Maols smycken

Nu har jag lagt upp en ny blogg (http://maols.blogg.se/smycken). Den hör ihop med min hemsida (http://www.freewebs.com/maols) och kommer därför bara innehålla information och uppdateringar om min sida och mina smycken. Men självklart finns ju den här bloggen kvar som fokuserar på tankar m.m

-Maddie

Dator liksom <3

You know what? Jag sitter vid min nya laptop nu! jag och pappa var och köpte den i förmiddags. Den sista i butiken, som dom egentligen skulle använda som demo-exemplar framställt i butiken men vi fick köpa den ändå :P med windows redan installerat på den (A) asgött :D

-Maddie

9:an

Detta är sjukt. jag går i 9:an. det kändes sjukt konstigt att skriva 9c på boken idag. Det känns inte riktigt verkligt, det känns bara som ännu en väldigt verklig novell jag börjat på. Jag vet inte. 1 år, 1 år sen kan man glömma tre år till av sitt liv, förutom vissa delar, som ligger väl sparade.
Om ett halvår ska jag välja till gymnasiet, det om något är sjukt.

-Maddie 

A- och B-människor

För några nätter sedan disskuterade jag det med mamma, pappa och några vänner till dom (jag hade inget annat att göra i alla fall). Det var pappa som hade hört om det på radion, varför är världen anpassad för A-människor?
Okej, vi börjar väl från början, vad fan snackar jag om?

A-människor, det är dom som inte har några problem med att gå upp vid 6-7 på morgonen och deras hjärnor funkar perfekt direkt. A-människor blir därimot ganska lätt trötta på kvällen och kan absolut inte koncentrera sig något vidare efter 12 på kvällen. Dom går gärna och lägger sig vid 10-11 på kvällen, då är dom trötta.
B-människor, det är dom som inte har fått sin hjärna att vakna förren framemot 10-11 på morgonen och har stora problem med att gå upp tidigt. B-människor är därimot pigga på kvällen och natten och deras hjärnor funkar perfekt vid 12 tiden på natten. Dom har svårt att somna innan 2 på natten.

Så ja, men stopp, stopp, stopp lugna ner er lite va? vänta en stund med att hoppa på mig om att ni är B-människor, ni är tonåringar, då behöver man mer sömn och är jättetrött på morgonen, speciellt om man kvällen innan har försökt inbilla sig att man är superpigg hela natten. Kasta ett öga bak på hur ni var när ni var små, men lita inte helt på det heller.
Enligt statistiken så är det bara ungefär 10-15% som är extrema A- respektive B-människor, resten är någonstans mitt i mellan.

Jag funderade mycket på det där och kom fram till att alla som har så kallade "kreativa" jobb, typ författare, konstnärer, skådespelare/skådespelerskor osv. alltid säger att dom jobbar mycket bättre på natten. Jag menar hur många författare säger inte att dom sitter uppe hela nätterna och skriver eller att dom ofta vaknar mitt i natten med en kanonidé och bara måste upp och skriva ner den?
I sånna fall skulle det betyda att alla "kreativa" personer är B-människor. Kanske. Kanske inte. Men samhället är ju faktiskt lite så. Ta skådespelare till exempel. Dom börjar ganska sent, mitt på dagen kanske. Sen har dom en föreställning på kvällen som kanske är slut vid midnatt och då ska dom varva ner lite och sen så är klockan plötsligt 2 på natten när dom går och lägger sig.
Tänk sedan någon som jobbar på ett kontor, börjar klockan 8 och slutar klockan 5, måste vara en typisk A-människa.
B-människor kanske är mera kreativa och söker sig till jobb som passar deras dygnsrytm?
A-människor kanske är mera administrativa och söker sig till jobb som passar deras dygnsrytm?
Eller utgår man från sin A- eller B-typ när man söker jobb och sen annpassar sig efter jobbet?
Eller tvärtom?
Man söker sig till det man gillar och sen ändrar sin A- eller B-typ efter det?

Jag vet att jag tidigare skrev att det är svårt att avgöra på en tonåring, men jag började ändå, såklart, fundera på mig. Jag känner inte att jag passar in i någon kategori, inte ens i mitten. Jag har alltid sovit väldigt lite. Jag vaknar lätt och är pigg och klar vid 7 på morgonen men sen kan jag vara lika pigg och klar 17-18 timmar senare vid 12-1 på natten. Inga problem. Men i sånna fall skulle jag vara extrem A- och B-människa? en extrem AB-människa? det går väl inte? i vilket fal kan det inte vara många som är det. 

-Maddie

Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak, Pigge Werkelin & Lena Katarina Swanberg

Jag kan inte, och det spelar ingen roll hur mycket jag skulle få för det, på något sätt skriva en recension, en sammanfattning eller något annat om den här boken. Det går inte.

Jag har bara tre ord att säga:
Bara läs den!

-Maddie

Sega jag :/

Jag vet, jag har inte skrivit något på ett tag. Men jag har en del tankar på gång, orkar dock inte skriva ner dom nu. Men det kommer förhoppningsvis om ett par dagar. Fortsätt kolla in ibland. Och kommentera. 

Maols

Jaha, nu är jag här igen. Nu har jag suttit hela dagen och fixat och trixat med min hemsida (http://www.freewebs.com/maols) och nu har jag gjort om den ordentligt. Jag är faktiskt riktigt stolt över den. Så nu är det bäst för er att ni kommenterar lite också.

-Maddie

En gyllene bur, Carmen Bin Ladin

När mormor tryckte boken i mina händer och sa att hon tyckte jag skulle läsa den var det ända jag såg namnet, efternamnet, Bin Ladin. Vem skulle vilja läsa en bok som en av dom har skrivit? jag tittade frågande på henne "Carmen Bin Ladin var gift med Usamas bror och hon skriver om hur det är att leva instängd i en Saudiarabisk överklass familj". Där var det sagt, allt som behövdes för att jag kunde vara säker på att den boken skulle passa mig perfekt. Direkt efter att ha läst första kapitlet, som handlade om just det som först fått mig att vilja rata boken, 11 september, så hatade jag mig själv bara för att jag tänkt den tanken. Jag hade dragtit alla över en kam. Jag brukar avsky folk som gör det och själv märker jag inte ens hur ofta jag gör det.

Nu har jag läst ut den, två dagar, det kunde gått betydligt snabbare för det var en lättläst bok men handlingen behövde på vissa ställen lite tid för att sjunka in.
En mening som återkom flera gånger och som nog kommer att påminna mig om den här boken var; "Hon var saudiarab, det var inte jag.". Hon avslutade många stycken så, ofta dom som handlade om hennes svägerskor och liknande.
Jag har verkligen väldigt svårt att, inte accepter, men förstå att allt det jag läst är sant. Jag vill nog egentligen inte förstå. Eller nej, förstå vill jag nog, men jag vill inte att det ska vara så. Jag menar aldrig i mitt liv att jag ens skulle komma på tanken att vira in mig i ett tjockt lager svart tyg för att kunna gå ut genom dörren eller i framtiden blint lyda allt min man säger till mig och acceptera att inte få prata med någon annan man utan möjligtvis min pappa och bror. Spendera hela mitt liv sittandes utan att göra någonting vettigt, utan att ha någon röst, inte ens ett ansikte knappt. Det är bara sjukt att sånt faktiskt förekommer, att det är vanligt till och med.
Men efter den här boken måste jag nog tyvärr acceptera att det kommer bli otroligt svårt, om inte näst intill omöjligt för oss att bli av med det här betendet. det är deras religon och tradition. Dom är uppfostrade sen innan dom ens kunde gå och prata att kvinnor inte har rätt till något och att mannen bestämer och efter honom den äldste sonen. Dom vet inget annat och tycker att det är helt naturligt och rätt, dom kommer att vilja fortsätta så och uppfostra sina barn likadant. det är ett mönster som kommer ta tid att bryta. Lång tid.
Jag tror man måste gå in på ett högre plan och lyckas häva alla lagar så att det finns en möjlighet att bryta och sen informera. Men där måste man vara smart, det är deras religon vi talar om, dom tror på det där. Man måste nog hitta någon med samma religon men som kan ge den en annan tolkning. En tolkning som ger kvinnor ett liv. 
Jag vettefan hur det där skulle gå till men jag tror inte jag som individ, som lever långt därifrån i en helt annan värld, kan göra så mycket heller mer än att försöka inse att det faktsiskt är såhär. Till en början.

-Maddie

Tortyr

Jag satt och läste en fan fic på http://www.rowlingfanclub.se och plötsligt i den så nämndes kittling och jag kunde bara inte låta bli att minnas några ord som en viss person sa till mig på Malta, jag kommer inte ihåg sammanhanget och vi disskuterade det inte vidare. "Är egentligen inte kittling den värsta sortens tortyr? du tvingas till att skratta även om du inte vill." Jag tänkte inte vidare över det då. Men nu kom det upp igen och egentligen, hade inte människan rätt?
Alltså visst okej, ibland kan det vara jävligt kul. Men när man är deppig och plötsligt dom jobbigaste killarna i klassen anfaller så blir man bara så trött. Man är verkligen inte på humör för att skratta och inte för att bråka med dom heller, man vill bara att dom ska försvinna och ändå tvingar dom dig att skratta. Antagligen har ni aldrig änns haft en tanke på detta (herregud..jag låter ju som..eller ehm, glöm det) men jag vet inte, jag har aldrig tänkt på det förrut i alla fall. Men jag blev ganska rädd nu när jag började tänka på det här, för oss är det ett nöje, vi skrattar åt det och har kul åt det men egentligen så plågar man ju faktiskt någon. Vi plågar någon och skrattar åt det, vi skämtar om det och får det att låta som det mest normala i världen. Men ju mer jag tänker på det så blir jag rädd, rädd för vad vi kan göra om vi inser det här och ändå låter det fortsätta. Jag vet inte om jag kan tycka det är kul att kittla någon längre, seriöst.
Jag kommer bara koppla ordet kittla till crucio,  det var ju trots allt en HP fan fic som vi mig att tänka på det. (För er trögos som inte är insatta i HP så är crucio en så kallad oförlåtlig förbannelse, tortyr förbannelsen)

-Maddie

15

När man fyller år möts man alltid av folk som säger "hur känns det att vara ett år äldre nu då?". Vid vissa åldrar ska det tydligen spela extra stor roll. När man fyller 13 är en sådan, då blir man ju tonåring och det är ju så stort och speciellt! jag har fått för mig att 15 också är en sådan ålder, men jag vill gärna säga att 16 också är det, och i så fall skulle det vara två "speciella" åldrar i rad. Men visst, så kan det väl säkert vara.
Men varför förväntas man att känna sig speciell när man fyller år, egentligen så är det väl inget speciellt? man blir en dag äldre varje dag. Den ända skillnaden är att igår skrev jag min ålder som 14 och idag kan jag plötsligt säga att jag är 15, men egentligen så var jag ju igår 14 år och 364 dagar och idag är jag 14 år och 365 dagar eller helt enkelt 15 år. Det skiljer bara en dag, men ändå är det så mycket som ska förändras. Plötsligt över en natt ska jag vara så mycket mognare, jag förväntas klara av så mycket mer på egen hand, ta ansvar för mig själv på ett helt annat sätt. 15 år en ganska vanlig åldersgräns på en massa saker, som om man över en natt helt plötsligt klarar av det. Men visst förstår jag också att man måste sätt en gräns någonstans på vissa saker men ibland känns det onödigt. Vissa grejer måste man få avgöra själv när man är redo för.


-Maddie

Grattis liksom :P

Grattis till mig själv (A) Japp, det var väl typ bara det jag ville skriva for the moment, men fortsätt gärna hålla koll på roligare uppdateringar. : )

Och folk, om ni läser, kommentera gärna så att jag vet att ni finns. Det är mycket roligare att skriva då : )

"Of course it is happening inside of your head, but way on earth should that mean that it is not real?"

HPDH, Harry Potter and the Deathly hallows, sjunde och sista Harry Potter boken. Jag hatar att det är slut, mer tänker jag inte säga om det. Ni får läsa om hur det går själva.

Men det citat har bara fastnat. Det hade en sådan speciell inverkan på mig. Det har inte ett dugg med betydelsen i boken att göra. It is just that, that it is happening a whole lot of weird things in my head and I know so very well that it is not real.
Jag hatar det, men jag älskar det. Precis som alla amerikanska high-school filmer där dom alltid får varandra på slutet. Det får mig att hoppas, fast jag vet att det inte är så på riktigt. It is not real. Precis som min värld, bara fejk alltihopa. Nej, känn inte att jag säger att ni är fejk. Det är min egen värld, den jag själv byggt upp i mitt huvud, den som ingen någonsin kommer att sätta sin fot i. Där allt kan hända, allt omöjligt, filmerna kan bli verkliga och allt är bara perfek. Det händer i mitt huvud, men jag är helt säker på att det inte är verkligt. Min värld ändras efter mina känslor och önskningar för stunden. Den jag vill träffa kan plötsligt dyka upp, vilja jag göra något så får jag det, vill jag var 5 år igen så är jag det, vill jag vara 35 år och vara gift och ha tre barn, så är jag det. Och det är inte på riktigt, jag lovar.
Detta är flummigt och jag framställer mig själv som ett psykfall, men då får det vara så, jag kanske är det. Det har jag ingen anning om, men en sak vet jag It is not real.

-Maddie

Smycken

Om ni seriöst trodde att jag skulle klara av att ha en blogg utan att ens nämna något om mina smycken och min
hemsida (http://www.freewebs.com/maols) så trodde ni fel.  

image3

Eftersom jag är snäll idag så får ni ett litet smakprov. Detta är ett av dom senaste halsbanden jag har gjort. Helt vanligt enkelt med sötvattenspärlor och mellandelar för att bryta av. Dock är detta redan sålt men jag drar mig absolut inte för att gör ett till eller något annat, säg bara till vad ni vill ha så fixar jag (A)
Om ni inte vet vad ni vill ha, eller bara är allmänt nyfikna på vad jag gör, så kan ni checka min sida som jag länkade ovan och som även ligger under länkar (mina smycken) i menyn till höger.

-Maddie

Hmm...

Det där Malta inlägget var nog en liten lätt katastrof ja, ni behöver väl inte ta det allt för seriöst. Jag var som sagt sjukt trött och vet inte riktigt varför jag envisades med att skriva det. Men jag hade sjukt kul på Malta i alla fall och jag kan ju utan några större svårigheter konstatera att detta har varit min absolut bästa sommar någonsin och antagligen kommer det här bli mitt bästa år också.

Malta

Jag vet mycket väl att jag för bara några timmar sedan skrev att jag inte ville ha den här bloggen för att skriva om allt som inte händer i mitt liv. Men när det nu väl har gjort det så känns det som om jag bara måste få kommentera det på något sätt och har jag tur kan jag kanske till och med få till något smart det. : ) men det kommer bli långt, riktigt långt.


Jag antar, eller hoppas i alla fall, att det inte har undgått någon vart jag spenderade första halvan av sommarlovet. Medans andra såg det finna vädret vi hade precis innan skolavslutningen bara försvinna och gå över i ett i hållande regn under fyra veckor, typ, så begav jag mig klockan kvart över fyra på morgonen lördagen den 16 juni i väg till landvetter. Vi var ganska tidiga, var där redan vid kvart i fem, det stog en tjej där iklädd gul sts jacka och vi gick väl fram till henne, men det var tydligen en annan grupp konfirmation malta hade inte börjat samlas än. Vi satte oss på bänkarna för att vänta, och då ska jag nog vara glad att jag inte visste hur länge jag skulle behöva sitta där. Jag var sjukt nervös och glodde nog sönder alla som kom i närheten som såg ut att vara i min ålder och granskade deras väskor efter sts lappar. Tillslut kom det i alla fall en ledare och prästen, och en annan kille. Jag har verkligen försökt komma ihåg mitt första intryck, men jag får se vad jag får ihop. Minnet från mötet med träffen där han berättade om att hans 18:åriga son skulle vara med som ledare var ganska bortblåst. Men han var ju inte elev i alla fall, han var för gammal, såg ut att vara runt 20 kanske. Sts ledare? det hade ju varit det självklara men han hade ju ingen sts jacka och såg så osäker ut och nervös och som om han inte riktigt visste vad han gjorde där. Men sen kom ju såklart svar på allt, och när dom väl sa det var det ju självklart, jag visste ju det egentligen. Men det är klart när prästen hade sagt att hans 18:åriga son skulle vara med och vara ledare hade man ju förestält sig något helt annat. <Varför egentligen? varför förväntas jag (och gör det) föreställa mig en lång, snygg och muskulös kille när någon säger att vi ska he en 18:årig ledare under en månad på Malta? jag ska se framför mig hur alla tjejer sitter på stranden och fnissar och gör allt för att få hans uppmärkssamhet som i vilken helt normal amerikansk film som helst. Varför? Varför kan det inte få vara Aaron? som jag måste erkänna, nog är den absolut snällaste och mest omtänksamma person jag har träffat och antagligen någonsin kommer träffa. Varför?> Men så var det i alla fall, det var Aaron, prästens son och han som skulle vara våran ledare under fyra veckor. Fyra veckor på Malta. Jag var nervös och när jag nu hade fått svar på den frågan kunde jag ju börja koncentrera mig på dom andra som hade samlats runt omkring. Det började bra, sts ledaren, prästen och Aaron kollade våra pass, abc-böcker och hälso deklarationer och gick sedan i väg för att kolla det sista så att vi kunde checka in. Där stod vi klockan var fem på morgonen och jag försökte titta på alla på samma gång och försöka lista ut vad dom var för typ av människor. Jag kunde inte förstå att person som stog mitt i mot mig antagligen var den jag skulle bo med i fyra veckor så hade jag verkligen inte föreställt mig henne från mejlen. Det dröjde ganska lång tid, men tillslut kom sts ledaren tillbaka och plötsligt stod vi där med öpnna munnar, vi hade inga platser på planet. Det hade blivit något fel med bokningen, det fanns en bokning men inga platser, inga namn, våran bokning var tom. Det är sånt som inte händer, det kan hända andra men sånt händer aldrig mig, men nu, nu gjorde det det, när jag nästan stod på språng på väg för att checka in så dras jag tillbaka till verkligheten och får snällt sätta mig ner och vänta. Och väntade gjorde vi och väntade. Jag vet inte exkat men det kan väl ha varit fram emot tio någon gång så fick vi i alla fall reda på att vi var tvugna att splittra gruppen, halva skulle få åka med Christer, prästen, till Frankfurt och sova över på hotell där andra halvan fick stanna kvar med Aaron och sova på hotell i Göteborg och ta det planet vi egentligen skulle tagit då en dag senare och sen skulle grupperna träffas i Frankfurt där vi tog planet vi skulle tagit en dag tidigare till Malta. Men hur skulle man avgöra vilka som fick åka då? dom flesta ville ju åka fast jag måste erkänna att jag fast gärna stannade, det kändes så rörigt att hålla på att åka till Frankfurt och sova där, mycket lättare att bara stanna i Göteborg ju. Men här kom ju sts ledaren och ordnade detta med uppdelningen, dom tyckte det skulle vara mest rättvist om dom som bor i Göteborg fick åka och dom som bor på andra ställen stannade i Göteborg så gott det gick i alla fall för då skulle alla mer eller mindre känna att dom fick börja sin resa i alla fall. Innan dom ens läste upp namnen visste jag, jag fick stanna, aldrig att dom skulle räkna Kungälv som Göteborg. Vi fick vänta ett tag till medans dom skulle fixa i ordning hotell och något vi kunde hitta på under eftermiddagen och Frankfurt gruppen fick efter en kort väntan gå och checka in sitt bagage. När mamma nu visste att jag skulle bli kvar bestämde hon sig för att åka hem och där satt jag med folk som jag aldrig pratat med och som jag skulla leva ihop med i en månad, det kändes bara sjukt men jag var inte ett dugg nervös längre. Vi fick vänta ganska länge till slut fick vi i alla fall reda på att vi skulle bo på radisson sas inne i stan (inte ute vid flygplatsen som drt var tänkt först) och att vi skulle få gå på Liseberg. Men först skulle vi äta på flygplatsen där vi fick värdecheckar, allt detta fick ju inte kosta oss något för dom kunde ju inte direkt tvinga ur oss massa pengar och dessutom så skulle vi nästan varit på Malta då om allt gått som det skulle. Vi tog flybussen in och checkade in på hotellet där vi fick göra oss i ordning på våra rum och kanske försöka börja smälta allt som hände innan vi träffades igen och det bar i väg till liseberg. Vilket var helt sjukt, vi bestämde oss för att vi inte orkade gå utan skulle istället ta spårvagnen och okej, dom flesta riktiga göteborgarna var ju i Frankfurt men vi var ju ändå en del kvar som borde ha haft koll men jag vet inte hur många gånger vi sprang fram och tillbaka över gatan innan vi kom fram till vilken spårvagn som måste vara den rätta och vilket håll vi skulle åt. Men vi kom fram och där var ju nästa grej vi skulle ju inte alls få åkpass som sts ledaren hade sagt på flygplatsen, nej vi skulle få inträdet och ett femkamps häfte, jippie. Vi började i alla fall lite smått med en femkamp men det sket sig ganska fort och Aaron gav nog upp och försöka få oss att vara på samma ställe, speciellt med tanke på att han aldrig hade varit på liseberg innan (nej, han är inte onormal, bara stockholmare, eller nej inte ens det, han är från uppsala). Så vi bestämde en tid och så fick vi göra vad vi ville så länge ingen gick ensam. Jag och dom flesta av dom andra tjejerna bestämde oss för att gå och köpa några kuponger och så åkte vi lite, det var typ askul <3 och jag kan inte säga att jag är besviken på att jag fick stanna i Göteborg.
Sen var det upp tidigt nästa morgon och flygbussen ut till landvetter för att äntligen få komma i väg. Allt var lugnt och vi var i Frankfurt i tid, men det är klart att det var för bra för att vara sant, där krånglade det med boardingpassen och vi höll nog nästan på att inte få gå på planet men det ordnade sig som tur var och sen var äntligen där, på Malta, det tog flera dagar där nere innan jag verkligen insåg att jag var där, vet fortfarande inte riktigt om jag har gjort det egentligen. Allting flöt bara på, det kändes så självklart som om mitt liv alltid hade sett ut så; upp kvart i sju, ut till bussen halv åtta för att vänta på den i en kvart (om man hade tur, annars mer) sen en halvtimmes buss tur till skolan, där det började med en timmes engelska lektion följt av tre timmars konfirmationsundervisning, sen en busstur på mellan en halv till en timme till en strand, därifrån gick bussen hem halv fem (en bussresa igen på mellan en halv till en timme), sen var man oss värdfamiljen och då skulle man duscha, äta och göra sig ordning, fyra tjejer på ett badrum, innan kvart i åtta då man skulle ut till bussen igen som efter en halv till en timme oftast stannade utanför ett disco (där dom spelade samma musik hela tiden, seriöst, men slipper inte ens markolio och basshunter på Malta) och sen gick bussen hem mellan elva och halv tolv och jag behöver väl inte ens nämna hur lång tid bussresan tog, sen var det bara upp igen nästa dag. Man var ganska trött efter ett par dagar. Egentligen är det helt otroligt hur det kan ta så lång tid att ta sig överallt jag menar ön är ju inte större än Göteborg.
<Sen måste man ju bara kommentera den underbara artikel man fick i ansiktet bara någon vecka efter att man kommit hem. "språkrese elever på Malta festar vilt utan kontroll från några ledare" aa..visst säkert. Försök. Åk ni dit och ha vårat schema så ska vi se hur många kvällar ni har tid att festa på. TRE, tre 'home nights' på fyra veckor annars obligatorisk närvaro på allt, lycka till. Så är det i alla fall om ni reser med sts, andra företag har jag inte så bra koll på. Men siffran på hur många sts har skickat hem stämde i alla fall med den jag visste om.> 

Jag orkar inte skriva mer och ni orkar nog inte läsa heller och jag orkar definitivt inte läsa igenom och kolla stavfel och sjuka menningsbyggnader och hur allmänt flummigt och rörigt det låter. Hoppas det är förståligt och jag inte behöver skämas för mycket över mig själv imorgon.

-Maddie  


Maols

Nu tänker jag försöka igen och det ska gå. Detta är nog min femte eller sjätte blogg tror jag. Dom andra har jag kanske skrivit i någon gång och sedan gett upp eller glömt av eller så har det bara blivit att jag skrivit trams i dom, men jag tänkte att det ska bli anorlunda med den här. Fast det har jag tänkt innan varje ny jag har gjort så vi får väl se hur det går. Min lilla baktanke varje gång, eller i alla fall dom flesta gånger, jag har gjort en ny blogg har varit att inte göra en där det bara står saker i stil med "hej! idag har jag varit i skolan det var tråkigt som vanligt. Nu måste jag sova god natt." Jag vill ha en blogg där det står viktiga och vettiga saker, diskussions ämnen och massa sånt. Jag vill vara insatt i massa grejer och kommentera allt som händer på ett smart sätt och ge folk tankeställare. Inte nog med att det är sånt jag vill skriva så vill jag skriva det ofta också. Helst i alla fall en uppdatering om dagen, gärna fler. Det är bara ett problem, eller egentligen två, jag är inte så insatt i något och har ingen större fantasi och kommer därför sällan på dom där riktigt bra tankeställarna som verkligen får folk att tänka.
Men jag har ändrats den här sommaren och jag kan ganska säkert säga att det gäller även på det här området. Jag har blivit starkare som person och har blivit betydligt bättre på att stå för min åsikt, även om jag väl inte gör det helt än men det hoppas jag att den här bloggen skall hjälpa till med också. Så jag får väl bara önska mig själv lycka till och hoppas att någon läser också.

-Maddie

RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild