-

Känner inte riktigt att jag hittar inspirationen just nu. Och så händer det så mycket annat, men jag lär väl kika in ibland, annars ses vi igen någon vecka in i januari.

Hoppas ni får en trevlig nyårsafton, för det tänkte jag se till att ha!

- Madeleine

Sådär, en timme och 40 minuter sena, nu är...

Sådär, en timme och 40 minuter sena, nu är vi på väg!


Sitter på stationen i Göteborg och väntar....

Sitter på stationen i Göteborg och väntar. Älskar att sitta har och titta på tavlorna, se alla tåg som kommer och går, hur sena det är. Mitt tåg har inte kommit upp än, det skall gå 17.00 men norrlandståget som skulle kommit in 10.52 har just nu beräknad ankomsttid 15.28, galet..


And when I gaze in the rain I'm crying just for you

Inte mycket aktivitet här för stunden. Fick i alla fall med mig lite fina grejer hem igår också, ett set med köksknivar, en rosa skruvdragare, gardiner och lite annat smått och gott som kan vara bra att ha. Mormor hade letat fram ett inköp från en resa hon och morfar gjorde för massa år sedan också - en ask med massa olika stenar, både slipade och oslipade. Kan säkert bli något fint av dem i framtiden.

Ikväll så blir det en tur ut till farmor och farfar igen för att fira pappa som fyller år idag. Och imorgon får jag äntligen krypa ihop i en stol på norrlandståget igen, ska bli skönt. En hel resa igen, nästan 18 timmar utan byte, det var så länge sedan, det blir en välbehövd paus från livet. Så är det verkligen, man kliver på det där tåget och lugnet fyller en direkt, fantastiskt.

- Madeleine

As far as the eye can seeJulfirandet igår resulterade i att jag hade med dessa två hem! En smörgåsgrill med två olika sorters järn och en mixer med fruktfilter till. Snart har jag nog fyllt kokvrån i lägenheten med all den elektronik jag vill ha där, haha. Mixern och fruktfiltret testades i alla fall imorse då det blev lite nypressad clementinjuice till frukost. Alltid trevligt.

Utöver detta så fick jag också med mig en filt, en jättesöt prydnadsuggla och lite pengar. Och ikväll ska förhoppningsvis listan fyllas på med lite mer. Det blir minst mobilen jag köpte tidigare i veckan i alla fall.

- Madeleine

Hv10's julkalender 2010 - del 24


Så är dagen alla väntat på här och med den sista delen i vår julkalender. Det blir lite blandade höjdpunkter från tidigare delar och en svslutande julhälsning från oss i Hv10!

God Jul!

- MadeleineYou didn't really notice, I've left and gone away

Nu tycker jag att det börjar bli dags för årets negativa inlägg. Det har dykt upp i den här bloggen strax innan jul varje år, inte förra dock, men så var det som det var förra året. Jag själv trodde att jag hade skrivit ett förra året också. Men jaja, det är väl inget att hålla inne på så jag kör..

Högtider är inte min grej, inte alls. Jag tycker allvarligt talat att det är ganska patetiskt, och det blir värre och värre för varje år. All denna hets! Och stressen och strävan efter att allt skall vara perfekt, det blir bara tillgjort! Jag har inte brytt mig ett skvatt (vi har hållt på med julkalendern, visst, men för mig hade den kunnat vara vilken tid på året som helst) men trots det så har jag varit så trött på julen i flera veckor nu. Jag vill bara gå och lägga mig och vakna på nattåget på måndag när allt är över och jag är på väg till min älskling. Hur folk orkar är för mig obegripligt.

Nej, julen är då verkligen inte någon kul tid på året och jag är otroligt glad att den snart är över, efter att man har varit tvungen att fira den sådär 500 gånger. Om man skulle ta och hitta på nåogt annat nästa år istället..i år är det väl försent nu. För det kan då inte vara kul för någon att fira jul med mig som bara är irriterad och negativ och helst vill att alltihopa ska ta slut så fort som möjligt.

Jag har väl egentligen inte så mycket att säga, jag förstår bara inte grejen med jul...

- Madeleine


Hv10's julkalender 2010 - del 23


Del 23, nu är det snart, snart, snart julafton! Men först blir det lite dans runt granen!

- Madeleine

You must fight 'till the end of timeGjorde ett armband till mamma i koppar. Hon använder nämligen inte silver, så då gör vi ett försök med koppar trots att det lätt blir tråkigt i färgen och dessutom gärna färgar av sig. Så vi får se hur det går, om hon blir nöjd och tycker att det funkar bra i alla fall.

- Madeleine

Hv10's julkalender 2010 - del 22


En litet klipp från när hela HV-gänget fikade efter det vackra luciatåget. Här får ni även se lite andra ansikten än mitt, Amanda och Moas! Det kan ju alltid vara trevligt..

- Madeleine

Hv10's julkalender 2010 - del 21


Del 21, vi flummar runt i verkstaden som vanligt, pratar vi lite om terminen och lovet, och så klart; fikar!

- Madeleine

Is this bliss or am I insane?

Minns ni att jag för någon vecka sedan fick ett mindre utbrott över att min mobil som jag haft i snart fem år är på väg att gå sönder?

Ikväll tog jag mitt förnuft till fånga och gav mig ut på en liten söktur bland dagens mobiler. Och jag tror att jag har hittat min nya följeslagare. Allt man kan göra är smsa och ringa, underbart! Varken kamera, mp3 eller bluetooth och jag kan inte bli lyckligare. Den är ungefär i storlek med den jag har nu, hoppfällbar och som ett extra plus i kanten röd!

Den ska finnas i lager på Expert här i Falköping så det blir en tur dit innan jag sätter mig på tåget mot Göteborg imorgon förhoppningsvis är jag då en mobil rikare och ungefär 300 kr fattigare, eller ja, nu ska det väl lösa sig med att jag får den i julklapp, men för en stund i alla fall.

Billig, enkel och liten. Samsung E1150.


- Madeleine

Hv10's julkalender 2010 - del 20


Del 20, vi intervjuar lite folk i verkstaden. Till och med våra lärare Kent och Björn lyckas hamna på bild, värt att se!

- Madeleine

...and the time's speeding

Har suttit och haft en liten nostalgitripp med hjälp av gamla bilder på facebook och bilddagboken. Alltid lika kul! Jag ska försöka ta dem i ordning så gott jag kan..


Vi börjar med skolavslutningen i sexan. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, det var på många sätt väldigt fint. Alla skolavslutningar på den skolan var väldigt fina, alla var så delaktiga. Jag saknar det. Det är jag i randigt för övrigt, om ni inte kände igen mig...


Det här var tider. Madde, kommer du ihåg?
Jag vet inte hur mycket ni kan urskilja av bilden men det är i alla fall en bild på framsidan av en klubb på lunar, Pantertanter hette den. Jag var inte särskilt aktiv egentligen, trots det var den här klubben mitt liv i flera år. Det var speciellt, jag saknar det lite ibland, fast på ett sätt så finns en liknande känsla i bloggarna bara det att bloggarna inte ens är i närheten lika personliga.


Högstadiet. En idrottslektion till och med. På den tiden kunde jag fortfarande vara med på idrotten, inte särskilt aktiv men jag var där och ombytt. Jaja, högstadiet, man kan väl inte direkt säga att det var den bästa tiden i mitt liv. Det blev bättre mot slutet i alla fall..


Jo, så här såg jag ut en gång i tiden, närmare bestämt i mars -07. Jag hade min naturliga hårfärg och hade dessutom precis permanentat håret.


Hela släkten samlad i Danmark för att fira Farmors och Mormors födelsedagar, 60 respektive 70 år blev de 2007.

 
Sommaren -07 spenderades på Malta. Språk- och konfirmationsresa. Jag är väldigt glad att jag gjorde den resan, utan den är det mycket som inte hade hänt. Och vad jag än tänker om det idag, så har det varit viktigt.


Jag, Anneli, Therese och Sandra. De jag fick bäst kontakt med på Malta, idag finns den knappt kvar. Och det är klart att jag förstår varför...men det är synd. Jag saknar er ibland.


Första gången jag såg Sonata Arctica, 3 november -07. Kärlek.

 
Marilyn Manson, 17 december -07 och dagen efter. Vi klättrade på väggarna i skolan den dagen. Om folk la märke till oss? Oja, det har jag fått höra från folk jag lärt känna senare.


Ni kan säkert inte tolka det av bilden, men det fanns en tid när jag, Erika och Madde var besatta av serien Andra Avenyn. De hade öppet hus på stället de spelade in och vi köade i många timmar, det var iskallt och sjukt tidigt på morgonen. Men vi var inte ensamma där, inte ens först. Det var helt galet. På bilden ser ni Simon Gavik som spelade en kille som bara var med några få avsnitt, Adam, och jag och Erika kunde nog slåss lite om honom. Jag har en Andra Avenyn-tröja i min garderob, alla autografer jag samlade på mig den där dagen tror jag dock att jag slängde när jag städade ur mitt rum i somras.


Kiss i Stockholm 30 maj -08, underbart!


Metaltown -08, mitt första MT, min första festival. Sällskapet, ja, utan dem hade jag inte varit den jag är idag, det är ett som är säkert. Det är väldigt synd att det gick som det gick, idag ser jag ju felen extremt tydligt. Men gjort är gjort.


Halloweenfest med tjejerna på Da Vinci + Sofia. Jag, som hatar att klä ut mig och bara hade stoppat några flugor i håret och gjort en ganska misslyckat försök att fästa lite bomull i klänningen, vann utklädnadstävligen. Haha, vad säger det om er andra?


Andra gången jag såg Sonata Arctica, 31 oktober -08 i Huskvarna. Första gången jag träffade Tobbe. Om jag hade vetat då..eller om saker blivit som vi planerat från början, det är sådant man inte tänker på.


Nv08d, Da Vinci, i Stockholm början på juni -09. Jag saknar er ibland, det gör jag. Men jag hade inte klarat ett år till och jag trivs så otroligt bra där jag är idag.


Och en nytagen bild på några av de jag umgås med här i Falköping + pojkvän. Känns sjukt skumt att jag bara känt dessa människor i några månader.

Det var det, en liten resa genom mitt liv, fick ni reda på något nytt? Något som förvånade er? Något ni vill veta mer om?

- Madeleine

Konserter 2011 - galet, dyrt och lite för lite tid..

Sonata Arctica, 27/2 2011 Milano, Italien
House of Metal, 4-5/3 2011 Umeå
Mustasch, 11/3 2011 Göteborg
Slayer och Megadeth, 19/3 2011 Stockholm 
Children of Bodom och Ensiferum, 25/3 2011 Göteborg
Sonata Arctica, 15/4 2011 Oulu, Finland
Kamelot, 12/5 2011 Göteborg
Amon Amarth, 15/5 2011 Göteborg
Wacken, 4-6/8 2011 Wacken, Tyskland
Within Temptation, 26/10 2011 Göteborg

Det här var vad jag kunde hitta som jag var intresserad av just nu, misstänker att jag missat massor. Men allt det här vill jag verkligen gå på. Hur jag ska ha råd och tid med det vet jag inte än, som ni kanske vet eller räknat ut så är de fem första evenemangen helgerna efter varandra. Jag tyckte det var mycket med tre helger i rad nu, fem helger känns lite extremt...

Men vad ska man göra? Någon vill uppenbarligen att jag skall leva på nudlar och resa som en tok fram och tillbaka genom Europa hela 2011...

- Madeleine

Hv10's julkalender 2010 - del 19


Del 19, fjärde advent. Nu är det snart..

- Madeleine

If nothing goes wrong, she will always be your friend

Blir att åka till Skara och Erika ikväll. Får se när jag tar mig hem, verkade gå extremt dåligt med bussat, men det löser sig alltid. Annars händer det inte så där jättemycket och jag är jättedålig på att blogga just nu. Så därför tänkte jag inte sitta här och försöka tvinga fram ett inlägg utan det kommer när det kommer.

- Madeleine


Hv10's julkalender 2010 - del 18


Del 18, vi visar lite kort hur man länkar ihop en kedja.

- Madeleine

The truth is out there, somewhere between two fairy talesDet här har jag hållt på med de senaste dagarna. En uppgift som vi kallar för "löken", kanske inte det vackraste smycket vi gör, men jag blev nöjd med min i alla fall. Det var riktigt pilligt och säkert jättemycket bra övning.

- Madeleine

Hv10's julkalender 2010 - del 17


Del 17, ni får följa med och se hur det går till när vi gör öglor som till exempel används i alla våra kedjor..

- Madeleine

Search the open field for a flower of my taste

Jag är alldeles för tråkig för att ha en blogg just nu känns det som. Tur att jag har julkalendern i alla fall, så kommer det upp något här.

I helgen blir jag i alla fall kvar i Falköping och då ska jag inte göra någonting typ, känns ganska trevligt faktiskt. Det har ju varit ett väldigt resande runt hela Sverige de senaste veckorna.

Men, så är det i alla fall, inspirationen kommer nog tillbaka snart igen och med den kommer inläggen. Det brukar ofta vara så att efter man har skrivit ett inlägg i stil med detta så bara väller idéerna fram, vi hoppas på att det fungerar den här gången också.

- Madeleine

Hv10's julkalender 2010 - del 16


Del 16, vi får följa med på en del av tillverkningen av mitt armband.

- Madeleine

You're all I ever wanted, you're my lifeIgår, när plansen var slut så att jag inte kunde göra det jag skulle så slängde jag ihop två jättesmå berlocker till mitt armband. Två hjärtan, det ena med ett T på och det andra med ett M.

- Madeleine

Hv10's julkalender 2010 - del 15


Del 15, vi pratar lite om hur vi brukar fira jul..

- Madeleine

Hv10's julkalender 2010 - del 14


Idag blir det en film om gravering, jag graverar en berlock till mitt armband. Och ja, på slutet ser ni hur vackra händer man får av det här jobbet, haha...

- Madeleine

As if the world wasn't ending

Sonata, Sonata, Sonata...

Jag vet knappt vad jag ska säga. Jag är väl inte så besviken som jag först trodde att jag skulle bli. Det blir en resa till Milano i februari med en show som fortfarande kommer att vara exklusiv, och sen verkar det som om det blir en roadtrip till Finland i april. Kan nog bli trevligt det också! För jag ger mig inte, jag ska vara med på den där förbannade inspelningen!

För er som inte hänger med så har alltså Sonata Arctica ändrat planerna för sin inspelning av DVD:n igen. Nu flyttas den till Oulu, Finland då det har kommit fram att det skulle bli dyrare än väntat att spela in den i Milano.

- Madeleine

Lead us together again

Som lovat...något som jag själv inte tycker är så himla kul i bloggar, men som alla andra verkar älska. Bildregn!- Madeleine

Metaltown -11?Jag vet inte vad jag ska säga...jag är bara så sjukt arg och besviken.

Det blir med 99% säkerhet inget MT för mig i år, helt säker kan jag ju inte vara, det finns en orimligt liten chans att de släpper något av mina "ser till vilket pris som helst"-band längre fram. Men som sagt, den är ytterst minimal.

Idag släpptes Volbeat som väl också lär bli det sista bandet att släppas på ett tag. Och jag är verkligen, verkligen, verkligen inte imponerad. Jag vill bara spy lite över det hela. Fy fan...

Jag tror aldrig någonsin jag har varit såhär ointresserad av en line up, det är inte normalt...

- Madeleine


Hv10's julkalender 2010 - del 13


Del 13, vårt fantastiska luciatåg. Eller ja..typ..

Ni kanske har märkt att del 11 inte har kommit upp än? Den är på väg i alla fall. Den spelades in under kvällen den 11:e och som ni vet så blev den kvällen lite längre än vi hade planerat så håll till godo, den kommer!

- Madeleine

All of your life, all your memoriesNi fick se ett armband tidigare och nu har det blivit två berlocker till det. Min första fattning bland annat, där ljuset luras lite, stenen är egentligen mer turkos i färgen än grön. Sen blev det en liten bricka från mitt skrot också, med texten Joy på.

- Madeleine

Avantasia @ Arenan, Stockholm 5/12 2010


Pappa är så otroligt skicklig, han råkade tydligen filma lite under Avantasia helt utan att veta om det. Jaja, det blev ett fint, kort klipp i alla fall. Alltid trevligt!

- Madeleine

Oh, what's going on?

Så har man varit ensam en liten stund igen. Jaja, jag ska inte klaga, det är inte långt tills jag åker upp i mellandagarna.

Igår var vi hos Amanda, det var riktigt, riktigt trevligt. Vi kom dit strax innan fem på kvällen och klev in i min lägenhet igen runt sex på morgonen, så kan det gå.

Ni ska få se lite av pappas bilder från Avantasia senare ikväll eller imorgon, jag får se. Men här är ett smakprov i alla fall, det var en otroligt livad spelning med gitarrister och sångare liggandes på scengolvet...- Madeleine 

Hv10's julkalender 2010 - del 12


Del 12, tredje advent!

- Madeleine

Hv10's julkalender 2010 - del 11


Bättre sent än aldrig! Här kommer del 11, som även gästas av några pojkvänner, bland annat min. Haha...ja ni, det var en trevlig natt i alla fall...

- Madeleine

Dr. Stein grows funny creatures

Innan jag säger något annat så måste jag undra som fan över vart Göteborgs alla metalheads var igår, innan konserten? Vi kom till kön strax efter fyra, lite mer än två timmar innan insläpp, då var det en person i kön, en! Sen stod vi där och när det var typ 45 minuter kvar till insläpp då började det droppa in ett par till och vid insläpp var det knappt mer än 50 personer i kön. Så besviken var jag och all tagg bara försvann, vart var allt folk? Det var inte ens kallt igår...

Men, okej, jag kan i och för sig acceptera om ni dissade kön för att ni inte ville se Avatar. Som jag dock måste erkänna var betydligt bättre än vad jag hade för mig. Och de gjorde väl kanske sitt jobb på den lilla skaran som var där under deras spelning.

Sen var det dags för Stratovarius och då började det väl fyllas på med lite folk, men det var fortfarande inget tryck alls. Jag stod längst fram i mitten och behövde inte ha någon kroppskontakt med de bredvid mig och jag kunde ta något steg bakåt utan att gå in i folk också. Vart lite förvänad över det för jag trodde verkligen att Stratovarius skulle dra mer folk. Så om vi lämnar publiken och bratar om deras spelning istället så måste jag erkänna att jag är alldeles för dåligt inlyssnad på dem. Jag kunde Hunting high and low och lite på Eagleheart och Black Diamond, och det var typ det. Men det var absolut inget fel på deras show, de var duktiga och underhöll, jag ser dem mer än gärna igen, när jag har lyssnat lite mer på deras musik.

Så var det dags för Helloween, jag ryser när jag tänker på det, det var faktiskt sjukt mycket bättre än vad jag förväntat mig. Publiken komma igång och det började äntligen likna något. På scenen så delades det ut en lagom blandning av nya och gamla låtar och en otrolig glädje. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, det var bara helt fantastiskt. Under avslutande Dr. Stein så kom även de som kommit till konserten utklädda till just Dr. Stein upp på scenen, bland annat våran vän från kön. Underbart initiativ måste jag säga! Hade varit roligare om det varit fler än två göteborgare som nappat på idén dock. Men det var kul att se dem virra runt där och sen bli påhängda en varsin gitarr, kan tänka mig att det var en rätt mäktig känsla!

Grymt var det i alla fall! Och nej det är klart att jag inte har några bilder den här gången heller. Men ni ska snart få se lite av pappas bilder från Avantasia förra helgen!

- Madeleine

Hv10's julkalender 2010 - del 10


Del 10 i vår julkalender, allmänt flumm i verkstaden. Alltid lika trevligt, och kul för mig att se vad de gjorde after att jag hade gått igår.

- Madeleine

All my dreams come true with you


Igår skrev jag i ett inlägg om hur omänskligt ofta jag och Tobbe träffas just nu och även kommer att göra framöver. Jag har tänkt lite mer på det sedan dess. Hum. Jag undrar om det är såhär det känns om man inte har ett riktigt långdistansförhållande? Om man har möjlighet att träffas varje vecka...

För just nu känner jag mig inte alls så spänd som jag gjort innan. Tidigare så har jag haft nedräkningar i flera veckor innan, nu känns det så vanligt att vi träffas att den där extra spänningen försvinner lite. Det känns ju fortfarande helt underbart att vi skall träffas, och att det är så ofta, missförstå mig inte. Men just när man träffas så sällan som vi gjort tidigare så blir varje tillfälle lite mer speciellt och man måste ta till vara på varje sekund. När vi nu träffas varje/varannan vecka så dämpas det där lilla extra och det tycker jag är synd.

Men oh nej, jag klagar verkligen inte! Det här har sina andra positiva sidor, som att vi faktiskt träffas galet ofta just nu!

- Madeleine


You're the keeper of the seven keys, that lock up the seven seas

Har börjat få en skum vana av att titta på Gomorron Sverige på morgonen, kanske mest för att inte glömma av julkalendern, men i alla fall. Idag pratar de en del om nobelmiddagen och jag kände för första gången på riktigt att jag blev jättesugen på att sitta och titta på det ikväll. Ännu en grej som får mig att känna mig sjukt vuxen.

Men det blir inget med det! Kvällen skall spenderas utanför och i Lisebergshallen och jag ska titta på Helloween och skrika med i underbara låtar istället för att sitta i soffan och bedöma vackra klänningar och sukta efter god mat.

- Madeleine


Hv10's julkalender 2010 - del 9


Del 9,  vi (eller kanske bara Amanda?) växer aldrig upp.

Får se hur det blir under helgen, Amanda kommer säkert vara flitig och lägga upp delarna i alla fall. Så som vanligt så är det bara att titta in hos henne om jag inte sköter mig som jag borde.

- Madeleine

All coulors blend to blackSystem of a Down (US)
At the Gates (S)
Cradle of Filth (UK)
Soilwork (S)
Parkway Drive (AU)
Raubtier (S)
The Black Dahlia Murder (US)
Graveyard (S)

De med fet stil är de jag faktiskt vill se. De med kursiv stil skulle jag gärna se om de råkade korsa min väg. Övriga bryr jag mig inte om alls.

Eh, nej, jag har inte glömt att markera några. Det är precis såhär lågt mitt intresse för de band Mt har släppt hittills är. Jag hade mer än gärna gått i år, det är en fin tradition och jag är jättenyfiken på hur det blir på nya området. Men om de ska fortsätta släppa band som enligt mig är helt värdelösa så finns det ingen tvekan om att jag kommer att dissa dem riktigt, riktigt hårt.

Jag hade utan problem kunnat acceptera att det såg ut såhär, de brukar verkligen inte ha någon fläckfri line up på Mt, om de hade släppt i alla fall ett riktigt värt band, men nej. Nu måste de göra något väldigt drastiskt om de vill vinna tillbaka mig som trogen besökare.

- Madeleine


I'm living in a world of fantasy, reality ain't good enough for me

Så måste det bli ett inlägg för mig så att jan kan försöka processa.

I söndags såg jag Avantasia, Avantasia! Det var helt galet. Medverkade gjorde två tidigare medlemmar från Helloween. Imorgon placerar jag mig front row igen, framför de nuvarande medlemmarna i Helloween. Även det kommer att bli riktigt grymt, inte alls på samma nivå, men ändå riktigt grymt!

Det var konserterna det. Nu ska ni få läsa något annat som är helt galet! Mellan mig och Tobbe är det ca. 115 mil och det tar ca. 17 timmar med tåg.

Jag var hos honom på mitt höstlov (31/10 - 7/11), två veckor senare åkte jag upp en vecka till i samband med hans födelsedag och Nordic Rage, en vecka efter det kom han hit för att vi skulle till Stockholm och se Avantasia, nu har det snart gått en vecka och imorgon kommer han hit för att vi ska på Helloween, drygt två veckor efter det så åker jag upp över nyår, sen går det faktiskt en hel månad innan jag åker upp igen på mitt sportlov, en vecka efter det så åker vi till Milano och efter det följer jag med honom upp för House of Metal, en vecka efter det kommer han hit för att vi ska se Mustasch, två veckor senare så kommer han hit igen för Children of Bodom och sen är vi framme i april och då har jag ingen koll längre.

Förstår ni hur sjukt det där är? I mitt huvud så låter det som om vi borde gå back några hundra miljoner för att ha råd, men på något sätt så vet jag att det kommer att gå runt. Galet.

- Madeleine


The rarest flower is easily picked but it withers always

Jag vaknade till vid fyra inatt och kunde inte hitta min mobil, jag har nämligen en tendens att somna med den i handen. Så det var bara att vända upp och ner på hela sängen, fortfarande ingen mobil. Sen kom jag fram till att det kan vara en bra idé att titta under sängen också och inte bara bredvid och bakom. Där låg den, någon millimeter för långt in för att jag skulle kunna se den direkt. Ibland bli man så less.

På tal om min mobil så går den nog åt helvete snart, den börjar ramla sönder i bitar. Åh, jag som verkligen, verkligen, verkligen inte vill ut och leta efter en ny. Jag har inte sett någon mobil som lockar mig alls på flera år, jag är så sjukt trött på den utveckling vi har när det gäller mobiler. De är ju bara fula, gigantiska och klumpiga med så galet många onödiga funktioner som man inte ens lär använda hälften av. Varför?

Den här mobilen har jag haft i snart fem år, helt underbar är den, kommer vara helt förkrossad den dagen den går sönder. Ingen som har en likadan, som fortfarande fungerar, att sälja till mig?


- Madeleine

Hv10's julkalender 2010 - del 8


Lucia närmar sig, planering och övning pågår för fullt på hantverk. Tror ni det blir något resultat alls?

- Madeleine

I feel the time is catching up with us


Ikväll blir det en tur till Skara och finaste Erika, som jag inte träffat på evigheter! Förr träffades vi varje dag, sen när hon flyttade varje helg, men det senaste året har det blivit mer och mer sällan, synd. Men vi får väl se om det blir ändring på det nu.

- Madeleine

Why don't we know, we are the angels

Det verkar inte bättre än att vi har halkat lite efter med julkalendern. Avsnitten kommer att komma upp här så fort jag får tillgång till dem, så länge så kan ni ju alltid hålla utkik hos Amanda där de lär dyka upp i första hand!

- Madeleine

Hv10's julkalender 2010 - del 7


Avsnitt sju i vår julkalender, dags för irländsk julafton!

- Madeleine

You won't sleep alone tonightMan ser knappt att det är silver för att det blänker så mycket, men i alla fall. Kent tyckte att jag skulle göra den här kedjan så det fick bli ett armband. Det är gjort efter mått som skall passa mig, då jag funderar på att slänga ihop lite berlocker och använda det själv. Men om någon är intresserad så kan jag förlänga det eller göra ett till, det är inga problem. De ovala öglorna är ca. 6 mm och de runda är 3 mm.

- Madeleine

Hv10's julkalender 2010 - del 6


Del 6 i vår julkalender, en nödlösning med gamla klipp, men det kan vara kul det också!

- Madeleine

We are the power inside, we bring you fantasyJa ni, jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Jag har inga bilder som vanligt, men det såg ut som om pappa hade lyckats så några riktigt grymma bilder så de tänkte jag dela med mig av när han har haft tid att få ordning på dem! Nu får ni istället njuta av den här underbart snygga tröjan som jag spenderade alldeles för mycket pengar på.

Konserten då, själva showen. Efter att ha frusit bort fötterna efter några trevliga timmar i kön med massor av taggande så intog vi platserna på front row, mer eller mindre i mitten. Det är så det ska vara. Det var först under tiden vi stod där framme och väntade som jag insåg vad det var jag väntade på, hur speciellt och exklusivt det skulle bli.

Avantasia, med så otroligt många fantastiska musiker och sångare på en tjugo dagars turné runt hela världen. Och där stod lilla jag, front row i mitten på en av dessa få spelningar och väntade på en närmare tre timmar lång show. Det var verkligen once in a lifetime. Visst, planen är att dra till Wacken och se dem i sommar också, men det kommer inte att vara samma sak.

Precis när det hela drog igång märkte jag hur sjukt mycket jag saknat dessa riktiga konserter, det känns som om det var flera år sedan jag var på en sist. Åh, jag är ingen vidare recensent, det vet ni, så jag tänker inte ens försöka ge mig på något sådant, det finns andra som mer än gärna gör det. Och inte är det kul för er att läsa mitt tafatta försök till en recension på en konsert de flesta av er inte ens varit på heller.

Jag njöt grymt mycket i alla fall, trots en del missöden där runt två timmar när jag nästan trodde att jag skulle behöva ge mig för min värsta farhåga och behöva bli lyft över staketet. Som tur var löste det sig i alla fall, kanske inte på bästa sätt, men jag kunde i alla fall få njuta av även den sista timmen.

Det var galet, verkligen, och jag är så otroligt glad att jag är en av de som fick möjligheten att få se det här. För det är något jag alltid kommer att minnas. Alltid.

- Madeleine

Hv10's julkalender 2010 - del 5


Del fem i vår julkalender, andra advent!

- Madeleine

Hv10's julkalender 2010 - del 4


Del fyra i vår julkalender, vi pyntar i verkstaden!

- Madeleine

Let's keep the dark awayJag la upp en bild på ett ofärdigt hänge för ett ganska bra tag sedan, nu har det blivit en färdigt hänge till min moster. Bokstäverna A, J och R är graverade på varsin platta för hennes man, Anders, och två barn, Johanna och Rebecka.

- Madeleine

Hv10's julkalender 2010 - del 3


Del tre i vår julkalender, vi försöker leva upp till vårt ryckte som hantverkare...

- Madeleine

But I recall the dream I had when I kept moving on

Miep. Jag försöker förstå att Tobbe är på väg hit och på söndag åker vi till Stockholm för att se Avantasia, men det går inte in! Jag försöker så mycket jag bara kan, men det fastnar inte alls. Det kommer att vara så galet, så galet...

Jag vet inte vad jag ska skriva, jag försöker bara fatta. På söndag händer det som jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva.

Jag har valt att inte läsa något om showen, känns bättre att inte veta. Allt jag vet är att de kommer hålla på i ungefär tre timmar!- Madeleine

Hv10's julkalender 2010 - del 2


Det blev inte alls som jag tänkt mig idag. Så nu får jag se till att somna fort så kanske jag orkar upp och hinner med lite på morgon imorgon. Hade varit riktigt bra.

Jaja, bättre sent än aldrig. Andra delen i våran julkalender! Imorgon och under helgen så är det inte säkert att jag kommer att kunna ladda upp några delar, men klicka er in till Amanda då, hon lägger nämligen också upp alla delar!

- Madeleine

Feeling like lost in space

Det är kaos i mitt bloggande just nu. Ingen struktur alls, det kommer upp lite random inlägg lite hur som helst och allt jag har tänkt att skriva bara försvinner. Jag blir lite lätt galen av det. Det blir ju inget vettigt alls av det hela. Och tiden bara springer iväg, jag vet knappt vart jag gör av den, hinner knappt tänka just nu.

Men, men ikväll ska jag försöka samla ihop mig igen. Få ordning på både, tankar, blogg, lägenhet och mig själv. Imorgon kommer Tobbe!

- Madeleine

Hv10's julkalender 2010 - del 1


Jag, Moa och främst Amanda har ett litet projekt, vi filmar en julkalender på hantverk. Idag är det första december och självklart kommer första delen upp nu!

Meningen är väl att vi skall försöka lyckas få upp en film om dagen, men vi får se hur det går.

Enjoy!

- Madeleine

[Silence]

Metaltown gör upp en hel del för sitt trista bandsläpp genom att från och med idag släppa ett band varje vardag fram till Lucia. Känns helt okej.

Dagens band var Raubtier, skrev jag inte igår att jag skulle få chans att se dem igen? Det kunde ju vara roligare, men det krävs lite band man inte vill se också, annars hinner man ju inte med.

De tillkännagav också att de kommer att flytta sitt område ut till Säve. Det kan ju bli intressant. Tycker det är lite tråkigt för jag tyckte om att man var mitt i stan, men det blir nog bra i alla fall, hoppas jag. Vi får vänta och se helt enkelt.

- Madeleine

RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild