Overnight, your life could turn around

Jag är helt ställd efter den här dagen. Allt har varit så galet. Allt har verkligen gått min väg idag. Jag förstår inte.

Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Jag vet inte vad som händer. Allt är så konstigt just nu och jag vet inte ens hur jag mår. Jag tycker bara att det kan bli fredag nu och att Tobbe ska komma hit så att allt blir lugnt.

Och jag hatar hans jävla mobiler som inte vill fungera. Det är sjukt jobbigt. Vi har smsat konstant, i princip varje dag sen i juli. Sen jag tog hans nummer från Cara. Det är så frustrerande att inte kunna göra det nu.

Nej, jag har faktiskt inget vettigt att skriva, det är därför det blir massa onödigt babbel som ingen bryr sig om, haha...ni får stå ut, okej?

- Madeleine

Let the music be your guide

Seriöst, det går inte att sluta titta på bilderna inne hos Sanna. Jag blir galen av att sitta still här, ensam, lite halvt sjuk och bara dö.

Det får gärna bli fredag typ nu, jag saknar Tobbe något fruktansvärt. Och eftersom det verkar som om han är utan mobil nu också så kommer jag typ gå under innan han är här.

Jag vet inte vart jag ska göra av mig själv. Jag är typ sjukt glad egentligen, och jättepeppad på allt, men just nu känns det bara som om jag vill gråta.

Bla..jag orkar inte...

- Madeleine

Getaway rock festivalAll Ends
Marionette
Sparzanza
Mayhem
Taylor Hawkins and the coattail riders

Alltså nej, nej...det är inte okej. Ta mig till Gävle?

- Madeleine


Like a sin she comes alive

Lätt panik. Men det går bra. Hoppas jag.

Annars har jag inte så mycket att säga nu, försöker väl med skolan idag igen, även om jag inte riktigt har ork. Men jag vill ha det, jag är sjukt taggad på att göra något, komma ut, gah...jag känner mig så instängd!

Helt sjukt vad rastlös jag är.

Miep, 3 dagar...

Nu vill jag bara se att det trillar in ett sms i mobilen också, nu!

- Madeleine


Like a kiss of death, I just can't turn away

Crashdïet snurrar medan bilder och text från Sannas blogg inte riktigt vill lämna näthinnan. Annat än att hon måste ha haft en sjukt jävla underbar helg kan man ju inte säga i alla fall.

Och på tal om Crashdïet så är det ju i princip helt klart nu, det blir Helsingborg på Valborg! Taggad! Jag börjar känna konsertsuget igen, och det är riktigt härligt! Har ju inte varit särskilt peppad alls de senaste månaderna, men nu så, nu jävlar! Festivalsommaren är mer än välkommen!

Rock on!

- Madeleine

Some people like me, some love to hate me

Besökarna på bloggen bara ökar för varje dag, men mina prenumeranter på Bloglovin minskar? Det tycker inte jag är helt okej.

Ni missar väl inte att lägga till mig?

Klick, klick!

bloglovin

- Madeleine

I say you gotta be strong and make up your own mind

Lyckades ta mig iväg till skolan imorse, mår fortfarande sjukt dåligt. Men det funkar inte att vara borta mer nu. Och jag börjar kunna äta lite, så förhoppningsvis går det över helt snart. Hoppas kan man ju alltid i alla fall.

Annars råkade jag sitta ute vid tv:n innan när förkväll stod på och fick en lätt chock när underbara Ralf Gyllenhammar dök upp i bild. Jag vet inte riktigt vad det var för värde i att han var där dock, typ för att man skulle se någon kontrast mellan honom och Niklas Strömstedt, som man fick känslan av intervjun egentligen handlade om. Skumt var det i alla fall.

Nu ska jag skriva ihop massa recensioner på gamla konserter och skicka in till Eventim i alla fall. Haha, man kan vinna biljetter till Hultsfred och presentkort på biljetter. Känner mig mest sugen på att vinna presentkort, men råkar man skriva något som är så bra att man vinner biljetter till Hultsfred så kan man väl överleva antar jag?

- Madeleine

<3Jag älskar dig <3

5 dagar...

Det känns så långt.

- Madeleine

Hur jag än vrider och jag vänder mig så blir det till en småstad igenDet här ger mig rysningar.

Ja, jag vet. Ni väntar er verkligen inte att få läsa det här. Men så är det. Gyllene Tider är SÅ mycket nostalgi för mig. Det går inte att beskriva. Känslan som väcks hos mig, det är otroligt. Det är ytterst få band som jag känner så mycket för. Helt seriöst.

7/8 2004, min tolvårsdag, min första konsert kan man väl säga, Gyllene Tider på Ullevi. Sjukt.

Jag vet knappt vad jag ska skriva, det finns inte ord. Det är bara så mycket kärlek. Vi tar lite låtar till istället.


(Kom så ska vi) Leva livet


Det är över nu


Ljudet av ett annat hjärta


Kung av sand

Förlåt, jag skulle kunna hålla på i all evighet. Om jag hade hittat de låtar som jag vill ha i annat än kassa liveinspelningar vill säga. Men här kommer en sista som ni måste lyssna på! Den är så otroligt fin...- Madeleine

You're lookin' fancy and I like your styleMan kan hitta mycket spännande när man bläddrar i bloggen. Jag och Cara i Stockholm, innan Kiss 30/5 2008. Känns som evigheter sedan, det där.

Vi har likadana kjolar på oss för övrigt och jag letade nyss fram min i garderoben där den legat bortglömd hela vintern. Jackan jag har på mig var jag också och letade fram precis. Det känns som vår.

- Madeleine

We create the world around us, God is every living soul

Ja, ingen har väl missat att jag har nördat The Sims den senaste veckan?
Jag har aldrig varit en av de som älskar att bygga husen och inreda osv. osv. Helst köper jag ett färdigt hus till mina simmar och finns det inget som passar så slänger jag ihop något väldigt enkelt. Men nu fick jag ett infall och kände att det var rätt kul att fixa ett snyggt hus åt min sim och då kan jag ju inte låta bli att visa lite bilder. Haha..


Here we go!


Alla tavlor på väggarna i huset är målade av min sim


Mina simmar kommer alltid att få dras med den där spegelväggen, bara för att jag vill ha en sådan..
Från början gick precis allt i köket/vardagsrummet i vitt. Det blev dock ändrat fort, man behöver ju inte överdriva...Sen ser ni även ett garage skymta förbi ibland, kändes dock inte så värt att ta bild på hennes polisbil. I övrigt så är inte huset riktigt klart, det ska byggas till ett rum till bakom det stora badrummet/skrivbordet typ. Ett blivande barnrum.

Lite kul info kan vara att när hon som bor här flyttade in på tomten så hade hon ungefär 3000 simdaler, det lyckades jag faktiskt få att räcka till fyra väggar, en säng, en kyl, en toalett och en dush. Från det har hon kämpat sig upp.

- Madeleine

You just want to scream

Jag gör om lite bland mina kategorier, jag har skrivit väldigt mycket genom åren. Dock är det sjukt kul att gå igenom alla gamla inlägg, så mycket minnen.

för övrigt blev klockan precis tre istället för två, så det kanske är dags att sova nu?

- Madeleine

...and I've got nothing to sayDet ska bli mycket intressant att se hur tv4 tänkte lösa det här.

Jag förstår inte riktigt hur resultatet kan ändras helt plötsligt?

Person 1: Sådär, det var alla röster. *Skriver ner vilka som går vidare*
Person 2: *Springer iväg med kort till Gry*
Person 1: Oj, här var ju en röst till! Jaha, men då är det ju bara att ändra?
Person 2: Det första resultatet är redan ute...
Person 1: Det var ju inte bra. Men jaja, vi får väl säga att det har ändrats bara?

Haha, eller alltså, va?

"Det var så jämnt så nu har vi fått ett nytt resultat"? What?

Mitt råd är att ta med alla körer till nästa vecka, man får väl skicka hem två stycken då. Men det här är inte okej. Och det här säger jag INTE för att jag är bitter över att Ralf fick åka utan för att det är så vidrigt av tv4 att låta det bli så här! Det är inte okej!

- Madeleine

Guilty 'til I'm proven innocent, whiplash, heavy metal accidentGah, det här ger mig panik. Man kan inte skriva så. Det är så fel.

Annars känns det som ett härligt låtval av Ralf, ser fram emot det. Rongedahl ska sjunga Somebody to love av Queen och det känns som om det kan bli sjukt bra också.

För övrigt så ger den där stavningen på Kiss mig flashbacks från nian. När vi hade musikquiz och jag dömde ut min lärare, som jag trodde var en vettig människa, totalt. Först så fick jag fel för att jag lite tveksamt efter mycket om och men bestämde mig för att kalla In Flames för melodic death metal, rätt svar skulle vara hårdrock, de som sa metal fick också fel. What? Sen tog jag mig friheten att kolla igenom musiken på hans dator och hittade lite låtar med "Kizz". Då var han helt död i mina ögon, och det fick han höra också. Man stavar inte Kiss med z!

- Madeleine

They all knew my name

Det finns mycket åsikter om Foki, jag personligen älskar henne och blir alltid väldigt glad när jag besöker hennes blogg. Det är även den enda av de riktigt stora bloggarna jag läser idag.

Men vad man än tycker om henne så är det värt att besöka hennes blogg regelbundet under de närmsta två veckorna. De spenderar hon nämligen i Tokyo! Och hur man inte kan fascineras av den staden, det förstår jag inte.

Jag har en känsla att jag lär klicka mig in på hennes blogg ofta och drömma mig bort lite. Tokyo är en stad som jag verkligen vill besöka!

- Madeleine

Old memories are clouding my mind

Jag minns första gången vi träffades. Så tydligt. Jag skulle skolas in på ditt dagis, mitt tredje i ordningen, och du fick följa med hem till mig. Vi stod i min säng och bläddrade i min kalender. Vi räknade dagarna till min födelsedag, jag skulle fylla fem. Minns du?

Den dagen resulterade i en stark vänskap som varade i många år, sen gled vi ifrån varandra. Det är inte klokt när man tänker på hur olika vi är idag, vem kunde tro att det skulle bli så?


Jag har ingen aning om du brukar titta in här ibland, men jag följer din blogg. Det är egentligen den jag vill uppmärksamma i det här inlägget. Varje gång jag klickar mig in på din blogg så tappar jag andan. Det är så vackert. Du skriver fantastiskt!

Om det är någon som kan klicka sig in där, läsa, och sen gå vidare utan att ha påverkats så vill jag gärna veta det. Det är så vackert, så hemskt, så sant, så underbart. Det går inte att beskriva.

Det måste läsas. HÄR.

- Madeleine


Can't you hear me calling out for help


Inte okej att ramla in på Shock.se när man vet att det inte finns pengar att hitta. Stort vill ha på typ hela butiken. Man borde försöka bli rik.

- Madeleine

All those days that you spend waiting won't come back to you

7 dagar...

Just nu är den jobbigaste perioden av väntan. Det är för snart för att vara långt och det är för långt för att vara snart. Fruktansvärt. När det är en månad så är det väldigt långt, men då accepterar man bara att det är långt och det blir inte så svårt, men när det inte är långt utan man märker att det bara blir närmare och närmare för varje minut så tär det på en hela tiden. Tanken finns alltid där. Man börjar räkna timmar och allt går fruktansvärt långsamt. Sen är tåget sent.Kom hit nu, jag saknar dig!

- Madeleine


...and I've got nothing to say

Jaja, jag vet! Jag är sämst på att uppdatera, men jag har verkligen inget att skriva.

Jag mår fortfarande sjukt dåligt, kan knappt äta och orkar absolut inte ta mig till skolan. The Sims är fortfarande det som underhåller mig hela dagarna. Tråkigt men sant.

Kikade på Bella & Tyra Show innan, bloggnörd som man är. Måste erkänna att jag blev positivt överraskad av Paow, har inte läst hennes blogg i och för sig, men man hör en del. Nu kändes hon nästan vettig, bara lite ung och oerfaren. Men det kan man väl inte klandra en 15/16-åring för?

Får se vad som händer imorgon, om jag orkar ta mig utanför dörren eller inte.

Hoppas ni har haft en bättre vecka!

- Madeleine

Man föds, man dör, resten är upp till dig...

Var det på The Sims 2 det stod så?

Jag vet att det finns en hel del The Sims nördar där ute så det är dags för er att titta fram nu. Haha...
Jag har funderat på en grej rätt länge. Det känns som om det faktiskt är väldigt många som inte har gått över på The Sims 3 utan fortfarande sitter och laddar tomter i The Sims 2. Hum, så jag frågar er:

Spelar ni fortfarande The Sims 2 eller har ni uppdaterat er till The Sims 3?

Jag själv sitter här med alla spel till The Sims och The Sims 2 på hyllan medan The Sims 3 får ligga framme och snurra i datorn då och då. Jag är jättenöjd med 3:an och skulle aldrig få för mig att starta 2:an igen. Det jag saknar från 2:an är möjligtvis alla expansioner, men de droppar väl in lite efterhand till 3:an också. Läste nyss att nästa är på gång och den ser jag verkligen fram emot, The Sims 3 Drömjobb! Så det är bäst att jag skaffar mig Destination världen snart, det har tagit mig alldeles för lång tid...


Sanna här har hållt mig sällskap de senaste dagarna...

- Madeleine

Every piece of evidence was a lie

Blaha. Jag har försökt orka ta mig iväg till skolan i två dagar nu, det har inte funkat. Om det här bara kunde gå över så att jag kan få äta igen! Nu var det nästan en vecka sedan jag åt något som kan kallas för en hel måltid. Inte okej.

Sen börjar jag bli allmänt trött på att sitta här hela dagarna, finns inte allt för mycket att göra. Och inte inspirerar det särskilt mycket till att skriva heller. Så det ekar här i bloggen, tyvärr.

Men jag kan väl bara hoppas att det ger sig snart...

- Madeleine

Butterfly drop


80:-

Är det inte dags att försöka väcka lite vårkänslor?

Maols smycken

- Madeleine

The truth is out there, somewhere between two fairy tales

Jag lever, jag mår bara jävligt dåligt.

Jag har haft allmänt illamående och har knappt kunnat äta sedan i torsdags. Mindre kul. Har i alla fall kollat upp det och det verkar inte vara något allvarligt så ni kan vara lugna. Det blir dock ingen resa till Italien för mig imorgon. Känner mig inte riktigt i form för det, och med de blandade känslor jag har haft inför resan så får det bli så.

Annars är det väl bara att hoppas på att det här ska ge sig snart så att jag kan börja leva igen. Börjar bli allmänt trött på det här. Just nu spelar jag The Sims och Chocolatier lite blandat för att inte tröttna allt för fort, haha.

Hoppas ni mår bättre och har något vettigare för er!

- Madeleine

I feel I could crawl up insanity wallsNi glömmer väl inte att kolla in hur det går för Ralf som körledare i Körslaget under kvällen?
Klart att hårdrocken kan ta hem det här för andra gången, eller vad säger ni?

Update: Om man trycker mute på Gry så överlever man faktiskt. Jag har aldrig klarat den människan.

- Madeleine

You know this story ain't overJag lovar, det är lätt värt att lägga tio minuter på att se detta. Så jävla underbar människa!
Kom till Sverige snart? Jag saknar dig!

- Madeleine

Avantasia - Dying For An AngelJag är kär i Tobias
x2 ;) <3

- Madeleine

It's the voice I hate again

Ni får ursäkta min frånvaro här, men jag har verkligen inte orkat.

Mitt toppenhumör från i onsdags har försvunnit helt och hållet. All energi tog bara slut och så har jag mått allmänt dåligt också. Inte kul och jag tycker att jag börjar bli alldeles för van vid att falla in i dessa perioder. Om bara den här terminen ville ta slut...

För skolan drar ner mig, det tänker jag inte förneka. Visst, jag har lyckats minska pressen, lite i alla fall. Men det känns så ovärt.

Sen vet jag inte om jag har nämnt i bloggen att jag åker till Italien på tisdag? Med italienskaklassen. Så är det i alla fall och om jag ska vara ärlig så känns det fruktansvärt. Ja, jag älskar Italien, verkligen, och oftast skulle jag göra vad som helst för att få komma dit. Men den här resan känns bara jättefel. Så jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till...

För det knepigaste med det hela är ju att jag helst bara vill vara hemma. Att få sällskap här av Tobbe hade ju varit mysigast, men jag känner inget behov alls av att åka härifrån.

- Madeleine


'Cause I'm in need of this
Jag lovar, ni ska få bättre bilder någon gång...

I höst flyttar jag till Falköping.

Jag kommer sakna er på Da Vinci massor, men det här känns så rätt, jag måste verkligen ta den här möjligheten.

Och för att förtydliga för er som inte hängt med, jag kommer att byta skola. Till hösten kommer jag att börja Hantverk - Guldsmed på Ållebergsgymnasiet i Falköping.

- Madeleine

You know that accidents can happen and it's okay

Vi får se hur det blir med uppdateringen det närmaste. Jag åker till Skara direkt efter skolan för att ta mig in till Falköping imorgon. Vi tar rapport om det när jag kommer hem imorgon kväll. Wei. Detta känns sjukt bra.

- Madeleine

Can't you hear me calling out for help

AMARANTHE Official Myspace

Amaranthe, kallade sig innan för Avalanche, debutalbumet ska spelas in nu i sommar.
I väntan på det så finns det ett gäng helt underbara låtar på deras myspace, klicka på bilden.
Senaste låten Automatic kom upp idag och den är precis lika härlig som de tidigare låtarna.

Ah, jag har följt Amaranthe på deras myspace sen de hette Avalanche, sen det bara fanns en låt uppe på sidan tror jag, jag minns inte ens hur länge sedan det var. Jag längtar efter albumet sjukt mycket och det lär inhandlas så fort det släpps.

Just nu är de aktuella som förband till Kamelot på deras spelningar i Sverige och Finland i början på april, tro mig när jag säger att jag är vansinnig på Trädgårn' som envisas med att ha 18 årsgräns på den spelningen. Fyra månader, fyra jävla månader. Idag blev de också klara för Getaway Rock i Gävle, ännu en anledning som gör att man vill dit alltså.

- Madeleine

You're the main attractionNu är det kört Kim, du har sagt att jag har sovplats och nu får du stå för det. För jag tänkte se dessa snyggingar i HelsingborgValborg. Speciellt eftersom det är sjukt billigt! Biljetten + resa tur och retur lär knappt komma upp i vad jag anser vara ett normalt pris för en konsertbiljett. Underbart.

För övrigt är det väldigt skumt, jag vet inte riktigt vart min nyfunna kärlek till sleaze kommer ifrån. Okej, klädstilen och killarna har jag alltid älskat men musiken har aldrig riktigt väckt något större intresse hos mig innan den här vintern. Men nu plötsligt så får jag för mig att jag vill lyssna på sleaze jätteofta. Läskigt.

Just nu snurrar, som om ingen kunde gissa det, Crashdïet. Känner jag mig själv rätt så är det väldigt bra, speciellt om jag vill kunna i alla fall någon låt i slutet på april. Haha...jag och musik...

- Madeleine

Getaway rock festivalDevildriver
The Haunted
Raised Fist
The Crown
AC4
Crazy Lixx
Snakestorm
Amy´s Ashes
Dreamland
Amaranthe

Det finns inte ord längre. Jag vill knappt kommentera det. Jag ska dit. Jag ska. Fråga mig inte hur, jag bara ska.

Amaranthe <3

- Madeleine

Do ya really wanna taste it


Teeny, Sporty, Glam och Flash. Wig Wam.

Jag misstänker att det finns vissa här på bloggen som det har undgått men jag tror att de flesta faktiskt har koll på att Wig Wam var en av mina absolut första kärlekar inom musiken? Eller har jag fel?

Så var det i alla fall. Eurovison Song Contest 2005, för Norge, med låten In My Dreams, slutade på en delad 9:e plats med Danmark. Jag blev kär. Och ja, detta minns jag fortfarande, precis som namnen under bilden ovan. Min kärlek till de här killarna var enorm.

I menyn till vänster, där det står listat massa konserter, har ni säkert lagt märke till att det är en konsert med Alice Cooper som verkar ha hamnat fel då den var två år innan jag började springa på konserter regelbundet. 10/8 2005. Jag var inte där för Mr. Cooper, ska jag vara ärlig hade jag knappt hört något med honom. Jag var där för förbandet, mitt älskade Wig Wam. Varför jag inte har med dem i listan vet jag egentligen inte, det får nog bli ändring på det.

Igår fick jag i världens lyckorus, 4.48-6.07 i det här klippet från Melodifestivalen:Så mycket bilder och tankar som snurrade genom huvudet den korta stunden, så mycket minnen. Galet. Jag blev helt tagen.
Mitt i detta kom jag på att jag nyligen hade läst om Wig Wam, om att de nyss släppt ett nytt album...

Och detta har jag kollat in nu, albumet Non Stop Rock'N Roll släpptes 21/1 2010.Jag har lyssnat igenom det ett par gånger nu och jag måste säga att jag är grymt besviken. Visst finns det korta bitar, ett par låtar, som känns Wig Wam men hade jag hört det här albumet hade jag knappast gissat på att det var dem. Det galna, extrema och överdrivna från Hard To Be A Rock'n Roller och Wig Wamania är borta, det känns på något sätt som om bandet har mognat lite, tyvärr...det passar inte dem.

Så jag tror att jag håller mig mest till deras gamla album och låter kärleken bestå. Wig Wam är riktig nostalgi för mig.


Wig Wam - Crazy Things, kärlek <3

- Madeleine

Bound to kill the spark

Söndag. Hum.

Känns inte kul, är inte ett dugg peppad inför en ny skolvecka. Men det är väl bara att bita ihop antar jag.

Blev en trevlig kväll hos Zizziee igår i alla fall med massa god mat, melodifestivalen och allmänt tjejsnack. Typ.

Och nu måste jag börja plugga företagsekonomi strax, känner mig inte särskilt taggad, men det är ju något jag verkligen vill lära mig så det borde inte vara så svårt och jobbigt egentligen.

Sen blev jag värsta sugen på att slänga ihop en kladdkaka också, men vi får se hur det blir med den saken. Väldigt knepigt egentligen för kladdkaka är något jag aldrig riktigt har fattat varför det är så stor hysteri runt. Helt ärligt, jag tror aldrig att jag fakiskt har bakat en kladdkaka. Jag har alltid hållt mig till mina kladdkaksmuffins då det brukar kännas så mycket mer värt. Men vi får väl se, känner jag mig själv rätt så blir det ingenting...

- Madeleine


I wanna be so close to you


Jag älskar dig <3

Jag är så fascinerad, så tagen av det här. Av mig, av mina känslor. Jag trodde seriöst inte att jag kunde känna så här starkt för någon. Det går inte att förklara.

Det känns som om jag alltid har varit med dig, samtidigt känns det som om det var igår vi var på Liseberg och som om det var flera månader sedan jag spenderade mitt sportlov hos dig. Tidsuppfattningen finns inte, men jag vet att hur knepigt det än känns så har det gått en månad nu. Och jag är så lycklig!

Det känns jättehemskt att du alltid är så långt bort, men du betyder så otroligt mycket för mig så jag vet att vi klarar det här vad som än händer. Det är så självklart.

Jag saknar dig otroligt mycket, om 20 dagar får jag kyssa dig igen!

- Madeleine

No one said I'm a Maniac

Fredag!

Först så kom jag ju på vad det var jag tänkte skriva igår. Förstår inte riktigt hur jag kunde glömma det. Men:
Crashdïet spelar på The Tivoli i Helsingborg den 30 april!
13 årsgräns
och 120 kr.
Så värt!
Det som saknas nu är att fjäska till sig en sovplats. Vi får se hur det blir med den saken helt enkelt.

Annars så ska jag nu sätta mig och plugga språkhistoria, man kan ju alltid hoppas att något fastnar under lite sista minuten-plugg.

Och ikväll blir det hemmagjord sushi, underbart gott!

- Madeleine

Bella & Tyra show!

Alltså ursäkta mig men, hahahahaha...

Riktigt tråkigt att det laggade så mycket, annars hade det säkert kunnat vara ganska underhållande. Jag menar, Bella är ju rätt roande att titta på.

Hela idén är ju bara för skön, en talkshow av bloggare om bloggar som sänds live via webbtv. Kan det bli bättre? För en bloggnörd som jag så går det ju inte att låta bli att titta.

Jag tänker ge dem en chans till, laggar det lika mycket nästa gång så ger jag dock upp.

Uppdate: Och om ni missade och blev nyfikna nu så ska det komma upp så att man kan se programmet i repris på hemsidan snart.

- Madeleine


As you turn your back on me

Jävlar vad jag uppdaterar idag! Men jag har mycket att berätta och jag tycker det är roligare att ta en sak i varje inlägg än attt klumpa ihop allt, det blir mer effekt på något sätt?

Nu ska jag i alla fall plugga språkhistoria (det kan ju vara bra att i alla fall ha läst igenom det...) och titta på Bella & Tyra show (hahah...det är ett måste att se första avsnittet för att se hur fail det är, Kenza gästar så det kan nog bli intressant).

Nu känns det som om det var något mer jag skulle säga, men det har jag glömt...hum...jaja, kommer jag på det så blir det väl ett inlägg till, haha.

- Madeleine


I'm alive, death is just a feeling

Nu är det bara för er att klicka er in på tobiassammet.com, bli medlemmar om ni inte redan är det och lyssna som fan på de samples som kommit upp där från de två kommande albumen. Underbart!

Jag är helt kär i Death is just a feeling, någon som vet vem det är som sjunger den!?

Åh, jag vill höra hela albumen nu, nu, nu, nu! Det är inte snällt av Tobi att göra så här. Men jag kan i alla fall konstatera att än så länge har jag ingen anledning att sänka mina orimligt höga förväntningar, det här kommer bli grymt!

Avantasia och Tobias Sammet <3- Madeleine

Until the last drop fallsDenna kommentar ramlade precis in..

Inte kul. Jag planerar verkligen inte att dra på P&L...
Men Sonata är Sonata...
Nu blev jag ledsen. Fan.

Kanske finns det hopp om något mer besök på festivaler i Sverige? Metaltown? Getaway Rock? (kommer de dit så är det inte längre något snack, då kommer jag att vara i Gävle 8-10/7)

Det här är inte okej, varför Peace and Love av alla ställen?

Nu ska jag trösta mig med att göra mitt tredje glas med Chai Latte för kvällen...

Update: "Sonata Arctica (FIN) - Sverigexklusivt" står det på P&Ls hemsida, jag misstänkte ju det...


- Madeleine

Metaltown -10Amon Amarth (S)
Coheed & Cambria (US)
Garcia plays Kyuss (US)
Hatebreed (US)
69 Eyes (FI)
Brian "Head" Welch (US)
Adept (S)
Raunchy (DK)
Between The Buried And Me (US)
Antichrist (S)

Amon Amarth <3
Övriga måste jag säga att jag inte bryr mig om det minsta, men jag känner mig sjukt taggad inför Metaltown i vilket fall, det kommer bli lika underbart som alltid!

Om man börjar tänka på det, och bläddrar lite i en kalender, vet ni vad man upptäcker då? Precis, att det inte alls är särskilt många veckor kvar! Tagga!

- Madeleine

Running, running awayAhh...

Jag vill springa runt i en pärlbutik och spendera massa pengar jag inte har. Jag saknar Pärlehuset något fruktansvärt. Hur i hela världen kunde de lägga ner sin butik i Göteborg? Det var alltid fullt med folk och allmänt kaos där inne. Det är inte ens i närheten av samma upplevelse och känsla i att shoppa pärlor på nätet, oftast måste man ta, känna och testa för att hitta inspirationen.

Synd är det, och ja, jag är på bra humör och suget efter pärlorna är på väg upp! Wei! Tyvärr har jag ju inte råd med något nytt så jag antar att man får begränsa inspirationen till alla de pärlor som redan finns här hemma, tråkigt. Får se om det blir något idag eller om jag väntar lite till.

Fast, det är klart...det är ju ganska säkert att kika in på terapiboden här i Kungälv, de har i princip inga pärlor så det lilla man kanske kan hitta där kan man ju ha råd med. Hum, det tål att tänkas på, kanske blir en promenad dit imorgon?

- Madeleine

All he needed was a gentle heart

Woho, jag är på rätt bra humör idag. Av någon anledning. Ingen aning om varför, men så är det i alla fall. Men vi får väl se hur länge det håller om jag känner mig själv rätt så kan det ändras vilken minut som helst.

Jag vet inte, det är skumt, men det känns som om jag börjar hänga ihop med mitt liv igen, wei. Knepigt att förklara men hittills idag måste jag säga att jag har haft en väldigt bra dag utan någon egentlig anledning.

Så det är väl bara att ta vara på detta antar jag för det ra humöret kan försvinna lika fort som det dök upp. Det lär göra det också.

- Madeleine

ReinXeed


Bilden är snodd från HoMs hemsida, fy på mig...

Här är det äntligen, i form av ReinXeed, mitt utlovade musiktips!

Ett symfoniskt power metalband från Boden, som är mycket trevligt att lyssna på, om jag får säga det själv. Som ni säkert har räknat ut så spelade de i Umeå på House of Metal nu i helgen. Jag dissade faktiskt självaste Behemoth för att kolla upp detta band som verkade väldigt lovande (okej, jo...det var väl Tobbe som övertygade mig lite också), och det ångrar jag helt ärligt inte det minsta.

ReinXeed är ett riktigt härligt band som hittills har släppt två album The Light (2008) och Higher (2009), tredje albumet, Majestic,  släpps inom kort och det fjärde håller på att spelas in! Ett riktigt produktivt gäng alltså där sångaren, Tommy Johansson, är den drivande kraften.

Jag själv som är och nog alltid kommer att vara totalt såld på alla former av power metal måste ju säga att jag gillar det här starkt. Sen har jag svårt att tro att någon, power metalfan eller ej, kan låta bli att smälta totalt vid ljudet av denna underbara röst? Helt otroligt. Det finns knappt ord. Jag kan i alla fall inte låta bli att hoppas, och tro, att vi kommer att få höra mer från deras håll...även här i Sverige och inte bara i Japan.

HÄR hittar ni deras Myspace (lyssna på låten Atlantis, ett smakprov från kommande albumet Majestic och en av mina favoriter)
och HÄR finns deras första album, The Light, på Spotify (av någon anledning är bandnamnet särskrivet)

Sen vet jag att det finns en hel drös med folk som är intresserade men som inte orkar klicka på länkarna så jag får helt enkelt hjälpa er ännu lite till på traven med ett klipp här:


ReinXeed - Fantasia (från andra albumet, Higher)

- Madeleine

There's nowhere I can hide

Jag vet att jag utlovade ett musiktips, men jag tror faktiskt inte att jag orkar skriva ihop något nu. Och det känns inte värt att slänga ihop något bara för att. Så det får bli imorgon istället. Den som väntar på något gott...

I övrigt händer det väl inte så mycket, jag känner mig nog på lite bättre humör just för minuten, men det lär dala igen och jag tror väl inte att humöret är på topp imorgon. Det finns dock inte så mycket annat att göra än att bita ihop. Har i alla fall börjat trassla mig ur en del jobbigt, så jag tänkte att jag ska försöka fixa bort lite till nu. Så kanske allt kan gå lite lättare månaderna fram till sommaren, sen jävlar kommer min tid. Jag är så sjukt säker nu, det här kan inte bli fel.

- Madeleine

About the dreams I have

Underbar jävla helg <3

Massa grym musik, fantastisk stämning och för att göra det hela ännu bättre underbart sällskap!

Det går inte att beskriva med ord hur viktigt sånt här är för mig, hur underbart det är att få vara helt lycklig en stund, komma bort från verkligheten ett par dagar. Att träffa människor som inte har en aning om hur jag förväntas vara, eller som till och med förväntar sig att jag ska vara på ett helt annat sätt än vad jag är van vid. Det är magiskt.

Den här helgen har väckt sjukt mycket mysiga tankar och jag är så otroligt tacksam för att jag fått uppleva det här. Mycket av det känns långt bort men är inom en överskådlig relativt nära framtid, annat är bara rena drömmar.

Nej, det blev inte så mycket om musiken nu, men jag sa redan innan att det inte var det som drog mig mest. Självklart var det fantastiskt och det känns helt jävla galet att jag har sett band som Lamb of God live, det var sjukt! Men den här helgen har varit så mycket mer för mig, det går inte att beskriva.

Jag ville aldrig att den skulle ta slut...

- Madeleine

As if the world wasn't ending

Jag har två inlägg på gång, ett med lite glädjeutropp från helgen och ett med musikreklam. Vänta och se!

Först måste dock lite ångest ut, igen. Och jag antar att ingen är förvånad längre.

Jag hatar den här jävla staden kallad Kungälv. Den kväver mig. Jag vill flytta hemifrån, jag vill vara 18, jag vill ha ansvar för mitt liv, jag vill klara mig själv. Jag vill kunna göra precis vad jag vill när fan jag vill utan att någon ska bry sig.

Ett halvår...det känns så sjukt långt...

- Madeleine


...and the time's speeding

Jag åker till Umeå ikväll!

Galet. Jag har fortfarande inte fattat det och det känns som om jag har glömt allt. Biljetterna är med i alla fall så jag överlever. Haha.

Annars så lär det inte uppdateras här när jag är borta. Så jag antar att vi hörs på måndag kväll. Om jag inte skickar något tecken på att jag lever via Cara kanske, vi får se, vi får se.

Jag ska i alla fall ha en underbar helg!

- Madeleine

Nothing's gonna hold us down

Sitter och lyssnar på Crashdïets singel som ramlade in med SRM för ett tag sedan. Har dock inte riktigt hittat tid att titta på det innan. Inte har jag tid till det nu heller egentligen, just nu försöker jag faktiskt få mig själv att förstå att jag måste packa för imorgon vid den här tiden sitter jag på tåget, typ.

Jag har seriöst inte fattat att jag är i Umeå om 1 dag, 13 timmar och 51 minuter. Galet. Och ja, det betyder att jag är där 06.31 på fredag morgon, ingen som vill komma och hålla mig sällskap i några timmar tills min kära pojkvän behagar dyka upp?
Annars kan jag ju alltid hoppas på att tåget är lite sent, haha.

- Madeleine

Reach out, waiting for a miracle

Ångest.
Jag vill inte.
Jag vill verkligen inte.
Jag orkar inte.
Men jag antar att jag måste.
Ta mig härifrån?
Snälla?

- Madeleine

Don't you remember?


Avantasia - Dying for an angel

Jag finner inte ord. Tobias Sammet är underbar och allt han rör vid blir till guld. Precis lika fantastiskt som väntat.

3 april. En månad. Jag vill inte vänta.

Update: Det är inte snällt att det verkar som om albumen kommer att finnas i Sverige först den 7:e...
Update 2: Videon är borta men låten finns fortfarande kvar att lyssna på HÄR.

- Madeleine

You know I can't stay long

Hemma. Känns sådär. Men jag försvinner ju igen på torsdag, det känns underbart. Börjar bli rätt taggad på konsert nu också, så det kommer bli grymt.

I Skara hände det väl inte så mycket men det var mysigt i alla fall.

Har väl inte så mycket att säga egentligen, en massa inlägg på bloglovin att ta igen nu så det är väl bäst att jag tar tag i det istället för att sitta här och försöka komma på något vettigt att skriva.

- Madeleine

RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild