Sitter på Skavsta och väntar på att gat...

Sitter på Skavsta och väntar på att gaten ska öppna. För övrigt skämmer min pojkvän bort mig alldeles för mycket. Jag vet knappt om jag vågar visa i bloggen. Men jag älskar honom sjukt mycket i alla fall <3


Tåget lämnade precis Falköping och jag ...

Tåget lämnade precis Falköping och jag insåg att jag har glömt mitt busskort. Det är i alla fall inte värre än att jag får betala tåget hem till Falköping på lördag. Irriterande är det dock..


All those days that you spend waiting won't come back to you

Snart, snart, snart...

Och jag tror att jag har koll på allt nu. Hur vi skall ta oss till och från flygplatser osv. det enda jag inte har full koll på är tunnelbanan till hotellet. Men det löser sig antagligen helt utan problem.

Mitt tåg går från Falköping om drygt en timma, samtidigt som Tobbe är framme i Stockholm där han får vandra runt själv i fyra timmar...men det finns inte så mycket att göra åt det, tyvärr.Jag som måste ha koll på allt har lätt panik över vad vi ska ha för biljetter, speciellt eftersom jag tyvärr tror att hållplatsen vi ska till ligger precis utanför det område där de "vanliga" biljetterna gäller...jobbigt! Men så kan det gå när man vill bo billigt..

- Madeleine

Care for all that matters and leave the rest behind

Vet inte riktigt hur uppdatering kommer att bli under resan, men jag ska inte ha med datorn så jag tror inte att ni skall räkna med mer än någon mobilblogg då och då. Men vi får se. Det blir minst ett inlägg innan jag åker imorgon i alla fall.

Annars har jag fortfarande svårt att koppla att vi faktiskt åker imorgon, på riktigt. Det är därför jag måste skriva om det så extremt mycket, jag måste övertyga mig själv.Nu ska jag se vilka som går vidare i Idol och sen blir det sängen, måste ju vara utvilad imorgon.

- Madeleine

I've been feeling pretty dead for quite a whileAlla 36 provringar, polerade och märkta. På måndag ska jag börjar dra tråd till öglorna som skall lödas på och sen är det inte mycket kvar! Ska bli riktigt skönt att bli klar och få komma vidare.

Men jag tror att det är ett väldigt bra moment för att träna på alla delar. Valsa, bocka, löda, banka, fila, slipa, polera, stämpla, dra tråd...man lär sig. Dessutom gör man något som man faktiskt kommer att ha användning av.

Nu är det inte långt kvar till silver!

- Madeleine

When there is nothing left to say

Otroligt ofokuserad idag, lite för mycket som snurrar i mitt huvud.

Imorgon får jag äntligen träffa Tobbe igen, de här sex veckorna har känts som en evighet. Imorgon kväll är jag i Italien, och jag har fortfarande inte fattat det. Igår så blev An Abstract Illusion klara med sina inspelningar, jag vill lyssna. Som jag sagt så otroligt många gånger nu, jag saknar Norrland. Människorna, lugnet, harmonin, känslan, luften, allt.

Det går runt, runt, runt för mig idag. Och så länge jag inte glömmer bort något viktigt så kan det väl få vara så.


Snart!

- Madeleine

And there is magic in the air

Jag börjar få koll på allt inför resan nu, det enda jag har lite panik över är flygbiljetterna för det ansvaret har jag tvingats lägga över på min kära pojkvän som har tillgång till skrivare. Så farligt är det väl inte, jag litar på honom, men han driver mig till vansinne när han skall göra allt i sista stund. Om mindre än ett dygn sitter han på tåget mot Stockholm! Om två dygn har vi antagligen precis kommit in till Milano! Galet, galet, galet!


Den här bilden, som ni väl sett ett par gånger på bloggen nu är tagen sist jag var i Milano, med familjen. Kan ha varit 2006? 2005? Länge sedan var det i alla fall och det ska bli riktigt kul att få komma dit igen. Italien!

- Madeleine

You're lost in the time

Har nyss varit ner och startat en tvätt, känns som om man faktiskt vill ha lite rena kläder när man skall ut och resa. Så snart!

Innan det så satt jag med Moa och väntade på att någon skulle komma och låsa upp hennes dörr, hon hade lyckats med det jag är livrädd för att göra, låsa in nycklarna. Men det löste sig såklart.

Annars ska jag väl mest se vad som ska fixas och så inför resan idag, se om det är något jag måste iväg och handla. Kul, kul!


Foto: Alexandra Green

- Madeleine

Egoboost!, Isabella Löwengrip


Jag har varit sugen på att läsa denna boken sedan innan den kom ut. Dels för att jag är bloggnörd till tusen och dels för att jag älskar böcker om att stärka sin sjävkänsla, de brukar vara så inspirerande! Och det måste jag säga att Bella har lyckats med, till stor del i alla fall.

Hon har skrivit boken med förvånansvärt mycket insikt för att komma från någon så ung och jag tycker mycket om hur hon hela tiden relaterar till sitt eget liv och sin egen uppväxt. Jag tror absolut att den kan vara bra för tjejer i högstadieåldern att läsa. Jag känner mig på gränsen till för gammal, i alla fall i vissa partier.

Helt felfri skulle jag verkligen inte säga att den är, här och där skiner det igenom att hon inte kan och vet allt. Ibland vandrar hon helt enkelt på lite osäker mark och tjejen är 19 år så mer kan man inte vänta sig. Tyvärr tycker jag att hela boken är lite för insnöad på ätstörningar. Det förvånar mig dock inte alls, Bella brukar skriva mycket om det och det är en stor del av de problem som unga tjejer kämpar med idag. Så egentligen är det väl inte mer än rätt. Det är bara jag personligen, som aldrig har haft några problem med det, som tycker att det blir lite tråkigt i längden.

Femte och sista delen av boken var absolut min favorit. Där skriver hon mycket om mål och nuet. Hur man ska tänka på sitt personliga varumärke och att bloggen kan bli som ett CV. Hur man ska ta plats på rätt sätt och bli framgångsrik. När jag läste boken insåg jag att de bitarna är de enda jag har kvar att jobba på, i övrigt har jag lyft min självkänsla så mycket de senaste åren att jag inte behöver fler tips. I alla fall inte från en nittonåring. Men inspiration ger det mig, precis som väntat och nu vill jag bara ut och marknadsföra mitt personliga varumärke, ta plats och bli framgångsrik!

Egoboost! Blondinbellas överlevnadsguide för unga tjejer rekommenderar jag verkligen till just alla unga tjejer. I alla fall jag blir otroligt inspirerade att rycka upp mig själv och göra något av mitt liv!

- Madeleine

Can't you hear me calling out for help

Nu lämnade vi nyss Göteborg, bara sådär 50 minuter sena, tur att jag inte har bråttom i alla fall. Men nu har vi hört nog om det.

Jag har funderat en del och jag börjar bli fruktansvärt trött på namnet maols. Det känns inte längre som jag. För er som inte redan har räknat ut det så kommer "maols" av mitt namn Madeleine Olsson. Olsson är inte ett namn jag  vill dras med resten av mitt liv och tanken är ju att bloggen och smyckena ska övergå i ett företag i framtiden. Så jag funderar och funderar på något bra man kan byta till, just nu står idéerna stilla. Men jag hoppas på att jag ska komma på något snart och då kommer det att bytas. Ett eget domän lär det bli i samband med det också. Kanske någon trevlig läsare som har en idé om vad som skulle passa in på mig, min blogg och mina smycken? Alla förslag är välkomna!

Känns egentligen ganska jobbigt att byta bort ett namn som jag byggt upp nu, men det passar helt enkelt inte längre och då är det bättre att byta innan det går för långt. Vi får se vad det blir.


Då blir det ett byte av design snart kanske?

- Madeleine


Riktigt försenat är det till och med...d...

Riktigt försenat är det till och med...det skulle gått 17.07 nu ska det gå 17.43, tröstar mig med en chai latte på golvet på centralen...sjukt mycket folk är det, på grund av bokmässan gissar jag.


Mitt tåg är sent och nu rullade Norrland...

Mitt tåg är sent och nu rullade Norrlandståget precis ut från spåret bredvid. Tröstar mig med att jag faktiskt åker till Milano med finaste Tobbe på onsdag. Men det dämpar inte saknaden till alla andra...


Respect the wilderness, respect the life

Jag ska säga mer om Bellas bok sen när jag har läst klart den, har redan en hel del kommentarer på lager. Men en sak måste jag kommentera redan nu. Något som upprör mig så fruktansvärt mycket, något som jag aldrig har förstått. Jag vet inte, det kanske kommer en dag då jag inser varför alla tycker att det är ett sådant fruktansvärt brott, men just nu kunde jag inte bry mig mindre.

I ett kapitel som handlar om att göra slut med vänner så slänger hon vid ett tillfälle ur sig att en dålig vän till exempel kan vara någon "som umgås med ditt ex bakom din rygg (såklart strängt förbjudet)". Okej, just bakom din rygg, kan jag väl acceptera att det blir skumt. Men det där med att ett ex är så förbjudet område kan jag inte förstå. Jag har flertalet vänner som har fortsatt ha kontakt med mitt ex efter det att vi gjorde slut och det stör mig inte det minsta. Jag förstår inte varför de skall tvingas bryta kontakten bara för att jag och han har gjort det.

Jag har mängder med vänner som jag har träffat genom min nuvarande pojkvän, om vi skulle få för oss att göra slut så hoppas jag verkligen att jag fortfarande kan hålla kontakten med dem. Okej att vi kanske inte kommer att träffas så ofta då, på grund av avståndet, men jag har ingen som helst lust att tappa all kontakt med dem. Och jag tror inte att min pojkvän egentligen skulle vilja att jag gjorde det heller. Han vet precis hur mycket de betyder för mig.

Åh, jag har så svårt att se vart problemet ligger, kan ingen förklara för mig?


En av mina absolut bästa vänner, Erika, är en av de som fortsatt ha kontakt med mitt ex. Varför jag skulle vara sur på henne för det har jag ingen som helst aning om. Jag tycker att det skulle kännas fruktansvärt onödigt. Varför låta en vän gå förlorad på grund av något så barnsligt?

- Madeleine


I tried to read the signs

Nu bär det snart av till mormor och morfar för att fira min bror som fyller hela 16 på måndag.

Skumt det där, hur alla blir äldre. Har aldrig riktigt hängt med på det, jag förstår inte ens själv att jag är gammal. Det är något jag ofta sitter och tänker på när jag ser artonåringar på tv. Ibland ser de så otroligt vuxna ut att jag inte förstår någonting, ser jag också så vuxen ut? Andra gånger ser de fruktansvärt små och unga ut, ser jag också så liten ut?

Samma sak när jag läser bloggar, vissa låter så fruktansvärt vuxna och andra är otroligt barnsliga, hur är jag?

Ålder är ett skumt fenomen tycker jag. så jag tror att jag lämnar det här tänket och går tillbaka till "åldern är bara en siffra", det känns sunt!Den här bilden är nästan två år gammal och jag tycker fortfarande att jag ser precis likadan ut...

- Madeleine

'Cause nothing remains

Har varit en sväng ner på stan med mamma, fick ett infall och köpte Blondinbellas bok. Eller ja, helt random var det inte. Har varit sugen på den sen den kom ut. Sen om det var ett smart drag och värt att lägga pengar på egentligen, det kan väl diskuteras. Men nu blev det så i alla fall.

På tal om Blondinbella så funderar jag på att börja läsa hennes blogg igen, hon är ju i Schweiz och pluggar nu. Jag tycker alltid att det är så intressant att läsa om folk som pluggar/jobbar utomlands. Men jag vet inte om jag orkar.- Madeleine

Orkar inte starta datorn. Är hemma hos ma...

Orkar inte starta datorn. Är hemma hos mamma i alla fall och det rum som var mitt ser nu ut som vilket gästrum som helst. Så går det när man flyttar hemifrån. Imorgon skall vi till mormor och morfar för att fira Fredrik, trevligt! Ni får ha en bra helg!


I'm growing cold, and the night is yet to come


Som vanligt får ni ignorera min värdelösa kamera. När jag köpte den så lyckades någon övertala mig om att man absolut inte behövde ha någon stabilisator. Eh, jo, har man inte det så blir bilderna väldigt suddiga så länge man inte är sjukt stabil på handen. Som ni ser är inte jag det.

Jaja, jag räknar med att tåget är mer än fullt så därför slänger jag in ett litet inlägg nu, innan jag vandrar ner mot tågstationen.

- Madeleine

But I recall the dream I had when I kept moving on

Som ni såg så fick kvällens bloggning igår bli av Amanda. Hon, jag, Anton och Moa hade precis som hon sa en riktigt trevlig kväll. Jag tror dock att Anton blev lite trött på oss på slutet när vi fastnade i nostalgimusik. Jag tycker alltid att det är lika kul, och man kan fortfarande varenda låt. Helt galet.

Ska åka till Kungälv över helgen igen, Fredrik fyller ju år på måndag  så vi ska fira honom. Det blir nog bra, kom precis på att jag kanske ska växla lite pengar innan vi åker på onsdag också? Det är så sjukt snart!


Foto: Alexandra Green

- Madeleine

Idol Tacos...

Hejsan.. Amanda här.. Gör ett litet gästinlägg :) Hihi.. Tack Madde för att jag får göra ett.. hihi

Just nu sitter vi i soffan, Anton berättar massa roliga skämt.. Jag tror fan han kommer kissa på sig snart xD haha.. Vi sitter hemma hos mig (Amanda) och kollar idol, har käkat världens bästa tacos (Y) nej men ah :) Jag tkr vi har jävligt trevligt iaf :) <3Tacooos!!!! på en torsdag :O hihi

Madde!!! jag la in en bild också xD

Neee.. nu blire idol :)

hihi titta in på min blogg också.. hihi

www.gyllenpanzzar.blogg.se


All my dreams come true with you


Om en vecka vaknar jag upp bredvid min älskling i Milano. Det finns inte ord för hur mycket jag längtar. Jag har nästan glömt  att vi egentligen skulle sett Sonata Arctica där. Det gör inte så mycket att de flyttade fram sin konsert, för de här dagarna kommer bli helt fantastiska i alla fall. Jag kan inte riktigt förstå att det är så snart! Galet, galet, galet!

Ikväll ska jag som sagt till Amanda, men jag ska försöka få in lite inlägg i alla fall. Hoppas ni får en trevlig dag!

- Madeleine

The truth is out there, somewhere between two fairy tales


Har haft en riktigt trevlig kväll med finaste Erika. Vi har kanske inte gjort så mycket, men det behöver man ju inte göra heller. Det viktigaste är ju att man har trevligt faktiskt.

Annars vet jag väl inte om jag har så mycket mer att tillägga i det här inägget. Och då är det lika bra att låta bli att försöka få ihop något.

Vet inte riktigt vad jag har lyckats få till för skugga på kinden på bilden, men, men så kan det bli ibland...

- Madeleine

...and the time's speeding

Hinner inte blogga nu, ska ner till tågstationen och plocka upp Erika som kommer och hälsar på idag, tevligt! Så kul att vi bor nära varandra igen. Hon flyttade ju till Skara för två år sedan och nu har jag flyttat efter till Falköping, tar typ 30 min med buss. Men vi hörs senare!

- Madeleine

Like a kiss of death, I just can't turn away

Skolfoto idag, känner inte att jag bryr mig så mycket om det faktiskt. Men det blir säkert bra i alla fall. Varför man ska ha panik i flera veckor har jag aldrig riktigt fattat. Det verkar lite energikrävande.

Ikväll så kommer finaste Erika hit också. Det ska bli massa trevligt.

Och vet ni vad? Om en vecka åker jag och älskade Tobbe till Milano! Galet...helt jävla galet...


- Madeleine

The unknown troubles on your mind

Sitter och funderar på om det verkligen är värt. Om det är värt att lägga många hundralappar på att se ett band som jag vill se "bara för att" trots att jag knappt lyssnar på det. Så svårt, så svårt!

Jag är i och för sig inte hemma när biljetterna släpps, men det ska väl gå att lösa ändå. Frågan är om det är värt det. Gah, jag vet verkligen inte...

Jag tänker inte skriva som de flesta andra bloggare gör idag, att de vet vad de gör den 1 juli 2011, för det vet jag inte. Inte än.- Madeleine

If nothing goes wrong, she will always be your friend

Först; Är det bara jag som inte kommer in på Bloglovin? Jag blir galen!

Men det har varit en bra dag idag, har bara suttit och filat på mina ringar. Haha, det låter typ sjukt segt, men det är som jag skrev tidigare idag ganska mysigt. Man blir så lugn på något sätt. Några av treorna var även inne och "störde" ett tag, haha...alltid trevligt!- Madeleine

Det är otroligt behagligt att bara sitta o...

Det är otroligt behagligt att bara sitta och fila på ringar. Det känns som en lagom aktivitet för dagen, jag vill inte bli klar...


Some people like me, some love to hate me

Har varit uppe i en timme nu och gjort i princip ingenting, läst lite bloggar och sådär. Så skönt! Jag älskar att få lite extra tid på morgonen, det känns som om man får ut mycket mer av dagen då.

Tråkigt väder verkar det ara ute dock, sånt där regn som man inte kan skydda sig mot som kryper in under alla kläder vad man än gör. Inte mysigt. Men vad ska man göra? Vara glad att man inte har idrott och måste upp till berget för orientering? Usch, tycker lite synd om de små ettorna faktiskt...


Foto: Alexandra Green

- Madeleine

I can see you running through the fields of sorrow

Förlåt mina fina läsare för att jag försummar er så. Lär säkert bli likadant på torsdag då det planers en trevlig kväll @ Amandas place. Känns bra! Så kul att något faktiskt börjar hända...

Jag ska göra mitt bästa för att hålla er uppdaterade i alla fall. Idag har An Abstract Illusion spelat in, ska bli riktigt, riktigt kul att få höra!

Annars var dagen rätt seg till en början och det var ett tag då jag kände för att slå ihjäl lite människor, men det gick över sen. Nu börjar det väl bli dags att sova snart också...

- Madeleine

Sitter i lägenheten med Moa, Amanda och An...

Sitter i lägenheten med Moa, Amanda och Anton. och nu blir det film, trevligt. Hoppas att ni har en bra dag!


Dreams fade away and all hope turns to dust

Ja, alla är väl skapligt trött på att höra om detta val vart man än läser. Och jag tänker inte säga så mycket heller. Jag är bara riktigt, riktigt nyfiken på hur det här ska gå. Hur de ska komma överrens och ja, om det ska gå så åt helvete för lilla Sverige som alla förutspår. Jag kan inte förneka att det ska bli sjukt intressant att följa. Med det inte sagt att jag tycker om situationen. Men nu är det såhär, och vi kan inte göra så mycket mer än att vänta och se.


Foto: Alexandra green

- Madeleine

...and I've got nothing to say

Jag tror inte att vi kommenterar det här ikväll. Vi tar det vid ett senare tillfälle. Intressant lär det bli i alla fall...

- Madeleine

From far beyond I can hear them sing

Sitter på tåget på väg hem till Falköping, saknar min lägenhet ju! Har varit i Kungälv i helgen och gjort rätt för mig genom att rösta. Känns bra! Och ikväll blir det att följa valvakan, spännande!

Annars har det väl inte hänt sådär jättemycket, har hjälpt pappa att röja i källaren lite, igår gjorde vi sushi och idag har vi varit hos farmor och farfar och ätit, trevligt!

Men jag lär väl skriva mer senare ikväll, så vi hörs!

- Madeleine

Can you put all my troubles aside, and be my guideProvringarna, har fyra kvar. Ja, sen ska ju alla slipas och sådär, det tar sin lilla tid. Hittills tycker jag i alla fall att det har känts som om det har gått undan rätt bra. Men vi får väl se..

Och låt er inte luras av siffrorna, jag har inte gjort över 70 ringar, man börjar räkna på 41.

- Madeleine

All those days that you spend waiting won't come back to youInatt ramlade det in ett mail till mig med en bifogad fil och nu är jag lycklig, lycklig, lycklig, lycklig! Spelar på repeat och kan inte sluta le, så underbart! Miep.

Vågar dock inte dela med mig mer av den, det får killarna själva avgöra om de vill eller inte.

Åh, jag saknar vackra Norrland. Känns som om det är en halv evighet tills jag sätter min fot där igen..

- Madeleine

As we summoned the rain

Känns inte riktigt bra att jag missade älskade An Abstract Illusion den här gången också. Jag vill flytta till Norrland, ingen som har lust att flytta på min gymnasielinje? Saknar min älskling och alla andra så fruktansvärt mycket!

Men, men jag har hört talas om att det är en hel del på gång för AAI nu. Så förhoppningsvis finns det lite låtar att lyssna på snart och en tillfixad Myspace. För just nu är den knappt värd att länka. Så jag längtar!


Min finaste, saknade, älskade, underbara <3

- Madeleine

How can I sleep my nights when my whole being cries

Det är när man låter bli att läsa bloggar på typ ett dygn som man inser hur sjukligt många inlägg det egentligen är som man klickar sig igenom varje dag. Det är när någon frågar varför man läser alla dessa bloggar som man börjar undra. Jag har inget bra svar, mer än att man helt enkelt blir beroende av att veta hur det går i någon annans liv. Det låter jättehemskt, men det är ju så det är. Eller varför läser ni bloggar? Vad är det som får er att klicka er in här (och på andra bloggar) gång på gång på gång?

När jag säger att jag läser bloggar brukar min pojkvän alltid fråga om det står något intressant. Då får jag alltid svara att för honom hade det oftast inte varit intressant, men för mig blir det det. För jag har läst de flesta bloggar så länge, jag vet vad precis allt betyder, jag vet vad allt handlar om. Ofta är det ju så att man måste läsa ett tag innan man verkligen kan förstå en blogg.

Bloggvärlden är ett läskigt fenomen egentligen. Bara det faktum att det är inne massa människor här och läser om mitt liv, och jag har ingen aning om vilka de flesta är. Det är ganska kul, men skumt. Men det får vara hur läskigt och obegripligt det vill, jag lär vara kvar här ett bra tag till.

- Madeleine

All he needed was a gentle heart


Orkade inte blogga mer igår, blev så sjukt trött på kvällen. Tittade på valdebatten och sista halvtimmen höll jag typ på att somna trots att det var massa intressant. Men så kan det gå. Idag händer inte så mycket, ska väl hjälpa pappa att städa lite i källaren och ikväll blir det sushi. Gott!

- Madeleine

I'm alive, death is just a feeling

Tar tåget mot Göteborg om en timma. Ska åka med Erika, känns helt galet, vi har inte träffats på hela sommaren! Förra sommaren bodde jag i princip hos henne men denna sommaren har jag varit i Boden och och hon på Azorerna, sjukt. Så det ska bli riktigt, riktigt trevligt.

Om det händer något annat i helgen får jag se, på söndag ska det röstas i alla fall. Pappa mumlade om Sushi också så jag får väl ställa mig och göra lite till dem, haha.- Madeleine


What it takes to bring you down

Slängde ihop lite varm choklad på några rutor av chokladen jag köpte igår. Blev faktiskt väldigt bra, passionsfrukten och chilin gav en riktigt god smak. Var mest rädd att det skulle bli för sött och smaka för lite choklad men det gick  helt okej, nu ska jag inte säga att det smakade massa choklad för det gjorde det inte, men gott var det.- Madeleine


Like a sin she comes alive

Nu har jag inte frågat lilla Leonie om det här, som man väl egentligen borde göra. Men jag hoppas på att hon tycker det är okej och annars får jag helt enkelt ta bort inlägget.

Sen första dagen på hantverk så har jag varit helt fascinerad av och lite småkär i hennes namn. Leonie. Det är så fint! Jag har aldrig hört det namnet innan, och nu kan jag inte släppa det. Jag vet inte, men jag tror att det märks, att jag säger hennes namn oftare än andra. Bara för att det är så otroligt fint, jag har kört fast helt på det, döpte en sim till Leonie igår också.

Söt som socker är hon också, flickan!


- Madeleine

I'll hope this pain will fade away, fade away some day


Var nyss ute på en lite promenad för att hämta ett "paket" innehållande mitt Visakort, äntligen! Har krånglat en del med fel adresser och så, men nu har jag det. Bara för att jag hade en dålig dag igår så blev det en chokladkaka också, haha. Jag funderar på om det här inte är en av mina absoluta favoriter när det kommer till mjölkchoklad. Sjukt god är den i alla fall.

- Madeleine

All the words I hear, they don't mean a thing


Jag och Amanda upptäckte att Anton fuskar! Han har en hel liten by med skumma varelser som jobbar åt honom under sin bänk. Här är en bild som Amanda lyckades ta, alla är gröna för att de tydligen älskar koppar.

Idag verkar bli en mycket, mycket bättre dag!

- Madeleine

...and I've got nothing to say

Somna ifrån den här dagen? Ja, tack! Vakna upp imorgon och ha glömt alltihop? Ännu mer ja, tack!

Dålig dag. Allt blir bara fel så jag ska nog inte blogga heller.

- Madeleine


Börjat på provringarna nu, får väl se ...

Börjat på provringarna nu, får väl se om jag blir klar någon gång under denna livstid. För övrigt är jag jättetrött och seg idag, tror att jag har sovit för mycket...


She should not lock the open doorLite beroende är jag nog, men det är ju så sjukt gott! Och jag börjar bli grym på att göra så inte ens det är jobbigt längre. Det lär nog fortsättas att gör sushi här ofta..

Mums, mums!

- Madeleine

We'll fight for our freedom of speech

Jag skrev tidigare idag att jag skulle skriva mer om debatten i eftermiddag. Vi kan väl låtsas att det fortfarande är eftermiddag, eller?

Som jag skrev tidigare så hade tyvärr flera av partierna representanter som var långt ifrån de bästa talarna. Lite synd, för man faller lätt på det. Men annars tyckte jag att det var en ganska trevlig debatt, utan för mycket smutskastning. Sen var det väl bra, men inte så kul för mig, att det vara gansk mycket fokus på det kommunala. Det var i alla fall trevligt, och jag tycker alltid att det är intressant att lyssna på.

Jag vet väl inte om just den här debatten spelade in så mycket, men jag har bestämt mig nu och det känns riktigt bra!

- Madeleine

Love means nothing to me without blinking an eye

Fastnade lite på Odiums lagerrensning, inte så kul. Hittade 13 "vill ha" som dessutom fanns i min storlek, hade inte varit billigt att slå till på allt det, och ingenting av det blir det heller. Sparar penagar till viktigare saker, kläder har nästan lika låg prioritering som mat, men bara nästan...

    

Fint, fint, fint!

- Madeleine

Now I pay for my name, live my life in sin


Trevlig dag i skolan idag, vi har pratat massor om sushi så jag blev jättesugen på det. Därför sitter jag just nu och väntar på att riset ska svalna, lätt värt!

För övrigt är jag i princip klar med de första ringarna nu så imorgon ska jag äntligen få börja på provringarna, vill bli klar med de så fort som möjligt så att man kan få börja göra något vettigt sen.

- Madeleine

Tråkigt att det flesta partier hade väld...

Tråkigt att det flesta partier hade väldigt dåliga representanter...det fanns en stjärna som lyste.Jag har i alla fall bestämt mig, skriver mera om detta i eftermiddag.


The truth is out there, somewhere between two fairy tales

Ska väl snart försöka få tag på Moa och se till att vi hittar vart vi ska vara idag, haha. Men det verkade inte så komplicerat så det ska nog gå jättebra.

För övrigt känns det som om det skulle ha gått längre på veckan, tycker det borde vara typ torsdag, men inte. Än är det bara tisdag.

I helgen ska jag åka till Kungälv i alla fall, blir säkert trevligt.

Hoppas ni får en trevlig dag!

- Madeleine

When everything falls apart


Imorgon blir det att lyssna på politisk debatt på stadsteatern. Jag börjar bli säker nu, efter imorgon hoppas jag vara helt säker, så säker man kan bli när det gäller det här i alla fall. Det känns bra. Svts valkompass tycker jag också är bra, man kan ju aldrig lita helt på sådana tester men det känns som om det kan ge en hyffsad visning i rätt riktning.

Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen; jag hoppas verkligen att ni med åldern inne går och röstar!

- Madeleine

As far as the eye can see


Imorse hade jag massor av idéer om saker att blogga om, men nu är allt borta. Jag har ingen aning om vad det var jag tänkte. Jag måste bli bättre på att skriva upp sådant.

Idag har väl kanske inte varit den aktivaste dagen i verkstaden direkt, men som sagt, det är svårt på måndagar och fredagar när alla är där. Sen finns det ju ett par stycken som man helst bara vill sparka ut. På bilden var jag i alla fall aktiv och jag  märker faktiskt en skillnad i mina cylindrar nu, känns grymt bra!

Annars idag så har jag sprungit runt och pratat med Syo:n samt rektorn och nu är det i princip helt säkert att jag snart ska lägga in ytterliggare tre lektionstillfällen i mitt schema; italienska steg 3! Så lycklig!

- Madeleine

I wanna be so close to you


Sju månader <3

Det har gått fyra veckor sen vi sågs sist, det är drygt två veckor kvar till Milano. Har smått panik, jag vill hålla om honom nu... 

Hur dumt det än låter så är jag otroligt glad för att vi har ett distansförhållande, jag tycker det är bra att det blir såhär olidligt långa perioder ifrån varandra ibland. Man uppskattar de stunder man är tillsammans så mycket mer då, dessutom har vi varit väldigt bortskämda med att kunna träffas ofta trots det långa avståndet. Det här är den längsta perioden vi har haft utan att träffas.

Jag saknar honom, men vi klarar allt, tillsammans...

- Madeleine

I've been holding myself on the line

För snart ett år sedan så skrev jag ett inlägg om ett fenomen bland bloggarna i genren hårdrock & metal. Ikväll har jag konstaterat det igen. Tror jag. Det kan hända att det bara är jag som överreagerar, det är inte omöjligt. I mina ögon känns det i alla fall som om majoriteten av alla bloggare inom tidigare nämnd genre bor i de norra delarna av landet.

Just för att det är Norrland det handlar om så kan jag tänka mig att det bara är jag som överdriver det hela. Jag menar, jag och Norrland är ju en historia för sig. Kan lägga in som en liten parantes att jag skulle bli förvånad om jag själv inte kommer att vara en metalbloggare bosatt i norra Sverige i framtiden...i alla fall för ett tag.

Jag tycker att det känns skumt i alla fall, men det är oftast trevligt. De stunder då jag har mer eller mindre panik för att jag saknar det så mycket då är det mindre trevligt att mötas av det vart man än klickar in.

- Madeleine

The rarest flower is easily picked but it withers always


Vackra Liv Kristine, som även sjunger i bandet Leaves' Eyes, släppte sitt tredje soloalbum, Skintight, för några veckor sedan. Jag har varit lite nervös över det då det har sagts att det ska luta ännu mer åt pop än hennes två tidigare redan gör. Och det stämmer, det är inte mycket rock över det. Men det gör ingenting, för hennes otroliga röst väger upp allt. Hon har verkligen en fantastisk röst som riktigt kryper in i en, närmare än vad man trodde var möjligt. Man kan inte undvika att känna musiken i hela kroppen och bli berörd. Det finns väldigt få andra som får mig att känna så mycket för musiken som Liv Kristine. Det är så vackert...

Liv Kristine - The Rarest Flower


- Madeleine

The world around is killing me


Har precis haft besök av mamma, Fredrik, Janne och Julia. Trevligt. Fyllde min kyl gjorde de också, ännu trevligare. Nästa trevligare i alla fall, det är inte kul att se pengarna försvinna på mat. Då får man lite ångest. Så därför är det helt okej när det bara ställs in massa i kylen.

- Madeleine

You've been waiting for the one to bring you joy and ecstasy

Som sagt såg jag filmen Almost Famous igår. Ärligt talat så har jag inte riktigt vågat se den innan. Med vetskapen om vad den handlar om så har jag varit rädd att väcka fel tankar. När jag såg att den gick på tv igår så fick jag fundera en ganska bra stund innan jag bestämde mig för att faktiskt se den.

För att ta det lite kort om det är någon som inte vet vad den handlar om; Man följer en kille som får i uppdrag att intervjua ett up and coming band, Stillwater, och han åker med på deras turné. Filmen blir med det en inblick i "rockstjärnelivet" och, det som avhållit mig från att se den, livet som groupie.

Man behöver inte gå långt tillbaka i tiden, lite mer än ett år kanske, då var det en av mina största drömmar. Ja, att vara groupie. Det fascinerade mig otroligt mycket, det lockade mig, spänningen, banden. I mina ögon verkade det så häftigt. Jag höll mig dock till att drömma om det, hur sugen jag än var då. Det är jag riktigt glad för idag. För nu ser jag nästan på det med avsmak, hur kan man lämna ut sig på det sättet?

Visst, att komma nära in på, nästan lära känna, band som jag älskar det kan jag inte förneka att jag fortfarande drömmer om. Men jag vill tro att vägen som groupie är fel väg att gå, det skulle kännas så otroligt falskt. Det är inte den relationen jag vill åt.

Jag var rädd att filmen skulle väcka de gamla känslorna, att jag skulle bli sugen igen. Därför har jag väntat så länge med att se den, för att riktigt komma över drömmarna. Visst fanns det stunder under filmen då jag kände att fan vilken kick det där skulle ge, men det fanns också de stunder då jag bara ville springa och gömma mig.

Idag kan jag ganska säkert konstatera att min dröm om livet som groupie är borta, men fascinerar mig, det gör det fortfarande.


Pappas bild från Edguy 2 februari 2009, jag själv stod front row. Edguy var det bandet som väckte mest längtan i mig, mest sug. Men jag var inte tillräckligt tuff på den tiden. Hade jag haft kvar den starka drömmen idag så hade det inte varit så mycket tvekan.

- Madeleine

Just another hopeless teenage tragedy


Helt dött i bloggvärlden idag. Och ni är alldeles för dåliga på att kommentera i förhållande till hur många ni är som klickar er in här, tycker jag. Men jag ska väl inte klaga, det är kul att ni bara blir fler och fler för varje dag. Men ni får gärna göra er hörda också.

Just nu tittar jag lite halvt på Legally Blonde och sen blir det Almost Famous. Har velat se den senare filmen sjukt länge nu, men det har aldrig blivit av. I natt går den i alla fall på fyran så då tänkte jag ta chansen att se den.

Hoppas ni har en trevlig helg!

- Madeleine

Mayan

Epicas Mark Jansen har tillsammans med Jack Driessen och Frank Schiphorst startat ett nytt band vid namn Mayan, efter den rika mayakulturen. Jag själv måste säga att detta låter riktigt, riktigt spännande.

Om musiken och debutalbumet finns det här att läsa:
"The release of the album will take place around May 2011 [...] The music is a mixture of death, black and progressive metal combined with symphonic orchestral arrangements. We'll work with some very interesting guests and these will be announced very soon!"

Ser verkligen fram emot att få lite smakprov på hur det här kommer att låta. Som sagt, det låter riktigt, riktigt spännande. Om ni vill läsa mer så hittar ni bandets Myspace här.- Madeleine

Don't let them know my music sucks


Dessa två ringar fick jag klart igår. Har tre till som är på gång. Man märker att det blir bättre och bättre för varje ring man bockar och löder ihop. Dessa två har jag nästan fått fila sönder för att få dem jämna. Haha, men efter de 36 provringarna så ska det nog inte vara några som helst problem.

- Madeleine

Old memories are clouding my mind


Blir städning av lägenheten idag. Imorgon kommer mamma, Fredrik, Janne och Julia hit, trevligt! Annars vet jag väl inte om det händer så mycket. Det gör mig i och för sig ingenting, jag kan till och med tycka att det är ganska skönt.

Vad har ni för er för spännande den här helgen?

- Madeleine

As we summoned the rain


Sitter och njuter av tanken på att jag snart kommer att kunna lyssna på underbaraste An Abstract Illusion när jag vill!

Ja, precis, på måndag ska de (äntligen) spela in! Vad jag har hört så ska det bli tre låtar, och jag vet inte, men jag misstänker att ni har titeln till en av dem i rubriken till detta inlägg. Men det är bara en gissning från min sida.

Man kan ju tycka att det borde vara ett bra tillfälle för killarna att fixa till sin Myspace också. Men det kanske bara är jag?

Det ska i alla fall bli riktigt kul att få höra! Och för er som har möjlighet, som vanligt har inte jag det, så spelar de i Luleå nästa lördag! Be there! Så lovar jag att meddela er när jag hör något mer om inspelningarna.

- Madeleine

All of your life, all your memories


Detta ska jag mumsa på ikväll. Lite stolt över mig själv, rullarna blev riktigt bra trots att jag inte hade någon bambumatta att rulla med och riset blev dåligt. Riktigt svårt att få riset rätt när man gör så lite, nästa gång får jag se till att bjuda hem någon, ingen som känner sig manad?

- Madeleine

Search the open field for a flower of my taste
Lyckan när den här tidningen låg i postfacket när jag kom hem. Har nämligen haft enorma problem med att få hem tidningen till min gamla adress hos mamma. Någon på posten ansåg att jag inte bodde där. Så vi hade kontakt med SRM i samband med i princip varje nummer för att försöka få tidningarna att komma fram, nr. 73 har jag inte fått över huvud taget. Men hit verkar det gå bra att skicka, än så länge i alla fall..

- Madeleine

Let the music be your guideRingarna jag äntligen fick ihop igår. De ville aldrig bli runda så jag fick hålla på i en halv evighet. Men sen blev de fina! De är gigantiska för mina fingrar, men det spelar inte så stor roll för jag skulle aldrig få för mig att använda dem i alla fall, silverfärgat, tack!

Idag ska jag göra lite snyggare ringar, de tre ovan är gjorda från en plåt, och nu ska jag börja göra av tråd. De blir som ni säkert förstår smalare och man kan göra lite mer av det hela. Först blir det en halvrund och två platta (en med fasettkant) sen ska jag göra två i egen design också, får se vad det blir.

- Madeleine

Fail. Varken datorn eller mitt internet vi...

Fail. Varken datorn eller mitt internet ville samarbeta, så jag stängde av. Hoppade in i duschen istället och då ville inte vattnet bli varmt. Under kvällen har jag också konstaterat att jag känner alldeles för många musiker i Norrbotten, vill upp dit och gå på lokala spelningar mer eller mindre varje helg...det är lite smått frustrerande måste jag säga.


I am starting my journey, I'm drifting away with the wind

Det är inte kul att bära massa tung mat upp för Wetterlinsgatan, evighetsbacke! Och ja, jag var tvungen att gå till ICA längst ner, för på Willys finns det ingen japansk soya och jag måste göra sushi snart. Antagligen imorgon, för jag börjar få lite abstinens. Träffade Erika och Miriam som går i trean, så jag fick sällskap upp för halva backen i alla fall. Trevligt!

Om en stund ska jag göra pannkakor, för jag blev galet sugen på det. Gott, gott!Snart Milano! Och då ska det ätas pasta och italiensk pizza! Längtar...

- Madeleine


You must fight 'till the end of time


Som väntat var jag seg idag. Satt och pratade massor mer treorna, trevligt. Vi såg även några avsnitt av Mysteriet på Greveholm på lunchen, nostalgi. Massa trevliga är de, och man känner verkligen hur skönt det är att få prata med någon i samma ålder. För tro mig, två år gör stor skillnad. Nu skulle jag väl inte säga att ettorna är särskilt barnsliga, det är inte det, men ibland skiner åldersskillnaden igenom. Man känner sig som en mamma om det går för långt.

I alla fall, så kom jag faktiskt igång där på slutet så då blev det en del gjort trots allt.

Men nu måste jag försöka ta mig iväg och handla mat...

- Madeleine

Dreams fade away and all hope turns to dust

Är typ jätteseg idag. Känns inte som om det här kommer att bli en effektiva dag, över huvud taget så har hela den här veckan varit väldigt oeffektiv. Vet inte riktigt varför, det har bara blivit så. Men, men...jag vill ha klart alla dessa ringar så fort som möjligt så det är bara att jobba på. Idag är sista dagen med lugn i verkstaden den här veckan, imorgon invaderar alla ettorna igen. Då blir det liv och hög ljudvolym...

- Madeleine


For hope I'd give my everythingChocken när de la in musik av Nightwish i Idol, till och med Nightwish med Tarja. Inte konstigt att jag för en stund inte kunde placera introt som jag kände igen så otroligt väl.

Blev för övrigt nästan lite kär i tjejen som belönades med Nightwish. Hon verkade riktigt tuff. Första anledningen till att fortsätta följa programmet.

- Madeleine

'Cause I'm the trigger that will stop escape

Jag lyckads tillslut få ordning på ringarna, så jag kunde börja löda. Det gick hyffsat, när man lärde sig att ha lite tålamod, det måste bli varmt! Nu håller jag på att fila som en galning. Efter de tre jag håller på med nu så ska jag göra några till, fyra tror jag, för att lära mig valsa. Sen är det dags för provringarna, som är 36 stycken till antalet. Det är bara att hoppas på att det ger något så att man är riktigt duktig på att löda osv. när man är klar.För övrigt så saknar jag mina pojkar massor! Finaste <3
Den här bilden vet jag fortfarande inte vem som tagit, jag tror jag snodde den på facebook någon gång. Men den är så underbar!

- Madeleine


Tore it out and ripped it apart


Alla säger alltid att det måste vara massa bilder i bloggar, jag har aldrig tyckt att det spelar så stor roll. För mig är det många, många gånger viktigare att man skriver bra, intressant och använder ett korrekt språk! Trots det, som ni säkert har märkt, så har jag börjat ha lite mer bilder i min blogg. Det är ju ganska trevligt ändå. Vi får väl se hur länge jag orkar...

Annars så sitter jag och försöker komma på vad man borde köpa för mat. Tror i och för sig inte att jag orkar gå och handla idag, det får nog bli imorgon istället. Men i alla fall...om ni har förslag på goda, billiga maträtter så får ni mer än gärna dela med er!

- Madeleine

Jag kommer aldrig komma fram till att få ...

Jag kommer aldrig komma fram till att få löda...det är ju galet svårt att bocka ihop ringarna. Jag tror jag måste börja träna, jag är alldeles för svag för detta...


And when the final day has come


Bild som jag gissar är tagen med webcamen på min gamla skoldator någon gång när jag nyligen färgat håret. Det är typ vid de tillfällena som jag brukar ta bilder på mig.

Idag ska jag i alla fall börja löda så jag ska väl sitta och göra massa ringar idag. Känns väldigt kul, för när man väl kan löda så är det lite lättare att göra saker. Dessutom verkar det väldigt kul att löda, även om jag kommer vara jätterädd. Haha, jag är typ alltid rädd när jag ska göra något nytt...

- Madeleine

Many've been led, into madness instead


Visst har ni väntat på det här? Att få se alla skumma övningar jag hållt på med? Så nu äntligen innan jag ska börja på ett nytt moment med lödning imorgon så tänkte jag att ni skulle få se.

Längst upp har ni alla sågövningar, i mitten har ni inzoomningar på blomman och rutnätet, de två "svåraste" övningarna, som jag fått bäst betyg på. Och för att ni ska förstå proportionerna: Rutnätet är 44x44 mm, kanterna i det är 2 mm breda och själva rutorna är 8,5x8,5 mm. Längst ner har ni skopan som jag stod och bankade idag. Kändes som om det tog flera år att böja till kanterna, de böjde sig inte mycket per slag kan jag ju säga. Men kul är det, riktigt kul!

Update: Kanske man ska nämna att allting är gjort i mässing också...

- Madeleine

I wanted to forget the damage left behind


Satt och bläddrade i min "Ego"-mapp nyss. Hittade en massa bilder på mig, om inte namnet har avslöjat det för er redan. Så bli inte för förvånade om det börjar dyka upp massa gamla bilder på mig i bloggen, haha. Men bilden ovan är från idag i alla fall. Suddigt som fan blir det med den här kameran, men det får ni leva med så länge ni inte sponsrar mig med en ny.

För övrigt så ska ni nog få se lite bilder, eller om ni är snälla till och med en video, på lägenheten snart. Jag börjar bli tillräckligt nöjd för att visa upp den nu.

- Madeleine

It was you who took my hand


Tobias Sammet, under den fina tiden när han forfarande hade långt hår. Grymt tråkigt att man inte fick uppleva honom live då. För den som undrar, nu är det nog inte någon men i alla fall, så blev en biljett till Avantasia den 5 december på Arenan min igår. Känns galet! Jag längtar sjukligt mycket...

Sen är det rätt galet att den här konserten gör så att jag och Tobbe kommer att träffas fyra helger i rad. Det blir ett väldigt resande fram och tillbaka hela tiden, men jag älskar det!

- Madeleine

Bankar och bankar, men det känns inte som ...

Bankar och bankar, men det känns inte som om det händer så mycket. Jag är alldeles för svag...men det blir nog bättre...


Don't let the moment pass you by

Det blev inget bloggande när jag kom hem igår. Vi satt och pratade så tiden bara försvann, plötsligt var klockan sent på kvällen, och när jag kom hem så hade jag sprängande huvudvärk som jag inte vet riktigt vart den kom ifrån. I alla fall så gjorde det att jag inte orkade sitta vid datorn och blogga, fast jag egentligen hade massor jag hade tänkt skriva om. Men det får nog bli ikväll istället.

Idag ska vi få börja löda! Fast jag vet inte om jag kommer hinna så mycket, för jag måste göra klart skopan och sen en egen sak också. Jag vet fortfarande inte vad jag ska göra! Har typ panik över det, jag vill inte sitta bort massa tid med att fundera...

Jag saknar min älskling galet mycket...det har gått tre veckor sen han åkte och det är tre veckor kvar tills vi åker till Milano. Känns fruktansvärt jobbigt, men allt går bara man vill! Och jag vill, han är värd allt, jag skulle inte ge upp honom för något i världen <3- Madeleine


Sitter i Antons lägenhet och kör bil, uppd...

Sitter i Antons lägenhet och kör bil, uppdaterar er om dagen och annat kul senare..


Nu ska jag göra skopan. Efter den ska jag ...

Nu ska jag göra skopan. Efter den ska jag göra något eget, och jag har ingen aning om vad...


You must fight 'till the end of time

Fick för mig att baka en kladdkaka innan, insåg dock att jag bara hade 50 g smör och fick därför leta upp ett annat recept än det som blivit favoriten. Hum, har inte riktigt bestämt mig för vad jag tyckte om det än. Men som de flesta kladdkakor så var den nog lite för söt för min smak, men det kanske är lika bra? Då äter man inte så mycket, haha!

Jag tyckte i alla fall att jag förtjänade det efter den här helgen, i princip allt är uppackat nu! Det är jätteskumt för nu när alla lådor är borta känns lägenheten nästan tom igen. Får se vad jag ska hitta på med de nya ytorna som har öppnats...

- Madeleine

Temple of the evil, temple of the weak

Sitter och letar, läser, lyssnar, tittar och försöker komma fram till vad jag ska lägga min röst på om två veckor. När blev det så snart? Tiden går så fort, så fort...

Jag börjar i alla fall få ett ganska bra grepp om vad jag tycker och nu tror jag att det står och väger mellan två partier, men det är sjukt svårt! Det ena av dem har jag varit inne på länge, även om jag inte riktigt haft koll, men nu när jag har tittat närmare börjar jag fundera på om inte det andra är mera jag.

Det är väl bara att fortsätta läsa antar jag..

Jag hoppas att alla ni andra som har skyldighet att rösta faktiskt går och gör det! För om ni inte gör det, om ni "inte bryr er" som så många säger, då har ni heller ingen rätt att klaga sen. Tänk på det!

- Madeleine

I feel I could crawl up insanity walls

Elise Ryan Lace Dress SEK 389, Elise Ryan - NELLY.COM


Blev precis helt galet kär i den här klänningen som jag hittade på Nelly.com, vill ha!

Update: Och nu är den slut i lager...

- Madeleine

You follow every step that I take

Jag är forfarande i extas, detta är så otroligt...de skulle aldrig mer turné...och nu...så gör de till och med ett stopp i Sverige. Tänk om det hade varit Göteborg istället för Stockholm, jag hade inte velat vara i närheten av mig själv då...men nu är det i Stockholm så då kan jag vara lite lugn i alla fall.- Madeleine

Reach out, waiting for a miracle

Okej, jag försökte vara lugn, men det går inte längre...

AVANTASIA SKA FAN SPELA I SVERIGE!! SÅ GALET!! STOCKHOLM 5 DECEMBER, JAG TÄNKER VARA DÄR I ALLA FALL!

Jag trodde aldrig att jag skulle få se dem live...det här är så sjukt...- Madeleine

Black are the wings that will carry me home

Det ser ut som det blir en tur till huvudstaden första helgen i december. Trevligt värre med tanke på vad det kommer att bjudas på då. Även om jag helst hade velat höra det från Tobi först, det hade känts så mycket bättre då, så kan man ju inte neka till att Skrikhult är en väldigt säker källa.

Det är galet att jag kan skriva det här inlägget så samlat, för jag är så lycklig...så otroligt lycklig. Jag trodde seriöst inte att det skulle hända. Nu känns det att det är på riktigt, det är inom räckhåll nu...

Andas...Men mina drömmar finns kvar, kan jag ta mig till Fulda den 18:e också?

- Madeleine

It doesn't matter where you go, he's always there


Jag vill vara i Luleå om två timmar och njuta av denna underbara syn. Men det går ju inte, jag skulle omöjligt kunna ta mig dit på den tiden. Inte har jag råd att göra det heller.

Jag känner mig nästan hemsk som inte är där. Jag vill så otroligt, otroligt gärna.

- Madeleine

But I still will come back for more


Foto: Alexandra Green

Springer runt i lägenheten och fixar och grejar lite, så det blir nog bra. Annars funderar jag på om man inte skulle försöka få tag i Alex för att fixa lite nya bilder till bloggen. Känns som om det behövs. Men vi får väl se om det går att ordna.

- Madeleine

It will leave me with nothing in the end


Hann inte bli klar med rutnätet idag eftersom vi drog till Falbygdens museum efter lunchen, men har gjort lite mer än halva och det ser ut att bli riktigt bra! Jag har blivit grym på att såga rakt! Känns bra, känns bra.

I helgen ska jag roa mig med så kul saker som att packa upp de sista lådorna, städa, tvätta och handla. Haha, men det känns faktiskt ganska trevligt! Jag trivs sjukt bra här!

Vad ska ni hitta på den här helgen?

- Madeleine

Som sagt, det fanns bara ett betyg som var...

Som sagt, det fanns bara ett betyg som var aktuellt för min blomma, det högsta! Nu: rutnätet, sista sågövningen, och det ska bli minst lika bra!


As you turn your back on me

Idag har alla ettorna verkstad så då lär det bli ett väldigt liv där inne, jag hoppas att jag kan hinna bli klar med rutnätet i alla fall. För då kan jag börja med nya moment på måndag. Det hade känts riktigt bra, börja banka lite och sådär. Kul, kul! Men vi får väl se hur många gånger jag får göra om det innan jag är nöjd, blomman som jag i princip är klar med nu är jag riktigt nöjd med så jag får bara hoppas att Kent tycker likadant om den saken...

- Madeleine


And there is magic in the air

Har äntligen tagit mig tid att uppdatera informationen om mig i menyn, känns riktigt bra. Nu hoppas jag att det som står där nu ska peppa mig att faktiskt kämpa för det jag vill också. Jag är taggad! Det här kommer bli så galet bra och jag ska lyckas!

Åh, jag hoppas verkligen att jag kan komma igång och fixa alla de planer jag har...det skulle vara underbart! Jag hoppas att ni är med och peppar mig? För nu kör vi!


Foto: Alexandra Green

Dags att ta sats och flyga iväg!

- Madeleine


They who care go under

Varför är typ all musik borta från Spotify? Jag blir så trött!

Igår ville jag lyssna på Leaves' Eyes men det fick jag inte, nu så tänkte jag slå igång Fejd men det gick inte heller så då tänkte jag lyssna på Elis istället men deras musik var också borta! Likadant med Midnattsol. För ett tag sedan märkte jag att Alestorm var borta också, precis som Steelwings album.

Varför!?

Det är ungefär lika irriterande som att The Scarecrow är det enda av Avantasias album som inte finns där, jag förstår inte poängen med det?


Man blir galet sugen på att se Leaves' Eyes live när man tittar på den här videon...

- Madeleine

All he needed was a gentle heart

[Skulle publicerats i morse, men det gick tydligen inte så bra...]

Är det bara jag som älskar det här vädret samtidigt som det driver mig till vansinne? Iskallt på morgonen och sen jättefint och förhållandevis varmt på dagen. Jag tycker det är riktigt mysigt, det känns alltid så bra att gå till skolan när det är lite småkyligt. Tyvärr är det ju väldigt svårt att klä sig vettigt, men det är saker man får ta...

- Madeleine

All those days that you spend waiting won't come back to you

Heyli kommenterade nyss: "har du hört om elias viljanens brutna hand och konsekvenserna av det.. seriöst jag nästan grinar.. :("

Elias, gitarrist i Sonata Arctica, har gått och brutit handen. Han kan inte spela på sex veckor, sex veckor! Nu är det fyra veckor kvar...ni förstår själva...

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, mest av den anledningen att jag knappt är ledsen över det. Som jag skrev igår, jag vet inte vad jag längtar efter mest...och nu betyder det här att jag får åka till Milano två gånger. Nu och 27 februari, som är det nya datumet för konserten.

Det finns två grejer som känns jobbigt, först och främst: Väntan! jag har längtat efter det här som fan och nu är det plötsligt många månader kvar igen. Riktigt, riktigt segt! Dessutom, om vi ska åka till Milano en gång till så är det inte särskilt troligt att vi kommer att ha råd att åka till Tyskland i december för att se Avantasia, tråkigt med antagligen sant.

Vi får se det från den ljusa sidan i alla fall, det kunde ha varit betydligt värre!

- Madeleine

On these blood stained pages of misery

Jag tycker synd om de andra stackars hantverksettorna som tvingas läsa alla sina lektioner med HR. Jag var vansinnig efter en lektion. Två lektioner med dem i veckan kommer att vara mer än nog! Jag tror inte att någon i den klassen har förmågan att stänga munnen. Om vi till det lägger en lärare som säger ifrån varje gång hon hör någon svära så kan ni förstå kalabaliken. Som tur är handlar det bara om en termin...

Annars sågar jag på och det går bättre och bättre. Imorgon hoppas jag hinna göra klart blomman och i alla fall börja på sågprovet, ett rutnät. Det känns som om det kan gå riktigt bra, så länge jag bara lyckas rita rakt, för då är det inga problem att såga rakt heller. Att följa mina linjer börjar jag bli riktigt bra på nu!

- Madeleine

A bloodred sun is on the rise

Det här är så skum känsla, det känns inte riktigt som om man går till skolan. Jag vet inte riktigt vad det känns som, för det känns ju inte direkt som om man går till jobbet heller. Det bara är.

Men kul är det och nu börjar det bli dags att ta upp sågen igen!

Hoppas att ni har lika trevliga dagar som jag har!

- Madeleine

RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild