Fan va underbart <3 var typ livrädd att s...

Fan va underbart <3 var typ livrädd att simon skulle ramla och slå ihjäl sig hela tiden...men bara man tog ett hårt grepp i hans hand så gick det bra ;) saknade save me något extremt...fan den skulle varit med...men jag är lycklig! taggad som fan!


Jag och Zizziee sitter på tåget nu...snart...

Jag och Zizziee sitter på tåget nu...snart, snart, snart! tagga! Ha en underbar valborg :) <3


Second to none you're the main attraction

Helsingborg och Crashdïet ikväll!

Tanken är väl att jag ska vara hemma igen någon gång på lördag, tills dess kanske det kommer upp någon mobilblogg om jag är på humör. Men vi får se, vi får se...

Hoppas ni får en grym helg!

Crashdïet - Queen Obscene/69 shots


- Madeleine

I love the taste of cyanide, how I love to feel it burn inside

Crashdïet taggas som fan nu! Håret är nyfärgat, planen för kläder är i princip klar och imorgon bär det av till Helsingborg! Pepp, pepp, pepp!

På tal om Crashdïet så verkar det vara klart att de ska spela på Göteborgs kulturkalas 13/8! Där tänkte jag befinna mig. Just nu försöker jag även få tag på min kära pojkvän för att se om det inte är så att jag nog kommer få chansen att se dem en tredje gång under sommaren. Kul, kul...och inte är det jag som stalkar dem heller utan tillfällena bara ramlar över mig, men jag klagar inte!

Crashdïet - Out of line


- Madeleine

It's time


21 mm i diameter
50:-

Maols smycken

- Madeleine

Just another hopeless teenage tragedy

Haha, jag gjorde undersökningen om mobiler och mobilvanor på Bloglovin'. Jag tror inte jag är normal när det gäller mobiler.

Mobilen jag har nu har jag haft i över fyra år, jag är jättenöjd och skulle aldrig i livet vilja byta. Men jag inser ändå att den antagligen inte kommer hålla till nästa sommar, så jag kommer vara tvungen att ge mig ut på den fruktansvärda mobilmarknaden. På frågan om varför jag inte vill ha en Iphone klickade jag i nästan alla alternativen, och tro mig, de var många. Sista frågan handlade om vilken "drömfunktion" man hade, jag svarade att jag ville ha en funktion som tar bort alla onödiga funktioner. En liten, snygg och smidig mobil som man kan ringa och smsa med är det enda jag begär, ska det vara så svårt?

För övrigt har jag totalt haft två olika mobiler genom åren, hur många har ni haft?

- Madeleine

Lizard craziness


150:-

Rassel med några ödlor i, känns riktigt kul att vara igång igen!

Maols smycken

- Madeleine

Forgive me, Father, my daily sin...

Sitter och funderar på om man skulle ge sig på att boka de där biljetterna idag, till Sonata Arctica, i Milano. Det hade känts bra att få det gjort. Men vi får väl se, vi får väl se.

Nu ska jag i alla fall pyssla ihop lite smycken tänkte jag. Det var faktiskt riktigt längesedan jag gjorde något åt alla mina pärlor. Det snurrar ju mest silver i mitt huvud. Det är så jobbigt att ha fått börja på något som jag inte har möjlighet att hålla på med på ett tag. Jag kommer driva mig själv till vansinne innan hösten är här.

Hoppas ni har en bra dag i alla fall!

- Madeleine

Pulls the trigger and the bullet won

Jag märker att det har blivit mycket korta inlägg de senaste dagarna. Det är inte riktigt meningen, men det händer inte jättemycket intressant att skriva om just nu, tyvärr. Skolan rullar på och är ointressant som vanligt, ärligt talat så sitter jag mest av tiden nu. Nystart i höst! Tiden utanför skolan, den bara flyger förbi utan att jag riktigt vet vart den tar vägen...men det blir väl ordning på det också snart, hoppas jag.

Sen är jag lite tankspridd just nu, det är ganska mycket jag måste gå igenom, ta in och framför allt förstå. För gör jag inte det så är jag rädd att ingenting kommer att bli så bra som det borde vara. Men det mesta av det bör hållas utanför bloggen, för allas skull. Men jag hoppas på att vara tillbaka på banan snart igen!

Bloggen fortsätter gå för att skriva här kan jag inte låta bli även om det ibland känns lite innehållslöst, men det får ni leva med!

- Madeleine


Winter heartEtt halsband jag gjorde till mamma i vintras.

Maols smycken

- Madeleine

I wake up and take a new shot of fuel

Det får gå som det går helt enkelt, jag orkar faktiskt inte bry mig riktigt, det känns så onödigt. Vad spelar det för roll? Jag vill bara få det klart, komma härifrån så att jag kan få gå vidare till det jag vill, det som känns viktigt!

Mycket annat som snurrar också, det finns ingenstans att ta vägen. 16 dagar...

- Madeleine

Our time, our ways, we're the wasted generation

Tagga fredag! Sitter just nu och funderar som en idiot på vad jag ska ha på mig, inte lätt det här. Man vill ju synas lite lagom mycket sådär och det är kanske inte just den här genren jag har mest kläder för. Men det löser sig! Man får vara lite kreativ bara.
- Madeleine

When we leave the place to be

Måndag.

Har väl egentligen inte så mycket att säga, händer inget speciellt idag alls. Först blir det ju skolan och ikväll borde jag verkligen plugga fysik, men jag har en svag misstanke om att smyckebordet faktiskt lockar en hel del. Jag längtar till i höst! Det kommer vara som en dröm för mig. Åh...kan inte bara den här terminen ta slut nu! Jag är så trött, så trött...

- Madeleine

Sonata ArcticaHänget i form av Sonata Arcticas logga som jag gjorde hos Jessica igår. Själv måste jag säga att jag är fruktansvärt nöjd!

- Madeleine

HjärtaHjärtat jag gjorde när jag var och tittade på skolan tidigare i år.

- Madeleine

She should not lock the open door

Söndag idag, händer inte så mycket. Skall till mamma ikväll och träffa kusinerna och så i alla fall. Innan det får jag kanske se till att plugga lite, om jag orkar.

Annars snurrar det väldigt mycket tankar just nu och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Jag är ganska besviken över det, men det löser sig nog. Jag vet ju att det är lugnt, det är bara så ovant. Men jag mår så bra i övrigt nu så det ska inte få dra ner mig.

Ikväll ska ni få bilder på hänget jag gjorde igår i alla fall! Måste bara få hem det först och sen leta upp min kamera.

- Madeleine

But now my skies are turning grey- Madeleine

Now I pay for my name, live my life in sin

Jag har haft en jättebra lördag med Jessica idag. Jag har sågat och sågat och sågat för att sen fila och fila och fila för att sist polera, polera och polera. Haha...men det är sjukt kul!

Det är så fantastiskt att se hur något så vackert kan komma ur en liten bit silverplåt! Ni förstår inte hur mycket jag längtar till i höst då jag kommer kunna sitta och pyssla med det här varje dag! Åh, det ska bli så otroligt kul!

Bild får ni se imorgon kväll eller på måndag, då ska jag även ta en bättre bild på hjärtat jag gjorde tidigare i år.

Hoppas ni har en trevlig lördag!

- Madeleine

They say I'm one big tragedy

Jag blev plötsligt tom på ord.

- Madeleine

Don't let the moment pass you by

Ojojoj, jag är farligt nöjd med den där texten! Och det gick alldeles för fort. Innan det gått två timmar var jag helt klar och hade läst igenom min text så många gånger att jag var på väg att skapa fel som inte fanns där från början. Det blev en krönika om nätdejting som jag personligen tyckte blev riktigt vass. Nu är det bara att hoppas på det bästa!

Så då fick man i princip hela dagen ledig istället, lär väl bli lite pluggande i alla fall. Sen ska jag förbereda lite inför dagen hos en silversmed imorgon, det kommet bli riktigt kul!

Men först ska jag hitta något att äta..

- Madeleine

We'll fight for our freedom of speech

Laddar inför att skriva uppsats i fem timmar nu då. Önska mig lycka till!

För övrigt vaknade jag upp till världens ösregn, det kändes mindre kul. Men inte ska vi väl låta det förstöra mitt bra humör och min inspiration? Faktiskt så har jag många gånger hämtat inspiration till att skriva i just regnet. Så det här kommer nog att gå jättebra!

Hoppas ni får en skön fredag!

- Madeleine

'Cause it's a heavy metal universe


Detta uppdaterade min faster precis på facebook. Haha, jag visste väl att det skulle bli något bra av den lilla tjejen! Nu får jag bara se till att göra en del stopp i Östersund så att jag kan lära upp henne riktigt ordentligt. Underbart, underbart! Och bara 5 år, jag är så stolt över henne! Så nu hoppas jag verkligen att hennes föräldrar är snälla och ger henne vad hon önskar sig, annars får jag göra det själv!

- Madeleine


It's a miracle I stand beside you

Humöret är på väg upp igen och jag känner mig peppad som fan, nu kör vi!

Crashdïet är de som står för räddandet av dagen, underbart! 8 dagar, för helvete! Tagga!- Madeleine


I'm a rebel without a cause

Först måste jag säga att det är trevligt att det är så mycket trafik här inne! Jag hoppas att i alla fall ett par av er kanske kommer tillbaka.

I övrigt så är den här dagen riktigt dålig och jag är fruktansvärt trött. Dessutom vet jag att jag egentligen måste plugga fysik, men jag vill inte! Så då lär det inte bli så, jag får helt enkelt ta att provet går åt helvete på tisdag, det gör inte så mycket. Jag fokuserar mycket hellre på att ladda upp inför att skriva en kanonbra uppsats på nationella i svenska B imorgon! Jag vet nämligen att den uppsatsen kommer ha stor betydelse för mitt slutbetyg i kursen och jag ska ha MVG i svenska. Det är ju att skriva som är min grej! Jag ska bara se till att hålla mig till ämnet, rent språkligt vet jag att det redan är klart.

Någon mer som ska skriva imorgon? Vad känner ni inför ämnet Oss Emellan?

- Madeleine


From a role that I've been put in

Lisa har startat en diskussion på sin blogg angående rockbloggarna och jag kan ju inte låta bli att lägga mig i och spinna vidare. Först måste jag säga att det var verkligen på tiden! Jag tror det behövs, flera av de större rockbloggarna behöver plockas ner på jorden igen.

Enligt mig har många av de bloggarna helt tappat sin personlighet och det handlar bara om att vara först med allt och att umgås med den coolaste kändisen. Egentligen klandrar jag ingen, jag har också haft en period då jag älskade att vara först ut med nyheter och det är väl helt okej så länge man håller sig till något man faktiskt själv bryr sig om och som man har något att säga om. Annars blir det ganska lamt, och tro mig, det märks. Och för det där med att skriva om att man hänger med kändisar klandrar jag verkligen ingen! Att hävda att jag inte skulle vara hyper och nämna det i ett par inlägg om det hände mig skulle vara en ren lögn. Men det är stor skillnad på att nämna det för att man är lycklig och behöver få ur sig det och på att man drar upp det om och om igen på ett sätt som tillslut bara blir skrytigt!

Det finns vissa bloggare som jag verkligen beundrade i början, men allt fler börjar bli alldeles för dryga! Var så snälla och kom ner på jorden igen?

En blogg med en lagom blandning av personlighet och musik är det som går bäst hem hos mig! Ni andra rockbloggar som har tappat er personlighet klarar er endast kvar på att jag har väldigt svårt för att sluta bevaka bloggar och att det trots allt är ett smidigt sätt att få reda på det senaste...men går det längre än vad det är nu så ger jag upp er.

- Madeleine

But soon it's over and I return to dust

Ojojoj, jag minns inte sist jag faktiskt pluggade när jag sa att jag skulle göra det. Jag minns inte sist jag pluggade över huvud taget. Jag har ingen aning om vad det är men någonting har verkligen påverkat mig det senaste. Och lite förhoppningar har jag om att det beror på det faktum att jag helt enkelt har börjat äta och sova relativt vettigt. Jag har så mycket energi! Nu ska jag bara lära mig att ta vara på den också...

Jag har i alla fall pluggat italienska och jag är så inspirerad till det igen, jag vill lära mig allt, allt, allt! Och det känns så hemskt att jag antagligen kommer tappa bort det mesta eftersom jag inte lär plugga det mer efter den här terminen. Jag måste nog hitta något sätt att hålla igång mina kunskaper...och om inte annat så har jag ju i alla fall en resa till Milano att se fram emot i höst!


Milano 2006, alldeles för länge sedan!

- Madeleine

He had a heart of stone

Detta är en "fan, jag måste lyssna på den låten!"-låt för mig. Jag kan helt plötsligt få extrema infall av att jag vill lyssna på den, så får man köra den på repeat ett par gånger innan det känns bra igen. Sen kan det gå flera veckor eller till och med månader innan jag ens reflekterar över den igen. Mycket skumt.- Madeleine

As we trigger one last bomb

Jag är på jättebra humör idag och känner mig väldigt inspirerad och vill typ göra allt och lite till. Haha. Hade för övrigt bara en lektion idag och slutade skolan klockan nio, ganska trevligt måste jag säga!

Nu ska jag städa mitt rum tänkte jag, jag vet knappt vad jag har för grejer längre och sen blir det nog lite plugg i alla falll. Italienska, fysik och kanske lite svenska.

Hoppas ni har en bra dag!

- Madeleine


Tattooed inside my heart


Det känns som om jag tappar bort dig ibland. Som om jag inte tar vara på dig riktigt så som jag borde. Jag vet inte om du verkligen förstår hur otroligt mycket du betyder för mig? Hur gärna jag vill vara hos dig, finnas där varje minut, varje sekund.

Jag har suttit och bläddrat lite i gamla msnkonversationer, det första du skrev till mig var "HOLY SHIT, JAG ÄR HUNGRIG." haha...sen pratade vi om film och om djur, om Tobbe och om musik. Jag har fortfarande svårt att förstå att du är liten, det går inte ihop.

Det känns som om det var flera år sedan jag skrev DET HÄR inlägget, men det var bara drygt ett halvår sedan. Vi har fortfarande kvar att lyssna på Damnation ihop, kommer du ihåg det?

Jag önskar verkligen att jag kunde vara närmare, alltid. Jag känner mig så hemma hos er, jag passar in så mycket bättre där. Jag älskar dig Tantan, och saknar dig fruktansvärt mycket!

- Madeleine

And my heart breaks

Tryck F5 om ni inte ser det nya!

Jag har funderat på att byta design på bloggen jättelänge, framför allt bredda den. Men det har inte blivit av eftersom jag har älskat min design. Men nu hade jag tid och lite idéer om hur jag kunde bevara det gamla och samtidigt göra den bredare på ett snyggt sätt. Jag själv måste säga att jag blev väldigt nöjd! Känns kul att få in lite nytt här :)

- Madeleine

Takes a pill and makes it disappear

Taggar Crashdïet och är allmänt glad, att man är ledig imorgon gör inte saken sämre. Just nu känns mitt liv väldigt bra! Om mindre än två veckor ska jag fan se dem live! Helt galet, jag har inte fattat det än...

Och på lördag ska jag till Jessica och göra ett sjukt snyggt silversmycke med Sonata Arcticas logga, det kommer bli så kul! Ni kan för övrigt kolla in hennes otroligt fina smycken på hennes hemsida. HÄR. En dag, en dag...

Om jag blir klar fort på lördag så blir det även att dra in till Liseberg på kvällen och kolla Dead By April, trots att jag i princip hatar dem. Haha, men det är mer eller mindre gratis så det får gå bra.- Madeleine

Let's keep the dark away

Wiho, jag börjar koppla till varför jag numera är så glad hela tiden! Och det känns så jävla bra! Jag har verkligen fått all press när det gäller skolan att släppa, och det är det bästa som kunde hända!

Innan så var jag i skolan, pluggade och kämpade och hade enorm press på mig att få höga betyg för jag ansåg att det var det som förväntades av mig. Det var så det skulle vara, vad kunde det finns för värde i att vara i skolan och "bara" få G eller VG? Det fanns inga andra betyg än MVG i min värld. Jag var så van vid att plocka in MVG efter MVG att allt annat var enorma nederlag som tog otroligt mycket på mitt självförtroende. På det så hade jag dessutom känslan av att alla runt omkring mig skulle bli så otroligt besvikna på mig om jag inte presterade på topp hela tiden. För de var ju precis lika vana som jag vid mina MVG. För dem fanns det ju inte heller något annat, det trodde jag i alla fall och jag tror nog det fortfarande vad folk än säger.

Idag så har jag dock lyckats falla så långt att jag inser att det inte finns en chans att dra upp alla mina betyg till MVG igen. Jag har övertygat mig själv om att det inte är hela världen. Jag kommer utan tvekan att klara mitt liv bra i alla fall. Känslan av att jag sviker många andra, som väntat sig mer av mig, finns kvar men jag jobbar på att få bort den också för jag kan inte ge mer. Idag så är jag i skolan, pluggar och kämpar för att få kunskaper för livet! Jag prioriterar de ämnen som känns intressanta och viktiga utan att bry mig om betygen det minsta. För mig är det viktigast att jag lär mig något, och helst något jag kan ha användning av i framtiden!

Betyg rör mig inte alls längre och om det står G eller MVG på provet jag får tillbaka spelar mig ingen roll. Många blir väldigt glada över ett MVG, men jag har aldrig kunnat känna den glädjen då det alltid varit så självklart för mig. Min känsla till det betyget nu och då är ganska lika, det är likgiltighet. Idag känner jag denna likgiltighet för alla betyg men innan så var det inte så då var VG ren besvikelse, det kunde tynga mig länge och G var samma sak som IG, det fanns inte i min värld.

Avslutningsvis vill jag bara säga att det inte alltid är något positivt att ha det lätt för sig i skolan.

- Madeleine

There's a feeling you can't deny

Inspiration = noll idag, verkligen. Sjukt seg dag. Vaknade hos Cara imorse och vi gjorde i princip ingenting, försökte vara sociala med hennes små kusiner en liten stund i alla fall. Sen körde jag typ hela vägen hem, jag trodde jag skulle dö lite smått där, men det gick faktiskt jättebra.

Nu känner jag mig inte alls peppad inför en vecka med i princip bara matte och fysik som sedan toppas med nationellt prov i svenska B på fredag - uppsatsskrivning i fem timmar. Känns i alla fall lite bättre att man är ledig på tisdag och sen tänkte jag försöka prata med mina lärare så att jag kan gå hem direkt efter företagsekonomin på onsdag, för jag vet verkligen inte vad jag ska göra i skolan hela onsdagen. Matte D har jag ju hoppat av i och med att jag ska byta alltså ska jag inte göra prov i det som resten av min klass och sen på eftermiddagen har vi historia och den kursen kommer jag inte heller att avsluta så det känns lite onödigt att vara där. Men det löser sig nog. Jag längtar till i höst ska ni veta!

- Madeleine

The way he touched your fragile skin

Lördag och kvällen ska spenderas hos Cara. Mysigt. Så ni lär höra från mig igen först någon gång imorgon, om jag inte skriver ett inlägg till innan jag åker då.

Annars sitter jag just nu och lyssnar på Slash soloalbum som det tjatas så mycket om. Måste dock säga att det inte tilltalar mig särskilt mycket alls. Det låter bara väldigt ointressant. Så kan det vara ibland.

Nästa vecka är jag för övrigt ledig på tisdag, trevligt värre. Nästan alla våra lärare är i Italien med treorna så vi har ändrat om lite i schemat och kommer i princip bara ha matte/fysik. Döden.

- Madeleine

No one can save her now

Fick ett infall igår när vi tittade på Planet Earth på biologin så nu sitter jag och försöker installera Zoo Tycoon 2 på min dator. Hoppas den klarar av det bara.

Skumt vilka idéer man kan få ibland...

Hoppas ni har en bra fredag!

- Madeleine

This is my armageddon

Crashdïets nya album Generation Wild ligger uppe på Spotify nu och går på repeat hos mig. Eftersom man inte är rik så får man nöja sig med det för nu. Åh, jag vill köpa massa skivor, en dag i framtid ska jag fylla hela rum med alla underbara album som är gjorda genom tiderna, men just nu växer samlingen fruktansvärt långsamt.

Och nu tänker jag dra in på allt, jag ska inte spendera en onödig krona, måste spara massa pengar så att jag har råd att åka till Milano och se Sonata Arctica i höst. Det ska gå! Jag börjar dock inse att om jag ska ha råd med det så blir det svårt med Getaway Rock i sommar, som för övrigt har haft ännu ett galet bandsläpp idag. Det tänker jag dock inte kommentera mer än så.

På tal om konserter så är det bara två veckor tills jag ska se Crashdïet i Helsingborg! Galet!

- Madeleine


You can do what you want with the sea

Sitter och tittar på flyg och boende i Milano till i höst och det ser väldigt bra ut! Behöver inte bli särskilt dyrt alls och jag är glad. Kanske, kanske kan jag få ihop den här resan! Det hade varit så sjukt kul! Underbart!

Jag är på väldigt bra humör idag faktiskt, vet inte riktigt varför...har ingen bra anledning alls. Men jag klagar inte.

Inspirationen till att skriva är dock inte på topp idag heller, tyvärr. Men det löser sig nog snart ska ni se.

Hoppas ni har det bra i vårsolen!

- Madeleine

I can see you running through the fields of sorrow

Nej, jag har verkligen ingenting att skriva idag. Så det får nog helt enkelt vara så. Vi hoppas på mer inspiration imorgon.

- Madeleine

Is this bliss or am I insane?

Läste precis DET HÄR på Masas blogg.

Sonata Arctica ska spela in en ny DVD den 30 september, i Milano.

Såhär står det om konserten:

"SONATA ARCTICA will perform a pretty unique show of at least 120 minutes. Next to songs of their latest albums “The Days Of Grays” and “Unia” they also will perform some of the older songs from previous albums plus some very rare songs they didn’t play live during the last years. For sure this will be an unforgettable event and a journey from the beginning of their career as one of the most popular Finish metal bands until now - you definitely shouldn’t miss it."

Jag tänker göra allt i min makt för att vara där. Är jag inte det kommer jag vara precis lika bitter över det som jag är över att jag inte har sett Avantasia live.

Det är Sonata Arctica, de betyder så otroligt mycket för mig och det här är verkligen något jag skulle vilja göra för dem. Jag ska bara på något mirakulöst sätt se till att det blir verklighet...

- Madeleine

To the point of no returnOm en månad är jag hos dig, det kommer att vara sjukt underbart, jag längtar! Det finns inte ord...

Två månader <3

Det känns som flera år...

- Madeleine

Like a storm wind sweeping by

Att spendera nästan 12 timmar i skolan är inget som känns superkul. Men, tro det eller ej, vår teater blev faktiskt riktigt bra! Tror jag? Jag har fortfarande knappt sett den och inte riktigt greppat handingen, haha. Men det gick inte alls så åt helvete som vi trodde ett tag. Jaja, nog om det! Aldrig igen säger jag bara! Det där är inte min grej, jag håller mig så mycket hellre i publiken framför scenen.

Nu borde jag försöka dra fram företagsekonomiböckerna, men det är tveksamt om jag orkar det...

- Madeleine


Day after day I'm under your spell

Måndag, måndag, måndag.

Känns som om det här kommer bli en riktigt seg dag. Vi ska ha uppvisning av vårt enormt överdriva estetprojekt ikväll och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det är ingen som vet någonting. Jag vet inte ens om jag kommer att göra något. Haha. Jaja, det ska bli intressant att se hur det går i alla fall...
Men det känns som om jag kommer spendera hela dagen i teatern utan att göra något vettigt alls och det känns rätt värdelöst.

Annars har jag inte allt för mycket att skriva nu på morgonen, vi hörs ikväll då jag ska berätta hur det här slutade.

- Madeleine

Katana

Ni läser väl Susannas blogg? Gör ni det så hoppas jag att jag inte behöver presentera er allt för mycket för Katana, gör ni inte det så kan jag berätta att hon spelar i bandet Katana som igår vann svenska Wacken Metal Battle och alltså kommer att få spela på Wacken Open Air i sommar!

Lite kul info kan vara att jag har försökt få chansen att se dem på någon av alla deras spelningar här i Göteborg ett tag nu, men det blir aldrig av då de alltid spelar på ställen med 18 årsgräns. Så när det blev klart att de var en av finalisterna och hade chans att få spela på Wacken så skämtade jag lite löst om att det kanske krävs att vi tar oss hela vägen till Tyskland för att jag ska få se dem. Och nu verkar det som att så är fallet, så nu är det väl bara för mig att se till att det verkligen blir av att jag tar mig dit också för jag kan ju inte missa min första chans till att se Katana live.

Nu tycker jag i alla fall att det är dags att ni klickar er in på deras Myspace, HÄR, och lyssnar på detta underbara band från Göteborg!

Hoppas det är lugnt att jag lånar bilden lite.. (A)

- Madeleine

 


For the rumors that she had heard

Jag vet inte vad det är med mig ikväll. Jag är på jätteskumt humör. Jag känner inte för att göra någonting samtidigt som jag känner mig jättesocial och bara vill typ träffa massa nya människor och jag vet inte vad. Väldigt frustrerande är det i alla fall eftersom jag fortfarande känner mig så låst här. Jag vill bara att det ska bli sommar nu så att jag får komma härifrån och bli fri, fan vad jag längtar!

Annars fick jag ett infall under veckan och nu sitter jag och läser första boken i Sagan om Isfolket igen, tveksamt om jag orkar ta mig igenom alla 47 dock. Men den serien är så fruktansvärt bra!

Snart kommer det ett inlägg om ett band också. Ett band som nog är väldigt lyckliga idag och som jag tror och hoppas att de flesta av er med lite koll i metalbloggvärlden har ordning på ;) Håll utkik!

- Madeleine


As long as this won't leave me

Söndag idag. Hum, ja, vad ska man säga?

Vardagen är i alldeles för hög fart på väg tillbaka och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Det känns inte bra någonstans och jag vet inte riktigt om jag har ork att ta tag i allt jag borde göra. Jaja...

Jag ska försöka att låta bli att ta ut allt negativt i bloggen nu, tycker ni inte att det skulle vara trevligare med lite mer positiva inlägg här inne? Vi får se hur det går.

Nu blir det i alla fall att åka till mormor en liten stund, vi hörs sen!

- Madeleine


"You shouldn't worry about expectations, you shouldn't really care at all"


States Of Matter - Avantasia, The Wicked Symphony

Jag lyssnar på The Wicked Trilogy, alltså The Scarecrow, The Wicked Symphony och Angel Of Babylon med Avantasia och funderar på vad i hela världen jag ska skriva. Men egentligen vet jag, det är ingen idé att jag försöker skriva någonting om musiken. För jag vet inte. Hur mycket jag än försöker kommer jag aldrig kunna skriva mer än att dessa album enligt mig, i mina öron, är något av det mest fantastiska som har skapats av musik. Om det är så rent musikaliskt har jag dock ingen aning om alls.

Så därför kommer inte detta inlägg, som tänkt, bli något liknande en recension på de två nya albumen utan mer en hyllning, från min sida, till Tobias Sammet. För allt han har gjort för världen, för sig själv och inte minst för mig.

Något av det mest fantastiska med Tobi är att han alltid, och då menar jag verkligen alltid, poängterar hur lite han bryr sig om vad andra tycker om det han gör. Han gör det han älskar för att han älskar det. Han gör den typen av musik han vill göra utan att fundera över om det säljer, om fansen kommer svika och hävda att det inte längre är "Tobias Sammet". För det han gör kommer att vara "han" så länge han gör det för att han vill och älskar det, när han börjar göra något för att han måste, för att andra kräver det, är det inte längre "Tobias Sammet". I följande citat uttrycker han det väldigt bra: 

“The secret is quite easy, it’s like a life motto to me: “Do what you love!” I focus on things that make me happy. On the two new Avantasia albums for example, all I want to do is play the music I love and seize my time on this beautiful planet with something that fills me with joy. And believe me: I live the happiest life on the planet. So it’s my duty to pass it on. I know I have had a lot of luck, more luck than talent for sure. And I know that many people can not live by that motto 24 hours a day, seven days a week (Me neither by the way.). But if we really want it we can optimize the happy aspects in our lives. Just take a look around: There are so many people who waste their energy on giving someone else a hard time. Take music journalism: Some people look out for music they love and some people wait for bands they can hate and bash. You have to be perverse to choose to be miserable and surround yourself with such a negative, angry, and unfair vibe. Or neighbours: Some people call the police and complain about noisy couples in the flat above, and others take the opportunity and fuck themselves. Relax! Follow your dreams and enjoy life! Wasting your energy for something negative is disrespectful towards those who really need your support and energy. I try not to waste precious time and energy: I seize the day to make people smile, me included. You’ll be surprised of how much you can work out if you live by that motto.”

För just detta kommer jag alltid att beundra honom otroligt mycket, att han alltid poängterar det så noga att han skapar den musik han skapar för att han älskar det, för att han känner att "det här vill jag göra" inte för att fansen kräver det. I samma intervju som utdraget ovan är ifrån pratar han även om Edguys senaste album, Tinnitus Sanctus, som fått ta otroligt mycket kritik och mer eller mindre har blivit benämnt som ett sell out-album. Tobi själv hävdar dock att det är bandets bästa album och att det inte kan bli mer "Edguy" än så.

Jag vet inte hur ni känner, men för mig är det självklart att Tobi har rätt. Hur skulle någon annan än han, som är Edguy, kunna avgöra vad som är karaktäristiskt för bandet? Det är helt absurt.

En sak är i alla fall säker, i mina ögon kommer Tobias Sammet alltid att vara ett geni som skapar musikaliska mästerverk han älskar för att han älskar det! Och så länge han gör det han älskar kommer jag att stå vid hans sida och tycka att han är fantastisk även om han får för sig att göra musik jag personligen inte skulle klara av att lyssna på. Just nu skapar han dock musik som överträffar allt jag tidigare har hört, helt otroligt!


- Madeleine


And when the final day has come

Nu är det väldigt tomt här.

Finns väl egentligen inte så mycket intressant att blogga om angående det. Jag har haft en sjukt mysig vecka i alla fall. Och nu är det bara att bita ihop i 33 dagar tills jag kliver av tåget i Boden. Det kommer bli underbart och jag längtar otroligt mycket. Jag saknar den staden, jag saknar sötaste Tantan, och mot all förmodan så saknar jag Tobbes katter...jag som aldrig har tyckt om djur.

Tänkte väl försöka skriva några ord om den andra Tobias jag älskar också. Tobias Sammet alltså och Avantasia, The Wicked Symphony och Angel of Babylon, årets två bästa album! Men det får bli i ett eget inlägg lite senare.

Nu tänkte jag försöka börja uppdatera mig på vad ni har gjort under veckan.

- Madeleine


Reach out, waiting for a miracle

Ledsen att jag dissar er totalt, vi hörs på lördag igen ;)

Hoppas ni har ett trevligt lov!

För övrigt,

Avantasias nya album <3

- Madeleine

Snart... testar att mobilblogga, får se om...

Snart... testar att mobilblogga, får se om det funkar... Ih, jag är helt lycklig! Alldeles, alldeles snart <3 - Madeleine


I wanna be so close to you

2 timmar, 17 minuter...

Åh, jag älskar den här känslan. Snart...snart, snart, snart...

Jag vet inte vad jag ska skriva, jag är bara så lycklig. Allt känns så bra nu.

Hoppas ni får en lika underbar vecka som jag kommer att ha!- Madeleine

And I know you'll never return to this place


Man blir skadad...

Imorgon 13.17 ska tåget rulla in om det behagar vara i tid. Man kan ju alltid hoppas.

Och om ni inte har räknat ut det redan så kan jag ju förvarna nu om att det lär bli gles uppdatering på bloggen under veckan, men jag ska försöka komma ihåg er ibland, haha..

I övrigt har det varit en rätt lugn dag, inte hänt särskilt mycket. Mer än att Kim kom med sämsta aprilskämtet, det var inte kul någonstans, det var bara elakt. Han försökte nämligen hävda att Crashdïet hade ställt in sin spelning i Helsingborg på Valborg. Jag och Zizziee var i upplösningstillstånd. Nej, det var inte okej.

- Madeleine

I feel the time is catching up with us

Imorgon, imorgon, imorgon...

Det snurrar, jag längtar så sjukt, sjukt mycket!

Det kommer att bli en underbar vecka!

Jag älskar dig så otroligt mycket!

- Madeleine

Crashdïet - Generation WildKärlek <3

- Madeleine

RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild