Just another fool in the game

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa en stund. Har helt snöat in på Sagan om Isfolket igen, så fantastiskt bra serie!


Imorgon så blir det upp lite lagom tidigt för att packa och lite sådär innan mamma med familj kommer förbi och hämtar oss för en tur till lillebror på Sötåsen. Skall bli trevligt! Lördagsnatten kommer vi att spendera hos mormor och morfar i Kungälv, får se om vi ska försöka hälsa lite snabbt på Adam också under lördag kväll/söndag förmiddag innan vi åker till pappa en stund. Mycket flackande fram och tillbaka blir det!

- Madeleine

I sacrified more than I had

Idag har jag imponerat på mig själv genom att lyckas slänga ihop en kanongod köttfärssoppa. Tyvärr är ju det en typisk grej som man gör en gång och aldrig kan göra om igen. Jag skulle nog inte ens kunna slänga ihop samma soppa nu, och det har inte gått särskilt lång tid.

Den såg kanske inte så mycket ut för världen men den vart riktigt, riktigt god. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle lyckas, men det gjorde jag!


- Madeleine

I felt the warm wind blow


Titta så tornet ser ut nu! Första riktiga våningen börjar ta form! Jag blir mer och mer övertygad om hur snyggt det här kommer att bli. Mycket nöjd!

- Madeleine

Walking in familiar tracesKände mig tvungen att ta en bild på det här. Hela familjen, inklusive butler, sover samtidigt! Det är något som inte brukar hända ofta när man har späd- och småbarn. Egentligen är det skumt att man utsätter sig själv för att ha en massa barn varje gång, det är ju så jobbigt! Men så kommer man ju inte vidare i spelet om man inte går igenom den perioden heller.

- Madeleine

I hear the footsteps walking by


Hittade den här bilden på datorn och kom på hur mycket jag saknar den chokladen! Så många gånger jag ångrat att jag inte bunkrade upp med massor av sådana innan de försvann. Så fruktansvärt god, det är seriöst den godaste smaken Marabou någonsin haft. Finns inget som toppar den...

- Madeleine

The liar must always die

Funderade på att gå på kvällskursen som började ikväll, men det blev inte så. Stannade hemma och lagade en supergod köttfärspaj och myste med älsklingen istället. Ni får dock ingen bild på pajen för den såg väldigt oaptitlig ut på bilderna.

Kvällskursen ja, det är en av mina lärare som håller i kvällskurser på måndagar och onsdagar i verkstan på skolan och då är vi så välkomna att komma dit och "jobba över" lite. Förra året tog vi ofta med lite fika och gick dit och satt och pratade mest, kanske inte riktigt det som var tanken, men mysigt var det. Det är över huvud taget ganska trevligt att vara där på kvällen, det är en helt annan känsla än när man är där på skoltid.

Imorgon har lärarna studiedag så då är man ledig också, trevligt värre! Då har jag tänkt lägga beslag på Tobbes dator och spela massa Sims! Sen är det bara fredag kvar och då slutar jag tidigt, hur skönt är inte det då?

I helgen så blir det första att åka till lillebrors skola i Töreboda på öppet hus, han går naturbruk - djurvård, så jag tänkte titta på massa söta ödlor och andra trevliga djur. Efter det blir det hem till mamma i Borås och fira tidigare nämnda bror som fyllde 17 igår! På kvällen åker vi med mormor och morfar till Kungälv och sover hos dem. Innan vi åker tillbaka hem till Falköping på söndag så ska vi en sväng förbi pappa och fira min bror igen. Mycket åkande och kalasande kommer det att bli, men det är trevligt!

- Madeleine

The one that was you


När jag hade filat färdigt och skulle bocka ihop våningen så insåg jag, den är för liten! Så det vara bara att fila ut några valv till och löda fast, omständigt. Nu har jag börjat löda på pelare och det är fruktansvärt pilligt, men det kommer bli snyggt!

Bottenvåningen lödde jag på förra veckan, men då hade jag ingen kamera så ni har inte fått se bild på det än. Men här är i alla fall tornet så som det ser ut nu. Än så länge är jag riktigt nöjd!


- Madeleine

It was meant for me

Mer än att göra klart tvillingringen så gjorde jag även lite på projektet igår.


Klippt ut plåt till valven på första  "vanliga" våningen.


Börjat ta fram dem, nu är det bara att fila till!

Kom på när jag la in de här bilderna på datorn att ni ju inte har sett det färdiga resultatet på bottenvåningen! Det skall fixas till ikväll!

- Madeleine

One more time I fell that I'm alone


Tvillingring/syskonskena! Trodde aldrig att det skulle bli något vettigt under processens gång, men nu när den är klar så är jag riktigt nöjd! Stenar sätts i på beställning och den ligger lite halvt på reservation. Men hör av er i alla fall om ni är intresserade, mycket möjligt att den kommer att finnas ledig snart!

- Madeleine

We have come to make a mess

Min fina pojkvän lagade maten idag, kycklingpasta med tomat och pesto Philadelphia. Supergott! Och ja, vi äter väldigt ofta pasta, det är ju så gott!


- Madeleine

And the cries of a bleeding child

Efter min Egoboost-dag igår är jag nu redo för nya äventyr! Idag skall tvillingringen bli klar och så skall det börjas på nästa våning på tornet, kommer bli grymt bra tror jag.

Bara verkstad idag för mig, härligt!

- Madeleine

To the other side where the wild winds blow

Nu har vi precis ätit lax med potatis, men tidigare idag gjorde jag en galet god carbonara! Med en äggula på toppen såklart.


- Madeleine

This is where I long to be

Vaknade imorse och allt kändes bara helt fel, ingen bra dag alls. Kändes som om jag skulle vara mest effektiv om jag fick ligga kvar i sängen hela dagen. Så jag tog mig faktiskt friheten att göra just det. Det kansk inte är helt korrekt att göra så, men jag vet att jag ligger i fas i skolan, om inte före till och med. Jag vet också att jag inte hade fått mycket gjort där idag, jag hade bara varit där för att det skall se bra ut. Och jag är inte längre snälla, duktiga Madeleine som alltid gör det mesta korrekta. Så, så fick det bli idag.

För en sak har jag lärt mig de senaste två åren, det är okej att ge upp ibland. Man får det och man måste det, annars blir man galen, eller jag blir det i alla fall. Man är inte alltid perfekt och man är inte bäst på allt, så är det bara. Det är inget vi kan göra något åt!

Tittade på Efter tio med Blondinbella tidigare, de pratade bland annat om prestationsångest, självkänsla och om krav på att alltid prestera på topp. Den kvinnan inspirerar mig något så otroligt mycket! Senare idag skall jag ta en promenad ner till Pressbyrån och lägga beslag på Egoboost nummer 3! Tror att det kommer vara grymt!


Idag blev en egoboost för mig!

- Madeleine

I believe in miracles they happen every day

Konserten igår, det finns inte ord, jag vet knappt vad jag ska säga eller vart jag skall börja, det var bara så fantastiskt. Men jag antar att jag kan göra det lätt för mig genom att börja från början, med förbanden.
Jag har varit ganska otaggad på den här spelningen och hade inte ens en aning om vilka förband det skulle vara innan jag kom dit och läste på affischerna. Vilket inte hjälpte mig alls, hade fortfarande ingen aning om vilka det var.

Fullforce inledde i alla fall och jag var väl inte sådär jätteimponerad, det var inte dåligt men inte exceptionellt heller. Kändes ganska skönt att de inte spelade så länge i alla fall.

Sedan var det dags för Kottak och det hade jag, som ni förstår, inga som helst förväntningar på, men oj, vad förvånad jag blev! Det var helt galet kul, större delen av spelningen stod jag nästan och skrattade! Han var verkligen över allt James, hade koll på alla i publiken, showade, sprang runt, upp och ner i diket och ja, han visste helt enkelt precis hur man skulle ta hand om en publik. Det hela blev extra roligt då det var en kille i publiken som hade klätt ut sig till Robin Hood (med tanke på Edguys låt Robin Hood från nya albumet). James blev helt lyrisk och var tillslut tvungen att ta upp killen på scenen så han fick springa runt där uppe med James gitarr under en hel låt, skrika och prata i micken, slå lite på trummorna och ja, det var helt galet. Publiken blev så inne i hela showen och skrek, skrattade, klappade och det var bara fantastiskt. Badbollar kastades ut från scenen och en av dem + en trumpinne slutade i min och Tobbes ägo.


Efter detta fantastiska förband så var publiken helt galet taggad för huvudakten Edguy som strax var på väg upp på scenen. Och om den spelningen kan jag nog inte säga så mycket, den var bara galet bra. Alla killarna i Edguy är så fantastiskt glada på scenen och jag kan aldrig sluta le när jag ser Tobi, han är så fruktansvärt skön! Det bästa under den spelning var dock, som jag skrev igår, publiken! Det var helt magiskt, alla bara skrek och klappde hela tiden, jag har aldrig varit med om något liknande (bortsett från Sonata i Milano, det räknas inte). Man såg och kände på bandet hur extremt nöjda de var med publiken också. Tobi fick aldrig tid att säga ett ord, för alla började alltid skrika innan han hann klart. Det var verkligen galet. På slutet när han försökte berätta om hur deras skivbolag inte tyckte att det var någon idé för dem att åka till Sverige, publiken skulle tydligen ha blivit så mycket mindre här, så var det helt extremt. Man kunde se på båda Tobi och resten av bandet hur glada de var över vårt gensvar. Jag höll nästan på att börja gråta för att det var så fint. Vi fick dessutom löfte om att Edguy kommer finnas i minst 25 år till och att de skall komma tillbaka nästa år.

Nu vet jag inte vad mer jag ska säga, jag upprepar mig bara känns det som och jag lär säkert återkomma till detta i fler inlägg fram över, jag är fortfarande helt ställd. Ett plektrum lyckades Tobbe fånga också. Ett studsade i min hand och försvann, det var lite irriterande, menmen...


- Madeleine

Wow! Bättre konsert har jag sällan varit p...

Wow! Bättre konsert har jag sällan varit på både artistmässigt men framför allt publikmässigt! Det var helt galet...det spelade inte ens någon roll att tobi tappade texter! Ni ska få höra mer imorgon...


Having thoughts about eternal life

I princip klar med tvillingringen nu, den skall bra slipas och polers! Och så ska det såklart sättas i stenar i den också, men det får vänta tills jag vet vad det ska bli för några. Antagligen får ni se bild på det färdiga resultatet på måndag.

Snart ska vi i alla fall åka till Borås och imorgon blir det Götborg, träffa Ulf och sen se Edguy på kvällen. Lär bli supertrevligt tror jag. Men vi får se hur det blir med bloggandet, finns en stor risk att det blir lite ont om tid för det.

Jag hoppas att ni får en trevlig helg i alla fall!

- Madeleine

Across the open country side

Okej, jag är ingen höjdare på att ta bilder i The Sims men ett par kan ni få i alla fall. Just nu spelar jag med en sim som heter Amelie, en NPC (färdig karaktär som finns i spelet från början) som hon har gift sig med och precis innan jag slutade spela så födde hon en liten dotter.

När jag spelar börjar jag i 9.5 fall av 10 med en ensam tjej och i nästan lika många fall så köper jag den dyraste tomma tomten som finns och låter henne leva på ingenting tills hon tjänat ihop nog med pengar för att bygga något bättre. Det är det som är kul i Sims enligt mig, att fuska till sig massa pengar och bra humör ger ju ingen utmaning?När jag spelade nu insåg jag att de inte blir större än som på bilden ovan när de är gravida. Den här bilden tog jag bara ett par simstimmar innan hon födde och man ser knappt att hon är gravid. Jätteskumt, i tvåan fick de ju ganska stor mage?Här hade hennes hus börjat likna något, men som ni ser är det väldigt sparsamt möblerat. Det ser lite mer ut för världen just nu, och så har det tillkommit ett barnrum och ett till badrum.

Nu blev jag sugen på att spela mer, mja, lite till kan jag nog hinna innan det blir dags för sängen. Så får det bli!

Funktionen att man kan lyssna på egen musik i spelet är underbar, just nu taggar mina simmar inför Edguykonsert på lördag tillsammans med mig.

- Madeleine

I never see the end

Idag har jag pillat med fattningarna till tvillingringen, helt galet så smått och pilligt det är. Tror jag lyckades faila den ena precis innan jag gick hem dessutom, värdelöst. Vi får väl se om den går att rädda imorgon.

Annars är jag jättetråkig just nu, har ingenting att visa eller blogga om eller något. Jaja, det blir nog bättre snart igen i alla fall. Ikväll tänkte jag spela massa Sims igen i alla fall och då ska jag försöka ta lite bilder åt er. Håll tummarna!

- Madeleine

In another world

Jagt fastnade helt i Sims och glömde såklart bort att jag tänkte visa lite från mitt spel för er. Eftersom jag inte brukar ta bilder när jag spelar så har jag nu inget att visa heller. Det får helt enkelt bli en annan dag, det känns som om min Sims-period kommer att hålla i sig ett bra tag till. Men man vet aldrig...

För övrigt kan jag inte bestämma mig för om den här veckan går fort eller inte. Den är bara jätteskum. Imorgon är det i alla fall torsdag och sen på fredag så åker vi till mamma i Borås, det är nämligen lättare att ta sig dit efter konserten på lördag. Så, större delen av lördagen kommer att spenderas i Göteborg, hör av er om ni vill ses! Kanske ni till och med ska på Edguy på kvällen? Som sagt, bara att höra av sig!

Nej, nu ska jag sova, godnatt alla fina!

- Madeleine

And you may never learn

Fy så seg dag. Regnet har vräkt ner hela dagen i princip och jag har inte fått gjort någonting. Helt värdelös dag. Sista timmen spendera jag och Isa med att sitta vid fönstret och titta på byggarbetarna. Jag vet inte om jag har nämnt det i bloggen, men de håller på att bygga om skolan och utanför vår verkstad håller det på att byggas en ny byggnad. Så det arbetet följer vi med stor spänning.

Nu ska jag i alla fall spela Sims lite, om jag är snäll kanske ni får se lite bilder från det senare, och sen har vi tvättid också, så då blir det några vändor ner i källaren.

- Madeleine

Never try to understand

Jag tycker det är lite tråkigt att skriva om vad jag gör i skolan när jag inte kan vissa massa bilder.

Idag har jag i alla fall börjat på syskonskenan/tvillingringen och jag börjar bli lite lätt förvånad över hur snabbt jag jobbar. Det känns som om jag har hunnit göra hur mycket som helst hittills den här terminen. Jag vet inte om jag faktiskt får mer gjort eller om tiden går fortare, så att jag inte märker att det har gått så lång tid som det faktiskt har. Läskigt är det i alla fall och jag hoppas att det är jag som jobbar fort och att det håller i sig. Jag har ju ett par beställningar som kommer att ta lite tid att göra och det är inte något jag vill ge mig på innan jag känner att jag verkligen, verkligen har tid.

Här får ni i alla fall en bild på ungefär hur tvillingringen ser ut. Min kommer självklart att vara i silver och inget annat.


- Madeleine

Kick the diamonds down the road

Tisdagar är de bästa dagarna! Då är jag ensam i verkstan i princip hela dagen. Ni skulle veta hur skönt det är, det är helt galet. Man blir så bortskämd! Vill ni se mitt "schema"?


Såhär ser det ut i datorn, men i verkligheten så sitter jag i verkstan hela tisdagarna i alla fall. Det finns ingen anledning till varför jag inte skulle göra det. Jag jobbar mycket hellre den tiden nu, blir klar med allt och tar lite extra dagar ledigt till våren istället.

Det jag läser som alltså inte sker i verkstan är Försäljning och Service och Kultur- och stilhistoria. Religion, som står med på mitt schema, går jag inte på. Jag har läst större delen av kursen men har inte slutbetyg i det så jag har kommit överens med läraren om att skriva ett par uppsatser så är det klart sen!

- Madeleine

And the cries of a bleeding child


Idag blev det varma mackor med kantarellstuvning, så galet gott! I och för sig var det inte de på bilden som åts upp idag, det är en gammal bild, men det var lika gott i alla fall.

För övrigt, om någon av er råkar läsa det här mormor och morfar så behövs det snart påfyllning i frysen, tack så mycket!

- Madeleine

Just another fool in the game

Jättetråkigt att jag inte kan visa bilder på det jag har gjort idag. Antagligen så kommer jag i alla fall att kunna låna en kamera av mamma och i så fall har jag den så att ni kan få bilder igen nästa vecka. Nu får vi bara hålla lite tummar för att det ska gå bra.

Trots att det inte finns något bildbesvis så har jag i alla fall fått lite gjort på projektet idag. Jag har lött fast den första våningen på tornet! Och om jag får säga det själv så tycker jag att det ser ganska bra ut. Sen har jag även dragit trekantig tråd som skall sitta mellan våningarna, det tror jag kommer bli superbra! Kanske kommer det att bli ett torn av det hela till slut!


- Madeleine

Time to go back where I belong

Nu hjälpte det inte att ha i laddaren heller. Jag ger upp den där kameran nu. Lite tråkigt att den ska gå sönder nu när jag verkligen börjat använda den på riktigt bara. Får se om jag kan lösa det på något sätt, den närmsta veckan nu lär ni bli utan bilder i alla fall.

Tråkigt, tråkigt...men vad gör man? När elektroniken säger ifrån kan vi inte göra så mycket. Vi är lite för låsta till den va?

- Madeleine

We are the kingdom of light and dreams

Nu blev jag jättesugen på att spela The Sims. Frågan är, går det att lura bort Tobbe från sin dator så att jag kan få göra det? Vi får se, men jag tror att jag lyckas!


I oktober släpps för övrigt nästa expansion, The Sims 3 pets! Det ser jag fram emot, i husdjursexpansionen till The Sims 3 kommer man kunna ha hästar också och inte bara hundar och katter som till de tidigare spelen. Spännande!

- Madeleine

All alone I've found my soul

Vi har kommit fram till att det är batteriet som krånglar med kameran, så om jag fotar med laddaren i så fungerar det fint. Lite omständigt men jag kommer i alla fall kunna fortsätta dokumentera mitt arbete och visa det för er!

Nu ska ni i alla fall få en bild på pajen som inte blev så farligt randig, där man faktiskt ser vad det ska föreställa.


När jag kom på att jag borde testa med laddaren i så såg det nämligen ut som nedan i formen och det är ju inte så mycket att se. Mer än att man kanske kan räkna ut hur galet gott det var...


- Madeleine

In my dream I see your smile

Hade det inte varit för att min kamera håller på att lagga sönder så hade ni nu fått en bild på en supergod tacopaj som vi har ätit ikväll, men tyvärr. Galet god blev den i alla fall trots att jag trodde att det skulle faila totalt i början när pajdegen bråkade med mig. Men det gick bra sen i alla fall!

Jaja, jag är lite less på min kamera i alla fall. Den får nämligen för sig att bilderna skall bli randiga, ibland. Jag har inte varit in och ändrat på några inställningar eller någonting, ibland blir bara bilderna randiga. Sjukt irriterande är det, speciellt som jag har börjat ta mer bilder nu. Men jag kommer i alla fall försöka, som sagt så fungerar det som det ska ibland. Vi får se om det löser, annars blir det lite kris för någon ny kamera har jag verkligen inte råd med just nu.

- Madeleine

In the silence there's a fear


Idag händer det väl inte så fruktansvärt mycket kul. Det skall städas här och det är väl det som är dagens projekt. Inte för att det år sådär hemskt jobbigt att städa 29 kvadrat men det måste fortfarande göras.

- Madeleine

Tell me where did they run


Femstensringen! Så gott som klar nu, bara stenar som fattas men de sätter jag i på beställning. Just nu ligger den lite halvt på reservation, men om du är intresserad så tveka inte att höra av dig i alla fall! Det är mycket möjligt att personen den ligger reserverad för ska ha något annat.

Jag är nöjd med den och den var väldigt kul att göra tyckte jag, speciellt som den ser mycket mer avancerad ut än vad den är. Ni har ju följt med under hela processen så ni vet ju!

- Madeleine

We opened the door after midnight


Har lött på alla pelarna på bottenvåningen nu. På bilden ovan är det dock bara några som är på plats. Men min kamera krånglar lite så ni får tyvärr ingen bild på det helt färdiga resultatet idag. Det var pilligt och det ska bli mycket spännande att se hur det kommer att gå när jag ska göra de övriga våningarna som kommer ha ungefär dubbelt så många pelare!

- Madeleine

Rain is falling, pouring down on me


Har ni träffat Tobbes nya kompis? Nu får ni göra det i alla fall. Hon bor precis utanför vår balkongdörr, idag har jag inte sett henne men hon brukar komma och gå lite som hon vill. I veckan var vi rädda att hon blåste bort i stormen men så igår var hon tillbaka och kikade fram igen. Mycket spännande, verkligen. Haha..

- Madeleine

Drop this planet of dust


Igår kom det upp en ny låt på An Abstract Illusions myspace och ytterliggare en är på väg! In och lyssna HÄR!

Jag fick syn på det på facebook igår, innan Tobbe visste om det, och startade låten. Att se hans min innan han fattade vad det var och hur det gick ihop var underbart. Helt förvirrad.

Grymt bra är det så klicka er nu in på länken och lyssna och håll utkik efter nästa låt!

- Madeleine

I don't know what time is ment to be


Det blev en mycket kladdig kladdkaka idag, gott men det är tur att det är så sött så att man inte klarar av att äta så mycket.

- Madeleine

What shall I do to stay on my way


Jätteskumt idag, jag tycker jag har jobbat på ganska bra men jag verkar trots det inte ha fått gjort särskilt mycket alls. Filat klart alla valven har jag i alla fall gjort och det tog väl sin lilla tid, tagit bort ett valv och lött ihop. Den är fortfarande lite, lite stor men jag har en lösning på det som jag tror kommer fungera jättebra.

- Madeleine

I still try to come to my senses


Igårkväll såg vi ett avsnitt av Criminal Minds på femman, närmare bestämt avsnitt 22 på säsong 5. Jag blev galet tagen av det avsnittet, egentligen borde det avsnittet visas för alla människor idag. Det handlar om en seriemödare som hittar sina offer genom nätverkssidor på internet, typ facebook. Han lär sig allt om deras liv och vanor, följer dem och vet exakt när de är vart och vad de gör.

Visst det här är en serie och ett helt påhittat fall, men det är väldigt aktuellt. Det är inte helt riskfritt att lämna ut sig helt på internet, alltid berätta vart man ska, vem man ska träffa och vad man gör. Det finns sjuka människor som kan bli besatta av just sådant.

Jag vet inte om ni vet det, men bland de svenska storbloggarna har det en period nu varit en man som har skickat ut hotbrev med beskrivningar på hur han vill stycka dem och äta deras kroppsdelar typ. Blondinbella är väl den som råkat värst ut och hon håller just nu på att byta dörr eftersom hon inte vågar sova på grund av den här mannen som hon är säker på har varit och kikat in genom hennes brevinkast.

Usch, det är obehagligt och får en verkligen att tänka till om vad man skriver om sig själv på nätet. Man vet aldrig vem som läser.

- Madeleine

These are my final lines


Hann göra lite på projektet igår också. Började såga och fila ut valven på bottenvåningen. Riktigt pilligt! Som tur är kommer jag att kunna fräsa valven på de övriga sex våningarna.

- Madeleine

And no one to drink the blood that I bleed

Äntligen! Nu är biljetterna till Edguys spelning i Göteborg 24 september köpta. Blir alltid lite lätt nervös när jag låter det gå såhär lång tid, men det gick ju bra i alla fall.

Nu känner jag inte alls lika mycket för konserter som jag gjorde för ett par år sedan, tyvärr, men det är fortfarande något av det bästa som finns. Jag blir bara inte riktigt lika lyrisk varje gång, det är som om jag har sett för mycket, jag imponeras inte längre.

Men visst ser jag fram emot den här konserten grymt mycket! Edguy är ett av mina absoluta favoritband och jag har bara lyckats se dem en gång innan, konstigt nog. Men, men man kan inte få allt, jag har ju lyckats se Avantasia också.


Pappas bild från sist jag såg Edguy, 2/2 2009!

- Madeleine

Take what you desire, make no mistake

Så, nu har jag skrivit lite mer om vad jag sysslar med i verkstan på dagarna i ungefär en vecka. Ni säger inte så mycket om det, tyvärr. Men på statistiken ser det ut som om det har varit uppskattat i alla fall, men man vet aldrig, det kan helt enkelt bara vara en tillfällighet, det går ju lite upp och ner det där.

Jag tycker i alla fall att det är ganska kul att blogga om det så jag lär nog fortsätta. Dessutom känns det väldigt kul att jag i och med det kommer att få allt jag gör dokumenterat, hur grymt är inte det?

Men, som sagt, ni får gärna bli lite bättre på att kommentera och ställ gärna frågor om jag säger alldeles för knasiga saker och ni inte fattar någonting av vad jag håller på med. Det är bara trevligt!

- Madeleine

Define a way to stay alive


Fortsatte på femstensringen idag. Borrade hål där stenarna skall sitta, det var verkligen inte lätt skall ni veta. Fick löda igen och borra om flera gånger innan jag var tillräckligt nöjd. Förstår inte hur det kan vara så svårt att borra rakt.


Den här bilden är typ en av de ytterst få bilder som kommit ur min kamera som jag är nöjd med, tycker den är lite häftig. Här har jag i alla fall fräst runt hålen, för stenarna såklart.


Här har jag börjat fila ut klorna som kommer att hålla fast stenen och man börjar se hur den kommer att se ut när den är klar. Så det enda jag har kvar nu är att slipa, polera och sätta i stenar, tror jag i alla fall.

- Madeleine

I was your knight, holding you tight


Lax med stekt potatis och champinjoner, gottgott!

Kokt potatis är typ det tråkigaste som finns så det är bara att hitta på massa annat med den och idag fick den stekas.

- Madeleine

Be my lifeline for this lifetime, suffer in pleasure forever and ever

Blev bara tvungen att låna den här listan av Sanna, den var lite söt och jag tyckte att det passade väldigt bra idag.Vad heter ni? Madeleine och Tobias
Hur träffades ni första gången? På en konsert med Sonata Arctica i Huskvarna av alla ställen, 31/10 2008
Hur länge har ni varit tillsammans? 1 år och 7 månader, idag!
Är ni förlovade? Nej
Bor ni tillsammans? Ja, sen några veckor tillbaka :) 
Har ni barn? Nej, vi får nog skaffa oss ett lite stabilare liv först va ;)
Har båda körkort? Nej, ingen
Isåfall, vem kör bäst? Men han kör utan tvekan bäst i alla fall 
Kommer du ihåg er första kyss? Det  gör jag, men det känns som om det var tusen år sedan...
Vem sa "Jag älskar dig" först? Han (A)
Vem är äldst? Tobbe
Vem fyller först på året?
Jag
Vem är längst? Han, 30 cm skiljer det
Vem sjunger bäst? Tobbe, absolut, mig vill ni verkligen inte höra sjunga..
Håller ni i handen på stan? Ja
Kände ni varann innan ni blev ihop? Ja, vi var nära vänner i typ åtta månader innan men vi "visste om varandra" i närmare två år innan vi blev tillsammans.
Vad har ni gemensamt? Typ allt, men ingenting? Det är jätteskumt...
Blev du kär vid första ögonkastet? Inte första gången vi träffades, men första gången vi träffades när vi verkligen började lära känna varandra. Det var nästan nio månader mellan de gångerna.
Har ni någon speciell låt?
Sonata Arctica - In the dark, men egentligen allt med Sonata...
Har ni några "fri kort"? Nej, inte direkt..
Har ni stora framtidsplaner? Inga extrema, men lite lagom..
Har ni gråtit i varandras armar? Flera gånger..
Har ni varit utomlands tillammans? Ja <3
Vilket är ert bästa minne? Svårt att säga något specifikt, det är ju allt tillsammans som gör det bäst. Men ska jag säga något så får det bli Sonata Arctica i Milano <3
Vem lagar bäst mat? När vi lagar mat tillsammans blir det alltid bäst, trots att vi alltid vill göra på olika sätt.
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Äter, myser, tittar på tv, nördar vid varsin dator (A)
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? I princip, tror jag, vi pussas mycket i alla fall :)
Blir du lätt svartsjuk?
Nja, ibland...
Brukar ni bråka? Typ hela tiden, men oftast på skoj och om saker som är så fåniga att vi bara skrattar åt det.
Ringer eller SMS:ar ni mest? sms:ar, utan minsta tvekan!
Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel? Jag vill inte välja, det är ju helheten som gör honom finast..men om håret är en kroppsdel så får det bli det då, för det är helt fantastiskt <3

- Madeleine

But still I hear those voices


Började på femstensringen idag.


Bockat och lött ihop.


Nu ser den ut såhär. Jag har börjat borra ut hål för fattningarna och det är inte lätt att få dem jämna, det kan jag lova. Men den blir så fin när den är klar!

- Madeleine

But I seem to forget that we are all the same


Mer än att jobba på projektet igår så jobbade jag även på mina små hemligheter. Lite snurriga hemligheter är det.

- Madeleine

I play a note, but hear no sound

Syns det att vi åt upp chokladen innan jag kom på att jag skulle ta bild?

I vilket fall så var den helt okej. Verkligen inte en ny favorit, men inte dålig heller. Bara helt okej.

- Madeleine

Hide behind their own worst fears


Jobbade lite på projektet idag fast jag hade tänkt att den här veckan skulle ägnas åt arbete med den vanliga kursen. Jag har i alla fall dragit massa tråd, tjock tråd på 2 mm, som jag har sågat ut pelare från. Det här är alltså pelarna till bottenvåningen, som är lite större än resten, de övriga våningarna kommer ha pelar av tråd på 1 mm. Det kanske inte framgår så tydligt på bilden, men "pelarna" är inte mer än 12 mm höga, det här kommer att bli ett pilligt jobb.

- Madeleine

Hope you don't mind if I stay


Ny vecka, gammal bild, nu kör vi! Typ?

- Madeleine

The day that changed the world

Jag ska inte skriva så mycket om vilken dag det är idag och sådär. Vi lär få höra nog om det i alla fall. Men jag tycker det är fascinerande hur extremt tydligt man kan minnas en dag. Jag kommer ihåg precis hur jag fick reda på vad som hänt, när jag var nio.

Jag var hos en kompis, vi satt vid deras dator i hallen och mamma hade precis kommit in genom dörren för att hämta mig. Min kompis pappa, som alltid skämtar om allt, stod i deras kök och tittade på tvn de hade där, jag minns inte exakt hans ord men typ "det har flugit in två plan i world trade center, det är sant, precis nu, kom hit och titta!" Det var svårt att tro honom men bilderna på tvn gick inte att förneka.

Idag är jag nitton och lär ha på tvn hela dagen för att lite halvt följa sändningarna om tioårsdagen. Det här kanske låter hemskt, men mest är det nog för att jag är så nyfiken på om någon lyckas med något attentat idag och vad det i så fall kommer att vara. Det tycker jag ska bli otroligt spännande att se.

- Madeleine

Don't you give up on your emotions


Den här fina citruspressen i glas låg i mitt postfack i veckan. Köpt på Tradera för 82 kr, inklusive frakt! Fick nämligen ett infall för ett tag sedan när jag hittade ett recept på lemonad, insåg dock att det var mindre kul att pressa citron utan citruspress. Tittade runt lite och hittade en i den är modellen som är så fin, så då fick det bli den. Mycket nöjd!

- Madeleine

Close your eyes nowSmakade på Carte d'ors glass Magical sunset igår. Galet god var den! Vaniljglass med persikosorbet och fruktsås, och den smakade så mycket persika så det går knappt att beskriva. Glass med väldigt fruktiga smakar tror jag är de godaste faktiskt, de känns så fräscha.

- Madeleine

Any cold winter night, you will all die


Sådär, nu är innertornet helt och slipat. Nu skall jag alltså göra våningarna och trä dem på den här cylindern. Så nu får vi bara hoppas att måtten stämmer. Jag är dock rädd för att jag har räknat för mycket på det, men det ska nog bli bra tillslut!


Japp, den där lilla remsan är början på bottenvåningen. Ska bli mycket spännande att se hur det här ska gå.

- Madeleine

You watch the world begin to die


Idag har det arbetats på projektarbetet. Tog ut en stor bit silver som skall bli själva stommen till tornet. Direkt kände man hur ångesten började krypa sig på, plåtbiten vägde ca. 83g vilket betyder drygt 800 kr och jag har knappt börjat än! Det kommer inte att bli en billig historia det här. Jag började i alla fall med att valsa ner den till 0.6 mm, just för att det inte ska behöva bli så tungt.


I slutet av dagen såg den ut såhär, bockad och nästan helt ihoplödd. Ni kan inte se det på den här bilden, men på andra sidan så sitter den inte ihop hela vägen. Kan ju säga att det inte var lätt att löda, det är mycket silver och stora ytor som behöver vara varma för att lodet skall flyta dit man vill. Vi behövde använda två lågor och löda från båda hållen för att det skulle gå. Men nu är det i alla fall nästan ett torn även om det mer ser ut som en tom toarulle.

- Madeleine

Count my mistakes and let me through

Händer inte så mycket idag, regnigt och tråkigt väder, man blir inte så pigg av det. Mysigt är det absolut, men man orkar inte göra så mycket.

Nu tänkte jag i alla fall spela The Sims Medieval, blev lite sugen på det igen nämligen. Vanliga The Sims är egentligen tusen gånger roligare men just nu kändes det ganska lockande att börja göra som spelet säger åt mig och inte behöva tänka så mycket själv, haha.


- Madeleine

Don't tell no lies, no more disguise

Vi testar med lite kort om vad jag har gjort idag, tycker ni inte det?


Öglor, massor med öglor till lite hemliga projekt. Mina fingrar är i alla fall helt döda efter att jag har suttit och sågat upp dessa. Det är inte bra att sluta slita på fingertopparna i några månader, det gör hemskt ont när man börjar igen.


Eftersom mina fingrar som sagt inte riktigt klarade av att arbeta med de där öglorna konstant så tvingade jag mig själv att plocka fram den förbannade klackringen. Jag har hållt på med den ganska länge nu, men det är bara massor med hål i den som inte vill lödas ihop och jag blir vansinnig. Det är helt galet hur svårt det ska vara.

Imorgon blir det att fortsätta med dessa två saker och om jag har tur kanske jag hinner göra lite på projektarbetet också.

- Madeleine

But still I hear those voices

Jag har funderat lite. Till och från händer det inte så himla mycket i mitt liv som är värt att skriva om. De senaste dagarna har jag som ni ser bara lagt upp bilder på mat för att det är det mest intressanta som händer, som kan vara kul att visa.

Men jag har en idé, det är dock inget jag tänker lägga så mycket tid på om det inte finns ett intresse från er att läsa om det. Jag skulle kunna berätta om och dokumentera mer och noggrannare om det jag gör i skolan, vad jag arbetar med för stunden, vad jag har på gång, hur det går och när det går helt åt helvete. Just nu får ni i princip bara se färdiga produkter, är det någon som är intresserad av att följa dem på vägen dit?

Jag tycker att det låter intressant i alla fall, men det kanske bara är jag som är arbetsskadad? Och jag tror att det skulle motivera mig till att faktiskt alltid se till att jag får något gjort, varje dag.

Vad säger ni? Vill ni höra mer och se mer bilder från verkstan?


Här är ett avsnitt från julkalendern vi gjorde i julas, där vi visar hur man gör öglor. Mycket spännande.

- Madeleine

I sought salvation but I found insanity


Färsbiffar med fetaost, klyftpotatis och tzatziki. Jag vet inte vad vi lyckades göra med potatisen idag, men den blev galet god i alla fall.

- Madeleine

Hope you don't mind if I staySprödbakad fisk med grönsaker och dipp. Mums!

- Madeleine

Closing my eyes to remember it all


Ibland undrar jag vad det var som hände. Vissa delar av mitt liv vet jag inte riktigt vart de tog vägen. Det är intressant tycker jag. Den del jag funderar mest på det är i alla fall när du försvann. Jag följer dig fortfarande, det är inte så svårt i dagens samhälle, och dina senaste steg ut i världen följer jag med brinnande intresse. Jag får ofta bita mig i tungan, hålla mig från att skicka dig lite tips och råd, ett namn eller nummer.  Jag har insett att du har lämnat den delen av ditt liv då du lyssnade på mig.

Nu ser jag bara fram emot den dagen vi råkar springa på varandra på stan. Jag är så galet nyfiken på hur vi skulle bete oss. Slänga oss i varandras armar som bästa vänner som inte setts på en väldigt lång tid? Nicka, le och ställa några alldeles för stela artighetsfrågor? Låtsas som om vi inte ser varandra och helst gå över på andra sidan gatan så att vi inte behöver mötas på riktigt?

Jag vet vad jag hoppas på i alla fall. Men mest av allt vill jag bara ha en förklaring på vad fan det var som hände. För jag har aldrig riktigt förstått det.

- Madeleine

Throw yourself into a final illusion

Orkade aldrig blogga igår. Större delen av dagen spenderades nämligen i sängen då både magen och ryggen sa ifrån och inte ville vara med längre. De är fortfarande inte helt med, men det är betydligt bättre idag i alla fall.

Annars händer det väl inte så mycket i vilket fall. Vi nördar Numb3rs den mesta av tiden, så galet bra serie det är.

Blaha, jag vet inte vad jag ska skriva. Mitt liv är för tråkigt för att bloggas om just nu.

- Madeleine

As you watch my world from the outside


Blåbärspaj med hemmagjord vaniljsås. Massa gott! Och det var ju sjukt lätt att göra vaniljsås? Varför köper man så mycket färdigt som man lätt kan göra själv hemma, utan att lägga ner särskilt mycket mer tid? Den här vaniljsåsen lär jag i alla fall göra fler gånger.

- Madeleine

RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild