Dock är det inte kul med Kenza, kanske har jag blivit för bortskämd med att skratta åt Kissie?

Nej, Kenzas blogg lockar mig inte. Men jag är väldigt nyfiken. Om det finns någon som läser Kenzas blogg så skulle jag tycka det var väldigt kul om du ville berätta varför.

Snart kommer det en utvärdering på en populär blogg till. Antagligen imorgon eller på fredag, håll utkik!

- Madeleine

E.T.

Brorsan har inte sett den. Han spelade in den när den gick på tvåan för ett tag sedan och sitter och tittar på den nu. Jag fattar inte hur han inte kan ha sett den. Han har sett hur mycket filmer som helst. Hur gör man för att missa E.T.?

Jag tycker den är så söt!

"E.T. phone home"

Det måste man ha sett. Nej, nu ska jag nog gå och kolla på resten tror jag. Det var så länge sedan.

- Madeleine


Sweeney Todd

Kom precis hem från Erika. Vi tog igen det vi missat, åt glass

och kollade Sweeney Todd.

Jag är så besviken! alla jag har pratat med har höjt den till skyarna. Sagt att den är så otroligt bra. Jag tycker verkligen inte att den var så bra. Den blev aldrig intressant. Det blev aldrig någon djupare handling. Allt bara rullade på. Precis som man förväntade sig att det skulle göra. Ingen överraskning någonstans. Det var verkligen så att man bara satt och väntade och väntade på att det skulle hända något, men gjorde det det? nej.

och jag kunde inte sluta se en sjungande Snape framför mig. Som dessutom är bundis med Wormtail. Och vart hade Bella gjort av sin attityd?

Vissa skådespelare har sina roller för mig. Snape sjunger inte. Annars gjorde Allan Rickman faktiskt den här rollen riktigt bra.

Tyvärr en besvikelse. Synd. För den kunde ha varit riktigt bra. Den hade sina förutsättningar. Trots detta är jag ändå villig att ge den en chans till om jag får möjligheten att se den uppsatt som musikal.

- Madeleine


My future!

 
Behold... My Future
 I will marry Blaise Zabini. 
 After a wild honeymoon, We will settle down in The UK in our fabulous Apartment. 
 We will have 7 kid(s) together. 
 Our family will zoom around in a red Volvo.
 I will spend my days as a author, and live happily ever after. 
 
whats your future
 

Jag ska gifta mig med Blaise! Jag ska gifta mig med Blaise! Jag ska gifta mig med Blaise! Jag ska gifta mig med Blaise!

Hahah...så kul! What's your future? 

Fictional characters I would shag

Nu ska vi se hur lost jag är när det kommer till serier. Jag kan säga att det nog kommer bli en hel del frågetecken. Men jag tyckte det var dags att den här lämnade livejournal och såg ljuset i den svenska bloggvärlden. Enjoy! och kopiera mer än gärna!

1. Bold the names of guys you'd definitely shag.
2. Italicize the names of guys you might shag after a little persuasion.
3. Leave the guys who don't do anything for you alone.
4. Put a question mark after the guys you've never heard of.
5. Strike the guys you wouldn't touch with a ten-foot pole.
6. ADD FOUR OF YOUR OWN AT THE END. NOTE THAT THESE ARE THE FICTIONAL CHARACTERS, NOT THE ACTORS THEMSELVES...(That's a whole other survey!)

1) Dr. Christian Troy (Nip/Tuck, tv) ?
2) Mike Delfino (Desperate Housewives, tv) ?
3) Dr. Gregory House (House M.D., tv)
4) Warrick Brown (CSI: Crime Scene Investigation, tv) ?
5) Dr. Derek Shepherd (Grey's Anatomy, tv) ?
6) Anthony (Tony) DiNozzo (NCIS, tv) ?
7) Jim Halpert (The Office, tv) ?
8) James 'Sawyer' Ford (Lost, tv) ?
9) Danny Taylor (Without A Trace, tv) ?
10) Derek Morgan (Criminal Minds, tv) ?
11) Noah Bennet (Heroes, tv)
12) Michael Scofield (Prison Break, tv) ?
13) Dr. John ‘J.D.' Dorian (Scrubs, tv) ?
14) Sam Winchester (Supernatural, tv) ?
15) Chandler Bing (Friends, tv)
16) Jack Bauer (24, tv) ?
17) Jason Bourne (The Bourne Identity, movie)
18) Westley (The Princess Bride, movie) ?
19) Captain Jack Sparrow (Pirates of the Caribbean, movie)
20) Rusty Ryan (Ocean's 11, movie)
21) Detective Mac Taylor (CSI: NY, tv) ? 
22) Detective Danny Messer (CSI: NY, tv) ? 
23) Sheriff Jack Carter (EUReKA, tv) ?
24) Dr. Nathan Stark (EUReKA, tv) ?
25) Jonathan Creek (Jonathan Creek, tv) ?
26) Dr. James Wilson (House, MD, tv) ?
27) Mark Corrigan (Peep Show, tv) ?
28) Fitzwilliam Darcy (Pride and Prejudice, tv, book and movie)
29) Jools Siviter (Spooks a/k/a MI5, tv) ?
30) Captain Jack Harkness (Dr. Who/Torchwood, tv) ?
31) Danny Ocean (Ocean's 11, movie)
32) Jack Bristow (Alias, tv) ?
33) Dr. Owen Harper (Torchwood, tv) ?
34) The Doctor (Doctor Who, tv) ?
35) Commodore James Norrington (Pirates of the Carribean, movies)
36) Nathan Petrelli (Heroes, tv)
37) John Winchester (Supernatural, tv) ?
38) Eric Delko (CSI: Miami, tv) ?
39) Rick Simon (Simon & Simon, tv) ?
40) Ardeth Bay (The Mummy, The Mummy Returns, movies) ?
41) Withnail (Withnail & I, movie)  ?
42) Gene Hunt (Life on Mars, tv) ?
43) Dean Winchester (Supernatural, tv) ?
44) Giles (Buffy the Vampire Slayer, tv) ?
45) Mick St. John (Moonlight, tv) ?
46) Mr. Big (Sex and the City, tv) ?
47) Henry Fitzroy (Blood Ties, tv) ?
48) Tim Riggins (Friday Night Lights, tv) ?
49) Peter Petrelli (Heroes, tv)
50) Logan Echolls (Veronica Mars, tv) ?
51) Rodney McKay (SGA, tv) ?
52) Chris Keller (Oz, tv) ?
53) Mohinder Suresh (Heroes, tv)
54) John Sheppard (SGA, tv) ?
55) Dr. Daniel Jackson (SG-1, tv) ?
56) Alec McDowell (Dark Angel, tv) ?
57) Spike (Buffy the Vampire Slayer, Angel, tv) ?
58) Priestly (Ten Inch Hero, movie)  ?
59) Jason Teague (Smallville, tv) ?
60) Angelus (BtVS, Angel, tv) ?
61) Logan/Wolverine (X-Men, movie) ?
62) Jess Mariano (Gilmore Girls, tv) ?
63) Sam Tyler (Life On Mars, tv) ?
64) Harold Saxon/The Master (Doctor Who, tv) ?
65) Ianto Jones (Torchwood, tv) ?
66) Steven Hyde (That 70's Show, tv) ?
67) Cassidy Casablancas (Veronica Mars, tv) ?
68) Mason (Dead Like Me, tv) ?
69) Robbie Turner (Atonement, movie) ?
70) Derek Reese (Sarah Connor Chronicles, tv) ?
71) Chris Miles (Skins, tv)?
72) Tony Stonem (Skins, tv) ?
73) Dexter Morgan (Dexter, tv) ?
74) Reed Garrett (CSI: NY, tv) ?
75) Greg Sanders (CSI, tv) ?
76) Nick Stokes (CSI, tv) ?
77) Dick Casablancas (Veronica Mars, tv) ?
78) Charlie Pace (LOST, tv) ?
79) Merry Brandybuck (Lord of the Rings, movie, book)
80) Pippin Took (Lord of the Rings, movie, book)
81) Chuck Bass (Gossip Girl, tv) ?
82) Ryan Atwood (The OC, tv) ?
83) Charlie Prince (3:10 to Yuma, movie) ?
84) Brendan Frye (Brick, movie) ?
85) Seeley Booth (Bones, tv) ?
86) Noah Calhoun (The Notebook, movie) ?
87) Scotty Valens (Cold Case, tv) ? 
88) Nate Archibald (Gossip Girl, tv) ?
89) Edward Cullen (Twilight, movie/book) ?
90) Emmett Cullen (Twilight, movie/book) ?
91) Louis Connelly (August Rush, movie) ?
92) Alex Karev (Grey´s Anatomy, tv) ?
93) Jake Perry (Sweet Home Alabama, movie) ?
94) Tyler Gage (Step Up, movie) ?
95) Denny Duquette (Grey's Anatomy, tv) ?
96) Jake Jagielski (One Tree Hill, tv) ?
97) Dean Forester (Gilmore Girls, tv) ?
99) Matt Saracen (Friday Night Lights, tv) ?
100) Cappie (Greek, tv) ?
101) Doug Ross (ER, tv) ?
102) Smith Jerrod (SATC, tv) ?
103) Ted Mosby (HIMYM, tv) ?
104) Spike (Notting Hill, movie)
105) Robert Chase (House MD, tv) ?
106) Jack O'Neill (SG1, tv) ?
107) Ned "The Pie Maker" (Pushing Daisies, tv) ?
108) Jack Sheppard (Lost, tv) ?
109) Ron Weasley (Harry Potter, Novel, Film)
110) Ronon Dex (Stargate Atlantis, tv) ?
111) Sirius Black (Harry Potter, Novel, Film)
112) Lucius Malfoy (Harry Potter, Novel, Film)
113) Samwise Gamgee (Lord of the Rings, Novel, Film)
114) Obi-Wan Kenobi (Star Wars, Film) ?
115) Qui-Gon Jinn (Star Wars, Film) ?
116) Robert Roy MacGregor (Rob Roy, Film) ?
117) Captain James T. Kirk (Star Trek TOS, TV, Film) ?
118) Mr. Spock (Star Trek TOS, TV, Film) ?
119) Captain John Hart (Torchwood, TV) ?
120) Frodo Baggins (Lord of the Rings, Book(s), Film(s))
121) Legolas Greenwood (Lord of the Rings, Book(s), Film(s))
122) Aragorn, Son of Arathorn (Lord of the Rings, Book(s), Film(s))
123) Harry Potter (Harry Potter, Book(s), Film(s))
124) Draco Malfoy (Harry Potter, Book(s), Film(s))
125) Will (Pirates of the Caribbean, movie)
126) Prince Caspian (Narnia: Prince Caspian, movie) ?
127) Peter Pevensie (Narnia, books, movie) ?
128) King Henry VII (The Tudors, tv) ?
129) jim ellison (the sentinel, tv) ?
130) blair sandburg (the sentinel, tv) ?
131) special agent fox mulder (the x-files, tv, movies) ?
132) remus lupin (harry potter, books, movies)
133) LT Harry Kim (Star Trek Voyager) ?
134) Captain Jean-Luc Picard (ST:TNG) ?
135) Barney Stinson (HIMYM) ?
136) BJ Hunnicut (M*A*S*H) ?
137) Stosh 'Piz' Piznarski (Veronica Mars, TV) ?
138) Simon Tam (Firefly, TV, Serenity, Movie) ?
139) Karl 'Helo' Agathon (Battlestar Galactica, TV) ?
140) Indiana Jones (Indiana Jones movies) ?
141) Sherrif Lamb (Veronica Mars, TV) ?
142) Joscelin Verruil (Kushiel Series, books) ?
143) Imriel de La Coursel (Kushiel books) ?
144) Seamus Finnegan (Harry Potter books)
145. Corny Collins (Hairspray/movie)
146. Cormac McLaggen (Harry Potter)
147. Dr. Spencer Reid (Criminal Minds/tv) ?
148. Roiben (Tithe, Ironside, books) ?
149. Kartik (A Great and Terrible Beauty, Rebel Angels, The Sweet Far Thing, books) ?
150. King Henry VIII (The Other Boleyn Girl, movie, book) ?
151. Col. Christopher Brandon (Sense & Sensibility, book, movie) ?

My additions:
152. Blaise Zabini (Harry Potter)
153. Severus Snape (Harry Potter)
154. Bill Weasley (Harry Potter)
155. Cedric Diggory (Harry Potter)

Ja, jag har dålig fantasi. Ja, Snape är i italics, precis som Lucius, Slytherin love. Ja, Harry är överstruken, never ever in my life. Nej, jag tittar inte på någon tv-serie, typ.

- Madeleine

God morgon!

Det är inte normalt att bli sur på sig själv för att man vaknar för sent när man vaknar klockan nio på sommarlovet va? Tur att jag aldrig har sett mig själv som normal på den fronten då.

- Madeleine


Livejournal

Jag är helt otrolig! Nu blir det förhoppningsvis inga mer inlägg på engelska i den här bloggen eftersom att jag har starta en annan blogg på livejournal på engelska. Den fokuserar på ett litet projekt som jag ganska länge har velat göra. Förhoppningsvis har jag inte gett upp imorgon men man vet aldrig med mig. Den här bloggen kommer fortsätta på som vanligt utan störningar från den andra hoppas jag. Men ni får gärna hålla koll på den med. Det skulle vara kul. För om jag ska ha en chans att klara av att bli klar med det där projektet så behöver jag nog en del pushning tror jag. Om jag blir klar så kommer det märkas i den här bloggen med, det kan jag garantera.

- Madeleine

Give me!

"You know this doesn't change anything between us," he started painfully. "This isn't a relationship. We're just two teenagers looking for a good time. Civil, maybe, but nowhere near romantic."

"Trust me, I'm the last person you need to tell," I informed him. "First of all, I don't do relationships. Second of all, if I did, we're the last two people that ever belong together in one."

He rose a single eyebrow, begging me to explain before he argued relentlessly.

"I don't like the whole Romeo and Juliet scenario. Everyone dies in the end."

"Who are Romiet and Julio?"

I rolled my eyes.

"Never mind."

With nothing more and nothing less, I left the room, my wand stuck into the waistband of Draco Malfoy's cargo shorts.

Aww...detta är en konversation mellan Draco och Ginny i en fan fiction, som jag inte kommer länka till. Dock kan jag inte säga annat än att jag inte alls hade haft mycket emot att ha den konversationen med Draco en morgon. Nästan så att jag skulle göra väldigt mycket för att få den...fast bara om jag får kvällen och natten innan med förstås...och alla efterföljande stunder med. Miep. Utan dem kan det ju vara.

I will forever be a Draco/Ginny shipper, don't ever doubt that!

- Madeleine


ViolglassSia har en mängd helt underbara smaker på sina glassar. Nu har jag precis provat deras violglass. Helt underbar! Jag har alltid älskat violsmaken. Godis med violsmak är ju bara för gott så när mamma kom hem med ett sånt här paket så skrek jag nästan av lycka. Självklart levde den upp till mina höga förväntningar, supergod. Jag tycker verkligen att ni ska testa den om ni går chansen.

- Madeleine

Erika

Fick äntligen mitt vykort från Erika! Lea fick ju ett för flera dagar sedan så fatta vad jag har väntat. Hon är jättegullig som vanligt och berättar om att hon ska på massa Harry Potter grejer, vilket jag redan visste då hon berättade det när jag snackade med henne i telefonen för ett tag sedan. Avundsjuk till tusen! Sen avslutade hon kort med att jag fick kortet på Oxfords universitet eftersom jag är den enda hon känner som skulle kunna läsa där. Men där tror jag du har fel Erika. Ska jag vara ärlig tror jag det är mycket troligare att Lea skulle hamna där än jag. På söndag kommer hon hem! Jag hoppas verkligen du har haft tre av ditt livs bästa veckor Erika!

- Madeleine


Water

Idag har hela dagen spenderats ute i solen växlande mellan att ligga i en vippstol med ett japanskt korsord och att ligga på en luftmadrass i poolen. Seriöst den där poolen måste nog vara det bästa impuls köp mamma har gjort någonsin. Trädäcket som pappa tvingade dit bara för att 'det måste det vara' säger jag inte alls nej till heller. Jag älskar det.

- Madeleine

Veckans band

Jag är ledsen men Last.fm håller på att gör om sin layout så jag vet inte riktigt hur de ska ha det med sina veckolistor längre. De verkar just nu endast prioritera rullande listor och då faller hela mitt koncept. Förhoppningsvis får de ordning på att i alla fall uppdatera sidan med "weekly snapshots". Annars får jag komma på något annat sätt som kan funka, för visst vill jag fortsätta med mina veckans band.

- Madeleine

Mer från Avalanche

Kommer ni ihåg att jag nämnde ett nytt band, Avalanche, tidigare? Då hade de lagt upp en låt på my space, nu har de laddat upp en till. Jag fortsätter att slaviskt följa detta bands utveckling, lätt. Jag tycker det är helt underbart.

- Madeleine

Midsomer murders

Underbar serie. Underbart avsnitt idag.

Love Magic.

Love Isolde.

To bad it's all fake.

Men hur det än må vara med det så älskade jag verkligen karaktären Isolde. Så härligt naiv. Me want. Och visst hade livet varit bra mycket mer intressant med lite magi?

- Madeleine

I-lands problemEn av mina kontakter på MSN har just nu det här som 'personligt meddelande'. Jag kan bara inte låta bli att skratta. Här kan man verkligen snacka om I-lands problem på hög nivå.

- Madeleine

Vippstolar

Idag har jag flängt runt halva Gbg med mamma och bror för att leta efter vippstolar till vårat nya trädäck. Ja, vippstolar, alltså typ solstolar och om man lutar sig bakåt så blir det som en solsäng, ni vet? Jag och mamma hade innan sett sånna på två ställen. På Maxi i Kungälv och på City Gross i Ytterby. Vi tyckte att det skulle vara en självklarhet att det skulle finnas lite fräckare varianter på sådana här stolar om vi åkte till ställen som typ Bauhaus, men inte då. Det fanns bara vanliga solsängar, inget vippande här inte. Det hela slutade med att vi åt en mjukglass på IKEA för att sen åka och köpa två vippstolar på Maxi i Kungälv. Där det dessutom var rea på dem. Pappa kommer att hata det, men vadå? vi ville ha vippstolar! det är ju knappast vårat fel att det endast fanns att tillgå billiga sådana på Maxi.

- Madeleine

Live from Oxford

Eller något sånt.

Jag pratade nyss med älskade Erika som är i Oxford och har kul! hon har varit borta två veckor nu och ska vara där en till innan hon kommer hem, jag saknar henne!

Hon hade varit inne i någon Harry Potter affär (?) eller något sånt. Hon hade i alla fall köpte Voldemorts trollstav där! jag är så avundsjuk! även om jag helst hade velat ha älskade Dracos trollstav som dom inte ens hade! Förräderi! dom hade tydligen i princip alla, till och med Cedrics (!) men inte Dracos! Kan någon var så väldigt vänlig och förklara för mig hur dom tänker då?

Hon verkade ha jättekul i alla fall! och hur mycket jag än vill att hon ska komma hem så unnar jag henne verkligen varenda dag hon har där. Jag vet hur kul det är!

Men jag saknar dig Erika <3

- Madeleine

Populära bloggar: Who?

Ja, det var ju ett tag sedan jag skrev lite om någon av våra kära storbloggare så jag tänkte att nu får det väl vara dags att lägga till någon i utvärderings kategorin igen. Jag har ju funderat en del på Kenza innan och så får det bli. Jag bevakar numera Kenza på min bloggkoll. Jag har en väldigt dåliga känsla inför det här. Känns som om jag kommer vilja slå henne väldigt många gånger från det lilla jag har sett av henne innan hos bland annat bloggkommentatorerna. Hon är nämligen upp över öronen förälskad i mina hatobjekt nummer ett. Tokio Hotel. Help. Nu har hon precis lämnat Sverige för att åka till Kreta för andra gången denna sommar där hon ska träffa sin pojkvän (?) Teo. Eller hur det nu var. Jaja, detta kommer bli ganska spännande att följa tror jag i alla fall. Om en vecka får ni se om hon, precis som Blondinbella, lyckats övertyga mig om att hon är vettig. Jag är ganska tveksam.

- Madeleine

Black butterfly


Lime with frosting


Avalanche

Jag satt och klickade runt lite och råkade hitta ett band kallat Avalanche. Har lyssnat på låten väldigt många gånger nu. Jag kan inte få nog. Tycker det låter väldigt spännande och vill verkligen höra mer! check it out! 

- Madeleine

Mamma Mia!

I'm such a girl!

Var inne i stan och såg Mamma Mia! idag. Kärlek <3 Såg musikalen på svenska på Scandinavium, förra hösten? eller när var det den gick? filmen nu idag och sen om ett par veckor blir det musikalen på Scandinavium igen, men på engelska den här gången. Jag älskar storyn. Jag älskar hur dom har lyckats passa in låtarna så fruktansvärt bra. Och nu ska jag säga något ni nog aldrig trodde ni skulle höra mig säga.

jag älskar musiken.

Visst var det kallt i salongen, men det var inte bara därför jag rös. Jag kan älska i princip vilken musik som helst om man sätter den i en musikal. Jag skulle aldrig köpa soundtracket till denna, eller någon annan, musikal och sitta och lyssna på det. Med ett undantag. Phantom of the opera. Men aldrig något annat. Möjligtvis någon enstaka låt här och där. Men ser man en musikal så älskar jag musiken. Musiken får en ny mening på något sätt. Det ger storyn en liten extra knuff och mig en extra känsla i det hela. Jag tycker det är underbart.

När jag lyssnar på musik lyssnar jag nästan alltid mycket på texter men när det är en musikal så lyssnar jag alltid ännu mer på texterna. ABBA till exempel, visst har jag lyssnat på deras texter innan och jag kan dem till och med. Men det är först när jag hör dem i musikalen/filmen som jag verkligen hör texterna. Förstår ni vad jag menar?

Jag sa också att jag älskar storyn i Mamma Mia! och det gör jag, hur typisk tjejig den än är, jag är faktiskt tjej! Sophie ska gifta sig, hon har växt upp med bara sin mamma och vill nu hitta sin pappa. Hon hittar sin mammas gamla dagbok upptäcker att det finns tre olika män som skulle kunna vara hennes pappa. Hon bjuder in alla tre till bröllopet. Ni förstår själva? Jag älskar det.

Det är en så typisk bli-glad-film! precis vad jag behövde nu!

- Madeleine

Veckans band - MeshuggahIn Flames var förra veckan så det känns inte riktigt värt att skriva om dem igen. Därför blir det Meshuggah nu. Den uppmärksamma läsaren har lagt märke till att jag började lyssna på Meshuggah först under denna veckan. Det är nämligen så att mamma är medlem i en klubb där man får låna skivor under en vecka. Hon gav mig listan på skivor och jag var helt inställd på att det inte skulle finnas något intressant. Meshuggah. Jag fick syn på namnet och kom ihåg att jag har sett det flera gånger i vettiga sammanhang. Egentligen hade jag ingen aning om vad det var för något men bestämde mig i alla fall för att man kan ju alltid prova. Så jag bad mamma låna hem skivan. Jag la in den i datorn och sen var jag helt såld. Underbart. Helt underbart. Meshuggah är ett svenskt band och de spelar väl typ progressive metal? eller något sånt?

Bästa album: Jag har ju då bara hört deras senaste ObZen så jag kan inte säga så mycket annat..
Bästa låt: Mja, jag har inte riktigt hittat någon som jag gillar extra mycket, jag tycker allt det jag har hört hittills har varit underbart.

- Madeleine

Hmpf

I don't want to read that crap anymore. It's too good. You're droping it Ginevra. Come back to our side, will you?

- ?

Ginevra

I'm torn. Torn to pieces.

You wouldn't understand.

Why, oh why, can't I be her? My Ginevra. Not Rowling's Baby-Gin, the doll that can't take care of herself. My Ginevra. The bad Ginevra. The Slytherin Ginevra. The one without feelings. The ice queen. I seriously love her. Oh, how I wish. For a month. A week. Hell I would do it for even just a day. Only it's something. I hate this. Please someone. Take me away! far far away. I'm so tired of this. So bored. It gives me absolutely nothing. Nothing.

I want to be that ice queen. Beautiful beyond words. Without any feeling at all. Just play around. With a little light smirk playing on my lips. Take everyone down to earth. Slowly. One at a time. Let them think that they are important. And then. When they don't expect it at all. Drop them on the floor and leave.

Evil. Beauty. Power.

Give me.

Ginevra...come to me, please?


- Who am I? Is this really me?

Well

I'll explain tomorrow, I hope.

No promises.

- Madeleine

Emotions

Jag läser en fan fiction (Harry Potter of course) just nu. Jag började lite smått igår och läser när jag får tid över. Att läsa en fan fiction är för mig samma sak som att läsa en bok. Bara att jag gör det på datorn i stället.

The unforgettable fire by The Labris

Jag är på kapitel nio av tjugo. Jag har alltså snart läst halva. I början var jag inte särskilt imponerad men sakta utan att jag knappt märkt det har jag blivit mer och mer tagen av den. Den är så genomtänkt! Denna fan fiction är skriven innan Harry Potter and the order of Phoenix kom ut vilket betyder att den är väldigt fri, väldigt öppen och skriven helt utan information egentligen. Författarinnan är otroligt skicklig måste jag säga. Underbar fantasi som jag inte kan annat än avundas. Väldigt allmänbildad är hon också, något jag till viss mån också avundas henne.

Men anledningen till att jag ger denna fan fiction ett helt inlägg är känslorna den ger. Jag blir helt snurrig. Den framställer en Ginny som när hon sorteras till Slytherin väljer att dö. Att låta sina känslor dö alltså. Hon ställs inför ett uppdrag och får olika ringar som ska hjälpa henne på olika sätt. Dessa ringar ger henne olika...krafter...ungefär. Grejen är att jag på något sätt lyckas känna dessa ringars krafter jag med. Antingen är det författrinnan som är helt otroligt duktig med sina beskrivningar eller så är jag bara allmänt störd. Jag blir kall och tom när Ginny använder ringen av is. Jag vill skapa när hon sätter på sig ringen som ger henne kreativitet. Jag känner mig till och med vacker när hon använder ringen som inger skönhet och självförtroende. Jag vill göra folk illa när hon använder ondskans ring. ibland blir det bara så verkligt. Jag är Ginny. Jag är där, på Hogwarts.

Denna fan fiction är så tänkvärd. Så...jag vet inte hur jag ska beskriva den.

Beauty.

- Madeleine

Blood

drop. drop. drop. drop. drop. drop. drop. drop. drop. drop.
Just that feeling again. Blood.

- Madeleine

Kreativitet

Kreativitet kan vara så jobbigt.

Jag vill måla. Men jag målar förskräckligt och har ingen aning om vad jag ska måla.
Jag vill skriva. Men vet inte hur jag ska formulera mig eller vad jag ska skriva.
Jag vill pärla. Men det känns inte som om jag har något material och jag vet inte vad jag ska pärla.
Jag vill. Jag vet inte.
Kreativitet. Inspiration.

Jag hatar det.

- Madeleine

I'm going to die!

Seriöst, tillåt mig att skratta! Ska man blogga mycket och seriöst får man nog se till att man lär sig att ta ansvar för sig själv först. Det kallas sunt förnuft! vilket, jag erkänner, att det finns många i vår skruvade värld som inte har. Men ska man vara en storbloggare så borde man faktiskt ha tänkt till lite tidigare.Visst att man måste lägga en del tid men man måste prioritera det på ett sätt så att man kan leva.

- Madeleine

MeshuggahHell...that was pure bliss!

Varför har jag inte lyssnat på Meshuggah innan? Jag har läst deras namn så många gånger. Tack Oktaven för att det vet ett av de få album ni hade som lät i alla fall lite vettigt. Jag laddade precis in det i datorn och ahh...känslan. Så ska musik kännas! jag kunde knappt hålla i bookleten så underbart bra. Detta går snabbt upp till konkurrens med ja, mina eviga gudar, Sonata Arctica. Känslan, oh känslan. Pleasure!

- Madeleine

Finally!

När jag kollade min lista på fan fictions jag än inte har läst men skall kolla upp så hittade jag en. En där Ginny blir sorterad i Slytherin. Nu får jag bara hålla tummarna för att författarinnan vet vad hon gör och inte blandar in en massa annan skit i det hela. Men nu ska jag läsa. Vi hörs!

- Madeleine


Fan fiction

Jag har fastnat i det där igen. Men oh så bra vissa människor skriver. Även om jag älskar att att läsa fan fictions så är det nästan lite synd att de inte lägger sin förmåga på att skriva något eget. Men det kommer förhoppningsvis när de blir äldre. Så länge tackar jag och tar emot om dom vill mata mig med underbara mörka fan fictions. Ja, för det hoppas jag att ni var med på? att det är Harry Potter fan fictions det handlar om? Jag har läst lite andra också, men det blir utan tvekan bättre om man är insatt i boken den baseras på. Jag vill ha mina HP fan fictions mörka. Riktigt mörka. För att förklara detta måste jag nog snabbt dra min skruvade åsikt om Harry Potter böckerna.

Jag älskar HP böckerna, det gör jag absolut. Även om jag helt ärligt måste säga att de är ganska dåliga. Men något gör att jag bara fastnar ändå. Lika mycket som jag älskar böckerna hatar jag karaktären Harry Potter. För mig kunde han lika gärna dött. Jag hade skrattat. De andra två i "The golden trio" har jag inte mycket för heller. Nej, jag gillar Ginny, och i min hjärna har hon blivit en mörk och rebellisk Ginny som gör allt i sin makt för att få Ron att fatta att han inte är hennes mamma och att hon kan ta hand om sig själv. Därför drar hon sig till...ja, precis fienden, Slytherin. Där ser rollerna oftast lite annorlunda ut. Crabbe och Goyle är det ingen som gillar, och de skulle vara enormt tråkiga att skriva, så därför är de borta. Draco är oftast kompis med Pansy och Blaise. De tar självklart till sig Ginny och om det inte blir en Draco/Ginny pairing så blir det en Draco/Ginny/Blaise. Åh..jag älskar båda varianterna.

Där fick ni även i grunden i de fan fictions jag för det mesta läser med. Ginny goes bad. Huh..vad man skulle gjort mycket för att få vara Ginny för en dag i någon bra fan fiction! Draco <3 och ibland även Blaise också! Drömmen! <3 You're a lucky girl Gin! ehm..okej...nog av mina fantasier nu tror jag. Ni kan få mer om jag vågar länka till någon bra fan fiction sen.

Nog för att det finns mycket bra fan fictions, men jag har en idé som jag inte har hittat någon fan fiction som återspeglar. I alla fall ingen som är värd att läsa. Jag har funderat på att skriva den själv, men åh vilket jobb jag skulle behöva lägga ner. Det jag är ute efter är en fan fiction som följer alla böckerna, med de förändringarna som helt naturligt blir, i Ginnys synvinkel om hon blir sorterad i Slytherin! Hade det inte varit spännande? Jag har letat och letat. Råkar ni av någon anledning stöta på någon så får ni mer än gärna säga till. Den ska vara på engelska, självklart! Jag läser inte om HP världen på svenska, så är det bara.

Okej, jag får väl våga det här då och länka lite bra fan fictions. Men känsliga läsare bör verkligen inte läsa! och ehm, är du väldigt ung bör du nog hålla dig borta med.
- Changing sides and hearts by CindaSwan, Draco/Ginny, otroligt bra! men den är lång, uppe i 44 kapitel nu och den är långt i från avslutad. Ni har något att bita i om ni ska ta er an denna. Men det är värt det.
- Mesmerize by Cadaverous apples, Draco/Ginny/Blaise, åhh...denna hittade jag nu för bara någon dag sedan. Jättebra! jag gillar idén skarpt. Författarinnans andra fan fictions är grymma de med, också värda att kollas upp!
- The battle in our hearts by Kishiee, Draco/Ginny och Harry/Ginny, Vad hände på Hogwarts under sjunde boken egentligen?
- The enchanted messenger by Dignified madman, Alla typ! Den här är inte farlig på något sätt! Den är bara jättesjuk och jag skrattar så jag dör ibland. Dock måste man ha bra koll på karaktärerna för att hänga med på ett bra sätt. Så för att få ut det mesta av den rekommenderar jag att ni har bra koll på vilka alla är och ni måste ha läst sjunde boken!

När ni börjar komma in lite i fan fiction världen, eller om ni blev sugna på något annat än vad jag länkade så kan ni själva gå in på fanfiction.net och leta. man kan hitta ALLT!

- Madeleine

Minnen - Wig WamEgentligen ville jag inte ladda upp just den låten, men allt annat som fanns med dem på You tube verkade så kasst så jag orkade bara inte.

Jag tycker egentligen inte om den här låten alls, inte Wig Wam överhuvudtaget faktiskt. Men det går inte att förneka att de faktiskt har haft en väldigt stor inverkan på mitt liv. Alla de minnen som väcktes när min dator valde att slumpa fram Wig Wam - No More Living On Lies! Helt sjukt! Jag trodde inte att en låt kunde väcka så starka känslor, men den ena öppnade för den andra och sen bara satt jag där och gapade och mindes med lätt ångest hur jag var då. Hemskt. Dit vill jag inte tillbaka. Ändå har jag suttit och lyssnat på mer Wig Wam länge nu, jag måste släppa det på något sätt känns det som. Låta min hjärna bearbeta det ett tag.

- Madeleine

Grannar

Igår fick jag reda på en väldigt kul grej. Mina grannar ska, som jag tror jag har nämnt tidigare, flytta, vilket betyder att det ska flytta in nytt folk där. Så fort någon flyttar i närheten så ställer jag alltid in mig på att det kommer vara ett gammalt par som flyttar in för så brukar det vara. Pappa hade pratat med de som bor där nu men han är så fruktansvärt dålig på att ställa intressanta frågor. "Dom har barn som är något äldre" Jaha? och? något äldre än vad?

Som tur var så vet mamma att ställa bättre frågor. Hon var ute och pratade med dem igår. De som ska flytta in är ett par som ska flytta ihop. Den ena har två barn sen innan och den andra tre. det betyder fem barn. Dessa barn ska vara något äldre än mig, men inte över 18. Det betyder fem människor i min ålder, alltså 16 till 18 år ungefär. Kan det bli bättre? mjo, det vet man ju faktiskt inte än. Men jag håller tummarna för att det är kul folk. Med förhoppningsvis hyffsad musiksmak och stil. Jag menar fem människor, någon av dem borde väl? i alla fall lite? eller hur?

Dom ska ha flyttat in senast i september så vi får väl se då hur det är. Men jag kan inte låta bli att vara väldigt positiv till mina nya grannar från vad jag har hört än så länge.

- Madeleine

Last.fm beta

Jag fick mejl från last.fm. Jag har blivit utvald att få testa nya designen. Så kul! Har suttit och testat och utforskat jättelänge nu. Det är väldigt annorlunda men man vänjer sig nog tror jag. Jag ska ge det lite tid innan jag säger nej tack, för det är en del grejer jag stör mig på, det är det absolut. Men det finns mycket bra med. Jättekul är det i alla fall och nu ska jag fortsätta att nörda mig lite till. Blir dock galen av det röda, ge mig svart igen!

- Madeleine

Veckans band - In FlamesIn Flames blev ganska överlägsna den här veckan, jag är inte förvånad alls. Det var väntat. Känslan sitter fortfrande i, mer eller mindre, sen Metaltown för över en vecka sedan. Underbart. Förhoppningsvis ser jag dom igen i Lisebergshallen 1 november. Det kommer blir ännu bättre. Nu vill jag bara hoppa när jag hör dem, speciellt Only for the weak, känslan, underbart. In Flames är från Göteborg och spelade i alla fall tidigare melodic death metal, nu kan det dock diskuteras vad det egentligen är. Jag orkar inte lägga mig i. Det är bra, räcker inte det?

Bästa album: Jag känner mig hemsk när jag säger att jag inte lyssnat tillräckligt på deras gamla album för att kunna säga något annat än Come Clarity.
Bästa låt: Det pendlar väldigt mycket, just nu står det mellan Only for the weak och Delight and angers. Om någon vecka är det antagligen någon helt annan.

- Madeleine

666På Bilddagboken. Trevligt tycker jag.

- Madeleine

In Flames - Delight and angersDen här låten är en av de få låtar på A sense of purpose som jag har lärt mig att gilla. Just nu tycker jag den är underbart härlig faktiskt. Får en så skön känsla av den.

- Madeleine

Bloggar jag bevakar

På efterfrågan kommer här en lista på alla de bloggar jag följer. Eftersom dom är många, jag skulle gissa på närmare 50 stycken utan att jag har räknat dom, så kommer jag att lägga upp dom i de kategorier jag har på bloggkoll. Allt för att göra det enklare för er att hitta just de bloggar ni är intresserade av. Är jag inte otroligt snäll?

Foto & bild
- Mjawsan - En fotoblogg. Sofia fotograferar väl främst konserter och hon har, enligt mig, underbar musiksmak så därför är det ofta bra konserter! Bland annat fotade hon på Metaltown i år. Mycket bra bilder som finns att se på hennes Bilddagbok, mjauy heter hon där.
- Annika - Annika har jag inte följt så länge men då jag har förstått att hon är en stor fotobloggare så var jag tvungen att kolla upp henne! Och jag kan inte säga annat än att hon tar riktigt bra bilder.
- Emma - Helt ärligt vet jag inte riktigt varför jag följer den här bloggen. En söt tjej som ser upp till de stora fotobloggarna och gör så gott hon kan, vilket är bra, med sin kompaktkamera. Kan helt klart bli något bra när hon kommer igång tror jag!
- Erik - Detta är ett av de absolut senaste tillskotten bland mina bevakningar. Han målar helt otroliga tavlor och verkar vara en grymt skön kille rent allmänt också. Och tror ni inte jag blev helt kär när jag upptäckte att han gör smycken eller?
- Emelie - Det här är en av mina absoluta favoriter! Emelie är enormt duktig och hon har inspirerat mig en massa till att göra det jag vill med mitt liv och att vara nöjd med den jag är. Helt otrolig fotograf är hon och hon är verkligen värd all den uppmärksamhet hon får för tillfället.
- Gilraen - Emma. En av de första bloggar jag började bevaka på bloggkoll tror jag. Även hon en duktig fotograf och jag rekomenderar verkligen henne till alla djurgalna tjejer där ute. Emma älskar också djur.
- Imitjdesajn - Har bevakat honom på Bilddagboken länge och när han började blogga var det naturligt för mig att följa med över dit också. Mycket bilder utlovas i den här bloggen och en hel del något avklädda unga damer för den som gillar det.
- Linnéa - Detta är också en ganska ny blogg för mig. Linnéa verkar vara en jättetrevlig och duktig tjej i alla fall.
- Maria - Detta är en av favoriterna. Maria verkar vara en härlig tjej som alltid är glad och hon tar helt underbara bilder.
- Matilda - Jag kan lova skratt i nästan varenda inlägg av Matilda. Blandat med jättefina bilder och andra verk i Photoshop. Kan det bli bättre?
- Linnéa - En annan Linnéa den här gången. Här slås jag inte bara av hennes underbara foton och illustrationer utan även hennes styrka att stå upp för sina åsikter. Hela tiden. Jag gillar sånna personer. Som tänker till lite extra. Jag blir inspirerad.
- Nevnarien - Elin. Helt otrolig! Hon är så enormt kreativ att jag inte vet vad jag ska göra. Jag blir bara väldigt avundsjuk! faktiskt. Detta är verkligen en av mina favoriter och jag blir alltid glad när jag ser att hon har skrivit något nytt. För inte nog med att hon är jätteduktig, hon lyssnar på riktigt bra musik med! Kanska träffar vi på varandra i Huskvarna i höst?
- Niccee - En ganska liten blogg som jag tycker förtjänar mer uppmärksamhet! Killen är jätteduktig ju!
- Sabbaa - Också en favorit. Jag kan inte låta bli att bli imponerad. Innan jag hittade den här bloggen skulle jag aldrig ha kunnat föreställa mig en 13 år ung kille springa runt med en kamera och ta bra bilder. Men de finns. Här är bevis nog.

Info
Okej, ni ville ha alla bloggar jag följer så då får ni väl ta även de här då. Jag följer, bara för att veta vad som händer, Bloggkolls blogg, blogg.se's blogg och last.fm's blogg.

Mina egna
Ja, jag bevakar min egen blogg xD och så bevakar jag bloggen som jag har tillsammans med hemsidan. Jag hänvisar er dock till hemsidan och så vidare till den bloggen därifrån om ni är intresserade.

Musik
- Mjawsan metaltown - Egentligen inte ett dugg intressant just nu, men jag bevakade den under metaltown och den ligger fortfarande kvar. Allt skulle ju upp så...
- Masa - Lyckan var stor när jag hittade denna blogg! en blogg helt om metal, kan det bli bättre? massa massa massa om den underbaraste genren ever och möjligheten att hitta ny musik måste ju bli enorm om man följer den, eller hur?
- Metal? - Vad jag än har sagt innan så är detta det senaste jag lagt till bland mina bevakningar. Har knappt läst något i den. Men den verkar bra och handlar om metal och bara det gör ju att förutsättningarna ser bra ut!

Smycken
 - Emmas smycken - Jag letade som en galning. Jag skulle ha en blogg om smycken. Detta var det mest relevanta jag hittade.

Språk
- Blogg italiano - Längtan efter att kunna italienska har alltid varit stor, det här är en liten hjälp på vägen i alla fall.

Tänkvärt
- Luft till salu - En blogg om lite smått och gott som kan vara bra att tänka på i våran skruvade värld. Mest då om våra konsumtionsvanor och vad det egentligen är vi handlar!
- The earth blog - Helt otrolig blogg om klimatförändringarna! verkligen värd att läsa, men man ska ha lite tid. Den är på engelska och det är mycket maffiga inlägg. En bit i tagget. Det finns nog mycket där i som jag skulle kunna hitta och kommentera som jag inte har läst än.

Utomlands
- Amanda - Den här bloggen ligger nere just nu. Jag hoppas hon gör som hon har skrivit och tar upp den igen när det blir aktuellt för henne att åka som au pair.
- From Tokyo with love - En tjej som bor i Tokyo och bloggar om sitt liv där. Egentligen inte min stil alls men tanken på att hon faktiskt bor i Tokyo håller mig kvar.
- Louise - Sveriges största au pair blogg! den här tjejen är helt otrolig verkligen! vilken inspiration hon ger mig! Jag har funderat på det flera gånger men att bli au pair är nog inget för mig. Men hon inspirerar mig verkligen till att leva mitt liv. Göra det jag vill när det känns rätt! jag älskar sånna människor!
- Sophie - Hon bor i Italien! behöver jag ens säga något mer?
- The mediterranean style - Hon bor på Malta och bloggar om livet där. Egentligen inte särskilt intressant men något håller mig kvar.

Utvärderar
Tom för tillfället. Ingen som har några önskemål om någon att lägga här?

Vänner
Klart man bevakar sina vänner! och ni ska veta att ser jag att någon i vänner-kategorin har uppdaterat så går ni före i kön, annars läses allt i ordning!
- Alex - Ja, hon bloggar helt enkelt om sitt liv och jag hoppas att vi kommer få se lite mer bilder Alex! det tror jag du skulle tjäna på!
- Lollo - Det händer inte så ofta, men när det gör det så skriver hon mycket söta inlägg! Blogga mer Lollo!
- iliaa - Cilla. Förhållandevis täta uppdateringar om allt mellan himmel och jord, om du vill tror jag inte du har några större problem med att bli en stor bloggerska.
- Johanna - Också en personligt skriven blogg med något tänk till-inlägg här och där som brukar vara riktigt bra! Jag gillar det!
- Lea - Har inte blivit så mycket inlägg här än så länge va? men om du kommer igång kan det nog bli bra Lea!
- Madde - Hon har ett sånt underbart sätt att skriva att jag dör lite varje gång det kommer upp ett nytt inlägg. Du vet vad jag har sagt? fortsätt så! vad jag har sett gör du något unikt, det kan leda långt! Man blir verkligen känslomässigt berörd av hennes inlägg. Helt sjukt.
- Elin - Haha..förlåt, men jag tror det är okej att skratta? varför jag fortfarande bevakar den här bloggen som det antagligen aldrig blir något mer inlägg i? jag vet inte.

Övrigt
- Designa din blogg - Hade absolut inte klarat mig utan den! klart man bevakar! Har dina koder krånglat sig? fattar du ingenting? jag kan nästan lova dig att du finner lösningen på den bloggen!
- 17 år och snart 3barnsmamma - Hittade även denna bloggen precis. Och om jag har fattat det hela rätt så ligger hon på bb nu. Ska bli intressant att följa.
- Adiemus - En bloggen skriven med glimten i ögat mest hela tiden, jag tycker den kan vara lite roande ibland faktiskt.
- Bloggkommentatorerna - Ojojoj, dom har blivit mina gudar. Helsköna! Jag gillar verkligen det dom gör, kommenterar andra bloggar.
- Club Vegas - Detta är helt galet. Jag skrattar så jag håller på att dö ibland. Underbart roliga är dom. Att det ens är möjligt att komma på så mycket stört?
- Egoina - Ironi! ni måste kunna förstå ironi! då kan den här bloggen bli riktigt kul på sina ställen, vilket är ganska ofta.
- Partypinglorna - Tre tjejer som har skaffat sig ett uppdrag under den här sommaren. Att testa så många klubbar dom inte brukar gå på i gbg som möjligt. Dock verkar det inte gå så jättebra för dom hela tiden. Väldigt underhållande. Nu har dom dessutom startat krig med killarna i Club Vegas, som jag nämnde ovan.
- Blondinbella - Ja, jag bevakar henne faktiskt fortfarande. Vissa grejer hon skriver kan vara mycket intressant att läsa.
- Kissie - Ja, hon ligger där också, bland mina bevakningar. Jag bara måste se hur detta ska utveckla sig.
- Men with long hair - Behöver jag säga något? Kärlek <3
- Miss keep your distance - Handlar också en del om ironi och glimten i ögat.
- Peter08 - Kissies bror! behöver jag säga mer än att han är en mycket bra kanal för att få reda på det hon inte berättar? deras krig? behövs det nämnas? underhållning på hög nivå!
- Bloggkillen - En sån typisk mot alla odds kille! och han står verkligen för det han tycker och tänker med. Jag gillar.

Och det vara alla! 51 stycken om jag har räknat rätt, hur bra var jag inte på att gissa? Nu har jag hållt på med det här inlägget väldigt länge och jag orkar inte kolla igenom det. Hittar ni några fel får ni gärna säga till. Jag hoppas att ni har hittat någon blogg som passar! Och bloggarna håller ni enklast koll på, precis som jag gör, med bloggkoll!

- Madeleine


Populära bloggar?

Jo, nu har jag skrivit om Blondinbella och Kissie. Jag är sugen på någon mer. Men jag vet inte riktigt vem som ska bli mitt offer. Någon som har något önskemål? Jag har funderat en del på Kenza, men jag vet inte? skulle det vara intressant? Eller vem vill ni läsa om?

- Madeleine

Populära bloggar: Kissie

Finally! eller vad säger ni? Dax för en liten utvärdering av Kissie. Jag har nu läst hennes blogg i snart två veckor, det har varit mycket intressant måste jag säga. Som jag har förstått det har Kissie inte varit en storbloggare särskilt länge, hon dök upp så sent som i våras? eller har jag förstått det fel nu?

Det första jag slås av varje gång jag går in på hennes blogg är att hon har en rullande meny, precis som Blondinbella. Jag har bara antagit att Blondinbella hade den menyn innan Kissie, men så behöver det självklart inte vara. Under dessa veckor som jag har följt hennes blogg har det mest återkommande ämnet varit sex. Något som vad jag förstår inte har cirkulerat i hennes blogg riktigt så mycket innan. Kanske har lilla Kissie kommit på att sex säljer? jag vet inte. Men den uppfattningen får jag av henne att hon skulle kunna göra i princip vad som helst för lite uppmärksamhet. Jag vill inte vara elak på något sätt men oftast visar hon inte upp någon smart sida av sig själv. Antingen så spelar hon bara eller så är hon helt blåst. I och för sig så förstår inte jag poängen i att spela blåst om man inte är det, så båda alternativen kanske pekar på samma sak?

Till skillnad från Blondinbella så tror jag knappt att Kissie har några seriösa läsare. Om någon läser Kissies blogg för att hon/han tycker att Kissie skriver bra och intressant så skulle jag gärna vilja ha kontakt med den personen. Det skulle vara intressant. Jag tror att de flesta som läser kissies blogg läser den för att få ett gott skratt åt hur patetisk hon framställer sig själv. Jag funderar nästan själv på att följa henne bara för att se hur hon skall klara av sitt liv. Det kommer jag nog inte att göra dock. Jag följer henne antagligen bara via bloggkommentatorerna i fortsättningen. Men jag har inte helt bestämt mig än. För helt ärligt, jag är verkligen nyfiken på hur det ska gå för henne.

- Madeleine 

Gymnasiet

Jo, jag vet. Jag skulle ha skrivit det här inlägget mycket tidigare. Men jag har bara inte orkat och haft lust. Egentligen tar det emot lite nu med, men jag vill ändå skriva det. Det känns rätt men ändå så fel.

I fredags då beskedet kom var jag, som ni väl vet vid det här laget, på metaltown. Jag hade tänkt att jag skulle loggat in på indranet på morgonen innan jag åkte in. Dock glömde jag av det eftersom jag egentligen inte har brytt mig så mycket då jag visste innan vad det skulle stå. Dessutom var jag inte helt säker på om jag verkligen ville läsa. Jag hade en toppendag på metaltown med underbara människor, utan en tanke på gymnasiet. Det första mamma säger när jag kommer in är "Du måste öppna det häääääär Madeleine!" och så viftar hon med kuvertert framför mina ögon. Jag försökte säga att vi ändå redan visste vad det står och att jag kan öppna det imorgon men nej, det gick hon inte med på. Nu, nu, nu skulle det öppnas. Jag öppnade det i princip utan att titta på det, gav det till henne med ett "surprise, surprise" och gick sen in i mitt rum och glömde av brevet igen. Jag ville inte läsa det. Ville inte veta.

Jo, jag kom in. Jag hoppas inte att ni trodde något annat? Jag visste att jag skulle komma in och det var det som var problemet. Visst har jag sett brevet framför mig med texten "Ej intagen, din poäng 305, lägsta poäng 310" jag har alltid varit tvungen att skratta åt mig själv efteråt. Det skulle aldrig hända. Men jag ville nästan se det.

Da Vinci, Mimers hus, Kungälv. Där börjar jag den 19 augusti, eller när det nu var. Jag vet inte om jag vill. Det känns bara så onödigt just nu. Jag vet inte om jag orkar lägga ner all den energin som behövs. Men vad ska jag göra annars då? pendla till Lerum varje dag? nej, det känner jag mig inte heller speciellt peppad för. Fast då hade jag i alla fall gjort något vettigt, byggt en bredare grund för det jag vill. Nu ska jag bygga en bred reservgrund. Visst det är väl bra, men måste den vara så bred? nej, och det är det som gör att det känns så onödigt. Jag har inte någon motivation till det här. Jag ser inte vad målet är, vad jag får när jag har tagit mig igenom det här. Ett grattis och nu är det dags att gå vidare till nästa skola. Trevligt. Men det är inte det jag vill. Jag vet det nu. Jag vill bygga upp mitt imperium. Mitt imperium av pärlor.

Jag känner mig bara så förvirrad just nu. Vad är egentligen bäst? Jag vet inte.

- Madeleine

Höst

Jag längtar till hösten.

1/10 - Sabaton @ Trädgår'n, Göteborg (Utan 18års gränsen som brukar vara där!)
31/10 - Sonata Arctica @ Folkets park, Huskvarna
1/11 - In Flames @ Lisebergshallen, Göteborg
13/12 - Opeth @ Brew House, Göteborg

+ Edguys nya album, Tinnitus Sanctus
+ Antagligen Avantasia DVD

Visst låter det helt fantastiskt? Det är bara att spara pengar!

- Madeleine

Tillstånd

Jag har fått mitt övningskörningstillstånd, men jag får inte övningsköra. Haha..nej, ni behöver inte blir förvirrade och undra varför. Jag har bara inte fyllt 16 än. Men att jag har fått det nu gör att jag skulle kunna köra direkt på min 16års dag. Det är trevligt. Nu tror jag dock inte att jag kommer att göra det, men ändå, jag kan. Det känns lite sjukt och jag fattar inte hur jag ska klara av det. Men det ska väl gå.

- Madeleine

Edguy, Tinnitus Sanctus

Har ni läst det här? Tobias har verkligen lyckats få mig att ha riktigt höga förväntningar på det här albumet nu. November kan inte komma fort nog. Fast jag gillar inte riktigt att jag har så höga förväntningar, det känns som om jag bara kommer bli besviken och det vill jag inte. Men det känns ändå som om det här faktiskt kan bli riktigt bra. Fast ändå inte så bra. Jaja, vi får väl se i höst antar jag.

- Madeleine

RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild