And when I gaze in the rain I'm crying just for you

Här ser det ju inte allt för roligt ut. Men jag har inte varit på humör. Nästa vecka ska jag dock ta tag i mitt liv igen, då kommer bloggen igång också! Så håll ut ett litet tag till.

Nu är jag i alla fall i Kungälv, ska till tandläkaren 07.40 imorgon och sen får vi se vad som händer, jag tycker att ni är lite dålig på att vilja vara sociala med mig.

Men, men har i alla fall kommit fram till att det är vikinga marknad här imorgon så jag kan ju alltid gå runt och kika på när den öppnar när det nu är. Eller så går jag upp till Da Vinci och hoppas på att någon kan tänka sig att prata lite med mig, eller åker in till Göteborg och går på stan i min ensamhet. Eller åker hem och sitter här och bloggar hela dagen för att komma ikapp, det är ju också ett alternativ..

Annars kanske det är någon trevlig människa som vill rädda min dag?

- Madeleine

[Ingen rubrik]

Jag vet, jag är sämst på att blogga när jag är här. Men det är så det är, det här är min tillflyktsort. Där jag kan släppa allt, verkligen allt, och bara vara. Det är helt fantastiskt, men går tyvärr ut över bloggen, men ni klarar nog det, hoppas jag.

- Madeleine

Home is where the heart is


Jag fick precis en så fantastisk känsla, den kommer över mig ibland och jag fullkomligt älskar de stunderna. Jag kände att jag skall sätta mig på tåget hem imorgon. Hem till Norrland, hem till Boden, hem till Tobbe, hem till min andra familj, hem till fantastiska vänner, hem.

Även om det känns som hemma nu så kan jag väl inte riktigt motivera att det skulle vara hem helt och hållet. Men jag är helt övertygad om att vackra Norrland en dag kommer att vara mitt hem, på riktigt. En dag kommer det att vara där jag lever, bor och arbetar, det är jag nästan säker på. Bara tanken på det får mig att rysa av välbehag, jag längtar.

- Madeleine

All he needed was a gentle heart

Ja, här ekar det igen märker jag. Men mitt fumör föll plötsligt av någon anledning och då blir det lätt så.

Idag är det i alla fall utställning och jag hoppas att ni som kan kommer dit! Och imorgon ger jag mig ut på en mycket välbehövlig resa till fina Boden. Det kommer att bli helt underbart!

- Madeleine

An Abstract IllusionDet var snart en timme sedan jag slog igång det här klippet första gången och jag kan inte sluta gråta. Ni är så fantastiskt fina killar, allihopa!

Jag saknar er och jag älskar er, ni betyder mer för mig än vad ni tror.

Vad ni än gör så får ni aldrig ge upp det här, ni är så grymt duktiga! Det lovar jag, trots att jag själv inte har en aning om hur det låter rent musikaliskt, haha. Jag smälter i alla fall lika mycket varje gång...

An Abstract Illusion

- Madeleine

Is this the heart of my confusionJag får inte göra så blanka saker, det är ju helt omöjligt att fota, haha..
Ett gäng hjärtan är det i alla fall, den större modellen, ca. 1 cm skulle jag tro. Snart är jag klar med fem till, modell mindre.

Perfekta presenter för födelsedag, dop, konfirmation eller vad det nu kan vara. Så tveka inte att höra av er om ni behöver något att ge bort! Jag har som ni förstår några stycken på lager nu och de tar inte så lång tid att göra annars heller.

- Madeleine

See, my feet are already on the road

Det här inlägget kommer med största sannolikhet låta som om det vore sprunget ur avundsjuka. Men inte då, det är faktiskt precis såhär jag känner.

Min gamla klass på Da Vinci är just nu på sin resa i Italien och jag kunde inte vara gladare över att inte vara där. Det hade säkert kunnat vara kul, sina stunder, men största delen av tiden hade jag nog känt att jag inte alls passade in.

I och för sig, hade jag spenderat det senaste året med dem, hade det säkert varit annorlunda. Men jag kan ju säga att jag känner samma sak inför den resan som hantverkstreorna skall göra till Wien nästa veckan. Jag har utvecklat så starka åsikter runt vissa ämnen den senaste tiden så jag hade nog blivit alldeles galen av att vara med. För att inte tala om hur stor tråkig-stämpel jag hade fått.

Jag vill bara krypa och gömma mig bakom soffan när jag ser alla facebookstatusar om festa, sprit och allt vad det är. Jag får ångest på grund av hur obekväm jag tror att jag hade känt mig om jag hade varit där. Helt seriöst. Jag får lite smått panik av att se hur viktigt det är för alla, allvarligt, jag tycker synd om er.

Jag har blivit så vuxen den senaste tiden. Och jag är allvarlig när jag säger att jag ibland tycker att jag har mer gemensamt med Kent, min lärare på 63 år, än med någon annan på hantverk (ja, inkluderat de som går i trean och är precis lika gamla som jag).

Det som stör mig mest är egentligen inte att folk dricker, det är att folk mer eller mindre skryter om det och ser det som det viktigaste i världen. Och, det värsta, när folk dricker bara "för att det skall vara så", ännu värre blir det om det sker i samband med skolan på något sätt. Titta bara på studenten. Som bara blir vidrigare och vidrigare för varje dag som går i mina ögon. Men det får jag prata om någon annan gång.

Nu ville jag bara ventilera att jag är så otroligt glad för att jag slipper vara i Italien med min gamla klass och "tvingas" spendera mer eller mindre pengar på en massa onödigt, känna mig missanpassad och alldeles för gammal för att passa in i gänget.

- Madeleine


Is this bliss or am I insane?Kärlek <3

- Madeleine

Love means nothing to me without blinking an eye

Som vanligt så har det blivit en bloggfri helg när jag varit i Kungälv. Orkar ju aldrig släpa med mig datorn, jag vill ha en liten!

Idag har vi i alla fall varit vid Hornborgasjön och titta på tranorna, var mysigt. Träffade på Leonie där också, trevligt det med.

Men nu sitter jag här och är nervös och håller tummarna för An Abstract Illusion. Önskar jag kunde vara där, men det är lika omöjligt som alla andra gånger typ. Men vi får väl hoppas att det går bra i alla fall.

- Madeleine


All the words I hear, they don't mean a thingKent tyckte att jag skulle göra ett M som hänge och ge till Tobbe, för att öva på fasettkanter. Men jag tror inte att Tobbe är så intresserad, någon annan som är? ca. 1,5 cm.

- Madeleine

I feel the time is catching up with us

Blev inget bloggande igår. Men det var ju marknad på stan så vi drog dit direkt efter skolan. Köpte alldeles för mycket godis och sen satt vi hos Amanda och hade det trevligt ett tag innan jag och Moa gick hem till mig och åt. Mycket trevligt var det, men sen när jag väl blev ensam så fick jag en väldig huvudvärk så då orkade jag knappt sitta vid datorn alls.

I helgen blir det i alla fall Kungälv, för idag borde jag förhoppningsvis bli klar med den sista ringen jag har att fixa så då kan alla få tillbaka dem. Blir bra tror jag.

- Madeleine

Our time, our ways, we're the wasted generation


Jag älskar du, och jag ljuger inte heller! Haha, seriöst, Amanda Gyllenpanzar, jag vet inte om jag skulle överleva i den här stan utan dig. Om du visste hur fantastiskt glad jag är över att ha träffat dig, underbara människa!

Visst ibland vill jag bara slå dig för att du är så envis och har dina idéer om hur världen ser ut, tyvärr, du har inte alltid rätt. Men så måste det ju vara också!

Jag saknar dig i verkstaden nu, du måste bli frisk! Så vi kan ha våra skvallerstunder, och andra trevliga samtal som vi brukar ha. Något fel har vi nog, men åh så kul det är.

Som BB-Simon skulle sagt, och som jag inledde inlägget: Jag älskar du, och jag ljuger inte heller! <3

- Madeleine

When everything falls apartJag skulle göra något med chaner (rör) och här är det nästan färdiga resultatet. Tanken är att det skall i några stenar här och där också, men jag har inte hittat några jag tycker om än, så det får vänta.

- Madeleine

I wanted to forget the damage left behind

Jag fick ett infall.- Madeleine

Like a sin she comes aliveHelt värdelös bild, men jag orkade inte ta flera. Ni får komma och titta på den live på utställningen nästa fredag, 15/4, istället!

- Madeleine

If nothing goes wrong, she will always be your friend

I slutet på förra veckan tog jag steget. Det var seriöst något av det läskigaste jag gjort. Att sätta sågen i ringar som man vet är värda flera tusen (någon mer exakt värdering vågade jag inte fråga om), att hålla fram gaslågan och värma upp och löda med risk för att de ska smälta. Fy farao vad läskigt det var. Men nu är steget taget och det känns inte alls så läskigt längre. Ja, jag har börjat med mina första arbeten i guld, att laga och förstora ringar.- Madeleine


The truth will be revealed

På mindre än två timmar hann jag gå till tågstationen, ta tåget till Skövde, gå upp till Din Sko, prova och köpa skor, gå tillbaka till stationen i Skövde, ta tåget tillbaka till Falköping, handla lite på Ica och gå hem igen. Kändes väldigt effektivt måste jag säga. Men nu är i alla fall de försvunna skorna hittade och mina!Snart tänkte jag ställa mig i köket och göra pannbiffar med fetaost, till dem får det bli klyftpotatis och tzatziki.

- Madeleine

Live the dream and live my life

Dagens främsta mål är väl att få undan all disk, har varit lite för dålig på att ta hand om den den senaste veckan. Finns väl planer på att jag ska se till att få lagat lite kläder också, men vi får se. Det kan ju hända att jag får ett telefonsamtal från Din Sko och får åka in till Skövde istället.

Idag sker i alla fall det mesta med Katana som bakgrundsmusik. Mycket trevligt!

Katana - Heart of Tokyo


- Madeleine

Like a kiss of death, I just can't turn away

Fick i alla fall med mig något hem igår, som inte hade sprungit bort i affären, det blev en påse löste från Indiska. Grönt te med smak av mango! Och eftersom det var mango så var jag ju tvungen att köpa det. För ingen som känner mig eller läser min blogg kan ha missat hur mycket jag älskar mango. Riktigt gott var det också!- Madeleine

But maybe is the dream I'm dreaming only voices in my head

Jag skrev ju om mina fina killar i An Abstract Illusion för inte så länge sedan i min lista. Nu är de värda ett inlägg igen. Jag fick nämligen ett uppspelt samtal från min kära pojkvän för en stund sedan.

Tobbe: Vilka har gått vidare i Musikdirekt?
Jag: Haha, ni?
Tobbe: JA!

Och sen var han väl tvungen att skryta lite också...

Tobbe: Och vilka har inte gått vidare?
Jag: Order of the Dragon?
Tobbe: Ja, och mer?
Jag: Shadow of the Room?
Tobbe: Ja!

Haha, så söt!
Nu tycker jag om Order och Shadow fantastiskt mycket också, men det är klart att man är extra glad för Abstract som av alla skäl alltid kommer att ligga mig närmast om hjärtat. Önskar bara att jag kunde vara där...- Madeleine

There's a feeling you can't deny

Alltså, hur kan det försvinna två par skor i en butik? Sjukt, men de skulle leta lite till i alla fall och om de hittar dem så får det bli en tur till Skövde igen imorgon. Känns lite segt, men ändå sjukt värt. De är grymt snygga och på rea, precis som det ska vara!

Annars var det en riktigt trevlig dag men Amanda. Tack finaste!

Så hade de en sak som verkligen borde finnas i typ alla städer, som gjorde allt väldigt mysigt. Ni vet ofta ligger ju de största shoppingcentren och de största butikerna mitt ute i ingenstans dit man knappt kan ta sig utan bil? Väldigt irriterande. Men här fixades det jättefint genom att det gick ett gratis shoppingtåg ut till dessa platser, väldigt smidigt och riktigt mysigt att åka med!


- Madeleine

Can you put all my troubles aside, and be my guide

Försöker få tag på fina Amanda, än så länge utan framgång. Men det löser sig nog. Planen är väl att vi ska dra in till Skövde och kolla på skor, typ det enda jag tycker är kul att shoppa så när jag behöver det så är det väl verkligen dags att passa på.

Men, men först måste jag få tag på henne så att vi kan bestämma något. Vi får väl se vad som händer..

Update: Haha, precis när jag tryckte på publicera svarade hon på mitt sms. Det blir att ta tåget 11.11, trevligt.

- Madeleine

RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild