Julklappar

snart måste jag fan ta tag i det :/ hemskt! Alla säger att det är mycket roligare att ge än att få men asså jag vet seriöst inte om jag kan hålla med om det. Inte för att jag är snål, för det tror jag dom flesta som känner mig är medvetna om att jag inte är, jag hoppas i alla fall det. Utan för att jag tycker det är hemskt tråkigt att shoppa och har sjukt svårt att komma på bra grejer att köpa. Seriöst, jag tycker det är hemskt. Så alla som förväntar er att få julklappar av mig, förvänta er något tråååkigt.
Ville bara slänga ur mig det, för jag är på dåligt humör just nu och det jag vill klaga på kan jag inte med att klaga på här så därför fick jag hitta något annat istället.

-Maddie

Gymnasieval...igen

Var ju öppet hus på mimers hus i går och där var man ju såklart och tittade in, vilket jag inte borde för nu vill jag bara gå Da Vinci ännu mer. Vilket gör att jag nu har tre val istället för två. Jag hatar detta! fast det känns inte som om det kommer bli silversmide i Lerum, just på grund av resvägen och att men sen är i Nääs fabriker en stor del utav tiden, och västtrafik knappt har några resalternativ dit alls gör det ju inte speciellt lockande. Vi får se hur det blir, jag skall i alla fall på öppet hus där och på Mikael Elias först så får vi se sen.

Varför skall det vara så komplicerat?

-Maddie

Astrid Lindgren

Älskad är hon, i alla fall av mig <3 Hade hon inte dött för sex år sedan hade hon fyllt 100 i dag. Sånt måste liksom uppmärksammas lite. Jag har egentligen inte så mycket att skriva mer än att hon är en underbar författare. Men grejen var att jag tänkte hör med er vilken av hennes böcker ni tycker bäst om?

Jag själv måste säga att jag aldrig riktigt har gillat Emil, jag vet inte varför, men jag tror att jag kanske hade svårt att indentifiera mig med honom :S Karlsson på taket har jag aldrig fattat heller, han är ju bara jobbig. Pippi som väl är en av hennes populäraste har aldrig varit en favorit heller, men jag gillar den, absolut. Men fråga var ju inte vilka jag inte gillar utan tvärtom. Fast jag har så himla svårt att bara säga en, jag gillar Alla vi barn i Bullerbyn, Lotta på bråkmakargatan, Vi på Saltkråkan, Ronja Rövardotter och inte att glömma Bröderna Lejonhjärta <3 Men jag har riktigt svårt att säga vilken av dom som är bäst, dom är bra allihopa, men på olika sätt.

-Maddie  

Snö

Jag älskar snö, tror jag :S Jag är faktiskt inte helt säker. Jag har aldrig riktigt hängt med på hur allt hänger ihop. Jag ska förklara hur jag menar, ta det lugnt.

Vi fick första snön för den här vintern idag (man kan ju inte säga året för det var ju snö i typ januari och så, faktiskt). I alla fall, jag blev sjukt glad, och haha där fick jag ju till det också :P jag blev sjuk med...så tyvärr blev det inga kex paketerade av mig idag. Men sånt är det, typiskt att bli sjuk på praon bara när man typ aldrig är sjuk annars. Men det var inte det jag skulle skriva om, nu spårade jag ur, redan, hur skall detta gå?

Jo, som sagt första snön och jag blev glad :D jag har längtat efter snö rätt länge nu och dom hade ju lovat oss snöstorm i fredags men jag vet inte riktigt vart den tog vägen, inte kom den hit i alla fall. Så vi konstaterar att nu älskar jag snön. Men hade jag varit tvungen att gå bort till kexfabriken hade jag inte tyckt om den lika mycket eftersom jag hade varit ganska blöt om fötterna då. Nu satt jag istället ihop kurad i en fotölj vid fönstret med en filt och varm choklad. Då, då är snö det bästa som finns! jag fullkomligt älskar att sitta och titta på när den virvlar och lägger sig i ett vitt täcke över marken, jag kan säkert sitta där och titta i fler timmar.

Nu när jag tänker efter så, trots att man blir jätteblöt om fötterna och hatar snö efteråt så älskar jag att gå i snö, pölsa fram i ett par decimeter tjockt snötäcke är sjukt härligt <3 men till skillnad från de flesta hatar jag snöbollskrig, jag har seriöst aldrig fattat grejen, någon som vill förklara?
Men vad jag än tycker nu så kommer jag i alla fall att hata snö hela tiden, i alla former i typ Mars. Då har man liksom tröttnat då vill man ha sol och värme igen.

Jag tror, eller jag vet, att det inte bara är jag som känner så. Det är liksom som om det inte är meningen att man skall tycka om en årstid mer än en annan. För okej, om du får frågan vilken årstid du tycker bäst om så säger vi att du svarar sommar. Tänk då om det hade varit sommar jämt, året runt. Aldrig under, säg, 17 grader. Då hade det aldrig funnits någon snö att beundra, det hade aldrig kommit någon första snö som man kan springa runt och skrika om i en timma, bara för att det är den första snön. Inga snöbollskriga, inga snöänglar, ingen pulkaåkning, ingen skidåkning. Hade inte det varit lite trist? Så okej, vi säger vinter istället då, tänk om det hade varit vinter året runt istället. Aldrig tempraturer över, säg, 7 grader. Inga direkta möjligheter till att sola och att bada är ju inte ens att tänka på. Springa runt i kjol och linne skulle aldrig komma på frågan, alltid tvunget att behöva ha massa kläder på sig, jacka, mössa, vantar, halsduk osv. Inget glädjerus över första snön, det är ju liksom inget märkvärdigt...

Nej, det är nog bra som det är tror jag, med lite variation. För övrigt så är min favorit årstid höst. Men jag vet inte riktigt om jag skulle stå ut med det året runt heller..

-Maddie

Med Marias ögon, Stefan Casta

Jag skall försöka skriva något om alla böcker jag läser, men vi får se hur det går.

Med Marias ögon vet jag inte riktigt vad jag ska säga att den handlar om. Den handlar om Maria, nej, Airam eller båda kanske. Men nej, den handlar nog inte om dom alls, egentligen, jag tror den handlar om kärlek.

Det är en väldigt djup bok och man måste nog vara en ganska van läsare för att orka igenom den och samtidigt kunna förstå den, jag menar även jag hade svårt att hänga med ibland.
Författaren, Stefan Casta, har ett väldigt speciellt sätt att skriva som jag gillar skarpt. Det är helt underbart, han lyckas fläta ihop ord på ett helt otroligt sätt som jag nog aldrig ens skulle kunna tänka tanken på att göra. Han blandar jag- och berättarform på ett sätt som väl de flesta svenska lärare inte skulle tillåta, men jag fullkomligt älskar. Det visar att man verkligen kan hantera ett språk och vet vad man gör. Han har också lyckats med något som jag har gett upp att försöka med, använda talsträck på ett proffsigt sätt.
 
Om själva boken och handlingen går det egentligen inte att säga så mycket, den måste liksom läsas. Så det är absolut en bok jag rekomenderar, om man har lite läsvana.

-Maddie

Metro

ALLA borde läsa dagens Metro! Visst jag vart riktigt besviken på Al Gore artikel, de stod i princip samma sak som han säger i filmen, men liksom då får det vara så. Det fanns så himla mycket annat bra som vägde upp i alla fall. Om ni har möjlighet så vill jag verkligen att ni försöker få tag på ett exemplar av dagens metro.

-Maddie

The earth blog

I SO:n har vi i uppgift att skriva en stor uppsats om vad vi vill som har med SO att göra. Mitt självklara val var att det skulle handla om samhällskunskap. Vidare från det så blev det miljöförstöringar, global uppvärmings, klimat osv. ni vet vad det handlar om. Jag tänkte ha en frågeställning som handlar om att jämföra USA med ett mer miljövänligt land men jag vet inte längre det kanske blir något annat. Nu när jag satt och letade efter massa information om allt möjligt som kan komma till nytta hittade jag i alla fall den här bloggen; http://www.theearthblog.org/ och kan inte låta bli att hoppas att alla verkligen går in och tittar på den, tar sig tid att läsa och fortsätter att följa den. Jag har inte haft tid att läsa så mycket än, men det är absolut en sida jag kommer återvända till.

Sen så ursäktar jag åter igen att jag har skrivit väldigt ointressanta inlägg det senaste men jag ska försöka bättra mig och nu kommer det då förhoppningsvis komma en del som handlar om klimatföändringar och allt sånt där. Enjoy :) Så fortsätt titta in ibland och kommentera så är ni jättegulliga ;) Utmana mig, ställ frågor, vad som helst...ge exempel på saker jag borde skriva om. Allt för att ni skall tycka det är kul att läsa!

-Maddie

Mjölkpaket :P

Ibland kan det stå väldigt kul saker på baksidan av mjölkpaketen. På det vi hade idag handlade det om i fall man kan framkalla lycka, så här stod det;

'Tänk dig att du träffar en person.Plötsligt börjar hjärtat slå fortare. Du känner dig alert, i toppform och ett glädjebubbel börjar sprida sig i kroppen. Du är kär.'

Jag måste vara sjukt kär i sonata arctica då <3 om inte alla dom grejer plus några till stämde in på det jag kände igår så vet jag fan inte vad jag kände. Men jag var så jävla lycklig!

-Maddie

Sonata arctica <3

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!

Typ den känslan jag har just nu och har haft sen igår :D så jävla härligt underbart bäst! <3 Hur i hela världen skall jag kunna beskriva en sån känsla i ord? I don't get it.

DOM SPELADE TALLULAH!!!! seriöst, det hade jag absolut inte väntat mig så liksom börja dom spela den och jag typ dog :D jag typ grät hela jävla låten! JAG ÄLSKAR DEN <3<3

Tony Kakko <3 liksom älska människan! han är så jävla skön :D Jag kommer kunna leva på den här känslan i en evighet <3<3<3<3

SONATA ARCTICA <3<3

Epica var asbra med <3 om någon har låtar är ni beodrade att skicka! 

Ett försök att få er att fatta liksom :P men aaahhh...det var typ tusen gånger bättre på riktigt! Men vi stod typ ungefär på samma ställe som person som spelade in detta.

-Maddie

RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild