Tomorrow, in the palm of my hands

Det blir aldrig av att jag skriver något på bloggen när jag inte har några riktiga vardagsrutiner, av någon anledning. Sjukt tråkigt måste jag säga, mest för min egen skull. Det jag älskar med bloggen är ju att kunna gå tillbaka i arkivet och se vad man har gjort, tänkt och känt. Och när jag inte bloggar så blir det stora hål i det arkivet. Vilket är synd, för det händer ofta mest de perioder jag inte bloggar. Inte lär det bli bättre nu heller. I eftermiddag åker jag till Borås och blir där några dagar, sen blir det Finland och efter det så spenderar jag resten av sommaren i Boden. Än har jag inte fastställt något datum för när jag åker därifrån så om ni har någon idé om vart jag borde vara i början på augusti så får ni höra av er så fort som möjligt, innan jag bokar tågbiljett.

- Madeleine


All the words I hear, they don't mean a thingSom ni vet är jag INTE på Metaltown i år då jag inte är nog intresserad av något band som spelar där. Just nu känner jag mig väldigt glad för det. Men jag är otroligt nyfiken, jag vill höra från lite människor som jag känner att jag känner och kan lita på, är det så illa som det låter, verkar och ser ut?

Jag kan ju inte tala för hur det verkligen är då jag bara sitter hemma och följer rapporteringar i tidningar och på facebook, men det låter som att det är totalt kaos? Särskilt när det kommer till att ta sig till och från området då. Och även vid scenerna? Något som gör mig ännu gladare att jag inte är där, ett av de få banden som jag hade åkt dit för i så fall är Amaranthe och den spelningen verkar det ju som om det var helt omöjligt att komma in på?

Men som sagt, jag kan inte säga något om hur det verkligen är och väntar bara med spänning på lite rapporter från folk jag litar på har en vettig uppfattning och åsikt om hur det verkligen var.

- Madeleine

All my dreams come true with you

Alltså förlåt, jag vet inte vad jag ska göra med mig själv för att bli bättre på att blogga samtidigt som jag är med människor. Jag har bevisligen skitsvårt för att göra det. När jag inte gör något så har jag jättesvårt att blogga för att jag inte har något att skriva om och när jag gör saker hela tiden så gör jag för mycket för att jag ska veta vad jag ska blogga om. Väldigt irriterande.

Men, men jag ska föröska komma på någon lösning, jag vill ju blogga. Det bara blir inte av, dåligt.

- Madeleine

Rubrik?


Jag var inne och tittade på SJs linjenätskarta. Är det jag som inte hänger med? Eller har Gotland bytt namn till "Rubrik?"? Nja, den teorin slopade jag ganska fort, det lät inte rimligt. Självklart frågar jag mig då, vem har gjort kartan? Vet inte den människan att det är Gotland? Har man glömt bort Gotland, det går ju inga tåg där i alla fall? Varför står det något där över huvud taget?

- Madeleine

I feel the time is catching up with us

Tobbe ska egentligen vara i Skövde om en halvtimme, tror ni han kommer vara det? Om ni dessutom får veta att han inte ens har stannat i Uppsala än? Känns inte så troligt va? Just nu är han beräknad att vara i Skövde halv ett och jag börjar bli osäker på hur vi ska få ihop den här dagen.

Meningen var att mormor och morfar skulle hämta mig och Tobbe i Falköping elva/halv tolv för att sedan åka och hämta min bror i Töreboda halv ett och sen skulle vi åka till mammas nya hus i Borås. I nödfall skulle vi plocka upp Tobbe i skövde. Om det ska fortsätta såhär så vet jag inte hur vi ska få ihop det utan att någon ska behöva sitta någonstans och vänta i evigheter.

Att dessa tåg alltid ska ställa till det så. Om jag ska ge några tips så tror jag att det börjar bli dags att kolla över loken på nattågen. För det är alltid lokfel, alltid. Det var det när jag åkte i måndags/tisdags också. Då blev vi dock bara en halvtimme sena och jag hann med mitt byte i Stockholm utan större problem, men i alla fall.

- Madeleine

But all I remember is the freedom of old

Kent skickade hem igen innan jag hann in på hantverk imorse i princip. Jag försökte nämligen hälsa, utan någon framgång alls. Min röst är bara borta. I övrigt känner jag mig ju inte sjuk alls så det är väldigt irriterande, men än så länge är jag ju ensam i lägenheten så då gör det ju inte så mycket att jag inte kan prata. Istället har jag ägnat dagen åt att städa, så nu är det bättre städat här än det varit på mycket länge. Sen försökte jag rensa och sortera om lite i garderoben för att göra lite plats till Tobbes kläder. Han fick en halv hylla, haha, jag kanske får titta på det där en gång till sen. Inte nog med det så har jag bakat riktigt misslyckade kladdkaksmuffins som jag tänkte ta med imorgon när vi åker till mammas nya hus! Ska bli riktigt spännande att få se.

Annars har jag tänkt skriva ett inlägg jättelänge, men jag lyckas alltid spåra in på annat när jag ska skriva det, så det får väl vänta lite till.


Vi får ha en ny fotosession någon gång Amanda! Kanske om jag hälsar på dig i Stockholm i juli?

- Madeleine

Can you put all my troubles aside, and be my guide

Okej att jag bor på första våningen, men det är fortfarande en bit upp till min balkong. Jag kan ju ärligt säga att jag inte väntade mig att se en snigel krypa omkring på mina utemöbler när jag tittade ut genom fönstret, men det fick jag se i alla fall.- Madeleine

Just another hopeless teenage tragedyBlev ett litet stopp i städningen när jag hittade lite smycken som jag lyckats gömma för mig själv. Bland annat hittade jag den här ringen som jag fick av farmor för ett par år sedan. Tyvärr kan jag inte minnas till vem den hört från början och varför (någon som vet får gärna friska upp mitt minne).

I vilket fall så tycker jag att den är riktigt fin och den passar perfekt på mitt pekfinger. Jag skulle nästan vilja använda den, men jag har så svårt för guld. Normalt använder jag bara silver och det känns som om det skulle bli helt knasigt med en guldring mitt i allt.

Jobbigt, nu fick jag ju beslutsångest. Jag är ju en sådan vanemänniska när det kommer till smycken också. Jag kan inte växla och variera från dag till dag. Jag vill alltid ha på mig samma smycken hela tiden, mitt guldhjärta (det är så diskret så det märks knappt och hänger alltid bakåt i alla fall), tenntrådshalsbandet som mormor har gjort, mitt Sonata Arctica halsband, norrbottens ringen och mitt berlockarmband som är under konstant utveckling.

En ring till skulle inte skada, men i guld? Jag vet inte...

- Madeleine


And there is magic in the air

Allt känns så bra just nu! Drömmarna går i uppfyllelse en efter en och allting bara går precis som jag vill! Eller ja, okej då, jag kanske inte ville bli så hes att jag knappt kan prata...men jag har i alla fall inte ont i halsen idag. Och det var inte direkt den typen av grejer jag syftade på.

Det är underbart väder, jag har en av mina bra matveckor då jag tycker att det är superkul att laga massa rolig och god mat, Tobbe kommer snart hit, nästan alla smycken jag gjort under det här året är sålda och pengarna väller in (nu vill jag bara betala min hantverksräkning så att jag ser vad jag får över), jag har allmänt massor av energi och kan knappt sitta stilla.

Den energin ska jag ta till vara på genom att börja städa ordentligt här. Helst vill jag hinna rensa ur lite hyllor och lådor och allt möjligt innan lilla lägenheten blir full av även Tobbes grejer. Det är ju helt galet! Jag förstår knappt hur vi ska få det här att gå ihop, men det löser sig på något sätt.

Jag är så glad, så glad! Men någon trevlig bild orkar jag inte leta fram så ni får klara er utan. Jag tror att ni överlever det faktiskt.

- Madeleine


Feeling like lost in space

Jag vet, jag vet. Jag hade tänkt blogga faktiskt...men jag fick aldrig någon tid vid datorn. Vi målade och var sociala större delen av tiden istället. Mycket trevligt, och så känns det viktigt att ta vara på all tid man kan få med människor där uppe. Till hösten lär vi ju tyvärr inte ses lika ofta.

Nu är jag ju sjuk som vanligt, känns som om jag blir det varje gång jag åker från Boden. Halsen värker och det är inte alls kul att svälja...ska strax hälla i mig ytterligare en kopp ingefärste. Vet ni hur mycket jag fick betala för den lilla biten ingefära jag köpte idag? 50 öre. Jag skrattade lite för mig själv när jag kom hem och såg det, tur att jag inte köpte bara den, då hade jag ju behövt betala dubbelt så mycket som jag egentligen skulle!

Nu är det i alla fall världens oväder här, massa mysigt, och jag har precis avnjutit en bit sparrispaj. Mycket nöjd med min matlagning den här gången! Lite tråkigt bara att det inte går att få till helt perfekt då det bara finns övervärme i min lilla ugn. Men, men, det blev gott i alla fall!

(och här skulle det egentligen vara en inte alls särskilt bra bild på min fina paj, men den ville inte som jag så vi hoppar över det för den här gången)

- Madeleine


RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild