Miep

Sonata ikväll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

<3<3<3<3<3<3<3<3<3

- Madeleine

New friends

Igår, på halloweenfesten hos Zizzie, med de flesta tjejerna från NV1d var det också supertrevligt. Jag gillar er med tjejer, enormt mycket. Jag hoppas verkligen att vi kan hålla ihop det här och fortsätta träffas allihopa under alla våra tre år tillsammans och förhoppningsvis även efter det.

Nu hittar jag inte mer bra att skriva, men det var som sagt jättetrevligt!

Tack Zizzie och Harald för det!

- Madeleine
 


Old friends

Jag hade verkligen supertrevligt i måndags när jag träffade de flesta av tjejerna från 9c på Cafét där Lea jobbar. Det var verkligen jättemysigt och grymt kul att träffa alla igen så att man hänger med lite.

På lördag så träffas vi igen. Men med utökad grupp. Klassträff med 9c! det kommer bli underbart kul. Tyvärr kan tydligen inte alla komma men ändå, vad jag har förstått så kommer de flesta i alla fall.

Många har jag ju sett då och då i skolan men vissa har man ju inte träffat alls sen skolavslutningen så det ska bli jättekul! verkligen! Så kul att det finns de som verkligen tar initiativ och fixar något.

- Madeleine


High school musical 3: senior year

Jag måste börja med att säga att jag lätt tyckte det var den bästa av de tre filmerna. Det var mycket mer musik och den kändes på något sätt betydligt mognare än de två föregående.

Den första var bara söt.
Den andra var dryg.
Den tredje var....bra helt enkelt.

Väldigt fin var den också och jag typ grät flera gånger. Så patetiskt egentligen men åh så söta de är.

Jag kände också hur jag verkligen inte vill ta studenten och tvingas splittras från alla än på ett tag. Om jag känner så nu, efter mindre än en termin med den här klassen hur kommer jag inte känna om knappt tre år då? Usch!

Väldigt sevärd film är det i alla fall.

- Madeleine


Nörd?

Jag fick syn på den här på en bilddagbok och jag kunde inte låta bli att sitta här och skratta lite för mig sjäv:

Nörd:
Jag har blivit inlåst på toaletten ( )
Jag har blivit dassad ( )
Jag har glasögon ( )
Jag har byxorna över naveln ( )
Jag har blivit kallad tönt ( )
Jag har bra betyg ( )
Jag har/hade tandställning ( )
Jag tänker inte mycket på mitt utseende ( )
Jag har mindre än 2 kompisar ( )
Jag har blivit mobbad på ett eller annat sätt ( )
Jag tycker shack är roligt ( )

Da Vinci <3

- Madeleine

I'm alive

Jag har bara inte haft någon större inspiration till att blogga det senaste. Har ett par inlägg på lager som kommer upp så fort jag är på humör för att skriva ner dem.

Sköt om er.

- Madeleine

Blondinbella

Ja, för det har väl inte undgått någon, Bella är back on track. Enligt media skulle hon göra come back med en mer mogen och vuxnare blogg och dessutom som Isabella Löwengrip och inte Blondinbella.

Jag vet inte, ny färg och ny bild kanske inte spelar så stor roll och adessen är fortfarande Blondinbella.se. Men jag tycker faktiskt att hennes texter har blivit bättre nu. Det här inlägget om ångest över köp var dock bara patetiskt. Så mycket förändras man inte bara för att man kan skriva att man är 18 istället för 17. Men visst har hon en poäng, en liten i alla fall. Men som sagt så ändrar man sig inte så mycket och börjar inte tänka i helt andra banor bara för att man uttrycker sin ålder med en högre siffra. I vilket fall som helst är jag glad över att hon är tillbaka och jag följer fortsättningen. För trots allt så är hon faktiskt smart, faktiskt.

- Madeleine

Mitt lov

Måndag: HSM 3 med Erika och sen In Flames-kväll på Leas café.
Tisdag: Shoppa med mamma och bror, Lager 157 och lite så.
Onsdag: Halloweenfest hos Zizzie med flickorna i klassen.
Torsdag: Erika och Lea ska antagligen sova här.
Fredag: Sonata Arctica i Huskvarna.
Lördag: Tjejkväll hos Erika. (?)
Söndag: In Flames @ Lisebergshallen.

Jag älskar min vecka <3

- Madeleine

High school musical - the ice tour

Först;

Tjejer, jag älskar er <3

Som sagt så har jag varit med Lea och Erika på High school musical the ice tour nu på eftermiddagen. Det var trevligt. Folket var jätteduktiga på att åka skridskor men de rent ut sagt sög på att gestalta karaktärerna ur filmen, tyvärr. För det första var de inte ett dugg lika och Troy var fulast ever. Dessutom så mimade de skitdåligt. Rösterna var tagna från den dubbade svenska versionen och sångerna från orginal versionen. Blanda lagom liksom.

Jaja, det var i alla fall trevligt att tönta sig med tjejerna som vanligt  och imorgon så blir det HSM 3 med Erika och sen drar vi på In Flames-kväll på Leas Café, trevligt värre.

By the way så tog Lea den här Paparazzi-bilden, vem kan gissa vilka det är, i orange?- Madeleine


Snart...

Wiho..snart kommer folket och plockar upp mig så ska jag, Erika och Lea + Mia och Elsa (I think?) gå och se HSM on ice. Hög nörd nivå på det men oh så kul vi kommer att ha! Älskar att tönta mig med mina tjejer <3 Det slår aldrig fel!

- Madeleine

Kärleksbarnet, Hillevi Wahl

Iblan förstår man att man borde uppskatta det man har mer. Ibland förstår man att man verkligen inte har mycket att klaga på. Som när man läser den här boken. Hemskt. Läs den.

- Madeleine

Well, well

Jag fick syn på endast rubriken på Club Vegas inlägg; Surviving bonneland 101. Det första jag tänkte var - Kungälv. Tro fan det handlade om det också! Helvete va läskigt. Knappt så man vågar läsa deras blogg längre nu. Vilka känner dem? Vilka känner jag?

Scary!

- Madeleine

Happy, happy

Jag är värsta glad just nu och mitt hår är färgat och vackert rött igen. Så härligt!

- Madeleine

Populära bloggar: Lily-bloggen

Jag har följt Linda i Lily-bloggen väldigt länge nu och tänkt skriva ett populära bloggar-inlägg om hennes blogg ännu längre.

Lina verkar vara en jättesöt tjej och är otroligt duktig på det hon gör. Vilket är att blogga om hår- och hudvård + lite till. Det är egentligen inte alls något som intresserar mig men ändå är det något som håller mig kvar vid hennes blogg. Hon skirver mycket tänkvärda inlägg då och då.

Tyvärr har Linda fått ta otroligt mycket skit då folk som vanligt har svårt att acceptera andras framgång. Att folk aldrig ger sig heller, jag förstår inte, hur orkar man?

Lily-bloggen väller i alla fall över av skönhetsråd och tips, erbjudande, rabatter, tävlingar och massa mer. Väl värd ett besök eller två om man tycker sådant är kul.

- Madeleine

Snart

Jag har en populär blogg på gång snart. Orkar dock inte skriva den just nu, men ni får skrika på mig om jag inte har publicerat den innan ikväll.

- Madeleine

Go with the flow

Ja, jag känner att jag får följa strömmen som både Harald och Anna har börjat.


I sann Da vinci-anda!

Dock har jag snott min bild någonstans medan de andra flickorna har varit duktiga och tagit egna. Fy på mig.

Men schack alltså. Det är något med det och NV1d. Jag har inte vågat mig på att bli utmanad än men jag antar att man inte lär klara sig i tre år, så man kanske borde öva? Jag vet att vi har ett stående här någonstans...

- Madeleine

Trevligt

Vi trodde ju alla att vi så snällt skulle få gå hem efter att man hade gjort sitt seminarie, men inte då. Nej, vi går ju Da Vinci och då sitter man så snällt kvar. Sofia lyckades i alla fall fråga till sig att vi fick gå lite tidigare, hon hade ju knappt ätit något på hela dagen stackarn! Jag gick i alla fall via Maxi hem, var in och köpte hårfärg, nu ska det bli rött igen. Så härligt! Vet inte riktigt när det blir av att jag får färgat det, men innan fredag i alla fall.

- Madeleine

Mer, mer, mer Antiken

Tyvärr så får ni nog stå ut med ett par inlägg till om Antiken och seminarium. Igår lyckades jag tjuva till mig bästa snabbrepetionen. Några i klassen startade mini-seminarie på MSN jag var dock upptagen vid tillfället och sen skulle jag dra mig bort och titta på massa kul på tv så jag hade ingen möjlighet att delta. Dock är jag inte dum! det är klart att jag lät fönstret stå öppet så att jag senare skulle kunna läsa igenom vad de hade kommit fram till. Jättebra! tack som fan alla som var med! Jag är gärna med om vi gör något sånt igen, när jag har tid kanske.

Nu tänkte jag läsa igenom lite papper till och sen snabbtitta på frågorna. Klockan tolv är det som gäller för mig. Då ska jag vara i skolan full med kunskap.

- Madeleine

TallulahÅh..det knyter sig i hela magen när jag hör den här låten och det känns som om jag ska spricka. Jag kommer så gråta nästa fredag.

Lätt finaste låten som någonsin har gjorts. Vad jag än säger vid andra tllfällen så är den här absolut vackrast. Allt annat är lögner.

- Madeleine

Imorgon

Trevlig dag imorgon. Inte nog med att det är fredag, det är fredag innan lov också och som om inte det skulle vara tillräckligt så behöver jag dessutom bara vara i skolan mellan 12-13 egentligen. Det är då jag ska ha mitt seminarium. Efter det behöver jag inte höra ett ord till om Antiken på ett bra tag hoppas jag. Men det känns ändå som om det kommer gå rätt bra trots att jag har varit sämst på att plugga till det här. Jaja..för allas skull hoppas jag att det här blev det sista inlägget jag skriver om detta jäkla seminarium.

- Madeleine

Plugg

Som ni väl inte kan ha missat så har jag seminarie om Antiken imorgon. Med tanke på det så har jag spenderat alldeles för mycket tid vid datorn nu. Därför så ska jag nu försöka lägga undan den och försöka få in lite mer om Antiken i mitt huvud istället. Det kommer antagligen gå sådär. Innan jag är tillbaka här ska jag i alla fall ha läst igenom sidorna om Antiken i historia boken - minst.

- Madeleina 

27

I like this. Igår hade jag 27 unika besökare. Nytt rekord igen. Är det bara en slump eller kommer ni från något speciellt ställe?

- Madeleine


Läskigt

Usch! sånt här är så hemskt! än värre blev det nu när mamma berättade att jag känner tjejen i fråga. Hon gick i min lillebrors parallelklass under låg- och mellanstadiet. Eftersom vi gick på en så liten skola så betyder det att jag kände henne. Läskigt.

Och det där övergångsstället. Jag fattar inte. Så många gånger som folk har påpekat att det är farligt. Något måste man väl kunna göra åt det?

- Madeleine

Jag rekommenderar

Bloggkillen!

Han är helt underbar. Jag lovar att efter att du har läst ett par inlägg i hans blogg så kommer du ha stora svårigheter att förstå att bloggen skrivs av en 14-årig kille. Han är verkligen så mot alla odds och jag älskar det. Riktig feel good blogg, verkligen. Han förgyller i alla fall min plugg-eftermiddag.

- Madeleine

Dagen

Det gick bra till slut imorse. Kvart i nio var alldeles lagom och det var idrottshallen vid Thorild som gällde. Jag gjorde en insats för laget och deltog inte i matcherna. Att heja var alldeles lagom. Bra gick det också. Vi spelade lika i innebandyn, vann basketen och vann överlägset i handbollen. Go Da Vinci!

Efter lunch så blev det matte, som jag kanske inte var jättekoncentrerad på. Sms konversationerna tog överhand lite. Sen så var det meningen att jag skulle plugga lite svenska/historia men ehh...att diskuter musik och konserter med Sofia är ju något som också är viktigt och konserter är ju en form av föreställning precis som skådespelen som skapades under antiken? eller hur? vi jämförde helt enkelt i tiden! det förstår väl alla?

- Madeleine

Wiho

Jag upptäckte nu att jag faktiskt hade besöksrekord igår. Innan har jag haft som mest 21 unika besökare på en dag, igår hade jag 22. Hahaha...fan va lite blogg jag har egentligen.

- Madeleine

Onsdag

Idag är det då som sagt ingen som vet riktigt när vi börjar. Jobbigt läge. Jag har nu kommit fram till att jag går vid kvart i åtta, via skomakarn, och sen till Kongahällahallen. Förhoppningsvis träffar jag på någon rolig på vägen.

Jaja, det som ska hända idag är väl att det ska vara någon typ av idrottstävlingar tror jag, to bad att vi inte vet något så att vi inte kan ha något lag med. Det är elevrådet som ordnar och det märks, lärare brukar i alla fall ha lite mer koll.

Men det blir säkert trevligt...eller inte.

- Madeleine

Biljetter

Så var det det där med biljettköp inför stor konserter. Jag kan ju inte låta den diskussionen gå oberörd förbi. Speciellt inte när det skrivs så mycket. Här, här, här, här, här, här och här + säkert massa artiklar till som jag inte orkar leta upp nu. Dessutom så lyckades jag ju relativt lätt få tag på biljetter till den aktuella Metallica konsertern.

För det första;

Ja, det är klart som fan att det är åt helvete fel att det finns företag som går ut på att köpa upp massa biljetter för att sälja till många gånger ursprungspriset. Så borde det inte få vara. Ofta kan man säga att man ändå inte ska lite på Aftonbladet och liknande tidningar. Men grundfaktan i det här kommer man inte ifrån att den är sann. Det finns massor med företag och privatpersoner som köper på sig biljetter för att sälja dyrt.

Det kan inte vara så svårt att reglera så att det inte går. Man kanske måste lägga lite tid men va fan, gör det då! man kan inte bara konstatera ett problem och sen hoppas att det ska lösa sig självt, det gör det inte. Jag har inga möjligheter att ändra på det heller. Det ända jag kan göra är att inte sälja vidare mina biljetter och bojkotta svarta marknaden, vilket jag redan gör. De som har möjligheter måste göra något.

Jag kan sitta här och mata på och var sur i ett blogginlägg, vilket jag gör och är just nu, men det kommer inte att hjälpa ett dugg enligt mig. Tyvärr, känns det ju som att om det fortsätter såhär så kommer alla stora band bojkotta Sverige tillslut, bara för att vi alltid har sånt jävla krångel!! Då, då kommer jag bli riktigt sur!

Hur svårt kan det vara?

- Madeleine


Ni har väl inte missat?

Ja, ni har väl inte missat det största som händer i bloggvärlden just nu? Kissies blogg är...borta! Jag tror i och för sig bara att det är något hon har kommit på för att marknadsföra sig lite, men vi får väl se vad som händer. Jag ger henne i alla fall den här uppmärksamheten och följer utvecklingen.

Vad tror ni?

- Madeleine


Information

Jag hatar den. När den inte finns. Som just nu.

Imorgon ska alla ettor ha någon idrottsgrej.

Fråga mig inte vad vi ska göra, för det vet jag inte!
Fråga mig inte när det är, för det vet jag inte!
Fråga mig inte vart det är, för det vet jag inte!

Jag har hört olika. Kongahällahallen verkar vara platsen i alla fall. Tiden är värre. 8.00 eller 8.45. Folk säger olika. Jag hatar att inte veta.

Hur svårt kan det vara att gå ut med lite information?

- Madeleine

Euhm

Jag ville bara säga att jag gillar bloggar.

Ehh...

Eller något..

- Madeleine

Antiken

Jag är så sjukt trött på allt som har med Antiken att göra. Jag vill inte höra ett ord till. Det här går inte så bra. Jag längtar till fredag eftermiddag då man kan lägga det här bakom sig.

- Madeleine

Tisdag

Just nu sitter jag vid vår stationära dator och det känns helt scary. Jag använder aldrig den här datorn till annat än att spela Sims i princip. Allt är helt annorlunda och skärmen är typ dubbelt så stor som på min laptop, så irriterande! Som sagt så har jag ju inga lektioner idag vilket är riktigt härligt. Anledningen till att jag sitter här är att jag tänkte att jag skulle skriva ut lite papper från fronter innan jag börjar plugga inför seminariet på fredag. Innan nu på morgonen har jag gjort klart sidorna i gramar check i engelskan och räknat så långt vi ska vara i matten. Så resten av dagen kommer jag verkligen kunna fokusera på Antiken. Känns som om det kommer att gå bra.

- Madeleine 

Imorgon

Imorgon är jag ledig, typ.

Först ingen naturkunskap för schemat är stört den här veckan.
Sen egentligen matte.
Sen eget arbete, även kallat schemalagd håltimme.
Sen ingen idrott för min lärare är på någon utbildning.

Klart vi frågade Lars om det var lugnt att vi jobbade hemma på matten. Asgött. Det blir lite matte och massa Antiken plugg. Seminarie på fredag. Inte äkta ledighet imorgon alltså. Pluggar hemma bara. Men skönt i alla fall.

- Madeleine

Metallica!

Först;

JAG HAR BILJETTER!!!! 7 MARS I GLOBEN!!

..nu råkar dessa platser vara de sämsta sittplatserna men ändå, jag har biljetter.

Det har ju inte alla.

Jag har inte riktigt fattat grejen, okej att det kanske är coolt att ha köat och köpt sina biljetter vid Globen, men om det innebär att man har stått i kö i flera dagar och ändå inte får någon biljett så är det verkligen inte värt det. Jag stod i kö i 45 minuter utanför resebyrån i Kungälv, eller okej, egentligen 1 timme och 15 minuter. Farfar var snäll och stod i kö lite innan jag hann dit. Då var vi typ åttonde i kön. Nu blev ju inte det så himla bra i alla fall då de gick riktigt långsamt på resebyrån och ståplatserna var slut redan då de som stod först fick köpa. Men vi fick i alla fall biljetter. Hade jag gått till Globen för att köa där hade jag lätt vänt och gått till någon mindre återförsäljare om jag märkte att det var typ många som redan köade.

Någon som har lust att förklara för mig varför man riskerar att inte få någon biljett för att stå i världens längsta kö utanför Globen i flera dagar? Jag hittar inte logiken..

- Madeleine

Ja ni..

..Lea avslöjade en del i det där inlägget.

Någon film blev det inte. Meningen var att vi skulle vara nördiga och spela in en Andra avenyn scen för då kan man vinna Kims tröja. Vi kunde dock inte bestämma oss för någon scen så det blev aldrig av och sen var Erika tvungen att åka upp till Skara.

Metallica nämnde hon lite om också såg jag. Ja, vi ska allihopa gå på Metallica, om farfar lyckas få tag på biljetter åt oss imorgon vill säga. Jag antar att jag får gå dit och hålla honom sällskap dock då jag börjar först 9.35 och biljetterna släpps vid nio. Vi blir samma gäng som var på Kiss i maj, Jag, Lea, Erika, pappa och Andreas, det kommer bli kul!

- Madeleine

Gästbloggare; Lea

Coucou alla Madde's bevakare. This is Lea speaking.
Ni förstår, hon sitter och äter nu och jag har precis ätit frukost innan jag kom hit.

Erika kommer när som helst. Vad ska vi göra? I have no idea. Dom snackade om att spela in nån film? Fast jag vet inte. Så jag tog med mig mina mattegrejer. Vi ska iaf prata om Metallica-konserten, det är inte officiellt än, men vi kanske ska gå (Shush, det är en hemlis.). Eller. Madde ska gå, jag ska högst troligen gå och Erika kommer att gå.... Tror jag.

Nu kom Madde in! Oh noes. Hon får inte se vad jag skriver! Det är faktiskt ännu mer hemligt, tills jag publicerar det...

Ännu mera oh noes. Erika dissar oss för sina pållar. Fast hon kommer sen. Efter hästarna. VI ÄR UNDERPIORITERADE FÖR HENNES HÄSTAR! Nej. Nu har det banne mig gått för långt.

Nu ska jag studera Madde's italienska-bok, så buhbye. // Lea

Ps. Jag har faktiskt också en blogg, www.lealoud.blogg.se .Ds


AC/DC, Black ice

Som utlovat, en liten åsikt.

AC/DC har aldrig varit några favoriter för mig men de är klassiska och jag kan inte förneka att de spelas i min dator titt som tätt. Som det känns just nu så kommer ingen av låtarna på Black ice vara en sån som jag kan få ett plötsligt infall att jag bara måste lyssna på. Men det är bra. Rakt igenom bättre än mycket annat jag har hört med AC/DC, verkligen.

- Madeleine


Cdon

För ett tag sedan så var jag ju lite sur på Cdon eftersom de segade med  Metallicas skiva. Nu är jag dock glad på dem igen då AC/DCs nya album Black ice damp ner i brevlådan igår. Det  släpps på måndag. Jag älskar cdon. Jag lyssnar nu. Kanske kommer med lite åsikter senare.

- Madeleine

Blog awards

Alla är där. Bloggvärlden är helt död. 9 inlägg har jag haft på min bloggkoll under kvällen. Det är extremt lite. Normalt under en kväll brukar det nog vara mellan 30-50 inlägg tror jag.

- Madeleine

Hum

Mitt i allt lyckorus över Edguy.

Så har jag en annan känsla. En känsla som jag inte gillar. Verkligen inte. Jag vill inte att känslan ska vara rätt. Men det är något. Jag hoppas att jag får veta. Men jag tänker inte kräva något. Tänker inte tjata. Tänker inte fråga. Inte förren det blir mer uppenbart.

Älskling <3

- Madeleine

Gaah!! Edguy <3

miep, miep, miep, miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiep

Låten Ministry of saints från Edguys kommande album Tinnitus sanctus har läckt på youtube och...

DET LÅTER HELT AMAZING!!!!!!!

Jag vill ha resten av albumet nu, nu, nu!!

Gaaah! Nu ska jag knarka Tobias röst i den här låten resten av kvällen och hoppas att det inte förstör mitt naturkunskapsplugg helt och hållet.

Och klippet kommer självklart här, lyssna, lyssna, lyssna! <3 <3och än en gång tack till Masa som gör att jag inte missar sånna här viktiga händelser!

- Madeleine

Tiamat

Jag lyssnar på Tiamat nu. Det väcker minnen av saker som aldrig hänt.

- Madeleine

Skillnad? inte alls!

Who can spot the difference?


Ni ser åldersgruppen...


Nu tog jag 30-40 men de andra grupperna såg ungefär likadana ut...

Här kan du kolla hur du tycker och göra andra spännande jämförelser.

- Madeleine

Undersökning

Jag hoppas att det kom ett litet pop up-fönster när ni gick in här nu?
Jag hoppas att ni svarade med?

Jag har kul.
Jag vill göra mer undersökningar.

Men...jag måste plugga nu.

- Madeleine

Just for you!

Jag vet att jag bara gör detta just nu för att inte ha så dåligt samvete för att jag inte pluggar på Naturkunskapen. Men ändå.

Starka verb till v. 45

Vocabulary check - chapter 3 till v.46

Säg till om ni hittar något fel!

puss på er NV1d! ;)

- Madeleine

Livräddning

Det gick toppen! vi behövde inte hålla på med massa hemska dykningar och grejer utan bara bogsera en kompis på lite oliks sätt. Jag och Wille var jätteduktiga tycker jag ;) sen så hade vi staffet också, där alla skulle simma på massa olika sätt. Jag och Sofia skulle simma och hålla varandra i handen. Det gick superbra. Vårat lag kom två och vi konstaterade att det i alla fall inte var på våran sträcka som vi hamnade efter.

Matteproven fick vi by the way inte tillbaka men vi fick reda på att ingen hade IG i alla fall. Det tycker jag dock var ganska väntat. Det hade varit rejält synd om den människan som hade haft IG om det hade varit någon. Våran klass är inte en sån klass som får IG. Speciellt inte i matte. Vi fick också reda på att det var en person som hade haft alla rätt. Jättesvårt att komma på vem det kan vara! jag hoppas att det är någon helt oväntad, inta för att någon egentligen skulle vara det, men ändå.

- Madeleine

Tisdag

Nu har jag suttit uppe sen klockan åtta och pluggat Naturkunskap. Det känns faktiskt som om det kommer gå rätt bra. Börjar skolan 11.25 idag så jag tänkte väl dra mig bort mot skolan om en stund. Soft dag idag med, bara matte, eget arbete och sist idrott. På idrotten idag blir det simning, vilket är helt okej. Jag fruktar dock livräddning, vilket inte är lika okej. Då måste man ju försöka dyka och sånt annat läskigt. Men det ordnar sig nog. På matten kanske vi får tillbaka proven. Kanske. Jag vill ha tillbaka det så att jag kan sluta oroa mig sen. Så att man kan gå vidare och kämpa mer till nästa prov istället.

- Madeleine


David Bowie - Life on Mars?Bara för att jag precis blev påmind om att det här är en av de vackraste låtarna någonsin gjorda. Helt fantastisk.

- Madeleine

500

Det här är inlägg nummer 500 i den här bloggen.

- Madeleine

Tjoho!

Min friend är coooooool och snackar med Simon Gavik från Andra Avenyn på bdb! Det ni. Dock sumpar hon allt genom att spela allmänt korkad. Hahah..nej då! jag älskar dig ändå Erika <3 By the way så var ju han på Marilyn Manson i Scandinavium precis som vi. Så när ni har rätt ut vilka NIN är så kan ni ju alltid snacka om det ;) <3 glöm inte mig sen när ni blir värsta bästa kompisarna bara (A)

- Madeleine

Måndag

Rätt lätt dag idag. Alla mina dagar är värsta softa känns det som. Idag började jag i alla fall med svenska och så repeterade vi bara vårat drama några gånger. Det känns som om det kommer bli bra. Sen var det vocabulary check på engelskan, det gick hyffsat, fick hjärnsläpp på ett ord men annars var det inga problem. Efter lunch var det dags för naturvetenskaplig labbkurs, alltid lika spännande. Idag skulle vi ut och mäta avstånd till och höjd på en skorsten. Det kunde ha varit kul om det inte var för att det ösregnade. Wiho. Mätningarna blev sådär lagom ungefärliga. Sen italienskan där fick gå tidigare. Härligt. Blev en aning blöt när jag gick hem bara. Nu ska jag försöka se till att få pluggat lite i alla fall.

- Madeleine

Tidningen

By the way så kanske jag är med i Kungälvsposten på tisdag.

- Madeleine

People @ Liseberg

Var ju som sagt på Liseberg igår med Erika samt hennes yngsta syster, Elsa,  och Ellen, en vän till denna syster.

Det var rätt kul och vi töntade oss och åkte alla barnatraktioner, övningskörde i Farfars bilar, blev snurriga i Ponny karusellen, vinkade till kaninerna i Kaninresan, kramade kaninerna i Kanin huset, blev rädda i den mörka tunneln i Sagoslottet osv. osv.

Jaja, det roligaste var dock sen. Vi skulle åka upp för Elsa och Ellen ville se PandaVision. Så gick vi förbi Uppswinget och vem ser vi inte som står där och röker? jo, Fortesa Hoti, som spelar Roxana i Andra Avenyn! seriöst så tyckte jag inte att det var så big deal, jag har pratat med henne förrut och hennes autograf sitter redan på min vägg. Men Elsa och Ellen var ju helt "var det verkligen hooon??" blablabla.

Vi gick i alla fall upp och Elsa och Ellen gick in och såg den där PandaVision medan jag och Erika gick och köpte mat på Burger King. Sen när tjejerna kom tillbaka så var dom ännu mer ah:iga. Fortesa hade suttit bara några platser ifrån dem!! och nu var hon dessutom inne på Burger King och skulle köpa mat!

Ni kan tänka er själva hur två tio-åringar beter sig va? Först höll dom på att bli helt galna över att vi varken hade papper eller penna. Men sen kom dom på den briljanta idén att vi kan ju fråga om vi får ta en bild! Visst. säger jag och Erika, gör ni det. Det vågade dom självklart inte. Jag och Erika erbjöd oss att följa med, men dom skulle fortfarande fråga själva. Det gick inte så bra det heller och man såg att Fortesa fattade vad det handlade om.

Det slutade med att tjejerna fick klara sig utan både autografer och bilder. Så kan det gå om man är feg.

Kul var det i alla fall. Nu ska jag gå och nörda mig lite i Andra Avenyns forum och tönta mig om att jag har sett Fortesa.

- Madeleine

NV1d Vs. 9c

Jag har tänkt på det här inlägget länge. Nu känns det som om det börjar bli dags.

Ni är säkert en del som blir besvikna på mig nu. 9c var underbart, men det var inte så speciellt. Faktiskt. Det fanns sprickor. Massor med sprickor. Det var först på slutet som vi verkligen var underbara. Jag har inte mycket fantastiska minnen med klassen från varken sjuan eller åttan. Nian var härlig, men det var också nian. Nian är alltid lite speciell.

Med NV1d är det helt annorlunda. Jag känner redan nu att det är något speciellt. Jag har inte hittat några egentliga sprickor alls. Det kanske fortfarande är tidigt men det känns verkligen som om alla kämpar för den där härliga gemenskapen. Och titta vad vi har haft, redan. Paddlingen första veckan och Krokholmen. Helt underbart.

9c, ärligt, vilka grejer hade vi egentligen? på tre år? den där dagen i skogen sista veckan och...? mitt minne säger stopp där. Visst var det underbart men det kunde ha varit så mycket mer. Mycket mer.

NV1d känns så rätt, direkt. Om vi fortsätter som vi gör nu så kommer jag aldrig att vilja ta studenten.
Jag älskar hur vi sitter och pratar och verkar som vilken klass som helst tills man upptäcker schack-spelet som alla sitter runt och mer eller mindre analyserar.
Jag älskar hur våra lärare blir besvikna och framför allt säger att de blir besvikna då större delen av klassen skriver sämre än VG på ett prov.
Jag älskar hur vi kan vara jätteflummiga men ändå seriösa och koncentrerade.
Jag älskar hur vi kan driva med oss själva. Nördarna är på väg.

Det är något mer med NV1d än vad 9c någonsin kunde ha blivit.

Det betyder dock inte att jag tycker mindre om 9c, för jag gillar verkligen er med.

- Madeleine


Imorgon

Imorgon har jag värsta fullspäckade dagen.

9.00 - Ska jag vara vid fästningen för att stå på Kongahälla martna med mamma, mormor och massa annat folk. Det är mysigt. Kom och hälsa på om ni vill.
ca 12.00 - Ska jag gå ner från fästningen till Eriksdal för att Mia ska plocka upp mig där så att hon kan köra mig, Erika, Elsa och Lea (?) in till Liseberg.
17.00 - Ska jag vara hos farmor och farfar för farfar fyller år. Det betyder att om inte Erika och de andra ska åka hem innan dess så måste jag ta bussen från Korsvägen 16.27 så att mamma kan plocka upp mig vid Eriksdal på väg till farmor och farfar.

Allt kommer verkligen gå i ett känns det som. Men det är kul! jag älskar när livet är lite lagom halvstressigt. Underbart.

- Madeleine

Gash

Jag vet inte, jag ska inte säga för mycket. Men jag tror inte jag gjorde mitt bästa prov idag. Failade totalt på minst en uppgift vet jag. Jaja, förhoppningsvis är det okej i alla fall, ett VG tycker jag att man borde kunna få. Men det återstår att se.

- Madeleine


Fredag

Idag gick jag upp 6.30 fast jag börjar 9.45, kalla mig knäpp om ni vill. Det var faktiskt sjukt härligt. Jag börjar gilla att ha massa tid på morgonen. Men just idag gick jag upp så tidigt för att köra en repetition på alla momenten till matteprovet i eftermiddag. Just nu känns det som om det kommer att gå kanon. Förhoppningsvis kan jag fortsätta att flyta på den här MVG-vågen jag har börjat på, men vi får väl se hur det går.

Nu är jag helt peppad i alla fall och tänkte dra mig bort till skolan för att se om det är något kul folk där.

Wish me luck!

- Madeleine

English

Engelska lektionen idag var lite scary. Det första min lärare gör är att ställa sig och berätta hur besviken han är efter att ha rättat engelska proven vi gjorde i måndags. Han sa att det var flera som inte hade blivit godkända osv. Vi får dessutom känna oss extra pressade då han säger att det var 6 MVG en hel del VG, några G och så några IG då. Vi känner det inte bara utan han påpekar det också. I vilken annan klass som helst så hade det varit ett mycket bra resultat men vi är en Da Vinci-klass. Där ska alla vara perfekta. Han avslutar det hela med att säga att vi inte ska få ut proven förrens i slutet av lektionen. Så han förhör glosorna och texten vi hade till idag och vi gör uppgifter i boken och lite så samtidigt som större delen av klassen håller på att få nervösa sammanbrott. Jag var inte så farligt nervös men ändå lite. Jag var ganska säker på ett VG och mindre än ett VG accepterar jag inte. IG finns inte på min betygsskala, på min betygsskala är G det samma som IG (bortsett från i idrott då, där är G typ MVG). Tillslut skulle de där proven ut då. En blick. 55 av 59. MVG. Så sjukt skönt. Vilken lättnad det var. Helt underbart.

Nu ska jag plugga matte så att jag kan känna lika mycket lättnad över det också sen.

- Madeleine


Torsdag

Jag börjar 10.45 idag. Härligt. Nu ska jag köra igenom engelska glosorna tills idag en sista gång och sen när jag går till skolan tänkte jag diskutera texten med mig själv. För jag vet att jag kommer bli utvald och då måste jag ha lite smarta grejer på lager. Annars händer det inte så mycket idag. Värsta soft dag i skolan. Har bara engelska och matte. Slutar 14.05. Sen blir det hem och plugga ännu mer matte. Prov imorgon. Men det ska bli grymt skönt att få det överstökat.

- Madeleine

Bonde söker...fru? man? what?

Egentligen har jag inte så mycket mer att säga än att det är grymt härligt att det får vara med en homo-kille! det gör det nästan värt att lägga ner tid på att titta på programet. Sverige behöver det.

- Madeleine

Onsdag

Idag ska jag verkligen försöka koncentrera mig på att plugga. Engelska och Matte here I come! Skäll på mig om jag skriver något oviktigt inlägg!

Träffade föresten på massa kul folk idag. Först Knape och Andreas, men då var jag så enormt stressad så jag hann inte prata med dem så mycket. Efter det så träffade jag på Jonatan och vi snackade lite grann om att komma försent till prov och så, hahah. Sen när jag var på väg hem så mötte jag Knape igen! då pratade vi lite om att vi måste samla ihop klassen till en klassträff snart! för lite saknar man ju allt 9c <3

- Madeleine

Vemdalen

Mamma bokade precis stuga i Vemdalen på påsklovet. Här kör vi på traditioner och kommer att bo i exakt samma stuga som förra året. Men den stugan är supermysig och ligger jättebra. Lagom nära till backen. Man har inte backen precis utanför dörren men det går ändå snabbt att lätt att ta sig till och från, underbart. Det negativa är att den inte har solläge, men det klarar man. Farmor, farfar, mormor och morfar ska med också! ännu mera mys <3 kanske kusinerna hälsar på någon dag också? man vet aldrig vad som händer. Åh..jag längtar!

- Madeleine

Världen är liten

För ganska länge sedan skrev jag det här inlägget. Imorse fick jag en kommentar till det. Kommentaren var på engelska och jag satt och gapade hela tiden när jag läste den. Kommentaren är skriven av en tjej som heter Roma. Hon bor i Alaska. Hon hade läst mitt inlägg med hjälp av google translator. Anledningen till att hon hade gjort sig så mycket besvär för att försöka förstå mitt inlägg är att hon hade googlat sitt eget nick och hamnat på min blogg. Hon stod alltså omnämnd i min text. Hon har skrivit en av de fanfictions som jag länkade till. Visst är det coolt? tänk va litet internet kan kännas ibland. Lite läskigt faktiskt. Nu måste jag nog ta och googla maols för att se om jag kan hitta något läskigt.

- Madeleine

Måndag

Dagen idag har gått jättefort känns det som. Imorse var det engelska prov och jag tror det gick helt okej faktiskt. Även om man inte får säga så. Sen räknade vi massa kul matte på den naturvetenskapliga labbkursen. Det är vid sådana tillfällen man verkligen känner att man har valt rätt linje. Lovely. Efter det så upptäckte jag att italienskan var inställd så då var det bara att bege sig hemmåt. Trevligt, trevligt. Nu pluggar jag matte lite halvt engagerat. Det är geometri och det är så jobbigt för det tar så sjukt onödigt mycket tid att lösa en uppgift. Men jag ska ta en liten paus nu och räkna vidare om en stund.

- Madeleine

...

Mitt lilla utbrott under kan jag inte med att förklara innan torsdag.

- Madeleine

Gah

nupoflgbuoiaoöfvbaioeflvbiogpfvjbirogpvjbiuog

Jag är sur.

- Madeleine

Hellu

Jag lever! igår orkade jag aldrig logga in på datorn när jag kom hem från Krokholmen <3 och idag har jag träffat underbaringarna Erika och Lea <3 alltid lika kul med er tjejer!

Kanske kommer mer utförligt inlägg om helgen senare nu kände jag bara för att berätta att jag lever.

- Madeleine

Någon gång ska vara den första..

Nu tar jag min skolbloggsoskuld. Haha..eller ja det är alltså första gången jag bloggar från skolan. Wiho. Eller inte. Om typ en och en halv timme ska vi ta bussen ut mot Krokholmen. Det blir nog bra tror jag.

Jaja..jag har inget mer att säga. Jag är hemma på lördag i alla fall.

- Madeleine

Here we go again

Mina kompisar har beslutsångest.
Jag skiter i det.
Jag köper biljett.
Jag tjatar.
Mina kompisar har mer beslutsångest.
Tiden går.
Ingen bestämmer sig.
Jag tjatar.
Jag kollar upp.
Biljetterna är slut.
IGEN!

Det var precis samma sak på Metaltown och nu så står jag här igen med en biljett till In Flames, 2 november, och jag ska gå! fråga mig inte med vem bara...


- Madeleine


Back

Ursäkta mig för dålig uppdatering igår men skolan tog över. Tyvärr måste jag meddela er att veckoslutet blir helt utan bloggning det med. Imorgon efter skolan drar jag nämligen med klassen till Krokholmen! det kommer att bli supermys tror jag. Jag är tillbaka någon gång under lördagen..vet dock inte exakt när jag kommer att ha möjlighet att blogga igen.

Nu ska jag i alla fall lägga ännu mer tid på skolan och skriva ihop det sista på del två av instuderingsfrågorna.

- Madeleine

RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild