There's so much a man can tell you

Åh, det bara kliar i fingrarna efter att få ta upp ett ämne som diskuteras en del just nu. Men jag kan inte med det, på grund av att jag vet att jag har läsare som inte skulle vilja veta att jag är så engagerad i den frågan. Det är helt och hållet för deras skull, för jag personligen har egentligen inga problem med det.

Men nu får det tyvärr vara, hur mycket jag än vill...

Fruktansvärt fustrerande, men vad gör man inte för sina läsare? Jag har ju faktiskt andra ställen jag kan diskutera det på även om det inte riktigt är samma sak..

- Madeleine

I did what I had to do

Vet ni vad det mest irriterande som finns är?

När man sitter och har världens bloggsug men inte får fram något vettigt att skriva. Det spelar ingen roll hur länge man stirrar på den vita sidan, det är stopp. Fruktansvärt irriterande.

Något annat som också kan konkurrera på listan om mest irriterande är när den där supergoda varma chokladen man nyss gjorde plötsligt tar slut och man vet att man aldrig kommer att kunna får fram exakt samma resultat. Jag höftar ju alltid måtten när jag gör varm choklad och jag lovar, det blir väldigt sällan samma som gången innan. Den här gången hade jag i lite snabbkaffepulver också, rekommenderas! Det blev riktigt gott!

- Madeleine

There is a road I'm always walking

Jag fick något kreativt anfall nu på kvällen och var bara tvungen att göra något. Så jag började experimentera med lite tröjor. Vart inte helt nöjd men det känns i vilket fall betydligt roligare än hur den såg ut innan, ja ni vet väl alla hur dessa underbara, stora, illasittande bandtröjor ser ut. Nu får vi se om jag fortsätter och hittar på något med de andra också, så kanske jag börjar använda dem igen.

Att ta någon bild var då verkligen inte lätt, speciellt inte med en trasig spegel och en kamera utan stabilisator. Så ni får vara glada att ni får någon bild alls.Jaja, om det är någon som känner sig intresserad av att lägga det på minnet så skulle det inte sitta fel med en symaskin. Kanske är någon som har en ståendes någonstans, som behöver komma till ett bättre hem?

- Madeleine

Dag 14: En låt som gör mig glad

Jag har lyckats komma ihåg att fixa alla inlägg utom det idag, det sista. Fruktansvärt irriterande. Men, men det kommer ju upp på rätt dag i alla fall, bara inte klockan tio som alla tidigare inlägg på den här listan har gjort.

If I Could Fly - Helloween gör mig av någon anledning alltid glad, det mesta med Helloween gör mig alltid glad. Så det var inte ett så svårt val.- Madeleine

Dag 13: Den bästa videon just nu

Jag tittar ju aldrig på videos! Det är så tråkigt! Men den första låt jag kommer på som det finns en video till är Superheroes - Edguy, så det får väl bli den.- Madeleine

Welcome to this place in hereNjuter just nu av detta fantastiska mästerverk, skapat av en ännu mer fantastisk Tobias Sammet. Kanske får ni några fler genomtänkta rader senare när jag gått igenom allt material.

- Madeleine

Dag 12: En låt från en ny favoritartist

Bara för att jag kände att jag verkligen ville lägga upp något med detta fantastiska band. Och vi får väl faktiskt säga att den här rubriken passar ganska bra för dem. Så, nu ska ni självklart få lyssna på Illuminate the Path - An Abstract Illusion, mina fina norrländska älsklingar. Ni trodde väl inte att jag hade glömt bort er?- Madeleine


Dag 11: En låt från min favorit artist of all times

Det behövs inga ord va? FullMoon - Sonata Arctica.- Madeleine


Dag 10: Den bästa låten just nu

Den här var seriöst svårast, jag är så dålig på att lyssna på musik just nu. Så, det får väl bli Angels don't kill - Children of Bodom bara för konserten. Jag kanske tycker något helt annat när det här inlägget kommer upp, efter konserten, men strunt samma, så kan det gå när man fuskar. Haha.- Madeleine

Dag 9: En låt som betyder mycket för mig

Lätt val. Jag tror inte jag behöver motivera så mycket heller. Alla ni som läser min blogg borde väl veta vid det här laget att Tallulah - Sonata Arctica är den låt som alltid kommer att betyda mest för mig. Det är min låt, utan den hade det inte funnits mycket kvar av mig kan vi ju säga...- Madeleine

Dag 8: En låt som påminner om en speciell dag

New Love In Town - Europe, påminner om lördagen den 13 februari 2009. Den flitiga läsaren av min blogg kopplar nu och börjar fundera på varför det inte är en Sonata Arctica låt som påminner om dagen jag och Tobbe blev tillsammans. Eller hur?

Jag ska berätta. Redan flera veckor innan jag åkte upp den där gången så visste jag att vi skulle bli tillsammans då, så var det bara. Jag var framme med tåget på förmiddagen, Tobbe och hans mamma hämtade mig på stationen. I bilen på vägen hem till dem så spelades den här låten på radion. Det är det jag minns tydligast av hela den dagen, hur jag satt i bilen och bara ville explodera av alla känslor. Där satt jag, jag hade knappt varit i stan innan och inom en väldigt snar framtid så visste jag att vi skulle bli tillsammans, och jag hoppades verkligen att han skulle vilja "tell the whole world". Jag kände mig precis som en "new love in town" just då. Det stämde så bra.

Därför påminner den låten mig om en mycket speciall dag.- Madeleine


You must fight 'till the end of time

Dagen har spenderats i Kungälv, närmare bestämt i Da Vincis lokaler på Mimers Hus! Ett litet överraskningsbesök på mitt gamla gymnasium alltså. Riktigt trevligt var det faktiskt, kändes som om det var några jag lyckades överraska rejält i alla fall, kul!

Jag blev i alla fall ännu mer säker på att jag gjort rätt val idag. För jag hade verkligen, verkligen ingen lust att plocka fram fysikböckerna och plugga, var med en stund på en genomgång och jag fattade knappt ett ord. Alldeles för mycket bokstäver som betyder ologiska saker, man blir ju helt snurrig.

Väldigt roligt att träffa alla var det i alla fall! Och lycka till på provet nu, jag vet ju att ni kan!

- Madeleine


Dag 7: En låt som påminner om tuffa tider, som jag fortfarande får den ”där känslan” av

Den här låten både peppar mig och ger mig lite smått ångest. Den spelades mycket hos mig i slutet av mellanstadiet/början på högstadiet. Första gången jag insåg att jag inte alls var den jag ville vara. Första gången jag bestämde mig för att nu jävlar få det vara slut på det här, nu är det No More Living On Lies (- Wig Wam) som gäller.

Det gick dock inte så bra för mig den gången utan det tog ytterligare fem/sex år innan jag lyckades bli fri från den som inte var jag. Känslan idag när jag är mig själv fullt ut är så fantastisk, och att se tillbaka på alla dessa år då jag var någon som jag inte har en aning om vem det var är inte trevligt.

Men den här låten var den som fick upp mina ögon första gången. Det var inte en kul upplevelse att inse att man inte ens var i närheten av att vara sig själv, därför lyssnar vi på den idag.- Madeleine

Knowing that my life won't be the sameEtt par manschettknappar. På beställning fick de bli med Hammerfalls logga på.

- Madeleine 

Dag 6: En låt som påminner om min nuvarande bästa vän

Den här var riktigt svår. Det är den jag har behövt fundera absolut mest på. Jag anser inte direkt att jag har någon bästa vän just nu och det trivs jag ganska bra med. Men den som är närmast att vara min bästa vän måste vara min älskling, min fantastiska, underbara Tobbe. Så är det. Men han har ju redan fått ett inlägg så jag bestämde mig för att istället hylla alla "mina" fina norrlänningar!

Jag tror att ni är många där uppe som inte har en aning om hur galet mycket ni betyder för mig. Ofta saknar jag er så att det gör ont. Ni är så fantastiskt underbara, ni har utan att veta om det gjort otroligt mycket för mig. Jag är rädd för att säga det här då jag är fruktansvärt osäker på hur ni känner för mig. Men många av er älskar jag verkligen. Det gör ont att inte kunna spendera mer tid hos er och att jag aldrig hinner träffa alla när jag väl är där.

Att ha fått komma i kontakt med er är det bästa som har kunnat hända mig, ni har gjort mig till en bättre människa. Tack.

Kanske finns det någon låt som skulle kunna representera er bättre, men idag får det bli Fantasia - ReinXeed i alla fall, den gör mig otroligt glad och bandet är ju faktiskt där ifrån så kopplingen finns, absolut.- Madeleine

All coulors blend to black

Jag märker att bloggen går lite på halvfart just nu. Men det händer inte så mycket i mitt liv och jag skriver ut så mycket känslor i inläggen med låtlistan så jag känner att det bara blir jobbigt att ösa på med ännu mer.

Jag mår av någon anledning otroligt bra just nu, jag trivs fantastiskt bra och jag är så otroligt glad över vilka vägar jag valt att ta i mitt liv. Jag är verkligen riktigt, riktigt nöjd med min val det senaste.

I veckan så ska jag ge mig ut på lite äventyr i alla fall, och jag hoppas verkligen att det blir så kul som jag tror att det skall bli! Ni lär få veta senare i veckan..

- Madeleine

Dag 5: En låt som får mig att tänka på en gammal vän

Det finns många som skulle platsa här kanske, men jag kom fram till att de flesta vill jag inte kalla för gamla vänner, jag har ju fortfarande mer eller mindre kontakt med dem.

Det fick i alla fall bli Sonata Arctica - Shamandalie, och personen jag tänker på när jag hör den låten är en tjej som bär samma namn som mig. För flera år sedan pratade vi massor, vi skickade till och med riktiga brev till varandra en period. Det var kul. Men idag har vi knappt någon kontakt alls, tyvärr. Även om jag nu befinner mig mycket nära henne ofta.

Så den här låten med Sonata Arctica tillägnas Haparanda-Madde, haha, som jag brukar benämna henne som. Jag saknar dig!- Madeleine


Dag 4: En speciell låt för mig och min älskling

Jag tror inte att någon av er blir förvånade över att det är en låt med Sonata Arctica, det är ett självklart val. Vi har egentligen inte en låt, vi har ett band. Som många av er vet vid det här laget så hade jag och Tobbe aldrig träffats om det inte var för Sonata Arctica, med alla sannolikhet.

Men visst finns det vissa låtar som betyder mer än andra. För mig är den låten som jag valt, den som betyder absolut mest. Sonata Arctica - In The Dark, den har en speciell känsla och en text som stundvis passar helt perfekt på vårt förhållande.

 

- Madeleine


Dag 3: En låt av en artist som jag beundrar

Den artist får efter några om och men lov att bli älskade Tobias Sammet! Sedan jag upptäckte hans musik (i både Edguy och Avantasia) har han varit en av de största i mina ögon. Det är inte långt ifrån att han får sitta på samma hylla som Sonata Arctica i mitt hjärta.

Även om Sonata och deras musik alltid kommer ligga närmast mitt hjärta så kommer jag alltid att beundra Tobi mer. Det är något speciellt med honom. Han känns så fullkomligt ärlig i sin musik, han gör det han älskar och skiter fullständigt i om det säljer eller inte. Det är fantastiskt.

Sen älskar jag den humor han lägger in i många av sina låtar. Därför får ni idag lyssna till Edguy - Trinidad, man kan omöjligt låta bli att le.- Madeleine

Dag 2: En låt som påminner om någon speciell tid/period i mitt liv

Den här låten skickade en vän till mig när jag bara klagade och klagade, velade och inte alls kunde bestämma mig för vad jag skulle göra. Det var väl för runt ett år sedan, när hela mitt liv var upp och ner och jag inte visste vart jag var påväg. Kort sagt så kan man väl säga att allt var helt åt helvete den perioden, men den perioden var också något av det bästa som kunde hända mig. Den fick mig att bryta mig ut ur någon som inte var jag, att göra det jag vill och följa mitt hjärta och min magkänsla. Det är därför jag nu befinner mig i Falköping.

Tyvärr har jag inte direkt någon kontakt med han som skickade låten längre, men den har betytt otroligt mycket för mig och den är verkligen fantastiskt fin.

Sixx:A.M. - Accidents Can Happen- Madeleine

I will climb the rope you tie for me

Idag blir det till att städa massor, och kanske plugga lite. Japp, även jag som inte har några lektioner måste göra det, så att jag kan svara på alla era frågor om hur det fungerar när man gör smycken sen och så att jag faktiskt ska kunna göra precis det ni vill ha! Fast jag vill tro att jag kan det jag behöver kunna den här gången, så jag behöver nog inte lägga så mycket tid på det.

Men städa behövs verkligen, jag ska ju få fint besök imorgon! Ser väldigt mycket fram emot det faktiskt. Det var så länge sedan jag träffade någon från Kungälv (som inte är min familj då) ju! Så det känns riktigt bra faktiskt.

- Madeleine

Dag 1: En låt som beskriver min musikstil

Jag har så dålig fantasi, jag hade velat lägga upp något genomtänkt och fint, men inte då. Det får bli något så simpelt som Gamma Ray - Heavy Metal Universe. Kommentar överflödig antar jag?- Madeleine

And when I gaze in the rain I'm crying just for you

Jag tänkte faktiskt gör något som jag egentligen drar mig för, att lägga upp inlägg efter en lista. Men den här handlar om musik och kan bli ganska trevlig tror jag, så jag kör!

Dag 1: En låt som beskriver min musikstil.
Dag 2: En låt som påminner om någon speciell tid/period i mitt liv.
Dag 3: En låt av en artist som jag beundrar.
Dag 4: En speciell låt för mig och min älskling.
Dag 5: En låt som får mig att tänka på en gammal vän.
Dag 6: En låt som påminner om min nuvarande bästa vän.
Dag 7: En låt som påminner om tuffa tider, som jag fortfarande får den ”där känslan” av.
Dag 8: En låt som påminner om en speciell dag.
Dag 9: En låt som betyder mycket för mig.
Dag 10: Den bästa låten just nu.
Dag 11: En låt från min favorit artist of all times.
Dag 12: En låt från en ny favoritartist.
Dag 13: Den bästa videon just nu.
Dag 14: En låt som gör mig glad.

Hittade den hos Matilda.

Första inlägget kommer upp senare ikväll eller möjligtvis imorgon.

- Madeleine


You didn't really notice, I've left and gone away

Åh, jag upptäckte precis en helt fantastisk grej! Jag har seriöst väntat på det här i snart ett år, helt galet. Jag började tro att tiden skulle ta slut, men inte då. Det verkar som om jag ska hinna sätta min plan i verket innan det är försent.

Ni anar inte hur svårt det är att låta bli att försäga sig nu, men det skulle förstöra allt. Åh, vad glad jag blir! Nu hoppas jag verkligen att det här blir så kul som jag tänkt mig. Jag vill inte riktigt vänta längre nu när jag vet att det ska bli av. Miep.

Haha, men det kan ju bli totalt fiasko av det hela, men det får vi inte hoppas! Av vad jag kan kolla upp så skall det vara lugnt...

Ih, jag längtar!

- Madeleine

Travel the world and the seven seas


Jag skulle behöva lite hjälp från er faktiskt. Jag behöver lite inspiration och skulle vara tacksam om ni ville nämna några länder som ni tycker är spännande/vackra/trevliga/intressanta/uppseendeväckande/speciella. Ja, vad som helst helt enkelt! Det första ni får upp helt enkelt, varför lär ni få veta senare.

Tack på förhand!

- Madeleine

It's a miracle I stand beside you

Nu har farmor och farfar varit här och och lämnat av min nya soffa och säng. Det gjorde verkligen stor skillnad med den här soffan, det ser mycket trevligare och fräschare ut nu. Innan hade jag en gråblå, extremt sliten tygsoffa och nu står det en mörkblå skinsoffa här istället, så nu är det slut på en massa inputtande av dynor varannan minut.

Sen var vi på falbygdens ost och kikade lite, mycket trevligt. Vi åt supergod bakpotatis med skagenröra och sen fick jag bland annat med mig en bit brieost hem. Gott!

Hoppas ni alla har haft en trevlig helg!

- Madeleine

Aldrig ska jag sluta älska dig, du är allt jag har och allt jag ber om

Åh, fick lite schlageryra efter melodifestivalen sådär. Och ett enormt sug efter att se Livet är en schlager. Så fantastiskt underbar film. Jag såg den jättemycket för många år sedan, men nu var det väldigt, väldigt länge sedan.

Och ja, självklart kan man uppskatta en film om schlager även om man vill ge sken av att vara hårdrockare. I alla fall i min värld. Om folk bara kunde sluta vara så tråkiga..

Men, men...nu tycker jag vi lyssnar på låten som gör filmen istället, för lite schlager får man faktiskt lyssna på ibland.- Madeleine

Love is all over me

Mr. Masas inlägg om rock i melodifestivalen fick mig att bli nostalgisk igen. Kopplingen jag själv gjorde till andra länders bidrag i kombination med The Poodles fick mig att såklart tänka tillbaka på tiden som jag hävdar var ett tag innan jag hittade min musik. Men det är musik jag fortfarande älskar, det märker jag väldigt ofta. Men man blir så otroligt glad av den, den är så lagom på något sätt.

Åh, denna glamrock! Och för min del var det norska Wig Wam som gällde...2005, ungefär två år innan Sonata Arctica invigde mig i en värld av metal. Jag kan fortfarande faktan om Wig Wams framfart i Eurovision i huvudet. De var först med 2004 i norska uttagning med låten Crazy Things, då kom de trea. 2005 ställde de upp igen med låten In My Dreams, då vann de och fick representera Norge i Eurovision. Där kom de på delad nionde plats med Danmark (om någon bryr sig så hade han som tävlade för Danmark röda skor på sig, det är det enda jag minns av deras bidrag. Vem som tävlade för Sverige det året minns jag inte heller, men det kan ha varit då Lena PH hade ont? Eller?). Jag var i vilket fall helt besatt av det där bandet. Och jag blir fortfarande helt varm inombords när jag kommer i kontakt med dem eller något som påminner om deras musik. Så egentligen är det väl inte så konstigt som jag ibland tycker, att jag är så förtjust i Sleaze, steget är ju inte så långt faktiskt...

Jag har skrivit om dem i bloggen flera gånger innan när nostalgin kommit över mig, och jag är helt övertygad om att det kommer bli fler. Men jag kan inte låta bli, jag måste få ut det.

Glam, Teeny, sporty och Flash kallade de sig, de fyra som för ett tag var det enda jag lyssnade på. Och den här kanske ni minns?- Madeleine

And when the final day has come

Jag har varit sjukt sugen på att spela sims ett tag, och Lisa bloggar ju om det stup i ett så man blir ju inte mindre sugen direkt. Problemet är ju bara det att min dator inte riktigt klarar av det, spelet funkar med det är otroligt segt så då orkar man inte spela.

Men vet ni vad jag kom på? För några år sedan så gjorde de en serie, The Sims Historier, som är anpassade för laptop! Och som den simsnörd jag är så har jag såklart ett av dem spelen. Då tyckte jag att det var riktigt tråkigt, men det kanske funkar bra nu, för att stilla mitt simsbehov.

Så nu har jag avinstallerat mina Sims 3 spel och håller på att installera The Sims Historier från en öde ö! Så får vi se om det funkar...

- Madeleine


Feeling like lost in space

Den här dagen vart inte riktigt som jag tänkt mig. Men det blir lätt så för mig när det händer stora grejer i världen. Jag kan inte låta bli att följa allt med största intresse. Jag vill veta vad som händer, varenda minut. Så idag har mina ögon och öron varit riktade mot Japan och Stilla havet, mina tankar finns med de drabbade också så klart. Sen att jag tycker att det är otroligt fascinerande med naturkatastrofer över huvud taget gör ju inte min vilja att följa händelseförloppet mindre direkt.

Men från mycket tråkiga nyheter till mycket trevliga.

Nästa helg ska jag få besök här i min lilla lägenhet! Då kommer fina Adam hit, så jag saknar honom! Vi började prata igen, för första gången på länge och sen plötsligt så hade vi bestämt att han ska komma hit. Jag har ingen aning om vad vi ska hitta på men jag är ändå helt övertygad om att det kommer att bli jättetrevligt.

I samband med det kände jag också att jag kanske inte alltid ska vara så snabb med att bryta kontakter, det finns ju många jag saknar när jag börjar tänka efter...ni får komma hit allihopa någon gång...

- Madeleine

The rarest flower is easily picked but it withers alwaysIgår när Moa och Leonie var här så hittade vi en vit plastros ute i trappuppgången, den tyckte vi att vi kunde ta med in. Någon av dem, jag vet faktiskt inte vem, tyckte att den passade bra i min trasiga spegel, så där sitter den nu. Mycket trevligare än att den skall ligga i trappuppgången och skräpa.

Ikväll ska jag berätta om lite trevliga planer som gjordes upp igår!

- Madeleine

I'm alive, death is just a feelingNu har det blivit en period då det dykt upp smycken var och varannan dag på bloggen. Och idag är inget undantag. Letade bland mitt skrot och hittade några småbitar som jag ville göra något med. Det slutade med att jag letade upp lite pärlor i mina förråd här hemma och slängde ihop ett par örhängen. Jag är väl inte helt missnöjd i alla fall.

- Madeleine

This is where I long to be

Har haft Moa och Leonie på besök här en stund på eftermiddagen. Mycket trevligt, vi gjorde supergoda varma mackor med kantarellstuvning. Men sen skulle Leonie iväg på träning och då gick Moa också, hon behövde diska tydligen, haha.

På söndag får jag mer sällskap, då kommer Farmor och Farfar hit. De har med sig en ny soffa och en ny säng till mig, så det ska bli massa trevligt faktisk.

Usch vilket tråkigt inlägg det vart, men så är det ibland..

- Madeleine

Is this the heart of my confusion

Jag har tänkt på en sak. I Halv åtta hos mig så har de alltid med väldigt speciella personer, som helst ska vara lite halvt kända, ha något väldigt speciellt intresse eller ha gjort något anmärkningsvärt. Jag menar jag skulle ju inte kunna vara med där, om de andra skulle gå husesyn här så skulle de ju inte hitta något speciellt alls? De skulle inte hitta massa guldskivor bakom en dörr, eller löpsedlar undanstoppade i någon låda, eller vad det nu kan vara. Hur fungerar det egentligen? Är det ett krav för att få vara med? Att man ska ha något speciellt att visa upp?

Seriöst, jag har verkligen tänkt på det här länge, jag blir helt galen av det. Det är ju aldrig någon "vanlig" människa med i programmet?

- Madeleine

The truth is out there, somewhere between two fairy talesDessa har jag hållt på med ett tag, tillsammans med en liten gubbe till. Men den är inte helt klar än så den får ni se senare. Personligen tycker jag att de är otroligt söta, om man nu får säga så om sina egna arbeten.

- Madeleine

I can't live my life without your loveEn liten beställning som jag har gjort till en vän. Brickan är oxiderad och egentligen ännu något mörkare än vad som framgår på bilden. Måste själv erkänna att jag blev riktigt, riktigt nöjd med mitt arbete på den här, även om det inte är något jättekomplicerat.

- Madeleine

Don't pay attention to the voices in your head

Usch, usch, jag är alldeles för tjock idag känner jag. Har smällt i mig på tok för många semlor, och jag har fortfarande en kvar i kylen, men den får nog vänta tills imorgon. Frukost kanske? Nje, jag tror inte det heller.

Men först sålde de ju semlor i cafeterian och då var man ju bara tvungen att köpa, och sen var vi ju såklart tvungna att fika på hantverk också. Och det var ju omöjligt att klara kvällen utan en semla, men så fanns det ju bara 2-pack, och då får man ju offra sig, faktiskt. Men, men, det är okej att unna sig ibland!

På tal om ingenting, eller ätbara grejer kanske, så har jag nu konstaterat att jag är grym på att göra potatismos. Haha, så sjukligt gott blev det idag! Och sist när jag och Tobbe gjorde blev det också helt fantastiskt. Haha, men jag skall väl inte skryta för mycket, jag har inte riktigt glömt första gången jag gjorde än, då det blev total katastrof. Men riktigt potatismos ska det vara i alla fall, med lagom mycket bitar i, sagolikt gott!

Från semlor till potatismos, haha, så kan det gå när man spontanbloggar lite sådär...

- Madeleine


There's a riot in everyone

Nej, fan va less jag blir! De sitter och diskuterar jämställdhet i Gomorron Sverige (i och med kvinnodagen, vilken är så fånig så den tänker jag inte ens kommentera) och så sitter det en man där som för allt han är värd får sitta och försöka försvara varför han, som är man, bryr sig om en sådana kvinnofråga som jämställdhet! Det ska ju inte män bry sig om, det handlar ju bara om kvinnor! Eh, eller?

Jag har stört mig på det här så sjukligt länge, varför, varför, varför ska det vara en kvinnofråga? Det handlar om att alla ska få samma möjligheter, man som kvinna, och verkligen inte om att kvinnor ska få det bättre och män sämre. Det handlar om att det ska jämnas ut lite, vilket kommer leda till att alla får det bättre. Var så säkra!

Sen kan jag tycka att hela frågan, när det är fokus på Sverige, börjar bli lite överdriven. Vi har kommit sjukt långt, och att få det helt jämställt är nog näst intill omöjligt. Men framför allt så sker det verkligen inte över en natt. Folk undrar varför det inte händer mer nu? Det kanske helt enkelt är så att vi just nu inte är redo att fortsätta, vi kanske måste ta in allt som har ändrats hittills innan vi kan gå vidare. För jag tror inte att folk förstår riktigt hur lång väg vi redan har gått. Man ser bara framåt...

Update: Och nu diskuterar de kvotering, tur att jag redan postat mitt inlägg! Annars hade inlägget blivit flera mil, istället nöjer jag mig med det här: DET ÄR VERKLIGEN INTE JÄMSTÄLLT ATT KVOTERA IN KVINNOR NÅGONSTANS!

- Madeleine 

But there's no angel who lets me in

Så, bara för att jag hade bestämt mig för att jag inte skulle gå på Mustasch på fredag och dessutom bekräftat att jag inte kan ändra mig eftersom ståplatserna ändå är slutsålda så fick jag nu förfrågan från Zizziee om jag inte skall med och se dem i Helsingborg på lördag. Bara för att göra det ännu lite svårare.

Det låter ju väldigt trevligt faktiskt, men jag vet inte om det är värt alla pengar som tillkommer på resor och så. Sen hade jag ju faktiskt bestämt mig för att inte se dem, jag har ju sett dem ett antal gånger tidigare om man säger så. Svårt, svårt, svårt.

Jag får fundera lite till, men det lutar åt ett nej även där, precis som med the big four. Jag är i en period just nu då det känns jävligt bra att spara in pengar på att inte gå på varenda konsert som kommer i min väg (nu gör de ju sällan det i och för sig, utan jag går världens omvägar för att hamna i deras väg men ja...ni förstår vad jag menar)

- Madeleine

Life is ours, we live it our way


Det börjar bli dags att fatta ett beslut nu va? Om man ska befinna sig på Ullevi den 3:e juli. Så svårt, så svårt. Innan klockan nio imorgon måste beslutet vara fattat och jag vet verkligen inte. Det är ju inget av banden jag lyssnar på sådär jättemycket, jag vill mest se dem bara för att. Framför allt Slayer då, Metallica har jag ju faktiskt redan sett. Megadeth och Anthrax hade jag nog inte intresserat mig för alls i något annat sammanhang. Men så är det ju det att det är just the big four, samtidigt. På samma arena, samma kväll, jag tror att det är en fantastisk upplevelse.

Men jag vet verkligen inte. Det handlar ju trots allt om en del pengar och det lär dessutom bli ett väldigt resande fram och tillbaka just då. De valde ett dåligt datum. Just nu känner jag väl att det lutar åt ett nej, men jag har ju en pojkvän som kanske vill ha något att säga till om också, även om jag tror att han resonerar nästan precis som jag.

- Madeleine

All those days that you spend waiting won't come back to you

Så, jag sa tidigare att jag skulle berätta om något som lär hända i höst. Något som får mig att bli helt fantastiskt lycklig. Något som jag har längtat efter i ungefär ett år. Något som jag trodde skulle bli verklighet först om tre år. Det händer med 99% säkerhet i höst. Åh.

Det kommer att vara så fint. Inget mer längtande i flera veckor. Inget mer åkande genom hela landet var och varannan helg, bara lite då och då när det passar. Ingen mer tom säng. Ingen mer ensamhet.

Ja, precis! Min fina, underbara, fantastiska, älskade Tobbe flyttar med all sannolik hit till hösten! Det känns helt galet att skriva det. Visst, de flesta vet redan att vi planerar det, men det känns ännu mer på riktigt när det skrivs ner. Det enda vi måste hoppas på nu är att han får något jobb här omkring...

Vi kommer i alla fall fortsätta att trängas i min lilla etta, som planen är just nu så blir han här i ett år innan han tänkte dra till Linköping för att plugga vidare. Och jag ska plugga här i två år till efter det, och då kan inte jag stå här med en onödigt stor och dyr lägenhet. Men jag tror att vi ska klara det utan större problem.

Åh, jag kan inte sluta le när jag tänker på det, jag längtar otroligt mycket!- Madeleine

And there is magic in the air

Jag är typ sjukt glad idag, vet inte riktigt varför, men allt känns bara väldigt bra. Det ser ut att vara riktigt fint väder ute och jag ska snart bege mig bort till affären. Får se vad mer jag gör av dagen, planen var att inte göra någonting, men om någon tycker att jag ska ändra på det så är det bara att höra av sig. Den här helgen befinner jag mig i Falköping om det inte redan framgått.

Jag är typ helt överspeedad just nu. Frågan är bara vad jag skall göra med all denna energi? Jag kanske till och med får gjort något vettigt. Funderar på om jag ska sätta mig och titta på mina pärlor, kanske kommer upp någon trevlig idé. Jag vill ju inte lägga dem helt åt sidan bara för att jag sitter och jobbar i silver hela dagarna, meningen är ju att jag ska kombinera, det är ju det som alltid varit mitt mål. Åh, jag känner mig faktiskt ganska kreativ idag, frågan är bara vart jag ska hitta inspirationen?

Miep, det var länge sedan jag var så här glad! Och bara därför så kommer jag kanske dela med mig av några helt underbara planer som med största sannolikhet blir verklighet i höst, många av er vet nog redan från andra håll, men inte alla! Men i så fall så får det bli senare ikväll, håll utkik!

Hoppas ni har en lika fin lördag som jag har!

Vänta! En sak till! Path to Salvation har fått upp lite fina låtar på sin myspace, in och lyssna med er!

- Madeleine

I'm living in a world of fantasy, reality ain't good enough for me

Gah, jag blir galen på mig själv. Jag kan inte bestämma mig för om jag behöver och orkar gå och handla eller inte. Jag behöver väl egentligen inte, även om jag borde. Jag orkar egentligen, men det är verkligen inte mysigt väder ute. Men framför allt så känns det inte som om jag skulle komma hem med det som jag egentligen behöver om jag går nu. Hum. Jag tror att det får vara, så går jag och handlar imorgon istället. Ja, det bestämmer vi.

- Madeleine

Staring up to the clouds above

Värt att vi fick sluta efter lunchen idag, mindre värt att jag måste tillbaka till skolan och ha bild om ett tag. Jag ska måla fåglar, jag kan inte måla fåglar. Men om jag lyckas få till ett par stycken i alla fall så kommer jag bli supernöjd med bilden, den är så fin i mitt huvud.

Vet ni vad som mer är värt? Willys har sjukt bra pris på lösgodis just nu och jag har varit sugen på just lösgodis i snart två veckor. Så vi drog förbi där på vägen hem. Och som om det inte var nog med det, så hade de sådana där asbra leggings med termofunktion som var galet billiga så jag slog till på ett par sådana också. Det behövdes verkligen. Jag tror inte att jag har ett enda par hela strumpbyxor/leggings nämligen.

- Madeleine

You touch me in many, many ways

Jag kan verkligen inte släppa det, jag känner fortfarande av lyckoruset från konserten i söndags. Det är helt galet, allt bara snurrar. Jag hittade ju en väldigt, eh, vacker bild som togs precis innan Sonatas intro började, om jag inte minns fel. Det var så sjukt, jag blir bara mer och mer säker på att det här är den bästa konserten jag någonsin varit på.Ser ni oss?

- Madeleine

Screaming 'n shouting, I've never felt so proud, Love!

Mer opepp på en resa har vi nog sällan varit. Jag reagerade knappt på att vi var på väg. Men sakta men säkert byggdes i alla fall en spänning upp inför konserten, nu skulle den ju äntligen bli av!

Vi började bra, med att helt underskatta italienarnas vilja att köa i regn. Ojojoj, det var helt galet, det var så mycket folk! Och det var så många försäljare som försökte sälja på oss fake merch, så jag trodde jag skulle bli alldeles snurrig, hela gatan var full..så det var knappast någon risk att vi skulle hamna fel i alla fall. Helt sjukt!

Vi knödde oss i alla fall lite lagom i kön, och lyckades komma in och få plats på andra raden, lite till vänster precis framför Elias. Inget fel där. Två italienska förband, det första vet jag inte vad det hette, det andra var Labyrinth och de var helt okej, inget sådär jättespeciellt, men de hade en fantastisk närvaro på scenen!

Sen började det närma sig för självaste Sonata Arctica att inta scenen, och det hade märkts på publiken sedan insläpp, knappt en lugn stund. Så otroligt hängiven publik, lyssna bara på vrålen under introt...Jag har ju som vanligt inga bilder eller så, så jag letade upp lite videos på youtube för att beskriva kvällen helt enkelt. Som ni ser ovan så inledde de med fantastiska Flag in the ground från nya albumet och de fortsatte med ett par låtar därifrån innan de fick vidare med blandat material.Klassikern Fullmoon var lika underbar live som alltid! I början ser ni hur gänget som stod bredvid oss lyckas kasta upp sin flagga med texten "Truly near your heart" på scenen och hur Tony så fint avbryter introt för att hänga upp den vid trummorna. Underbart.

Senare, i samband med att de ska börja en helt fantastisk akustisk del av konserten, så inser jag för andra gången på kort tid att långa konserter inte är helt komplikationsfritt för mig. Nästa gång så ska jag dricka flera liter vatten innan i hopp om att det skall hjälpa något och dessutom se till att alltid, alltid stå absolut längst fram. För att slippa riskera att spy ner halva publiken och bli överlyft så var det bara att ge upp och ta sig bakåt...jag var inte glad på mig själv. Men vi fick på avstånd avnjuta några riktigt fina akustiska verisioner av de flesta av deras ballader, typ alla utom den jag verkligen ville höra; Tallulah. Och ni får ett smakprov av den som istället fick bli min favorit för kvällen..som jag länge velat höra live..Sen gick den sista stunden alldeles för fort och jag hängde knappt med på att det tog slut, men efter Don't say a word nedan så var det dags att skrika efter vodka en stund för att sedan bege sig hemåt..Men det går inte att förneka att det var en helt otrolig konsert med en publik som var så galet mycket bättre än vad jag någonsin upplevt i Sverige, det var verkligen en helt fantastisk upplevelse! Mycket synd att det inte blev någon dvd inspelad här för den hade blivit riktigt grym, det kan jag lova!

Just nu letar vi istället efter någon i norra Sverige med körkort som har lust att köra över till Oulu så att vi faktiskt kan få vara med på inspelningen som vi planerat. Min pojkvän är ju lite för långsam med att skaffa sitt körkort...

- Madeleine


A bloodred sun is on the rise

Nu ni! Nu börjar det verkligen bli dags för mig att ta ett kliv tillbaka in i bloggvärlden igen. Min nya vistelse här kanske inte kommer att vara lite högfrekvent som den tidigare varit, men jag ska försöka se till att den i alla fall är. Nu har jag precis rensat min blogglovin, en hela massa bloggar har jag slutat att prenumerera på och alla inlägg är markerade som lästa så nu börjar jag om från idag, med de bloggar jag faktiskt känner mig riktigt intresserad av. Om ni känner att det är något viktigt jag missat under årets första månader då jag varit borta så är det bara att säga till och länka.

Nu ska jag börja skriva på ett långt inlägg om helgen som spenderades i Italien, där det blev en fantastisk konsert med underbara Sonata Arctica! Stay tuned!

- Madeleine

RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild