[Silence]

Äntligen! Ett datorskrivet inlägg. Det har ju inte hänt på typ jättelänge. Men jag kände i alla fall att det var dags att bryta det mönstret nu. Även om jag inte riktigt har något att skriva. Men det löser sig, jag har inte haft något att skriva på länge men det har blivit ett par inlägg i alla fall. Så det ska väl lösa sig den här gången också.

Jag sitter i alla fall i Luleå med distriktsstyrelsen för UNF Norrbotten. Eh, ja, det gick väl till på något sätt. Trevligt har vi i alla fall. Med datorer högt och lågt, det gör ju allt trevligare, typ. Vi kan låtsas det i alla fall?

- Madeleine

Förlåt, förlåt, förlåt min kära blo...

Förlåt, förlåt, förlåt min kära blogg, men jag har varken kunnat blogga eller känt för det. Min täckning på mobilen är ju ganska värdelös ibland så det är inte alltid jag kan ta till mobilbloggandet heller. Nu skulle jag väl egentligen kunna sätta mig vid datorn och skriva, men då måste jag komma på en rubrik och det lät alldeles för jobbigt. I vilket fall så ska vi tydligen se på film nu, det skulle nämligen gå någon på tv nu som vi bara var tvungna att se...ha en fortsatt trevlig natt!


Jag är så otroligt, otroligt lycklig! De...

Jag är så otroligt, otroligt lycklig! Det går inte att beskriva med ord, jag vill bara skrika ut till hela världen typ. Få alla att förstå att jag har världens underbaraste, vackraste, snällaste, roligaste, trevligaste, mysigaste, snyggaste och absolut bästa pojkvän. Men jag får väl nöja mig med min lilla blogg...nu ska jag nog störa honom i sitt spelande lite ;) På tal om spel så har vi nog verkat jätteosociala idag...jag vid datorn med The Sims (det gör tyvärr att mitt bloggande minskar ännu mer) och han vid sitt Xbox, haha...jadå, vi älskar varandra <3


Why would it mean that it's not meant to be

Underbart, äntligen, som jag har längtat efter att få vara här! Sjukt jävla fantastiskt!

Vi var ju dock ungefär två timmar sena med tåget eftersom det antagligen var någon som valde att hoppa framför just vårat tåg mellan Uppsala och Gävle så vi fick stå still där i värmen ett par timmar. Det var mindre kul på alla sätt, fruktansvärt hemskt faktiskt. Men, sånt händer...allt för ofta.

Nu har vi i alla fall varit hemma en stund och snart kanske Tantan och Nadja behagar göra oss sällskap också, vi har ju massor med kakor att äta!

- Madeleine


Nu lämnar vi Göteborg! Sjukt, sjukt, sjukt...

Nu lämnar vi Göteborg! Sjukt, sjukt, sjukt! Men fan va underbart det känns, nu är jag tillbaka här först om sju veckor! Galet...


But soon it's over and I return to dust

Måndag idag, visst?

Igår hade vi väl inte allt för mycket för oss, typ packade mest för imorgon så går tåget mot nästan sju veckor i Norrland! Det kommer bli sjukt underbart!

Idag så har vi varit en sväng ner till Bräckboden, alltså butiken där Göteborgs kex säljer ut allt de inte kan sälja i vanliga affärer. Kexfabriken ligger ju här i Kungälv. Det är sjukt värt och nu tror jag att vi kommer kunna leva på kex minst hela sommaren, galet mycket har vi köpt.

Dessutom är det massa fint väder och jag är jättelycklig!

- Madeleine

I adore and preach the insanity you gave to me



Andra dagen och först ut för mig blev Finntroll. För er som inte såg och noterade det under spelning. Var väl på storbilden ett antal gånger och gjorde mer eller mindre passande saker. Lätt värt. Så ja, för er som missade den fantastiska spelningen så stod jag längst fram som alltid när de mest värda banden spelar.

Efter Finntroll dissade vi Amon Amarth och tog skydd från regnet i tältet där vi satt och lyssnade på Between The Buried And Me en stund som jag måste säga att jag tyckte bättre om nu än när vi såg dem på House of Metal. Efter det blev vi kvar i tältet för att se Dream Evil, riktigt trevligt, men väldigt synd att de inte bröt av lite genom att spela Losing You. Den hade gjort hela spelningen mycket, mycket bättre.

Sen drog vi runt en stund innan vi ställde oss utanför ett helt packat tält där Dark Tranquillity spelade, de hävdade att de ville spela där för att få en mer intim stämning men jag tycker fortfrande inte att det känns helt genomtänkt.

I vilket fall så drog vi därifrån rätt tidigt och placerade oss längst fram i mitten vid andra staketet framför In Flames, det kändes sjukt värt att stå där och kunna andas och se istället för att knappt kunna andas och absolut inte kunna se någonting någonstans mitt i främre sektionen. Väldigt, väldigt nöjd med det valet om jag ska vara ärlig.

Sjukt nöjd med helgen faktiskt, nu kör vi igen nästa år!

- Madeleine

Jag mår sjukt dåligt och vill bara sova me...

Jag mår sjukt dåligt och vill bara sova men det finns ingenting, ingenting som går upp mot Only For The Weak live <3


Nu har Dark Tranquillity knöt in hälften a...

Nu har Dark Tranquillity knöt in hälften av festivalens besökare i tältet. Sen: In Flames <3


Finntroll <3

Finntroll <3


Thousands of feet march to the beat



Började med Skindred, inget jag hade tänkt se egentligen men de gjorde väl ett bra jobb och hade grymt bra närvaro på scenen. Det tycker man om! Sen blev det Katatonia, massa, massa mysigt. Efter det så blev det Kreator, lite segt men kul att ha sett i alla fall.

Under Sonic Syndicate så...gjorde vi annat...men det var ju betydligt trevligare än att se dem i alla fall. Efter det blev det Cynic en liten stund, trevlligt, men jag vet inte..jag tycker att det blir lite långtråkigt efter ett tag. Det gjorde ju dock inte så mycket eftersom vi ändå skulle dra och se Nile istället, betydligt mer värt! De var grymt bra i alla fall och så tog vi oss fram för att stå front row på Sabaton! Sjukt värt! Gårdagens utan tvekan bästa spelning, helt jävla underbar! Sen är det ju alltid kul när man får lite uppmärksamhet, haha...

Rammstein såg vi på långt håll och det var absolut värt att se! Även om jag kanske inte är jätteförtjust i musiken så är det ju en otrolig show att se dem om inte annat och något alla borde försöka göra! Verkligen, verligen värt!

Nu ska vi väl snart ta oss in mot stan igen, först ut idag blir Finntroll!

- Madeleine

Som sagt, det här är det bästa som finns! ...

Som sagt, det här är det bästa som finns! Nu: Sabaton <3


Nej, jag har inte glömt bort er redan, bar...

Nej, jag har inte glömt bort er redan, bara nästan ;) men det här, det är fan det bästa som finns! Helt jävla underbart! <3


It seems these days are getting shorter

15.57

Snart, snart, snart!

Men först ska jag städa ut lite till i mitt rum tänkte jag och sen träffa Zizziee i Göteborg. Trevligt värre.

Välbehövligt inför sommaren så färgade jag håret igår, och eftersom jag är på så galet bra humör så blir det en bild på det. Händer inte ofta att jag plockar fram kameran men jag tänkte försöka bli lite bättre på det i sommar faktiskt. Vi får väl se hur det går...



Det ser ut som om jag har sjukt mörka toppar, men det är bara ljuset som leker lite.

- Madeleine

A relief for a dislocated mind

I fredags när jag sa tack och adjö till Da Vinci så ville inte de vara sämre utan sa "Tack, kom tillbaka snart" till mig. Det planerar jag inte på att göra, men den fina dikten jag fick och tröjan, de sparas så klart.


Självklart med Da vinci på bröstet och allas namn på ryggen, jag kommer att sakna er!


"Madeleine, åh vår rara Madeleine
vart bär det hän?
Vi ber dig på våra knän
stanna i Bohuslän!
Vad finns det väl i Skara
som bättre kan vara?
Snälla rara
måste du fara?

Så, så sluta bråka
låt tösen åka!
Men det blåser så snålt på Skaraslätta
vi får ge´na en tröja, vår lilla spätta!
Så ho minns vilken skola som e den rätta!
Här får du ena snögger trasa
som du kan på när du går på kalasa!"


Nu är det ju inte till just Skara jag ska, men visst är det samma område och lite lättare kan jag tänka mig att det är att rimma på Skara än på Falköping.

-Madeleine


Salt water licks my face, and wind fills the sail

Lycka, lycka, lycka!

Imorgon kommer Tobbe hit och det känns verkligen inte som om det har gått över en månad sen jag var där. Tiden har gått så sjukt fort den här gången. Allting känns bara så bra just nu, det finns ingenting att klaga på. Jag är otroligt jävla lycklig!


Foto: Alexandra Green

- Madeleine

You want this, you wanna be just as free

Lite uppdateringar i presentationstexten i menyn inför sommaren!

Jag ska verkligen försöka blogga en hel del i sommar. En del mobilbloggar lär det väl bli men jag ska se till att det blir så många inlägg som möjligt skrivna på dator också. Men det lär absolut bli låg uppdatering, så är det bara. Men stanna ni kvar, bevaka via bloglovin, och så kör vi på med full styrka i höst igen!

Jag har massor av nya planer inför hösten, ojojoj, då kommer det att hända grejer här på bloggen! Men först så väntar en fantastisk sommar!

- Madeleine

Another way to change my mind

Jag sitter här och försöker förstå hur fort tiden går. På onsdag kommer Tobbe hit, på fredag är det Metaltown och nästa tisdag drar jag till Boden i sju veckor! När jag kommer tillbaka till Göteborg har jag fyllt 18 och det är Göteborgskalaset med Crashdïet samtidigt som jag håller på att flytta till min lägenhet i Falköping. Galet, galet, galet!

Med tanke på flytten håller jag därför på att rensa ut hela mitt rum nu och fy vad mycket skit man samlar på sig på 18 år! Jag har precis lekt lite med en sån där spiral som går i trappor, testat om jag fortfarande kunde använda en jojo men min fake tamagotchi ville inte starta, tyvärr. Haha...
Nu ska jag gå igenom alla hårband och spännen och se hur mycket som går att skicka iväg till mina små kusiner.

- Madeleine

A wordless song I'll sing

Haha, jag åkte till Zizziee igår vid halv åtta och tänkte att "fan va soft, jag orkar inte blogga nu men jag skickar iväg ett inlägg när jag kommer hem i natt". Bara det att jag kom hem typ nu. Blev inte riktigt som planerat där, men det var massa trevligt i alla fall.

Trött men ändå inte trött efter fyra timmars sömn, jätteskumt. Så idag blev det en tur till Frida och Sofia också för att ha bokbål och bränna lite gamla skolpapper man aldrig har brytt sig om. Mysigt måste jag säga, riktigt härligt att se massa idrottspapper försvinna totalt.

- Madeleine 

My brain is flaming I don't know which way to go

Pannkakstårta till frukost, gottgott!

Annars händer det inte jättemycket idag ska väl fortsätta rensa ut mitt rum antar jag, det tar sådan tid! Mest för att jag måste fastna vid varje grej och testa, leka och komma ihåg ett tag innan jag kan gå vidare, haha...

Och massa miljoner grattiskramar och pussar skickar vi till min älskade Tobbe som tog studenten igår! Så stolt över dig! Jag önskar mer än något annat att jag hade kunnat vara där, men man kan inte få allt man vill...speciellt kan man inte vara med överallt och hela tiden när man har ett distansförhållande på 130 mil.

Foto: Tezz Strömberg


- Madeleine


All the words I hear, they don't mean a thing

Jag borde nog verkligen inte skriva det här inlägget just nu, men det är ju just nu jag inser och förstår så kanske det är bäst så här i alla fall?

Efter många djupa samtal med Zizziee och en bara allmänt skön kväll så inser jag nu hur otroligt mycket människor det är som jag kanske aldrig kommer att träffa igen, hur många jag sviker och flyttar ifrån, bara tänker lämna utan ett ord. Jag vet att jag gör rätt, det här är något jag måste göra, men samtidigt, jag har nog inte insett innan hur galet stort det här steget jag tar faktiskt är.

Jag tänker inte förneka det, jag är fruktansvärt egoistiskt, så är det bara. Det är jag. Jag sätter mig själv först, kan inte folk acceptera mig som jag är så skit i det, då behöver jag er inte. Ja, jag kanske förlorar massor av vänner på det sättet men jag vet också att de som faktiskt finns kvar, de betyder något. De tycker om MIG.

Jag kommer sakna vissa så sjukt jävla mycket, men jag vet så säkert att det är det här jag ska göra. Det hade inte spelat någon roll om jag så skulle flytta till andra sidan jorden, jag måste. Jag måste. Det här är något jag har drömt om så länge...

Nu spårar jag åt massa håll samtidigt så jag tror vi säger godnatt!

(Jaja, en blogg ska innehålla ett sånt här inlägg också, annars kan det inte vara äkta? Eller? Vi får väl se imorgon..)

- Madeleine

See, my feet are already on the road

Det finns inte ord för det här. Jag är så otroligt glad för att jag ska lämna Da Vinci nu! För det här är inte okej! Jag hoppas verkligen inte att det finns någon i klassen som kan säga att vi har fått rättvisa betyg i estetisk verksamhet? En del har fått det, absolut, men om ni också tittar runt er, ni måste väl se att det inte stämmer?

Jag kan inte klaga på mitt, jag har fått mer än vad jag tycker att jag förtjänar. Speciellt om man tittar på vad vissa av mina klasskamrater har fått, jag har presterat klat sämre än dem, det kan ingen förneka, så varför i helvete har jag ett högre betyg!?

Och det här upprepas hela tiden, i flera ämnen. Det är inget jag tänker hålla tyst om, betygsättningen på Da Vinci är fruktansvärt ojämn och orättvis!

Vår estetlärare försökte hävda att "Det är bara ett betyg, världen går inte under", alltså Da Vinci är ett studieförberedande program och i princip alla som går där är väldigt studieinriktade och måna om sina betyg, för många är inte ett G godkänt. Vissa behöver klara MVG i allt för att kunna plugga vidare till det de vill, då är det inte "bara ett betyg"! Förtjänar man det inte så ska man självklart inte ha ett högt betyg bara för att man behöver det, men man måste bedömas rättvist och man måste kunna få en motivering till varför man har fått betyget man har fått! Ett "ta det lugnt, det är bara ett betyg" räcker inte..

Nej, jag säger tack för mig nu och hoppas att någon kanske kan ta tag i Da Vinci och rädda de små, små spillror som finns kvar av den fantastiska Da Vinci-andan som en gång fick mig att dras dit, tyvärr ser det ut som ett hopplöst fall...

- Madeleine

It's time to fight, and free our minds

Dagarna går och en utvärdering är nu det enda jag har kvar på Da Vinci. Sjukt, sjukt, sjukt!

Och vet ni vad?
Om en vecka kommer Tobbe hit och från och med då så lär vi vara tillsammans konstant i minst åtta veckor! Det är galet, riktigt galet. Jag saknar honom så sjukt mycket och längtar något fruktansvärt. Det kommer att bli en så underbar sommar!



- Madeleine

I can feel it, it's everywhere tonight

Rödmarkerat är det jag vill se...visst ser fredagen underbar ut? Lördagen kan jag väl inte direkt klaga på i alla fall... Men fredagen? Hur fan ska det gå till?

Fredag:


Lördag:


- Madeleine

Metaltown -10



Jag tycker INTE om Metaltowns spelschema i år, nu ska jag gå och dö en stund.

- Madeleine

...and I've got nothing to say

Hej sämst uppdatering den här helgen. Ingen annan ursäkt än att jag helt enkelt inte har känt för det har jag heller. Illa, illa...men ni ska väl inte sitta vid datorn i vilket fall när det är sommar och underbart väder! Så det bör väl inte göra någon större skillnad hoppas jag?

Om helgen finns inte jättemycket att säga, lördagen spenderades på Borås djurpark, trevligt, men annars har det inte hänt så mycket alls. Och imorgon blir det Götborg med finaste Nv08d och en massa trevliga och spännande aktiviteter som våra lärare drar med oss på. Känns sjukt att detta blir min sista vecka med dem! Helt galet, men jag är så nöjd!

- Madeleine

And I craved for more of that nearlove experience



Jag är så lycklig att jag gråter, seriöst...
Jag tror inte jag har förstått än att det faktiskt är sant, det här händer...
Åh...

- Madeleine

Don't bring me down

Ja, jag tänker fortsätta vara glad...

Inget kan dra ner mig nu. Om det måste bli så här just nu, då får jag ta den smällen senare om den ens kommer någonsin. Ärligt talat så tror jag inte att den gör det, för det här är bara jättetöntigt. Jag trodde att vi betydde mer än så. Men tydligen inte, och då finns det ingenting att bli upprörd över. För om det inte har betytt mer än så här då har jag inte heller förlorat någonting.

Men jag finns kvar för alla som kan acceptera mig precis som jag är, om du inte kan det så är det ditt val och din förlust. Om du ändrar dig en dag så finns jag här, det lovar jag...

- Madeleine

Just like a game you win or loose

Jag mår så otroligt bra. Allt bara går som jag vill och det är fantastiskt väder! Därför ska jag nu ta med mig Tolstojs Krig och Fred ut och läsa lite. Det tar en väldig tid att läsa den trots att jag tycker att den är väldigt bra...

Som sagt så händer det inte alls särskilt mycket just nu. Jag går mest bara och väntar på att det ska gå någon vecka till så att jag blir fri sen! Det känns så jävla bra!

- Madeleine

Purple heat


120:-

Maols smycken

- Madeleine

You once were the one who had it

Ligger i min säng och solar benen, haha...praktiskt och mycket bekvämt, bara att öppna fönstret så behöver man inte röra mer på sig sen.

Annars händer det verkligen inte mycket, just nu ser jag bara fram emot den fantastiska stundande sommaren och tappar lite bort att det är en tid nu också. Men snart så...

- Madeleine

Golden red



Halsband jag gjorde till mamma när hon fyllde år för ett par veckor sedan.

Maols smycken

- Madeleine

Respect the wilderness, respect the life

Typ sjukt underbart väder ute! Man kan väl inte bli annat än glad av det? Om man sen tänker på att man är ledig imorgon, har en lektion på torsdag och ledig på fredag så känns det ännu bättre. Lala, vissa har det bra...
Grymt skönt är det i alla fall, nu kan jag riktigt känna hur mina dagar på natur börjar ta slut och i höst låter vi kreativiteten flöda! Underbart!

Får väl se vad jag ska hitta på imorgon, är det lika fantastiskt väder lär jag ta med lite böcker ut och skriva ihop en text på italienska, känns inte så jobbigt.

Sen sitter ju massa lycka över att resan till Milano är klar kvar också, så det gör ju inte saken sämre. Allt ser verkligen grymt bra ut när jag blickar framåt nu! Galet!

- Madeleine

We never cry for pain, we're superheroes!

Tycker ni inte att den här passar perfekt idag, Da Vinci tvåan?



- Madeleine

RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild