Freedom has a meaning for meIgår var det exakt en månad kvar tills jag och min finaste Tobbe står front row framför Tony Kakko och de andra killarna, hoppar, skriker och sjunger med i alla underbara låtar. Alla låtar som betyder så mycket för oss, som har fört oss samman! Och inte nog med att vi står där, vi kommer säkerligen att bli filmade och möjligtvis synas på deras nästa live-DVD!

Det kommer vara en otrolig kväll som toppas av att den spenderas i fina Milano i vackraste Italien! Galet! Jag vet knappt vad jag ska längta efter mest; Tobbe, Sonata Arctica eller Italien? Jag älskar alla tre så mycket!

Hur som helst så kommer det att vara några underbara dagar som jag ser fram emot riktigt, riktigt mycket! Det finns knappt ord...

- Madeleine

But I recall the dream I had when I kept moving on

Jag har kommit fram till att jag är värdeös på att rita rakt. Haha, såga rakt går bra, men när man har ritat skeva streck att såga efter så blir det inte så bra tillslut i alla fall. Jag tror att jag får skaffa mig en ny teknik. För sådär kan jag inte ha det. Det är i alla fall riktigt kul fortfarande, det kan verka segt att bara såga, såga och såga för att sen fila, fila och fila men än så länge tycker jag bara att det är kul, men vi får väl se vad jag säger om några övningar till. Just nu håller jag på att göra om den tredje övningen, första försöket blev så snett så jag visste knappt vart jag skulle ta vägen, värdelöst! Jag tror att den hade blivit godkänd, men jag ska fan bli bäst på det här och då är det inte riktigt okej att "bara bli godkänd".

Nu ska jag nog försöka ta tag i att packa upp lite lådor, det känns som om kläder blir första prioritet, jag skulle behöva få fram lite varmare kläder än de jag har att tillgå just nu. Så galet kallt det börjar bli på morgonen!

- Madeleine


Don't let the moment pass you by

Det står egentligen ingenting på mitt schema idag, men det blir såklart en heldag i verkstaden i alla fall. Jag hann ju knappt vara där igår eftersom jag sprang runt och gjorde massa annat stup i ett. Så jag hoppas att jag ska få gjort lite mer idag.

Det kommer nog att bli jättebra detta, så får vi se på onsdag om vi kan komma vidare med vilka kurser jag ska läsa. Men jag tror att det blir bra i vilket fall.

Hoppas att ni också har det trevligt i skolan!

-  Madeleine

As we summoned the rain

Jag är sjukligt konsertsugen, det rycker i hela kroppen, jag vill nu! Men för min del är det exakt en månad kvar tills jag får hänga över staketet och hoppa och skrika av lycka igen.

Jag önskar dock mer än någonting annat att jag kunde vara i Luleå den här helgen. Men jag litar på att ni där uppe i norra Sverige som har möjlighet tar er dit och njuter åt mig?

Det är nämligen så att det är Kulturnatten i Luleå på lördag och klockan 18.30 ska min finaste Tobbe och hans fantastiska An Abstract Illusion stå på scenen på Kulturens hus!

Som ni väl borde veta vid det här laget om ni följer min blogg så är live det enda sättet som man kan få höra deras musik i nuläget. Jag rekommenderar verkligen att ni tar chansen att se dem om ni har möjlighet, det är så värt det!

Sen kan ni ju alltid hjälpa mig att hålla tummarna för att de får tillfälle att spela in under hösten. Jag vet att det är deras mål, men än så länge verkar inte allt vara riktigt klart...


Foto: Tezz Strömberg

Eftersom jag inte har lyckats hitta någon bild där man faktiskt kan se hela bandet så får ni nöja er med en bild på världens snyggaste basist. Med det inte sagt att Martin i bakgrunden inte skulle vara snygg, för snygg är han, precis som de övriga killarna. Kulturens hus i Luleå på lördag klockan 18.30 så får ni se själva!

- Madeleine

Livin' on the edge of night

Ingen som vet vad jag har gjort? Jag har fruktansvärd träningsvärk i mina vader men vad jag kan komma ihåg har jag inte gjort något annorlunda det senaste. Jag förstår inte. Men det går väl över snart hoppas jag.

I skolan har det hänt massor! Från och med idag så läser jag Bild och form tillsammans med tvåorna. Jag, Anton (en kille som också börjar om ettan nu efter att ha gått två år på gymnasiet, arkitektur gick han) och syo:n satt en lång stund och diskuterade våra kurser, vad vi har läst, vad vi måste läsa, vad vi vill läsa osv. Vi kom fram till att jag kommer att gå ut gymnasiet med mellan 3500-4000 poäng, normalt läser man 2500. Galet!

Men något av det bästa, de har italienska så jag kanske, kanske, kanske, kanske, kanske, kanske kan få läsa steg 3! Så lycklig jag hade blivit om det gick...

Som ni säkert förstår så är jag glad idag, allting känns jättebra nu! Fick ett mail från syo:n på Mimers hus, min gamla skola, idag också. Han skrev att det fanns en plats ledig i Da Vincitrean till mig om jag vill ha den. Det kändes inte så intressant, alls.

Hur mår ni idag?

- Madeleine


One last kiss of death and I’ll be on my way

Jag är otroligt seg idag av någon anledning, men det släpper nog snart hoppas jag. Idag ska vi ju faktiskt börja göra något i skolan! Det känns så bra! Jag är laddad!

I övrigt vet jag inte om jag har sådär otroligt mycket att säga, allt rullar på och jag trivs riktigt bra här.


Foto: Alexandra Green, maj 2010

- Madeleine


When the real thing got lost along the way

Som nämnt tidigare så ska underbaraste Tobias Sammet ta med sitt Avantasia på turné i vinter. Det kommer att bli grymt! Nu har han släppt de första gästerna som han kommer att ha med sig på scenen:

Bob Catley
Jorn Lande
Amanda Somerville
Olli Hartmann
Michael Kiske
Sascha Paeth
Miro

Måste säga att den där listan ser lovande ut, även om jag nu är jättedålig på att höra skillnad på vem det är som sjunger så känns det som om han i alla fall fått med några av de största namnen och de som har stora "roller". Det kommer att bli galet!

Datum som hittills är släppta är dessa:

30. Nov 2010 Switzerland - Pratteln, Z7
01. Dec 2010 Switzerland - Pratteln, Z7
03. Dec 2010 Germany - Lichtenfels, Stadthalle
04. Dec 2010 Germany - Kaufbeuren, All Karthalle
10. Dec 2010 Mexico - Mexico City, Circo Volador
15. Dec 2010 Argentina - Buenos Aires, venue tba
18. Dec 2010 Germany - Fulda, Esperantohalle
19. Dec 2010 Germany - Essen, Grugahalle

Än så länge inget här uppe i norr, men vi får väl se vad som händer. Hur det än blir med den saken så är jag riktigt jävla sugen på att åka till Fulda den 18 december. Till stor del för att det råkar vara Tobias hemort, så jag tror att konserten där kommer att vara helt otrolig!

Är det bara jag som är taggad till tusen inför den här turnén?


Pappas bild från när jag såg Tobias Sammet med Edguy 2 februari 2009

- Madeleine

Hade ju tänkt blogga och så där på tå...

Hade ju tänkt blogga och så där på tåget nu, men det är bara att glömma. Fullt är det så jag får allt vara så snälla och stå upp hela vägen innan jag ska börja min vandring upp för wetterlinsgatan. Jag får bara hoppas att ett mirakel skall ske så att det inte regnar i Falköping...


Our time, our ways, we're the wasted generation

Dålig på att blogga den här helgen, men det gör nog inte så mycket. Folk brukar ha en tendens att inte läsa bloggar på helger i alla fall.

Hade faktiskt rätt kul på kräftskivan igår, det var galet länge sedan jag träffade det gänget med folk. Alla de små barnen har blivit så himla stora! Det är riktigt läskigt..

Och ikväll åker jag hem till Falköping igen, känns galet, men så kul!

- Madeleine

They say I'm psycho and should be put behind bars

Orkade inte blogga en gång till igår men nu är jag i Kungälv i alla fall. Mamma ska ha kräftskiva ikväll och kräftor är ju alltid supergott så då är det klart att man åker ner! Fick till och med åka bil från Falköping, mormor och morfar hade varit i Töreboda på dagen så då plockade de upp mig på vägen hem så att mormor fick se lägenheten också. Trevligt.

- Madeleine

You tell me what you'd do if you were me but you are you and I am ISmyckemässan i Köpenhamn igår. Att skriva det här inlägget är lite som det var att vara där, man vet inte vart man ska börja, vad man ska titta eller fokusera på. Det finns så otroligt mycket! Det fanns olika typer av smycken, askar, guld, silver, pärlor, stenar, kedjor, verktyg och allt vad du kan tänka dig som på något sätt kan kopplas till smycken. Fick höra att de till och med visade upp olika typer av larm som man kan i t.ex. en butik, men det missade jag.

Det var ren lycka att gå omkring där och titta på alla vackra saker, man blir så tagen. Och sen kommer man på att en dag, en dag kanske det är jag som står där och ställer ut mina smycken. Då blir det nästan för mycket.

Det var riktigt, riktigt kul att vara där i alla fall. Allt det här känns väldigt rätt och på måndag ska vi äntligen få börja jobba själva!

- Madeleine 

Like a storm wind sweeping by

Jag hann inte uppdatera när jag kom hem igår för min älskade pojkvän slängde på mig ett mattetal, som jag fortfarande inte har lyckats lösa. Det är riktigt frustrerande! Så jag lär väl sitta med det alla lediga stunder jag kan hitta idag. Mina nya hantverkskompisar som kämpar med Matte A lär tro att jag är dum i huvudet som frivilligt sätter mig och försöker lösa ett Matte C tal, en kurs som jag till och med har klarat!

Jaja, det blir säkert bra. Men nu, bara för att det blev så mycket matte och annat tråkigt roligt i det här inlägget så får det komma upp ett till inlägg och dagen igår lite senare.

Idag börjar jag i alla fal nio med heldag i verkstaden och då hoppas jag att vi äntligen ska få komma igång lite, först och främst gå igenom alla verktyg!

- Madeleine

With metal pounding inside their souls

Misstänker att ingen annan är vaken vid den här tiden, men det går nog bra i alla fall. Som jag sagt några gånger nu så ska vi på smyckemässa i Köpenhamn idag med skolan och det ska bli riktigt, riktigt roligt. Känns som en väldigt bra start på utbildningen, det är det här vi ska kämpa mot!

Som ni förstår så lär det inte bli någon vidare bloggning idag, men om jag inte är allt för trött och körd i huvudet inatt när jag kommer hem så blir det ett inlägg då! Annars kommer det upp på fredag morgon, det kan jag nästan lova.

Hoppas ni får en lika trevlig dag som jag ska ha!

- Madeleine 

I say you gotta be strong and make up your own mind

Nu blir det sängen, kanske läser några sidor i Sagan om Isfolket innan jag somnar dock, för trött det är jag inte! Men imorgon blir en tidig morgon och en lång dag. Klockan 05.45 går bussen från skolan mot Köpenhamn! Det ska bli så spännande!- Madeleine 


As if the world wasn't endingMin fina, fina Norrbottens ring! Jag fick den i artonårspresent av Tobbes underbara familj så att jag altid ska bära Norrbotten med mig. Och tro mig, det gör jag! Ringen bär jag alltid och de stunder jag måste ta av den av någon anledning så finns Norrbotten ändå alltid i mitt hjärta. Så är det bara.

Jag saknar alla där uppe så fruktansvärt mycket, de har blivit min andra familj efter de två månaderna jag spenderade där under sommaren. Det är nästan lika mycket hem som alla andra tusen ställen jag bor på just nu. Det känns underbart, tack! I november kommer jag upp igen, jag längtar!

- Madeleine

At stars unborn all has begun

Jag hade egentligen tänkt visa hur mitt schema ser ut för tillfället, men det vara bara den här veckan som låg upp på nätet och den är ju lite halv så det blev inte lika kul. Därför får jag väl helt enkelt göra det på det ännu tråkigare sättet och berätta för er hur det ligger till. Även om ni nog inte vill veta. Måndagar och fredagar har jag schemalagd tid i verkstaden mellan 8.00 och 15.20 och i den tiden ligger alla hantverkskurser inbakade. Smidigt!

I övrigt har jag just nu bara en kurs på mitt schema som jag ska läsa; Datorkunskap. Det lär ju inte vara särskilt ansträngande direkt. Den ligger på onsdagar mellan 14.10 - 15.20 och på torsdagar mellan 12.25 och 13.30. That's it!

Eller ja, inte riktigt. Det lär antagligen komma in lite andra kurser också, mycket möjligt att det blir Bild och form. Kanske jag kan tenta av Samhällskunskap, religion och historia också, har ju läst det mesta i de kurserna redan. Sen är det ju också så att om jag ska läsa det på två år så måste jag försöka läsa in all hantverksteknik också, så tom tid på schemat betyder inte "gå hem och sov", jag lär spendera så mycket tid i verkstaden som det bara är möjligt. För jag ska fan bli bäst på det här! Men det kommet nog att ligga mycket på mitt eget ansvar att se till att vara där och få gjort de saker jag ska hinna göra.

Det här ska bli så kul! Jag vill bara komma igång nu! Men först; Smyckemässa i Köpenhamn imorgon!

- Madeleine

And when I gaze in the rain I'm crying just for you

Är jag dum i huvudet som går upp 06.15 när jag börjar 08.30 och det tar max tio minuter att gå till skolan? Jag vet inte hur det är med er, men jag älskar att ha mycket tid på morgonen. Det är något jag prioriterar mycket högre än lite sömn till, sen har jag i och för sig aldrig behövt särskilt mycket sömn och jag sover oftast 5-6 timmar. Om jag sover mer än 7 timmar så blir jag för det mesta bara trött. Så fungerar jag.

Jag tycker det här med sömn är väldigt intressant. Hur fungerar du?

- Madeleine

I can't hear the words you're screaming in my ear

Som vanligt är det kul att se att det cirkulerar folk på bloggen, då blir man alltid glad. Ni får gärna bevaka med Bloglovin bloglovin då behöver ni inte riskera att missa något som händer här.

Nu tänkte jag i alla fall stänga ner datorn för kvällen och krypa ner i sängen med femte boken i Sagan om Isfolket, jag började ju läsa om den serien i våras men fastnade på grund av att jag behövde läsa annat för skolan. Men nu får jag se till att läsa på igen innan min kära pojkvän lägger beslag på alla böckerna, han har lånat med sig de första fyra hem nu men jag tror inte att han har börjat läsa dem än.

Godnatt mina finaste läsare!

 - Madeleine


Never surrender never give up the faith


Ih, dit ska jag på torsdag! Copenhagen Jewellery Fair, jag kommer att älska detta. Jag är så taggad så jag vet knappt vart jag ska göra av mig själv. Det känns verkligen bra, det känns precis som jag. Jag kommer vandra runt där och vara så lycklig och suga åt mig allt och massa, massa inspiration. Åh, det ska bli så fruktansvärt roligt!

- Madeleine


But now it's over, the moment is gone

Vad ska jag säga? Jag känner mig väldigt vuxen tillsammans med de små 94:orna. Men det var jag ju beredd på. Verkar dock inte som om jag kommer att läsa så mycket med dem i vilket fall, jag kommer antagligen inte ens att sitta i samma verkstad som dem utan kommer antagligen att få sitta med tvåorna, som jag nog kommer att läsa en del lektioner med ockå samt ta studenten tillsammans med! Ja, precis, det kommer att räcka gott och väl att jag är där två år, som det  verkar nu, och det känns väldigt bra! Speciellt eftersom jag vet att jag lätt blir rastlös och vill komma vidare, träffa nya människor och så där. Men det här kommer att bli jättebra!

Jag fick även bekräftat det som jag misstänkt, på torsdag kommer vi att göra en resa till Köpenhamn över dagen för att gå på en smyckemässa! Det ska bli riktigt kul och ja, det här är bara så fantastiskt, jag älskar det här! Jag har hittat min grej nu och då har vi inte ens börjat än!

Galet, galet, galet!

- Madeleine


Like a kiss of death, I just can't turn away

Miep, nu är det snart...

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, jag är bara så sjukt pepp. Det här känns jättebra!

Och bara för att jag inte har något att skriva och det inte har varit en bild i min blogg på hela sommaren så får ni en bild från när Alex fotade mig tidigare i år.- Madeleine

Don't you remember?

Jag är mer än nöjd. Vad jag kan minnas så har de verkligen lyckats med att göra Fångarna på fortet igen. Jag hittade verkligen ingenting som jag tyckte var fel eller som inte stämde. Det är fortfarande samma program och jag är så glad för det! Nu väntar jag bara på bloggtjejernas medverkan, men vad jag har förstått så kommer det ta ett bra tag innan de ska vara med. Jag lär väl märka, för jag kommer sitta klistrad varje avsnitt och nästa går imorgon kväll!

Nu ska jag hoppa in i duschen, imorgon börjar skolan och ni skulle bara veta hur taggad jag är, det går inte att beskriva!

- Madeleine


Your eyes tell a lie and the liar must always die

Det gick ju utan några större problem och jag tror inte alls att det ska vara så svårt att lära sig den här staden lite bättre. Det är ju inte direkt stort. Det här kommer bli jättebra för mig tror jag.

Nu ska jag fortsätta att plocka bland mina saker, kanske spela lite Sims också Lisa har gjort mig så sugen på det.

Ikväll kommer jag dock helt klart sitta som klistrade framför min lilla TV. 20.00 på fyran, Fångarna på fortet! Det ska bli så otroligt kul att få se igen, fast jag är riktigt rädd att man kommer bli besviken. Det är ju rätt programledare och så i och för sig så lite hopp finns det, men det är alltid svårt när man ska titta på en nyproduktion av något man älskade som barn...jag håller i alla fall tummarna för att det kommer vara lika bra nu som då.

- Madeleine

Snakes are leading me through the desert

Första morgonen och det känns faktiskt jättebra, börjar nästan känna mig lite hemma här. Ih, det är så kul!

Idag ska jag väl packa upp lite till så att jag slipper leka hinderbana här inne, haha, nej så farligt är det väl inte riktigt. Sen tänkte jag ge mig ut på en lång promenad för att försöka lära mig att hitta och för att få lite koll på vart jag ska vara imorgon. För jag får panik om jag inte har koll på vad som händer runt mig eller vet hur saker fungerar, det är jättejobbigt. Men det tror jag löser sig, det är ett större problem med hur jag ska lära mig hitta...för jag har världens sämsta lokalsinne. Jag kan seriöst gå vilse i Nordstan i Göteborg, om jag går in i en gång och sen vänder och går tillbaka så har jag ingen aning om vart jag kom ifrån från början, speciellt inte om jag har varit inne i någon affär på vägen. Så om ni inte hör mer från mig idag så har jag bara gått vilse i Falköping...

- Madeleine

The truth is out there, somewhere between two fairy tales

Det här är läskigt men så jävla skönt! Som jag har längtat! Jag minns inte första gången jag på allvar drömde om att bo själv i en egen lägenhet. Funderar på att packa upp lite, det står kartonger och påsar överallt...men jag tror att det kommer bli riktigt fint när jag fått ordning på allt.

Först ska jag dock se på när Jamie Oliver försöker göra matrevolution i USA på femman. Första avsnittet gick förra veckan och det var riktigt bra. Men fy farao vad äcklig mat de äter...

- Madeleine

...and the time's speeding

Har precis satt mig på tåget till Falköping. Jag blev ju tvungen att ta tåget upp eftersom bilen är galet full, haha, jag ska ha lite saker i lägenheten, ja. Men det gör mig inte så mycket alls för jag älskar att åka tåg, det är så himla mysigt! Absolut mitt favoritfärdsätt och tur är väl det, så mycket tåg som jag åker genom hela Sverige.

Ih, jag flyttar idag! Ikväll kommer jag sitta där helt ensam i min lägenhet. Läskigt men riktigt kul!

Höll för övrigt på att krocka med bussen från Kungälv. En bil som kände för att korsa bussfilen fast det var rött för honom. Som tur var körde bussen så sakta så den kunde bromsa utan större problem. Haha, min första tanke var "Nej, jag har inte tid för det här!". Men det gick ju bra.

Nu får vi bara hoppas att jag hittar upp till lägenheten när jag kommer fram också. Det kan ju bli lite jobbigt annars...

- Madeleine


Out in the rain you can break me and take me away on wings of fury

Håret är färgat och nu återstår det bara att packa ner det sista, bland annat alla pärlor. Ser så mycket fram emot att packa upp dem igen, är enormt sugen på att vara kreativ just nu. Det riktigt kliar i fingrarna.

Imorgon flyttar jag till Falköping! Det är så galet, jag har fortfarande inte riktigt fattat tror jag. Ska dessutom ta tåget upp imorgon, jag och mamma kände att vi ville ha med min bror som bärhjälp och baksätet i bilen måste vara fält annars får vi inte plats med alla saker. Så de sparkade helt enkelt ut mig ur bilen, haha. Men det gör ingenting, jag älskar att åka tåg! Dessutom får jag prova på att gå från stationen upp till lägenheten och det är alltid bra att veta ungefär hur lång tid det tar.

Men nu ska jag drömma om att åka till Fulda, Tyskland den 18 december samtidigt som jag packar. Under tiden kan ni få fundera på vad jag vill dit och göra...någon gissning?

- Madeleine

Risin' up from the heart of the desert

Det spelar ingen roll hur kul det är att flytta, hur mycket jag längtar efter att få börja skolan på tisdag, hur underbart det ska bli att få plugga något som jag älskar, hur skönt det ska bli att få ta hand om sig själv, hur fantastiskt det ska bli att börja leva på riktigt...

Det spelar ingen roll för den är där i alla fall, ligger och lurar i bakgrunden, lämnar mig aldrig, den finns där varje sekund, varje minut, i alla mina drömmar så väl på dagen som på natten...

Saknaden för mitt älskade Norrland.

Så mycket att det gör ont. Inte är det bara för att jag har Tobbe där, det är alla andra också, hans familj (ni ska få se något riktigt fint i nästa vecka - något som håller mig vid liv), alla ni som känner er träffade, det är naturen, känslan, gemenskapen och relationerna, attityden, allt! Det är så mycket som är så fint, allting betyder så mycket...så mycket som bara försvinner och läggs åt sidan här nere i söder i de stressade storstäderna.

Jag vet att vad som än händer så kommer en stor del av mitt hjärta alltid att finnas kvar i norra Sverige och jag kommer aldrig att sluta besöka de regionerna. Det är alldeles för vackert för att gå förlorat...

- Madeleine


From far beyond I can hear them sing

Det blev en lång runda på stan idag men nu tror jag att allt ska vara klart inför flytten på söndag. Känns riktigt bra faktiskt. Det blev bland annat mitt andra besök på IKEA den här veckan, vi var ju tvugna att åka förbi där i måndags också eftersom Tobbe aldrig hade varit på IKEA innan, och det är ett måste!

En massa grejer har jag i alla fall fått med hem och jag tycker fortfarande att det är väldigt komiskt att min elvisp är dyrare än min dammsugare. Och då har jag inte köpt en dyr elvisp...

Nu väntar jag också på att mitt mobilnummer skall skrivas över från Telenor till Telia, så att jag har täckning nästa gång jag vistas i mitt älskade Norrland. Tyvärr ser det ut som om det dröjer ända till november innan jag sätter mig på tåget dit igen, men då ska jag också åka dit tre gånger under den månaden...galet, jag vet. Men det kanske går att lösa på andra sätt om jag har tur.

Sen vet jag att det var något mer jag skulle skriva men det tappade jag bort totalt nu när jag spårade in på norrlandsresor. Jaja, det kommer väl tillbaka hoppas jag...

- Madeleine

We protect our land until the end

Det händer inte så mycket just nu mer än att det fixas massa grejer inför flytten. Idag har bland annat ett mobilt bredband införskaffats så nu kan jag ha kontakt med omvärlden i lägenheten också. Känns bra. Imorgon blir det IKEA där det skall handlas soffbord, rullhurts och lite annat smått som man ramlar över där.

ReinXeed spelas fortfarande och det är mycket jobbigt för mig när jag ska sätta rubriker på mina inlägg. Mina rubriker är i princip alltid en textrad ur låten jag lyssnar på när jag börjar skriva inlägget. Problemet med ReinXeed är att deras texter är näst intill omöjliga att hitta på nätet så jag måste sitta och lyssna på texten tills jag hittar något passande. Haha, snacka om i-landsproblem!

- Madeleine 


This is where I long to be

ReinXeed spelas i massor för tillfället, det är riktigt mysigt. De gör musik som träffar mig direkt, underbart! Jag faller så lätt för det här, jag hinner knappt reagera innan jag har drunknat helt. Otroligt glad för att jag umgås med mina norrlänningar, annars hade jag kanske aldrig börjat lyssna på dem. Minns så väl när min underbara pojkvän fick mig att missa Behemoth på House Of Metal för att han tyckte att vi borde se ReinXeed istället. Det var kärlek vid första ögonkastet (tonerna?), något jag väl inte tror på normalt...men när det gäller musik! Som det verkar just nu så får jag väl se dem för andra gången på Nordic Rage i höst, ser fram emot det!På tal om ReinXeed så har en liten fågel viskat i mitt höra att An Abstract Illusion äntligen skall komma till skott och spela in i höst! Då skall ni få höra på grym musik! Inte för att det låter det minsta som ReinXeed, men den där fågeln mumlade något om att Tommy Johansson, hjärnan bakom ReinXeed, kommer att vara inblandad på ett eller annat sätt. Ni lär få veta så fort jag har något att säga om saken för jag har så himla svårt att hålla tyst, haha!

- Madeleine

The time has come for us to go, how could we know?

Ah, ni får stå ut, jag kan inte sluta tjata! Jag flyttar på söndag! Det är sjukt, sjukt, sjukt! Jag blir helt till mig när jag tänker på det, det känns så otroligt bra! Jag har längtat efter det här så länge, så länge! Nu börjar jag dessutom få in lite grejer i lägenheten så att det börjar se ut som om man kan bo där. Ni ska få se bilder sen när jag har börjat få ordning på allt. Ih..det här är så kul!

- Madeleine


Lämnar precis Kungälv tillsammans med farf...

Lämnar precis Kungälv tillsammans med farfar, morfar och en fullpackad släpkärra. Mot Falköping!


At the end of the rainbow there's no gold

Hade väl tänkt att det skulle bli en ganska tidig kväll ikväll. Imorgon går andra lasset med grejer till Falköping, innehållande soffa, hylla och cykel + massa lådor med saker. På plats i lägenheten finns redan säng och skrivbord sen sist vi var där. Ih, och till helgen flyttar jag dit! Så sjukt!

Är för övrigt väldigt glad att jag inte börjar den här veckan som många andra gör, då hade jag aldrig hunnit med allt!

Idag botaniserade jag hemma hos mormor och fick med mig lite burkar, handukar, te, massa kryddor och en brödrost! Så lycklig för den, hade nog inte klarat mig utan en brödrost, hahaha! Kryddorna kändes i och för sig också ganska bra att plocka till sig, för hur kan man laga mat utan kryddor!?

Det här är så kul!

- Madeleine

Once I have been lost in what they told me to believe

Det är först när man börjar bli aktiv igen som man märker hur mycket man har saknat bloggen. Känns bra att vara tillbaka igen.

Har egentligen inte så mycket att skriva, det känns bara bra att vara tillbaka och det är så kul att se på statistiken att ni fortfarande hänger kvar trots mitt snåla bloggande under sommaren. Att ni allihopa hänger med och är tillbaka direkt! Det gör mig glad.

Nu ska jag strax till mormor och fika, mysigt.

- Madeleine

Can you put all my troubles aside, and be my guide

Jag sitter och tittar på konserter i höst och försöker få en överblick över vad som verkligen händer egentligen, vad man bör se, vad man måste se och vad man tyvärr tvingas dissa.

Upptäckte precis att det bandet som, utan tvekan, är det bandet i hela världen som väcker mest nostalgi i mig ska spela på Stockholm Rock Out 10 september. Det bandet som kan ha lagt grunden för att jag senare lärde mig lyssna på bra musik. Det bandet som fick mig att börja gå på konserter, det bandet som har betytt otroligt mycket för mig under en av de mest förvirrade tiderna i mitt liv. Ett band som jag bara har sett en gång och som jag för inte så länge sedan lovade mig själv att jag absolut inte skulle missa om jag fick möjligheten att se dem igen. Wig Wam.

Ingen där ute som är söt och kan tänka sig att sponsra en liten flicka som vill uppleva sina barndomsidoler på riktigt, front row? Sen skulle jag inte be om mycket mer.

Nu när jag städade ut mitt rum så hittade jag ett pennfack jag gjorde på syslöjden i sjuan. På ena sidan är det broderat Wig Wam med stora bokstäver och på andra sidan namnen på bandmedlemmarna; Glam, Teeny, Sporty och Flash.

Det skulle göra mig så fantastiskt lycklig att få se dem live igen...

- Madeleine

I'm growing cold, and the night is yet to come

Tomt, tomt, tomt.

På allt, både saker och folk. Alla saker ligger i lådor och Tobbe är nästan i Stockholm nu. Det känns riktigt läskigt. 

Han och jag har funnits i närheten av varandra konstant, varje dag, varje sekund i ungefär två månader nu och plötsligt så kommer han att vara 130 mil bort igen, i sex veckor!

Sex veckor, det känns fruktansvärt långt om man tänker på att vi inte kommer att träffas på hela den tiden. Men om man tänker på anledningen till varför vi kommer att träffas då så känns det så nära så jag blir alldeles snurrig. Om sex veckor åker vi till Milano! Sex veckor!

Till helgen flyttar jag in i min lägenhet i Falköping, på riktigt. Därför är alla saker i lådor, allt är på väg dit. Mina rum är tomma. Det känns helt otroligt, jag har längtat efter det här så länge! Att få flytta hemifrån, ha något eget, ta hand om sig jälv på riktigt. Galet!

Nästa tisdag börjar jag i ny skola, och jag kommer få hålla på med silver och det känns så bra. Det känns inte det minsta konstigt att jag inte ska gå tillbaka till Da Vinci på måndag, det är ett avslutat kapitel för min del.

- Madeleine

It's a miracle I stand beside you

Har haft en massa, massa mysig kväll med min älskling i Göteborg. Började med en lång sushimiddag på Asienköket utanför Nordstan, rekommenderas! Sen vandrade vi runt i ett överfullt Göteborg en stund innan vi flydde in i Trädgårdsföreningen, mysigt.

Senare så tog vi oss bort mot Storans parkering för sommarens andra konsert med Crashdïet! Började knö oss fram under sista kvarten på Bullet, lika värdelösa som alltid, för att försäkra våra platser front row. Nu har jag sett bandet  från alla vinklar också mitten, höger och vänster. Måste säga att de blir bättre för varje gång jag ser dem, den här gången kan det i och för sig ha berott på att jag gick dit med noll förväntningar. Men det kändes bättre i vilket fall, det kändes som om de börjar få lite koll på vad fan de gör. Underbart att någon har sett till att ge Simon en trådlös mick också, det kändes behövligt! Blev också riktigt glad över att Martin kändes mer aktiv än vad han har varit de gånger jag sett honom tidigare, kan hända att det berodde på att jag stod på hans sida den här gången men jag tror inte det. Och setlisten! Jag är väldigt glad att de har utvecklat den sen Trästock och lagt till framför allt It's A Miracle som är en av mina absoluta favoriter, saknar fortfarande Queen Obscene och så tycker jag att de borde kunna tagga ner ett varv och ge oss antingen Save Her eller Beautiful Pain, men man får väl inte be om för mycket. Jag tycker dessutom att det är väldigt kul att Simon kan kliva bak ett steg och låta Peter ta micken, väldigt kul faktiskt.

Men nu ska jag sluta tjata, om jag ser till att se dem en gång till bara så ska vi nog se att jag är helt nöjd sen. umgicks med Zizziee och Kim innan, under och efter konserten också, mycket trevligt och det var galet länge sedan jag träffade dem.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska säga mer så jag ska nog låta bloggen var ett tag, det är för övrigt riktigt kul att se att statistiken går upp på "det normala" när man börjar skriva lite aktivare igen. Tack!

- Madeleine

Står och väntar på Crashdiet för andra gån...

Står och väntar på Crashdiet för andra gången den här sommaren. Mycket trevligt avslut på en väldigt mysig kväll i Göteborg med min älskade Tobbe <3


Time telling me to say farewell

Den här dagen känns inte verklig. Inte alls. Det händer så mycket just nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Galet, galet, galet!

Det började väl typ i lördags då jag fyllde 18, vilket jag fortfarande inte har fattat, och såg Twisted Sister och den spelning gör mig fortfarande mållös, jag har aldrig haft den känslan om en konsert. Det kändes i alla fall behövligt för om jag ska vara riktigt ärlig så har mitt konsertsug knappt funnits där alls i år. Jag funderar på om det inte blev för mycket av det goda där ett tag. Det tappade som betydelsen lite. Men nu är känslan tillbaka igen!

När vi ändå är inne på konserter så fick jag inatt reda på det otroliga att Tobias Sammet drar ut Avantasia på turné igen! Det som aldrig mer skulle hända! Det som jag har haft sådan enorm ångest över att jag missade 2008, nu får jag chansen igen och den skall jag ta, till vilket pris som helst!

Och idag, idag åker jag tillbaka till Göteborg igen efter nästan två månader i underbara Norrland. Det känns jättetråkigt! Jag kommer lämna en så sjukt stor del av mitt hjärta här, hos alla dem som har gjort min sommar fantastisk, tack! Jag älskar er, det hoppas jag att ni vet! Tyvärr verkar det väl inte bättre än att nästa gång jag sätter min fot här uppe, då är november på igång med snö och kyla...det är jättelångt kvar!

Innan dess ska jag hinna med en massa! Först och främst ska jag flytta in i lägenheten i Falköping och börja plugga silver- och guldsmide där, det är nära nu! Första flyttlasset kör vi upp redan på torsdag!

Jag ska se Crashdïet för andra gången där här sommaren på Göteborgskalaset samtidigt som jag och min älskling firar sex månader! Det känns som om det har gått sex år!

Men det är inte slut än...innan november ska vi också hinna till Milano och se Sonata Arctica när de spelar in sin nya live-DVD! Det är också helt jävla sjukt! Jag förstår inte att det är sant, det är för stort...

Och sen lär det väl hinnas med någon mer konsert också, typ Blind Guardian i oktober.

Min höst kommer bli helt jävla otrolig! Mitt liv har börjat nu, det är det här jag har väntat på i alla år, jag visste att dagen skulle komma någon gång. Nu jävlar, nu kör vi! En liten konversation jag har på sms just nu ser ut att kunna göra hösten ännu lite bättre, jag hoppas i alla fall.

Jag är lycklig!

- Madeleine

Det finns inte ord!

AVANTASIA SKA UT PÅ EN TURNÉ I DECEMBER!!! OCH ÄR HEADLINE FÖR WACKEN 2011!! AVANTASIA, FÖRSTÅR NI!? LYCKA, LYCKA, LYCKA!!!

Alltså, jag vet inte vad jag ska säga, jag vet inte vad jag gör...jag är så sjukt jävla lucklig så det finns inte ord. JAG SKA FÅ SE AVANTASIA LIVE!!!

Jag trodde verkligen att jag hade gått miste om min enda chans 2008...

MEN NU SKA JAG FÅ SE DEM ABSOLUT MINST TVÅ GÅNGER!! För det spelar ingen roll vart i världen de spelar i vinter jag ska till minst ett ställe, minst. Och Wacken 2011, det är inget snack om saken, jag kommer att vara där!!

- Madeleine

This is our life, this is our song

Har försökt skicka det här inlägget från mobilen ett flertal gånger nu men det vill verkligen inte komma fram så jag får väl skriva in det här istället. Skrivet någon gång sent på natten i lördags:

"Om jag vågade skulle jag säga att det här är den absolut bästa spelningen jag har varit på, och det börjar bli en del nu, men jag vågar inte riktigt. En av de bästa är den i alla fall, utan tvekan! Scennärvaron och publikkontakten var otrolig, bättre än vad jag sett på länge och mellansnacken finns det inte ord för, underbara! Känslan när man står där, front row, byter lite ögonkast med Dee och skriker med i klassiker som We're not gonna take it och I wanna rock...amazing! En hyllning till Dio hann de med också, fint! Som om inte allt det här var nog så gjorde publiken verkligen sitt också, det var en sjukt jävla bra publik! Massor med tack till Twisted Sister och Luleå för en fantastisk födelsedagspresent! :) <3 Det här är en upplevelse som jag inte vill vara utan och jag är fruktansvärt glad att jag valde den framför allt annat som hände runt om i världen idag!"

- Madeleine

18 and life you got it, 18 and life you kn...

18 and life you got it, 18 and life you know!! och det firas inte med Skid Row utan med Twisted Sister på Luleåkalaset! :) Lätt värt! För övrigt har jag hört att det regnar på er i Stockholm, stämmer det?


RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild