I want you to lead me, take me somewhere

Jag tror jag vill härifrån. Jag saknar alla andra ställen just nu.

Som alltid saknar jag norrland i allmänhet.
Mer specifikt Boden.
Men även Östersund.
Och Åre.
Sen saknar jag Halmstad.
Jag fick rysningar av Sophies ord om Florens piazzor och gränder.
Med det kom längtan till hela Italien.
Men mer till mina favoriter som Venedig.
Och Milano.
Sen kom jag på att jag ska bort i helgen, till Skara.

Varför är jag fortfarande kvar i Göteborg Kungälv?

- Madeleine
 

Maybe one more wrong will make it all right

Idag är en sådan där dag då ångesten kryper nära och man inte riktigt vet vart man ska ta vägen. En sådan som jag har alldeles för ofta nu för tiden. Allt är bara så fel.

- Madeleine


Old memories are clouding my mind

Folk säger att det är första advent idag. Jag är redan trött på julstädning och julpynt. Trots att jag flydde huset så fort jag städat klart mitt eget rum igår... På något sätt har det i alla fall dykt upp en adventsljusstake i mitt fönster som är tänd idag och sen aldrig igen. Värdelöst. Varför orkar man ens plocka upp massa skit för att ta ner det igen om en dryg månad? Jag förstår inte.

Gårdagen hos Cara var i alla fall mycket trevlig, gamla minnen och en duk som slutade som ett vackert konstverk, as usual. Det tycker vi om.

För övrigt är det mindre än två veckor kvar nu, jag saknar dig!

Nästa helg så blir det Skara en stund också, underbart att få komma härifrån!

- Madeleine 

Congrats!Grattis älskade underbara Cara <3

- Madeleine

I can't believe you'd ask these things of me

Fysikprovet idag. Hahahhaahah. Finns det någon som inte älskar fysik? Så, nu är det nämnt och glömt.

Gick helt emot allt som är mig idag och sov någon timme när jag kom hem. Helt random. Eller mindre random om man räknar in att jag sov max fyra timmar inatt. Nog för att jag alltid sover lite, men man behöver inte överdriva. Sen tror jag fortfarande att tröttheten efter vaccinet sitter i. Har varit helt död sen i tisdags kväll. Men nu ska man väl förhoppningsvis inte behöva besväras av det mer.

Annars blir det till Cara imorgon, jag har saknat dig älskling! Jag tänkte våldgästa dig vid två någon gång...bara så att du vet liksom. För övrigt är din mamma med i Kungälvsposten idag. För det visste du ju säkert inte. Haha.

Livet börjar någonstans kännas ganska normalt igen också. Om man bortser från att det är typ första advent på söndag och mindre än en månad kvar till jul. Inte pepp. Alla på Da Vinci såg ut som frågetecken (Ja, vi kan faktiskt det!) en stund idag när våra lärare började servera glögg och pepparkakor, sen kom vi på att det som sagt är första advent den här helgen. Det ingår ju inte i fysik A/B/Breddning, matte A/B/C/D osv., ni får ha överseende.


Kärlek till dig <3

- Madeleine 

As long as I fall, I don't hit the ground

Finns inte så mycket mer att säga idag än igår egentligen.

Dio som ställde in hela sin Europaturné för ett tag sedan har nu gjort det offentligt att han har magcancer. Känns mindre bra.

Vet inte om jag hade något annat värt att nämna. Så jag skriver helt enkelt inte något mer.

- Madeleine

Blaha

Inga kommentarer.

- Madeleine

Your life in black and white

Jag har ont i mina vänstra arm. Som fan. Och jag är allmänt övertrött, fast det behöver ju inte ha med det att göra. Sen finns det inte så mycket mer att säga om det, än i alla fall, och vi hoppas att det förblir så.

skolkatalogen ramlade in idag också. Inget kul alls, förutom att alla Da Vinci-lärarna ser helt efterblivna ut. Hoppas att ingen av er läser. Man vet ju aldrig...och om ni gör det så får ni ta den smällen och sen sluta ha så dumma miner för er när ni ska vara med på bild.

I övrigt fick jag plötsligt, just precis nu, ett fruktansvärt infall av att vilja gå på konsert. Jobbigt. Men det är inte så jävla långt kvar nu faktiskt.

Bloggvärlden har diskuterats en del idag, den är ett mycket intressant fenomen som jag faktiskt är väldigt glad att få vara inblandad i. Haha. Inte på ett så jävla stort hörn, men jag läser ju det mesta i alla fall.

Annars har jag inte så mycket att säga at the moment, tror jag. Men jag kommer ju säkert på massor så fort jag har publicerat detta.

- Madeleine

...it can't be?...Och engelskan är inlämnad. Den blev helt random, hoppas Per förstår tantens hysteri. Haha...oh well, därför jag sitter vid den här datorn och ni får bild på mig. Men den ska jag väl stänga av nu och flytta tillbaka till den andra för jag orkar ju knappast sitta här och skriva någon av de fem labbrapporter som ska in i biologin. Så jävla omständigt det måste vara.

För övrigt, när vi ändå pratar skola, kemiprovet gick helt okej. Borde ligga vid den övre gränsen, men efersom jag säger så så gick det säkert åt helvete. Matteprovet gick, som alltid, galant i alla fall. Solklart mvg på det 19,5 av 21! två poäng över gränsen. Utan att knappt öppna boken, sånt gillar vi!

Men nu ska jag sluta skryta om hur begåvad jag är.

- Madeleine

...and I've got nothing to say

Åh...jag kollade på Fokis videoblogg. Idiotiskt av mig. Nu bryter jag ihop snart. Helvete vad jag saknar norrländskan.

Update: Och självklart är jag så dum att jag fortsätter sitta och titta på hennes gamla klipp...Rickys röst är jobbigast, fan. Nej, nu måste jag faktiskt skriva engelskan, om äktenskapsproblem, precis vad jag var sugen på...

- Madeleine

Why oh why?

Paul Stanley och Gene Simmons, jag har en jävla fråga till er;

Vad är det för fel på Göteborg? Vad?

Jo, visst, vi hade jättetrevligt i Stockholm i slutet på maj -08...men jag är helt övertygad om att det skulle bli ännu trevligare på Ullevi, Göteborg i mitten på juni -10...

Men eftersom ni inte verkar ha någon större lust att stimulera era fans här i de västra delarna av landet så kan ni ju lika gärna glömma att vi stannar hos er. Det finns andra bättre band som kan sprida ut sina konserter på ett lite bättre sätt.

Tack för mig, nu ska jag plugga engelska och inse att jag aldrig kommer ett få se Kiss från ståplats...


Ett litet minne bara...tänk er Ullevi istället för Stockholm stadion...det hade varit så mycket mäktigare!

- Madeleine

Syra, kolväte, volym, bas, koncentration, mol, pH, massa, substansmängd, alken...

Blaha...

Riktigt dålig uppdatering idag, men jag har pluggat kemi, hela jävla dagen! utom en stund då jag var borta på middag. Hum. För att väga upp min värdelösa uppdatering så får ni en kass cambild på mig, är jag inte generös?- Madeleine

Life is but a long sad game

Så sjukt jävla trött. Funderar på att krypa ner i sängen, självklart med kemiboken i högsta hugg, men ändå. Känns inte värt att sitta här och glo då det ändå är rätt dött.

Sonata Arcticas nya The days of grays har gått på repeat länge nu och jag börjar tro att det trots allt är deras bästa album. Det är helt fantastiskt, verkligen. Alldeles lagom och helt min stil. Tony har lyckats träffa mig så rätt. December känns alldeles för långt borta.- Madeleine

No need to feel so afraid

Blaha...mitt internet failar och är så segt så att jag hinner läsa alla fyra kapitel i kemiboken som jag ska ha prov på på måndag innan den har laddat klart en sida.

Det ger flashbacks från tiden då man bara fick sitta vid internet en halvtimme efter klockan sex. Det går knappt att förstå hur man överlevde. Så beroende man är av internet egentligen.

Som ni säkert förstår så ger det mig inte så mycket att sitta här så jag får helt enkelt läsa det jag ska i kemin på riktigt också.

- Madeleine

To the metal...

Germany, Belgium, Germany, France, Spain, Spain, Spain, Italy, Greece, Greece, Bulgaria, Serbia, Croatia, Slovakia, Slovakia, Slovakia, Germany, Germany, Switzerland, Germany, Germany, Germany and Czech Republic...

...and where's Sweden?

Gamma Ray, Freedom call och Secret Sphere.

Jag är så trött på "Europaturnéer" som inte inkluderar oss här på andra sidan vattnet, det kan väl fan inte vara så omständigt att komma hit?

- Madeleine

I would not if I did not care

Fredag idag. Övningsprov inför nationella i svenska B i fem timmar, meningslöst. Jag blev nöjd med min text även om den blev lite för tung tror jag. Men min lärare kommer ju ändå knappt ens titta på de texterna vi skrev idag så det spelar ju inte så stor roll. Helt meningslöst prov på något sätt, men ändå känns det bra att ha gjort det och med tanke på att det är min grej att skriva så är jag helt lugn. Det kan inte gå fel, om inte ämnena är åt helvete, att hålla en linje är inte lika lätt.

Annars blir det kemi hela helgen, prov på måndag och jag har knappt börjat. Way to go Madde.

Imorgon blir det dock ingen kemi då jag ska jobba. Som sagt julmarknad i Jörlandagården 10.00 - 14.00! Kom och säg hej! Idag har för övrigt varit värsta bra dagen när det gäller smyckena. Först ringer farfar och undrar om jag vill följa med honom till en som jobbar som silversmed någon gång, rena drömmen! Efter det så var jag och hämtade ut mina visitkort och så fick jag ett trevligt erbjudande från Zizziee, jag ska tänka på saken!


Maols smycken

- Madeline

Congrats!Underbaraste Tobbe fyller 18 år idag! Grattis, grattis, grattis!

Massor av pussar och kramar till dig! och fy vad jag önskar att du kunde få det av mig på riktigt! Men om 22 dagar, då jävlar! Saknar dig något fruktansvärt, men du får ha en fantastisk dag och helg i alla fall!

- Madeleine


Göteborgska <3

Alltså seriöst, förlåt, men jag kan inte sluta skratta åt Kenza.

Åh, underbara göteborgska!

Görsnyggt för fan!

Men nu vet jag att många av er som håller till här inte är göteborgare, har ni koll på vårt kära "gör"?

Eller skulle ni bli helt ställda om jag kommenterade något som "görsnyggt" eller "görbra"?

Tyvärr pratar inte jag med särskilt mycket dialekt, vilket jag tycker är görsynd, för göteborgska är fantastiskt! Nästan lika underbart som norrländska, det är en jämn strid som jag nog aldrig kommer kunna avgöra vem som vinner.

- Madeleine


Snowdrop


Ca. 12 cm långa
80:-

Jag har en svag känsla av att det är mest hårdrockare som läser min blogg, och att ni sitter som på nålar och bara väntar på smycken som passar era stilar. Det kommer, var så säkra, jag är minst lika förväntansfull på den dagen då jag tycker mig ha pengar och tid att sätta ihop en riktigt snygg rockig kollektion. Jag tänkte börja titta på det i början på nästa år/till våren förhoppningsvis.

Men jag lovar ingenting. Alla nya album som släpps och alla band som därför skall turnéra lär gräva djupa hål i plånboken och min skola har ju aldrig varit känd för att ge sina elever någon fritid. Men jag hoppas på att det ska gå, minst lika mycket som ni gör!

Maols smycken

- Madeleine

Ge dig nu...

Seriöst, jag var värsta positiv nu i kväll faktiskt. Trots allt. Men inte längre. Jag har sagt det hur många gånger som helst, man gör inte så. Och nej, det är inte för allas ögon. Det handlar om att låta folk, i det här fallet mig, ha ett privatliv. Så, låt mig!

- Madeleine

We have all lost it now

Vad mycket folk ni är här, hoppas att ni stannar. Tack, tack!

Först idrotten; det kan nog fan lösa sig någorlunda alltså. Om bara den här vaccineringen blir klar snart så att man kan få tag på skolsyster så att hon kan skriva ett fint intyg till mig.

Och när vi ändå pratar vaccinering; tisdag 8.45, då ska hela NV08d på runt 30 personer vaccineras på 15 minuter, hoppas ingen är allt för rädd för sprutor för då blir det ont om tid. Och jag har inte tid att bli sjuk så biverkningarna får gärna hälsa på hos någon annan än mig, tack.

Sen matten; som jag sagt så många gånger tidigare, vad det är med mig och matte det vet jag inte, men jag tror inte att det är fysiskt möjligt för mig att faila det. Jag tror att det gick helt okej på provet idag, man ska inte säga för mycket innan man fått tillbaka det. Men jag svarade på allt och tyckte att jag var logisk, så antingen är det helt åt helvete eller typ en poäng från mvg, för dånt tycker man om...

För övrigt; om vi ska fortsätta prata skola. IT-teamet uppdaterar och installerar om våra datorer idag. Imorgon ska vi använda dem för att ha övningsprov inför nationella i svenska B, vi behöver alltså våra datorer klockan nio imorgon för att skriva uppsats i fem timmar. Ungefär kanske hälften av datorerna var tillbaka och klara när jag gick från skolan vid fyra, vart är de andra, bland annat min? När får vi dem? Vad händer med vårt prov? Ska bli väldigt intressant att se måste jag säga.

Nu ska jag försöka låta bli att skriva mer inlägg om skolan idag. Haha. Men jag lovar inget, för jag måste ju egentligen plugga kemi hela kvällen så jag ska säkert klaga på det lite.

- Madeleine

Oh don't you see what I mean

Pappa spelar DIOhögsta volym, bara för att jag nämnde hans tydligen inställda turné. Well, I don't mind.

Annars har det varit en väldigt händelselös dag som bara har verkat vara otroligt lång. Drygt som fan. Det var i alla fall inte labb på varken kemin eller fysiken, lycka. Jag lyckades till och med räkna rätt bra på fysiken. Galet.

Sen hade man ju sådan där ångestframkallande estetisk verksamhet också. Var dock inte så hemskt idag. Vi diskuterade mest och jag fick massa beröm för min text. För se skriva det kan jag fan! men jag tänker ju inte agera ut det jag skriver! inte en chans i världen! Inte ska jag stå på scenen och "sjunga" eller "dansa" heller, det finns inte.

På tal om ångest, idrott imorgon ju. Jag har försökt ignorera det, men det går fan inte längre. Får se hur jag löser det. Bara tanken på att gå in i idrottshallen nu får mig att må illa. Jag vill inte.

Oh well, nu ska jag försöka leta upp en huvudvärkstablett som jag kan få i mig och sen blir det matte hela natten tror jag.

- Madeleine

Like what? Could this be true?

Det jag tyder av DEN HÄR artikeln på Blabbermouth är att DIO ställer in hela sin Europaturné på grund av sjukdom? Visst är det så det står?

"DIO — the band fronted by legendary heavy metal vocalist Ronnie James Dio (HEAVEN & HELL, BLACK SABBATH, RAINBOW) — has cancelled its previously announced European tour after Ronnie was taken ill. "Ronnie has been hospitalized and we are waiting for further news," the singer's wife/manager Wendy Dio told BLABBERMOUTH.NET."

Jag har inte planerat att gå på någon av konserterna och lyssnar inte direkt på honom heller. Men ändå! Det känns typ sjukt läskigt. Om han är så sjuk att han ställer in över en månads turnérande, vad innebär det? Han är fan gammal! Man blir rädd...vissa människor ska vara odödliga.

Sen känns det extra jobbigt att jag inte hittar något om det här på något annat ställe än Blabbermouth. Eller jag hittar en brittisk sida också, där det står att spelningarna i Storbritannien är inställda.

Hoppas det inte är något allt för allvarligt och att han blir frisk snart i alla fall!

Sen läser jag i samma veva att Sonata Arctica ställer in sina tre närmaste spelningar för att Tony Kakko är sjuk, men det är ju några veckor kvar tills de besöker Sverige, som tur är!

Vad är det med folk? Sluta vara så sjuka!

- Madeleine


New Years Eve


120:-

Tänk om jag kunde få lägga all min tid och energi på det här? Fan vad jag hade varit lycklig då.

Maols Smycken

- Madeleine

Take me somewhere

Skolan. Lunch i fem år som vanligt. Värdelöst. Mår åt helvete, men vad fan ska man göra? Inte så mycket annat val än att vara här liksom.

För övrigt så behöver jag sällskapfredag så att jag typ inte går under. Jag ser inte fram emot den dagen. Verkligen inte. Jag vill bara vara någon annanstans, typ i andra änden av Sverige. Hade varit trevligt. Men det går ju inte.

Nu blir det matte och fysik hela eftermiddagen. Döda mig.

- Madeleine

The wicked symphony and Angel of Babylon

Miep!

Det har ramlat in ett mail till mig i natt från underbaraste Tobias Sammet!

Och det innehåller inget mindra än albumtitlar till två album för Avantasia!

The Wicked Symphony

och

Angel of Babylon

Early 2010!

Can't wait!


För övrigt killar, hur underbara ni än är...ingen av er kommer någonsin kunna mäta sig med Tobi. Fast...han har ju inte kvar sitt hår...så ni kanske har en chans trots allt...

- Madeleine

O'boy dark

Först, det är bara allmänt töntigt att de kallar den för "En vuxnare variant". Jag förstår ju vad de menar, men jag tycker fortfarande det är töntigt.

O'boy dark är typ det godaste som finns i alla fall. Det smakar choklad, till skillnad från vanliga O'boy som bara smakar sött.

Sötaste Tantan hävdar att "den är bättre än sex".

Underbart god är den i vilket fall.

- Madeleine


Colours, colours, colours...Detta är vad jag har roat mig med under veckan. 25 stycken och jag har tråd till att göra 3 till. Jag spyr snart på det här. Att trä enfärgade pärlor på tråd är tråkigt...som fan. Men vad gör man inte?

Maols smycken

- Madeleine

Edguy - Trinidad- Madeleine

I'll never be the one that you want me to be

Måndag idag och man är ledig. Nästan värt att man var i skolan två timmar i lördags.

Oh well, fortfarande massa armband som jag måste få gjort färdigt idag. Plugga borde man också, men det lär jag inte göra. Skolan går åt helvete nu men jag orkar verkligen inte bry mig alls. Det är bara värdelöst.

För övrigt så vill jag som vanligt bara bort. Och jag kommer fredag. Men det löser sig säkert. Saker brukar ju göra det.

- Madeleine


'Cause christmas is just round the corner


"Nu är det snart jul och alla julklappar skall inhandlas i tid. Då kan följande datum vara extra viktiga att komma ihåg;

21/11 - Julmarknad i Jörlandagården, Jörlanda kl. 10.00 - 14.00

10/12 - Sista dagen för specialbeställning av ett smycke där jag garanterar leverans innan jul!

17/12 - Sista dagen för beställning av ett smycke som finns i någon av kategorierna Armband, Halsband, Ringar eller Örhängen där jag garanterar leverans innan jul!"

MAOLS SMYCKEN!

- Madeleine


Lost love


120:-

Tiden spenderas med pärlorna som sällskap. Och jag ska väl ta tag i dem igen nu innan det blir för mörkt. Detta armband är inget nytt, nu görs det som sagt bara väldigt tråkiga och enkla smycken. Men snart är den elastiska tråden slut så då kanske jag kan göra något roligare. Haha.

Maols smycken

- Madeleine

In a town where silent winds blowBlev lite toning av håret idag. Är nog inte så stor skillnad, men det känns bra ändå. Sen hade jag tänkt försöka hinna färga på riktigt i vecka 50 egentligen. Bara för att det hade blivit så jävla bra. Men får se, det kanske blir för snart.

Det är fan läskigt. Det här året är snart slut. Det har gått sjukt snabbt och det känns som om den där söndagen i juli var för bara ett par veckor sedan. Galet. 

- Madeleine 

För det är det bästa valet jag någonsin gjort...

*host* *host*

Först, vad är det med Da Vinci och syskon? Varför följer alla småsyskon till Da Vinci-barn de äldres spår? Är det pressen? Eller varför var de flesta på informationen om Da Vinci idag just syskon? Min bror bland annat, och på något jävla vänster är han inte avskräckt utan intresserad? Like what?

Det enda som får mig att inte ångra mitt val är att jag verkligen tycker om de vänner jag har i klassen.

Allt annat hade jag valt bort, direkt, om jag valde idag.

Sen, hur fan kan man bli intresserad när det enda man ser när man kommer in i vårat hörn är att det står om plugg överallt? I och för sig, det är svårt att framställa Da Vinci som dåligt, eftersom det är speciellt. Samtidigt ser jag inte varför folk inte förstår, inklusive mig själv, att "För dig som är studiemotiverad, tycker om matte, kemi, fysik och att plugga" betyder att man måste lägga all sin fritid på att plugga!?

Jag vill bara skratta åt hur dumt allt är.

För övrigt så satt vi och flashade med våra datorer med ett väldigt tråkigt utformat program där vi skulla göra kopplingsscheman, alltså ellära. Det var till och med en av de som var där som frågade mig om ellära ingick i studieplanen för Da Vinci. Lite i fysiken, ja, men inte mer. Så varför i helvete vi höll på med det när vi inte ens håller på med ellära i fysiken just nu kommer för mig alltid att vara en stor gåta.

Men så är hela Da Vinci en stor gåta för mig också. Jag vet seriöst inte vad jag egentligen gör där. Samtidigt kan jag inte motivera för min bror varför han bör välja vanliga natur framför Da Vinci.

En sak är jag ganska säker på i alla fall, Da Vinci är inte bara ett gymnasieprogram; det är en livsstil!- Madeleine

As long as I fall, I don't hit the ground

Smyckebordet kallar nu när jag ändå är hemma. Det görs inte så mycket spännande men jag antar att ni får se lite sen när jag är klar.

Så mycket tid måste ju läggas vid det nu eftersom jag ska stå på en julmarknad i Jörlandagården, 21 november klockan 10-14. Råkar ni ha möjlighet så får ni ju gärna komma förbi och säga hej, kanske köpa ett smycke också. Haha.

Anyway, så nu gör jag bara massa tråkiga vanliga, enkla armband i alla dess färger som man kan sälja äckligt billigt. Det är fruktansvärt segt och jag hoppas att jag får tid att göra något lite roligare också.

Har ni inte möjlighet att ta er till Jörlanda nästa helg så kan ni ju alltid klicka er in här; Maols smycken.- Madeleine

Nej, det blir inget låttext citat i den här rubriken

Detta inlägget är till stor del dedikerat till Zizziee och Sofia.

Jag citerar ur det här inlägget;

"Kissie är ett skåp."

Om någon annan hänger med så grattis ;)

- Madeleine

Sonata Arctica - In the dark- Madeleine

[Ingen vettig rubrik]

Jag saknar dig. Det gör ont. Som fan.

Fly från allt här känns allt för lockande...

- Madeleine

Life is just a phase

Hemma idag. Känner inte ens för att blogga. Typ.

- Madeleine

Oh Wei!


Eh...visst ser den aptitlig ut? Och om det inte går att tolka i bilden så var den typ ett par centimeter i diameter...

Ja, helt extrem efterrätt vi fick, don't you think? Något i alla fall och det gick att äta, faktiskt. Mycket, mycket imponerande.

Nej, nu ska vi inte sitta här och vara dryga längre. Har ju fan matte snart. Som jag pluggade sååå mycket på igår, eh.

- Madeleine

I'm still alone in the dead of night

Tisdag idag. Om någon missat det.
Händer inte så mycket, ingen estet den här veckan så man är lycklig. Sen har någon fått för sig att vi tydligen ska få efterrätt idag efter lunchen. Inga förväntingar på den alls. Och ikväll blir det teater, Trettondagsafton. Så vänta er inte någon extrem aktivitet på bloggen.

- Madeleine

Deathstars - Via the end

Jag har säkert lagt upp den här mängder med gånger innan. Men den är underbar så den förtjänar många gånger till. I vilket fall så är det den som kommer att spelas till mitt pluggande nu, tänkte jag.- Madeleine

It is foretold

Jag borde verkligen göra matte. Skäll på mig.

Det jobbigaste är att jag vet att jag inte kan det jag borde kunna, men att jag är så säker på att provet trots det kommer att gå bra; för det gör det alltid!

För är det en sak jag har lärt mig genom åren så är det att jag, hur mycket jag än försöker, inte kan faila ett matteprov. Helt galet.

Bara för att jag måste visa mig själv nördigare än vad jag redan är genom att lägga upp en bild på derivatans definition som vi håller på med just nu...

Anyway, för att prata mer om skolan så kommer vi äntligen någonstans i italienskan! Vi börjar gå igenom dåtid nu, jag är helt lycklig! Jag kan snart säga något vettigt! Jag kommer kunna prata! Det är bara så synd att alla är så fruktansvärt sega, vi satt fan och gjorde en stencil med tio meningar i fyrtio minuter! jag var klar efter fem och sen fick jag skäll för att jag satt och smsade? Like what? det är inte jag som går ut och tar en "bensträckare" i en halvtimme och sen failar proven.

Men, sen när är skolan rättvis?

I vilket fall, italienskan räddar min skolgång just nu, det är seriöst de enda lektionerna jag verkligen ser fram emot...

Nu blev det alldeles för mycket skola, så det jag egentligen tänkte skriva tar vi i ett annat inlägg senare tror jag...nu ska jag göra matte, typ.

- Madeleine


I'm already dreaming

Godmorgon, eller något i den stilen.
Jag är inte taggad på en vecka i skolan med bland annat matteprov på typ det viktigaste man behöver kunna inför fortsatta mattekurser...och det lär det ju bli några stycken. Typ fyra. Yes, I'm a nerd.

Sen är det ju teater med klassentisdag, right? TrettondagsaftonStadsteatern och våran kära Anders ska med, det kommer bli alldeles för trevligt.

I övrigt så ska jag inte lämna mitt smyckebord den här veckan, hoppas jag. Så håll tummarna för massvis med inspiration.

För övrigt, jag har länkat bloggen i fråga flera gånger innan, men den är på väg upp till en av platserna bland mina absoluta favoriter, all time! Man blir alltid så extremt glad av att läsa den. HÄR!

- Madeleine

I am paralyzed and you are still alive

Och internet funkar! Pappa failar det titt som tätt bara när han håller på att koppla om, värdelöst.

Annars händer det inte så mycket, lyssnar på Sonata Arcticas nya The days of grays och längtar allmänt mycket till december...

Fan att tiden ska gå så långsamt.


Haha, när ni får kassa cambilder så betyder det att jag sitter vid datorn jag fått låna via skolan...

- Madeleine


I can not control my life anymore

Gah. Internet har problem på den andra datorn, precis som det alltid får då och då. Man vill bara döda den, typ. Men det går ju inte för sig. Speciellt inte eftersom den är lånad av skolan, i och för sig är ju inte konkraktet påskrivet och inlämnat än...

Anyway, jag är beroende av den datorn resten av kvällen så om ni inte hör av mig mer så beror det på att den vägrar ansluta till internet. Jag som hade så mycket inlägg planerade.

Vi håller tummarna för att den kommer igång igen snart. Annars hörs vi någon annan gång. Antagligen på morgonen imorgon. För om inte datorn funkar hemma lär jag ta mig iväg till skolan lite tidigare och då blir det nog ett irriterat inlägg därifrån.

- Madeleine

We're on our way to get erased

Spenderat underbar tid med älskade Cara. Hur irriterande det än är att det knappt går att ta sig till dig så är det alltid lika skön känsla när det blir tyst och det enda man hör är bäcken, de sällskapssjuka getterna och Dixie som flippar på bilarna, täckningen försvinner på mobilen och omvärlden är så långt bort. Jag älskar det och jag älskar dig.

Oh well, innan jag var helt borta från civilisationen så tog jag också tillfället i akt och övningskörde längs med den öde grusvägen upp till Cara och höll halvt på att dö när vi mötte en häst. Men annars gick det bra. Och det gjorde det även på vägen ner idag. Wei.

Sen blev det ett snabbt besök hos farmor och farfar också. Trevligt. Nu är Pappa med Fredrik på match och jag borde plugga lite matte, derivata och sånt trevligt, men jag orkar nog inte det, så det får bli någon annan gång.

Update: Detta var btw, inlägg 1000 i min blogg...

- Madeleine

Every piece of evidence was a lie

Nu drar jag till Cara, får se om det blir några uppdateringar när jag är hos henne. Annars hörs vi på söndag kväll när jag är hemma igen. See you!

- Madeleine

You just want to scream

Lördag idag. Ingen aning om vad som händer än, ska väl försöka få tag på Cara. Det hade varit trevligt och är verkligen på tiden. Varför måste det gå så lång tid varje gång? Det är värdelöst att du bor mitt ute i ingenstans.

Annars pratade jag med Madde igår för första gången på jag vet inte hur länge. Det var trevligt.

Och vad är grejen med mig och norrland? I don't get it.

Och nu blir det antagligen så att natten spenderas hos älskade Cara, mys.

Btw Erika, jag har fortfarande jättesvårt att komma ihåg Cara...det är fan bara ett år kvar!- Madeleine


Lacuna Coil i februari!

Lacuna Coil har släppt datum för sin Europaturné, och det blir tre stopp i Sverige!

12/2 - Brew House, Göteborg
17/2 - Göta Källare, Stockholm
18/2 - KB, Malmö

Och man älskar att de ska spela på Brew House! Där är det alltid 13 årsgräns! Och brukar inte vara för farligt dyrt...

Så det här blir det nog. Hoppas jag. Skulle vara sjukt kul att få se dem live i alla fall.

Någon som är intresserad av att hänga med? eller dissar ni mig som vanligt? Haha..

- Madeleine

Waiting for the dawnJag ska väl börja med att säga att jag inte vill något ont mot tjejen som skrev detta, eller hennes pojkvän. Ni är jättesöta tillsammans.

Men jag kan inte låta bli att reagera och bli så fruktansvärt frustrerad. Att kunna träffa någon som jag tycker om så mycket, så ofta att fyra dagar utan att ses känns fruktansvärt långt. Det skulle jag aldrig ens våga drömma om. Fyra veckor är underbart kort i min värld. Eftersom folk jag tycker om har en tendens att finnas väldigt långt ifrån mig.

Jag har min närmsta, underbara, älskade vän som jag bara kan träffa på helger - och självklart inte varje helg!

Jag har min underbara söta "bror" som jag helst skulle vilja krama hela tiden - men som jag nästan aldrig träffar! Somras, nu i oktober, och nästa gång blir kanske i mars.

Och jag har dig. Som jag inte ens vet vad jag ska benämna dig som. Jag tycker om dig otroligt mycket i alla fall - som jag inte heller kan träffa särskilt ofta. Två gånger i somras, oktober, nästa gång nu i december om 36 dagar, och sen är det först i mars då? eller vad händer?

Well, mitt liv består av långa avstånd. Och det känns som om de bara blir fler och fler. De enda jag har nära och som jag träffar konstant är de jag verkligen känner att jag skulle behöva lite distans till då och då.

Så när jag läser ord som de ovan, då går det nog en lätt stöt av avundsjuka genom mig. Varför kan inte jag få ha folk jag tycker om nära mig? Ska det vara så svårt?

- Madeleine


This is killing me

Studiepass. Wiho.

Ska väl strax ta mig upp till labbsalen och mäta hur mycket mina vitlökar har växt i saltsyran. Ehum. Kul...verkligen. Sen kanske man får lyckas göra lite matte också. Men man får väl se hur det blir med den saken.

Annars vet jag inte riktigt vad jag ska skriva egentligen så det är väl lika bra att jag gör något vettigt.

- Madeleine

The new world they found they called Vinland

Fredag idag, veckorna går så fort plötsligt. Men det känns bra. Då slipper man sitta fast här allt för länge till.

Fredag betyder studiepass, inte så mycket att göra idag vad jag vet så det är nog mycket möjligt att det blir lite bloggande istället.

Annars vet jag inte riktigt vad som händer i helgen, är ju fars dag på söndag kom jag på, ännu en kommersiell grej man borde dissa (precis som ni kanske märkte att jag gjorde med halloween) men det kan man ju absolut inte gör för oj, oj vilken dålig dotter man är då!

Men det löser sig. Nu blir det snart skola i alla fall. Det ser kallt ut ute, eller det ser fuktigt ut ute...det regnar inte men det liksom hänger i luften. Åh...vad jag hatar vinter på västkusten. Det är bara fail.

- Madeleine

About the dreams I have

Miep. Jag är helt sjukt extremt jättepepp just nu. Ingen jävla aning om vart det kommer ifrån egentligen men åh..jag vill bara skrika. Jag har seriöst inte varit såhär glad och uppåt sen...jag vet inte, eller antagligen typ efter Mustasch, underbara Ralf. Men det var ju inte det jag skulle skriva om.

Jag är typ helt hyper, som om jag har fått värsta sockerkicken, vilket jag typ aldrig får av socker...men ändå. Blaha. Detta inlägget kommer säkert bli jättedrygt helt osammanhängande och inte logiskt någonstans. Men, that's life.

Det jag skulle säga egentligen var i alla fall att jag är sjukt peppad på konsert och at the moment så hatar jag Herr Marilyn Manson eftersom han inte behagar besöka Sverige som planerat! Vilket gör att man inte har en konsert att besöka i Malmö imorgon, värdelöst!

Men det sjukaste just nu är att även om Manson är fail och jag har sådan fruktansvärd konsertabstinens att jag spricker  (nähä? för det märks ju inte alls på att jag beter mig som jag gör? för det kan ju verkligen inte vara så att jag är helt hyper på grund av den abstinensen, absolut inte!) så är jag helt jätteglad. Allt är egentligen helt åt helvete, men jag är glad ändå! Jag fattar ingenting.

Haha...nej, nu ska jag sluta att skriva massa blaha, känns som om jag framstår som världens maniac.

- Madeleine


If you say so...

Tobbe säger att jag ska skriva om att jag är snygg. För att påminna er, tydligen.

Happy now?

Och eftersom vi pratar om snygg så är det ju mest logiskt att lägga upp en bild på honom...


Saknar dig <3

- Madeleine

Heaven can wait

Extrem jävla lättnad! Ingen idrott idag för min älskade lärare är sjuk, eller hennes barn eller hur det nu var. Det spelar mindre roll. Att jag inte behöver ha lektionen är det som är viktigt, så nu kan jag må bra i typ en knapp vecka innan jag får panik igen. 'Cause it'll never stop.

Men nu är jag lycklig.

- Madeleine

Somewhere between two fairy tales

Behöver jag säga att den här dagen är värdelös? Att jag inte kan tänka och att allt går åt helvete? Behöver jag säga det så blir jag rädd, framgår det ingenting i föregående inlägg?

Dessutom snöar det ute, visst det är väl mysigt. Slasket på marken är dock inte lika mysigt. Ska det vara snö så får det fan se till att vara på riktigt.

- Madeleine

Kill me slowly...

Seriöst, hade det inte vartit för de jävla ekologilabbarna så hade jag fan dissat allt totalt imorgon. Jag mår så jävla illa på grund av idrotten imorgon. Jag vet inte ens hur jag ska klara av att gå dit. Jag sitter redan nu och gråter och har panik och vill helst börja springa redan nu för att komma så långt bort från den jävla hallen som möjligt. Jag orkar inte det här. Det gör inte direkt något bättre att folk verkligen inte kan tro att det är så illa som det är heller. För mig är det inte bara att gå in och prata med henne. Bara att veta att jag måste läsa kursen Idrott och hälsa A ger mig ångest. Inför varje tillfällestiger den bara. Att dessutom veta att mitt IG blir starkare och starkare för varje gång gör ingenting bättre, det betyget har aldrig ens existerat på min betygsskala! Att jag sen har en lärare som inte kan lyssna gör ingenting bättre. Att få en nedlåtande blick som talar om precis hur värdelös hon tycker att jag är för att sedan bli utslängd för att "gå en promenad" utan att ha någon möjlighet att ens försöka förklara allt det här, det uppmuntrar inte det minsta! När inte heller någon annan försöker förstå utan bara säger att "Så farligt kan det ju inte vara! Kom igen nu, det är bara att försöka! Det spelar ingen roll om det inte är perfekt!" Jo, det kan vara så farligt! det är så farligt! Jag tycker att det är fruktansvärt! och nej, jag vet inte varför! Kan inte folk bara acceptera det? Detta är något som är väldigt jobbigt för mig...speicellt att jag inte vet varför jag känner såhär. Det bara är så och jag ser verkligen ingen lösning på det.

Tack för att ni tog er tid...

- Madeleine

I am just a spectator

Så frustrerande. Jag har världens sug efter att blogga, hela tiden konstant. Det är helt galet. Det finns dock bara ett problem. Jag har ingen inspiration, inte över huvud taget. Jag öpnnar ett nytt inlägg och det är bara tomt, det kommer inte fram någonting. Jag blir helt galen på mig, så här kan jag ju inte hålla på.

Men jag antar att det bara är att hoppas på att inspirationen kommer tillbaka snart för jag vill, som sagt, verkligen blogga. Så länge får ni stå ut med dryga, ointressanta inlägg som inte ger något alls.  Sorry.

- Madeleine

The truth is out there...

Lunch i typ fem år. Segt. Sen Historia, eller något (?). Och sen råkar det vara en sådan sällsynt dag då man slutar tidigt också. Något positivt.

Gah. Jag vet inte ens vad jag ska skriva egentligen så jag slutar nog nu. Typ pluggar istället. Vilket liv man har.

- Madeleine

Sonata Arctica, 3/11 2007

Jag insåg, precis efter att jag postade föregående inlägg att det idag var exakt två år sedan jag såg Sonata första gången. Helt galet.


Denna väldigt fantastiska bild från kvällen i fråga är nog tagen av Lea (med en mobil, som om ni inte ser det...) om jag inte minns helt fel.

Det var underbart! Synd att man inte var så jävla konsertvan då bara. Haha...för helvete vilken skillnad det är att gå på konsert idag då man vet vad man sysslar med.

- Madeleine

He's dancing with my beauty queen

Aw...sitter här och lyssnar Sonata Arctica och drömmer om 14 december. Längta! Det kommer för övrigt bli en mycket, mycket intressant dag på många sätt och vis. Hur ska det här sluta?

Jag tycker för övrigt att det börjar bli dags att få höra underbara Tallulah live igen. Snälla Tony? För min skull?Annars så saknar jag Tonys gulliga uttal som han nu har tränat bort. Det var väldigt karaktäristiskt.

Den här låten gör mig fortfarande helt mållös. Och varje gång jag hör den är jag tillbaka i klassrummet där jag hörde den första gången. Fantastisk dag. Tack igen Linus!

Sjukt hur många dörrar den här låten öppnade för mig. Den kommer för alltid att ligga närmast hjärtat. Det kommer ingen någonsin kunna ändra på.

- Madeleine

It's just passing by...

Just nu mår jag faktiskt ganska bra. Lite konsertrusig sådär. Jag får inte tagga upp såhär utan att ha en konsert nära, det slutar bara illa. Nästa är ju först om 41 dagar...och det låter ju ganska hemskt, över en månad! Tänk om man var 18, då hade det blivit Deathstars på fredag...men inte då. Kom igen nästa höst.


Den här bilden kommer ni få se tills ni spyr på den. Men jag älskar den och den skriker så mycket konsert...

Annars är jag bara allmänt orolig inför torsdag, jag kommer rasa ihop totalt. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra, just nu känns det som om jag inte ens kommer klara av att gå dit. Tack som fan för att ni är till så stor hjälp...

- Madeleine


'Cause I'm in need of this

Det blir som du vill Oscar! Klart jag ska till Umeå i mars!

Nu dissar vi nationella prov i matte C, det går att göra i efterhand! Istället blir det House of Metal 5-6 mars 2010! Fan vad taggad jag är!

Om jag beställer tågbiljetter vid rätt tid så behöver det inte bli så fruktansvärt dyrt och jag räknar med att sovplats löser sig somehow. Det är ett senare problem.

Aw, nu blev jag värsta glad. Så tyvärr Sofia, du får se Lamb of God och Job For A Cowboy utan mig i Gbg...Två gånger på en vecka...min ekonomi håller inte även om det hade varit grymt!Nu blir det till att ändra i konsertplaneringen...

- Madeleine


We don't wanna be like you

Oh well, det är väl bäst att jag försäkrar er om att jag lever. Jag är inte glad men jag lever.

"Du klarar det här, du måste klara det här!"

Ja för helvete...sätt ännu mer krav på mig, det blir ju säkert mycket bättre då...

Tack alla mina Tobiasar för att ni alltid finns där i alla fall <3

- Madeleine

Ouch

Inte många minuter kvar nu...

Wish me luck!

Jag kommer typ dö.

Jag vill inte.

- Madeleine

I won't...

Min mobil failar. Jag orkar inte. Jag orkar verkligen inte. Jag behöver den. Jag klarar mig seriöst inte en hel dag i skolan utan den. Det går inte.

Jag orkar inte mer nu. Ta mig härifrån.

- Madeleine


I need it...give me!

Metaltown 2010 blir 18-19 juni. Sjukt tidigt ju. Jag blev helt förvirrad, jag tror nästan att jag redan har skrivit in det i min kalender på den helgen det har varit senaste åren, runt 27:e...men tydligen inte, nej. Jag hoppas verkligen att pengarna ska räcka dit också i sommar, hade varit tråkigt om den traditionen föll.

Sitter även igen och funderar på House of metal, 5-6 mars 2010, i Umeå. Hade varit grymt trevligt. Till stor del för att det är i norrland och det hade känts så bra att vara där. Sen är det ju aldrig fel med band som t.ex Behemoth, Lamb of God, Job For A Cowboy och Hypocrisy...
Sen är det ju ett rätt bra gäng med bloggare som lär dyka upp där också så det hade ju varit trevligt. Jag vet inte ens om ni läser min blogg, men är det någon av "mina" norrlänningar som funderar på detta?

Jag vill ha festival! Jag behöver festival! Jag måste ha festival snart!

- Madeleine

It's time again

Ångest kryper sakta fram nu. Jag vill inte vakna imorgon. Allt kommer gå åt helvete igen. Tydligen ska jag ha utvecklingssamtal också. Vill inte, vill inte, vill inte. Ta mig härifrån någon nu, snäll. Jag orkar inte vara kvar här.

I övrigt en fruktansvärt seg och tråkig dag. Men snart blir det väl att man får åka och säga grattis till kusinen som fyller 6 år idag om jag inte tänker helt fel. Jag har en känsla av att hon och hennes syster kommer att gilla min klänning idag.- Madeleine


I never thought I would say this

Jag har ramlat in i värsta sleaze-perioden. Mot all förmodan. Jag har knappt lyssnat på det över huvud taget innan, egentligen. Och jag har aldrig riktigt trott att jag ska ramla dit heller. Jag har alltid nöjt mig med att dö lite över alla snygga killar. Men eftersom det just nu verkar vara det som cirkulerar mest i hårdrock bloggvärlden så kunde jag väl inte låta bli. Främst skyller vi på Sanibo och Rockabetty.

I övrigt så är alla bloggar döda en dag som denna så jag får väl hitta på något annat.


Inte för att jag ser så sleazig ut idag dock...

- Madeleine


RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild