Maols smycken

Sugen på en deal?Snart är det jul...

- Du behöver julklappar
- Jag behöver pengar

Maols smycken - titta, välj/beställ, betala, slå in!

Flickvän, kompis, syster, mamma, moster, farmor, kusin eller vemsomhelst blir glad och får något unikt!

Visst låter det helt perfekt?
Jag skulle inte säga nej i alla fall...

- Madeleine


Mustasch

Jag har inte varit så överdrivet besviken innan på att jag missar Mustasch ikväll. Hannes är inte med och det kostar massa pengar som jag inte har osv. Men nu blev jag lite sur. När pappa kommer hem och säger att han och Andreas ska gå. Orättvist!

- Madeleine

GRATTIS!

För idag fyller älskade Erika 16 år!!Jag våldgästar henne hela helgen så det blir antagligen ont om uppdateringar. Men så är det ibland. Det kommer bli superkul men vi kommer självklart sakna våran Lea som är i Frankrike nu! <3 hoppas du har massa kul!

- Madeleine

Röj

Lycka!Äntligen! så många partier som jag har spelat, så många idiot grejer jag har gjort. Men nu, äntligen, så klarade jag den. Wei!

- Madeleine

Maols smycken

Har fixat lite på min hemsida nu, bland annat bytt url till en mycket enklare; http://maols.webs.com. Sånt gillar vi, jag har ju inte varit så aktiv på freewebs det senaste så när jag gick in där idag fick jag en glad överraskning. Det känns mycket proffsigare nu, även om det fortfarande är rätt b.

Smyckebloggen är i alla fall borttagen nu och bloggen man kommer till från hemsidan nu är den här. Förhoppningsvis blir det därför lite mer smycken här, om jag kan få igång inspirationen igen vill säga.

Men nu har jag inte tid för sånt här längre, nu blir det matte! men först ska samhällskunskapen in på fronter så att jag inte glömmer av det.

- Madeleine

Insider - 'Hårdrocks'lärare

För det första måste jag påpeka att de kan ju börja med att ta reda på lite, ganska väsentlig, fakta. Det är stor skillnad på ett hårdrocksband och ett black metalband. I det här fallet har det, eftersom att det är det allt handlar om, stor betydelse. Hårdrock är hårdrock, lite tyngre musik bara, egentligen inte så märkvärdigt. Black metal däremot handlar mycket om värderingar, satanism osv. Det är mer än bara hård musik, det finns budskap bakom det som de flesta bara skulle kalla för bröl.

Med det sagt, jag kollar nästan aldrig på Insider men pappa sa att det skulle handla om en lärare som fick sparken för att han spelade hårdrock på fritiden. Utan någon mer information överhuvudtaget berättade jag för pappa att han spelar black metal. Det var så självklart. Jag har nämligen, av okänd anledning, fått för mig att det är vanligt att människor som spelar black metal arbetar som/är utbildade till just lärare. Fråga mig inte varför.

Den här mannen som det handlade om fick jobbet först men åkte ut igen så fort rektorn hade kollat upp hans band. Jag kan slå vad om ganska mycket om att han antagligen är helt underbar som lärare. Jag kan inte döma varken honom eller bandet då jag inte vet hur starka deras texter är och inte heller vad han egentligen har för förhållande till budskapet i den genre han räknas till.

I vilket fall så har jag svårt att se varför det han gör på fritiden skulle påverka hans kompetens som lärare. Jag tycker det är fel fel fel. Är han utbildad lärare så ska han ha kunskap om hur han ska skilja på personliga åsikter och värderingar och vad som passar sig i ett klassrum. Dessutom har vi något som kallas för åsiktsfrihet i Sverige.

Jag måste ju i alla fall erkänna att jag lätt hade velat ha honom som lärare - om han nu är bra som det vill säga. Det hade varit grymt coolt.

Bandet han spelar i har jag inte hört talas om tidigare, vilket kanske inte är så konstigt då jag inte är speciellt insatt i black metalscenen. Blodsrit heter de i alla fall och skulle tyligen vara ganska kända om jag förstod det hela rätt. Jag har lyssnat lite på deras my space nu, och soundet är helt okej, jag gillar. Men innan jag uttalar mig för mycket vill jag kolla lite texter och så, för det är trots allt ganska viktigt.

- Madeleine

Gaaaaaaaaaaaah

Så irriterande! Nu skulle jag plocka upp matten för jag måste verkligen göra matte, prov på fredag och allt. Så har jag inte med min älskade, stora, klumpiga 'mini'räknare! Åhh...så irriterande! speciellt då de uppgifter jag håller på med nu kräver en grafritande räknare och jag menar det brukar man ju ha massor av liggande hemma, har inte ni?

Gah. Jag vill inte vara med längre.

- Madeleine

Taha

Jag både älskar och hatar det är på samma gång på något knepigt sätt. Så kul! men ändå så blir man så fruktansvärt trött på att folk aldrig ger upp.

- Madeleine

Jag borde...

...plugga samhällskunskap
...plugga matte
...plugga naturkunskap
...plugga italienska
...läsa bok till svenskan

...engagera mig och prata med en viss person

Jag gör...

...ingenting

Jag vill...

...skriva

Kill me!

- Madeleine

Gaah

Ikväll blir det plugg, plugg, plugg. Imorgon är det sovmorgon då blir det plugg, plugg, plugg. Jag är trött. Ingen som vill underhålla mig under tiden jag kvävs av alla böcker? Seriöst, jag trodde aldrig jag skulle få hem min väska, så tung. Då hade jag dessutom redan matteboken hemma och tur var väl det.

- Madeleine

F*ck

Jag blir sååå trött på mig själv.
Sorry för tråkig och dålig uppdatering. Lev med det.

- Madeleine

Plugg

Idag blir det naturkunskap och matte för hela slanten. Kanske får köra igenom engelskan någon gång med. Igår pratade vi lite om att det kanske blir så att vi drar till Erika ikväll. Får se hur det blir med det. Annars vill pappa att jag ska gå med på The Wall, vilket också verkar lite lockande, men tjejerna går före. Speciellt då Lea åker till Frankrike snart! Kommer sakna dig <3

Men nu, åter till att bestämma vad det finns för för- och nackdelar med massa olika typer av kraftverk. Boooring.

- Madeleine

Love

Jag har sagt det förrut.

Men det tåls att sägas igen.

Erika, Lea - Jag älskar er tjejer! <3

- Madeleine

Snow

Igår, när jag gick och la mig, vid ett ungefär, så snöade det! och tro det eller ej men när jag gick upp idag så ligger det allt ett tunt, tunt lager här utanför. Mysigt. Så länge det inte är slask så fullkomligt älskar jag snö.

Idag så är mitt humör på topp igen och ikväll ska jag träffa Erika och Lea. Var så sjukt länge sedan nu och snart åker Lea till Frankrike. Saknar er <3

Nu blir det att läsa igenom samhällskunskapen snabbt innan jag drar iväg till skolan.

- Madeleine

Helvete

Detta kommer gör så ont.
Träffa mig så jävla fel.
Döda mig så långsamt.

Stoppa mig!?

- Madeleine

For her pleasure - TiamatÅhh..jag vill bara falla ner i Någons armar när jag hör den här. Dessutom väcker den minnen av saker dom inte ens har hänt.

- Madeleine

600

(Det här är inlägg 600...66 till och jag måste ta bloggpause en stund tror jag xD)

Om man bortser från allt skolarbete så är jag på extremt bra humör idag. Så underbart. Nu ska jag bara lyckas planera detta bra utan att allt går åt helvete, för då kan det bli riktigt jävla komplicerat. Och för helvete, ni som fattar vad jag snackar om! man vet aldrig vem som läser så var försiktiga om ni kommenterar är ni söta.

- Madeleine

Samhällskunskap

Finally! den är inlämnad. Nu ska vi bara ha ett skriftligt förhör på det imorgon också. Så onödigt! men det är väl bara att gilla läget antar jag. Egentligen borde man plocka upp matteböckerna nu. Kanske att jag gör det lite senare sen.

- Madeleine

Måsen

Var på Backa teatern med klassen och såg Måsen idag. Jag är ju en sån person som verkligen älskar allt sånt där, Teatrar, musikaler, konserter, jag har aldrig varit på opera...men jag tror inte att jag hade hatat det om jag känner mig själv rätt. Man får så underbara känslor tycker jag. Backa teatern gillar jag också, den är mysig på något sätt - om man bortser från läktaren som är hemskt obekväm. Ni märker väl att jag slingrar mig? för om Måsen vet jag inte riktigt vad jag ska skriva. Jag har svårt att ta in den. Det känns som om det var lite mycket. Jag vill verkligen kunna säga att den var bra, men jag vet inte. Jag kan i alla fall säga så mycket som att jag har sett bättre. Det säger väl lagom mycket om hur den var?

- Madeleine

Hmm...

Jag vet inte riktigt vad man ska säga. Om man ska skratta eller gråta. När det sänds dokumentärer om In Flames på SVT 1. Där Timo Räisänen gör tolkningar av deras låtar. Det lutar nog mest åt att gråta tror jag. Tyvärr. Det var faktiskt ett väldigt onödigt program. Där "berättar rösten" lät som om hon inte kunde komma på något sämre band.

För ja, stackars In Flames, strömen gick för en stund under en spelning. Fansen måste ju ha blivit så otåliga och inte alls förstående. Stackars bandet hade nog svårt att klara det. Men det är klart, det var ju på en festival och där kan man ju inte lita på något. Och oj, förvånansvärt nog så gick det ju bra på nästa ställe de spelade på. Imponerande. Verkligen.

Gash. Jag ville bara mörda henne ibland. Eller hela tiden. Så trött på folk som tror sig veta massa om hur metalscenen fungerar. Ska ni nu envisas med att sända program om In Flames osv. så får ni för fan sätta in någon kompetent!

- Madeleine

No music

Och nu hade jag sönder mina hörlurar med. Gah.

- Madeleine

Blöh

Jag var värsta glad alldeles nyss ju. Men nu blev jag massa deppig. Jag tvingade nämligen mig själv att inse att jag faktiskt måste plugga. Så nej, jag borde verkligen inte skriva det här inlägget eftersom jag bara skriver det för att försöka förtränga igen. Det funkar inte. Därför blir det nu samhällskunskap resten av kvällen, wish me luck.

- Madeleine

Tisdag

Idag känns som en sån där dag som bara har försvunnit. Man har knappt insett att den har börjat när den är slut. Naturkunskapen var lagom seg och vi provade massa olika typer av energi, jag vet inte. Dessutom var jag blöt och kall för jag hade motvind hela vägen i ösregnet till skolan. Efterdet blev det lunch och sen matte. Prov snart och det är massa kvar som man ska hinna göra innan det. Gaah. Sen gjorde jag, Wille och Harald lite samhällskunskap, ibland hittar Anders på alldeles för jobbiga grejer. Sen blev det idrott, först bugg med en samhälls tvåa och sen var man väldigt aktiv i gymmet. Eller något sånt. Sen när jag skulle hem så följde Adam mig hela vägen eftersom det ändå var massa lång tid kvar tills hans buss skulle gå och han lika gärna kunde ta den vid min hållplats. Det var trevligt. Vi snackade musik, konserter och lite annat.

Nu lämnade alla huset för dom ska på utvecklingssamtal för brorsan. Så äntligen skall jag spela Tinnitus Sanctus på riktig hög volym! Sen blir det plugg...

- Madeleine

Thorn without a rose

Eftersom jag fullkomligt älskar ballader och aldrig kan få nog av dem så måste jag ju lägga upp den här med.- Madeleine


Aren't you a little pervert too?!

Mr. Sammet, du kommer aldrig sluta göra mina dagar. Den här låten. Jag dör varje gång. Jag vet inte riktigt vad man ska säga. Lyssna bara. Och ni som inte är vana Edguy-lyssnare: ta det med en nypa salt, eller något.- Madeleine


Finally!- Madeleine

Måndag

Idag är man ju ledig eftersom jag satt två timmar på skolan i lördags och gjorde en tråkig datorlabb. Det hade varit trevligt om det inte var så att mamma är hemma och är sjuk och jag måste göra massa samhällskunskap. När man får en ledig dag i veckan så ska inte massa folk vara hemma och förstöra det. Idag borde jag få min skiva dessutom och då hade jag planerat att jag skulle kunna lyssna på den på riktigt. Alltså med högt och bra ljud. Men eftersom mamma är hemma så skiter det sig. Tänk va bra om det hade varit pappa som var hemma om nu ändå någon av dem var tvungen att vara hemma. Då hade jag kunnat lyssna så högt jag ville i alla fall. Men det är väl bara att gilla läget antar jag. Nu blir det samhällskunskap.

- Madeleine

*Andas*

Okej, det där var läskigt. Det här är läskigt. Tur att jag är ledig imorgon. Jag hade inte kunnat koncentrera mig i skolan. Promise.

*andas*

- Madeleine


Windows Media Player

Jag hatar windows media player. Funderar på att ladda ner winamp igen och börja köra det. Gah.

- Madeleine

Stockholm vs. Göteborg

Har inte Göteborg alltid varit metal-staden nummer 1 (eller nummer 666 kanske...)?

Hur kommer det sig då att så många band det senaste väljer att endast göra spelningar i Stockholm?

Göteborg är en av de städer som har producerat flest metalband. Borde inte alla band sträva efter att få spela här? eller? varför lägga två konserter i Stockholm där folk ändå inte har någon musiksmak (hej, jag generaliserar)?

Det är korkat. Okej att de lägger en spelning i Stockholm och en i Göteborg, men två i Stockholm, det är överskattat.

Vad är så fel med kära metal-staden Göteborg?

Jag fattar inte.

- Madeleine

Children of Bodom

Jag har ju tjatat en del om att se dem live det senaste eftersom Sofia såg dem i onsdags när de var förband till Slipknot. Nu har de släppt de första datumen för en egen turné i början av nästa år. Bland annat ska de spela i Stockholm den 27 februari. Jag håller alla tummar jag kan för en spelning på andra sidan av Sverige också. Men det känns av någon anledning lite hopplöst. Stockholm känns inte heller som så mycket alternativ då jag ska dit helgen efter också. Det kostar pengar. Men lite hopp finns det ju fortfarande.

- Madeleine

Svårt, svårt

Jag har suttit och klickat runt och lyssnat en stund nu. Det är grymt svårt att välja bara en av låtarna och lägga in i bloggen. Men nu får det bli den här.

Dragonfly
Tinnitus Sanctus
EdguyEnjoy!

- Madeleine

Mary Poppins

Har jag nämnt att jag älskar musikaler eller?Jo, jag har väl ett minne av att det kommit på tal ett antal gånger tidigare. Idag såg jag i alla fall Mary Poppins på Göteborgs Operan. Helt underbar. Jag har alltid älskat filmen och den här uppsättningen var minst lika bra. Det kändes på något sätt som om det verkligen kom fram många viktiga budskap. Ah..underbart helt enkelt och massa bra musik. Eh, ja, jag säger emot mig själv rätt rejält där. Men musikalmusik är verkligen undantag. Det funkar alltid. I vilket fall så gillar vi alltid Mary Poppins.

- Madeleine

Jaja

Okej, jag var lite kall mot Tinnitus Sanctus förrut, det var jag. Jag börjar bli helt kär i det albumet nu. Det växer absolut bara mer och mer ju fler gånger man lyssnar. Jag är helt tagen. Mer, mer, mer!

- Madeleine

Music

Känns som om det har varit en hel del musik det senaste så jag tänkte att jag fortsätter i samma spår ochnu håller jag på att sortera all musik i min dator. Både i mapparna och i Media playern. Musik är sånt som jag verkligen måste veta exakt vart jag har. Just nu sorteras allt efter band och album. Jag har gjort två band nu och det går segt. Peppa mig.

- Madeleine

Tinnitus sanctus, Edguy

Ja. Det albumet har jag väntat på ett tag nu. Känns lite overkligt att det finns nu. Trots att det inte är på riktigt och jag är grymt arg på Cdon. Men ändå.

Jag är inte ett dugg besviken. Det är verkligen bra. Men så har ju allt Tobias gör en förmåga att bli bra också. Det känns att det är Edguy. Men det är något. Bara en liten känsla av att det fattas något. Jag vet inte, det kan vara så enkelt att den känslan försvinner så fort jag kan hålla albumet i handen. För det saknar jag verkligen just nu. Jaja, jag gillar det. Mycket.

2 februari vill vi ha nu.

- Madeleine

Öppet hus

Öppet hus på Mimers imorgon. Jag är där mellan 10-12. Ska göra någon datalabb. Verkar lagom skoj. Ni kan ju alltid komma och hälsa på mig i alla fall.

(Jaja...det kommer kommentar på albumet. Måste lyssna igenom det ett par gånger innan jag kan säga för mycket bara)

- Madeleine

Gaah

Nu, seriöst. Nu är jag riktigt jävla sur! Cdon är bra på en sak. Att skicka ut Sims-spel. Att de lyckades med AC/DC var bara en slump. Nu håller jag på att ladda ner det jävla albumet i alla fall. Men det finns noll hopp om att jag ska kunna lyssna med bra högtalare. Åhh...

Prata inte med mig idag.

- Madeleine

Skratt

Hahah...jag kommer ha träningsvärk i magen imorgon. Jag har skrattat åt allt ikväll.

Jag har skrattat åt att Adam är dum mot mig.
Jag har skrattat åt att jag är helt desperat över ett album.
Jag har skrattat åt Tobias Sammet.
Jag har skrattat åt mina och Sofias konsertdiskussioner
Jag har skrattat åt "puss på xx"-uttrycket.
Jag har skrattat åt att Mamma och bror inte kan spela WoW.
Jag har skrattat åt att Lea ska bergsklättra eller vad det nu var.

<3 

Nu ska jag snart sova så att det blir imorgon någon gång tänkte jag. Puss på er som har gjort min kväll.

- Madeleine

Så kul

Det har väl inte kunnat undgå många att det släpps nytt WoW spel idag? inte någon som har befunnit sig i världen i alla fall. Jag har spelat, men det var rätt länge sedan nu. Min lillebror samt min mamma spelar dock båda två och de har pratat om det här spelet ett tag nu. Eftersom jag visste att jag skulle vara hemma först idag och att spelet skulle ligga i vår brevlåda så funderade jag på att vara elak och gömma det. Dock kom jag på att jag inte behövde det då den andra datorn är störd och pappa håller på att installera om och greja på den så alla spel är just nu förbjudna från den datorn. Även WoW. Så spelet ligger där ute men de får inte spela. Så sjukt kul!

Skadeglädje <3

- Madeleine

Lalala

Jag måste skriva lite nu för det kliar så fruktansvärt i fingrarna. Men jag ska inte. Inte. Inte. Inte. Det är snart imorgon. Snart. Sen ska man bara vara i skolan till seeeeent också. Det suger. Känns väldigt lockande att bli akut sjuk vid lunch. Jag menar, studiepasset är inte så viktigt. Jag vet ändå inte vad jag ska göra då.

Gaah. Jag ska inte. Jag är duktig flicka. Jag går Da Vinci. Ska inte. Ska inte. Ska inte.

Fan för dig Adam. Jag är sur nu. Mer sur än förrut.

Men jag ska inte. Imorgon är snart. Och jag cyklar så jag kommer hem fort.

Miep!

Jag fattar inte hur man kan längta så enormt mycket. Jag är värre nu än vad jag var inför Sonata när jag såg dem sist...

och nu handlar det för helvete bara om ett album!!

Galet.

- Madeleine


Kärlek <3

Jag har alltid sagt att Sonata Arctica alltid kommer att vara de som betyder mest. Nästan så man skulle vilja säga att jag är gift med bandet. Men i så fall ska jag avslöja en sak. Jag har ett gäng jävligt bra älskare. De brukar gå under namnet Edguy.

Jag säger bara 2 februari.

Och titta här. Jag fattar nada av det tyska babblet men det spelar ingen roll. I första videon på länken (Ministry of saints) kan ni dra fram till 3.33. Tredje videon (Superheroes) får ni inte stänga av efter Superheroes för sen kommer Save me. I fjärde videon (King of fools) kan ni dra fram till 1.00. Detta är alltså en spelning de gjorde för tysk radion för någon dag sedan.

Puss på dig Tobias <3

- Madeleine

Hmpf

Jag tycker cdon får bestämma sig. Dom kan inte göra på ett sätt med vissa grejer och sen på ett annat med andra. Jag var ganska inställd på att det skulle vara såhär, men fan va gött det kunde ha varit att lägga in en bild nu och skriva att den som stör mig har dödslängtan, det får bli imorgon istället då. För jag ska vänta.

Nu antar jag att jag får göra lite samhällskunskap istället. Men det är ju inte lika kul.

Och jag är sur.

- Madeleine

Abstinens

Jag vet att ni borde tycka att jag börjar bli lite tjatig nu. Men jag har sån jävla abstinens! Och jag vet att det är en hel månad kvar innan jag får mer.

Ja, jag pratar om konserter.

Det är seriöst som droger för mig. Jag blir jättespeedad när jag är där och jag får värsta abstinensanfallen ibland. Som nu.

Grejen är att det inte finns någonting att göra för att dämpa begäret. Man kan bara längta men det farliga är att om man längtar för mycket så blir det värre. Gah. Ge mig 13 december för helvete.

Fy fan. Jag ska aldrig ta något som är beroendeframkallande. Detta räcker gott och väl.

- Madeleine

Mess

Skickade ett litet sms till Sofia som just nu sitter på Hovet eller i Hovet eller va fan säger man? i låter ju helt fel, men Hovet är ju en arena och man sitter ju i en arena inte på en arena?

Skit samma vi säger helt enkelt att hon är på Hovet, för så kan man säga, i Stockholm. Och om en kvart ska hon se Children of Bodom live och jag är så avundsjuk. Som svar på mitt sms fick jag i alla fall det här;

"Skulle du vilja vara här nu?"

Ja, det märks ju att hon inte har varit i skolan på en dag i alla fall. För det var den dummaste frågan ever. En dag och hon har redan tappat greppet, och då har hon inte ens börjat headbanga än :O hur ska detta sluta?

Okej att CoB bara är förband men ändå, Slipknot är ju inte så viktiga.

- Madeleine


Bara en aning

Lite avundsjuk måste jag säga att jag är på Sofia. Imorgon ska hon till Stockholm, på konsert. Gash, jag vill också gå på konsert! Slipknot ska hon se, de intresserar mig inte så mycket egentligen men Children of Bodom är ju förband va fan. Orättvist. Och bara grejen att det är konsert. Ni vet ju hur kär jag är i att gå på konsert? bästa känslan!

Men jag kom på. Om nästan exakt en månad blir det Opeth! äntligen! skulle ju ha sett dem i somras på Metaltown men så ställde de in. Så segt.

Men gah. Jag vill också gå på konsert ju.

- Madeleine

Tisdag

Slapp dag idag. Börjar 11.25 med matte, sen eget arbete och sist idrott. Teori på idrotten dessutom. Sånt gillar via. Än så länge regnar det inte heller. Bara för det så kommer det säkert börja ösregna precis när jag ska gå istället. Det hade varit så typiskt.

- Madeleine 

In Flames we trustKan inte sluta. Den här låten är fucking beroendeframkallande.

Delight and angers.

- Madeleine

Grammatik

Efter detta inlägget har ni alla rätt att tycka att jag är helt dum i huvudet.

Vi håller på med gramatik i svenskan nu och jag kan inte låta bli att totalt älska det. Jag tycker seriöst att det är helt sjukt kul. Jag vet inte vad det är som gör det men jag kan verkligen komma på mig själv med att sitta och njuta på lektionerna. Massvis med komplicerade termer som flyger runt i huvudet och jag behöver knappt tänka för jag kunde i princip det där när jag gick i sexan. Då ägde jag sönder alla på grammatik. Jag delade in orden i meningar i ordklasser och satsdelar på nolltid.

sådär verkar jag vara mycket ensam om att tycka. Alla andra verkar verkligen hata grammatik. Jag har aldrig förstått varför? vad är det som är så enormt tråkigt?

Sen vet jag att jag verkligen inte använder alla mina kunskaper inom grammatik här på bloggen. Bloggen är en grammatisk katastrof egentligen. Hur jag skriver, hur jag missbrukar komman. Och punkter. Så skulle jag aldrig skriva om jag skrev en uppsats i skolan. Det hoppas jag att ni förstår. Ofullständiga meningar. Det kan man ju inte slänga sig med i seriösa sammanhang.

I vilket fall så tycker jag att grammatik är kul. Och jag tycker det är lite synd att vi stressar igenom det så. Men jag menar det kan man ju inte direkt säga när alla andra sitter och suckar?

- Madeleine

Helg

Den här helgen känns väldigt händelselös om man jämför den med förra helgen. Jag saknar förra helgen. Mycket.Längst fram, nästan, helt galet

- Madeleine

Aww..

Jag har äntligen tagit reda på exakt hur det är man ska göra för att lägga in egen musik i Sims. Därför lyssnar mina simmar nu på In Flames. Det ni.

- Madeleine

Opeth

Då är det i princip klart nu. Det blir Opeth den 13 december. Ska bara få sms från Sofia att det är lugnt att jag köper den biljetten hon har över. Annars köper jag en egen i alla fall. Mohaha...så nu kommer hon inte undan mig! Kommer bli askul i alla fall. Och kakbuffé innan så att vi får sockerkick (Y) Grymt bra!

- Madeleine

Död, dödare, dödast

Intressant är det inte? att död går att komparera?

Zizzie kom i alla fall på bästa förklaringen idag:

Död - du har nyligen dött.
Dödare - Du har varit död ganska länge.
Dödast - Ja, då! då har du fan varit död hela livet!

- Madeleine

Wei!

Nu har jag installerat alla 17 spelen på min laptop och vet ni vad? Det funkar! helt jävla otroligt!Tyvärr saknas Studentliv. Jag hoppas att det befinner sig hos mina kusiner i Östersund. Annars blir jag sur för då vet jag inte vart det är. Och samlingen måste ju vara komplett.

- Madeleine

The sims 2

Åh! så sur blir jag. Jag har sett fram hela dagen mot att få komma hem och spela lite sims 2 nu. Jag har blivit så sugen på det när Elin har skrivit en hel del om sims det senaste. Jag kom i alla fall hem nu och satte mig vid den andra datorn där vi har sims installerat. Jag satte i skivan och väntade lite för att se om den skulle autostarta, vilket den inte gjorde. Jag klickade då helt enkelt på ikonen och allt var frid och fröjd och startbilden kom upp. Jag klickade på spela-knappen men där tog det stopp. Det händer ingenting. Jag försökte flera gånger och gick olika vägar och allt jag kunde komma på. Men spelet vägrar starta. Så irriterande. Nu håller jag på att starta om datorn för att se om det hjälper. Funkar inte det så vet jag inte vad jag ska göra. Funderar på om jag ska försöka installera på min laptop men jag vet inte. Då skulle den sega ner så sjukt mycket och jag skulle ändå inte få tid att spela förrän sent inatt då jag vägrar att spela utan alla expansioner.

- Madeleine

32

Ni var 32 stycken här inne igår. Jag vet varför. Hoppas ni kommer tillbaka.

- Madeleine

Dadam

Jag börjar 10.45 imorgon. Bara så att ni vet.

Jag kände för att skriva det. Fråga inte varför.

- Madeleine

Är människan ond eller god?

Vi diskuterade det på samhällskunskapen idag.

Jag tycker att människan är ond. Människan är egoistisk. Människan gör i princip allt för sin egen skull. Människan kan göra något som tycks godhjärtat - för att människan då känner sig bra och duktig. Allt människan gör har en baksida, någon påverkas alltid negativt av det människan gör. Skulle människan föröska att vara alla till lags skulle människan inte kunna göra någonting.

Jag är människa.
Jag är egoistisk.
Jag är ond.
Du med.

Eller vad tror du? kan en människa vara helt god?

- Madeleine

Edguy!

Jag kom precis på att va fan, det är ju inte alls långt kvar till Edguys nya album släpps! Nu fick jag värst Edguy knäppen!

By the way så hatar jag att sladden till mina högtalare glappar, det gör det så omständigt att lyssna på musik. Om man inte vill lyssna med sjukt kasst ljud då vill säga...och vem vill det?

- Madeleine

Diskussion

Idag har jag tagit en diskussion som jag egentligen borde ha tagit redan igår kväll. Kanske är det det som har tyngt mig hela dagen. Jag vet inte. Känns skönt att det är gjort nu i och jag hoppas att det hjälpte i alla fall lite.

Vissa grejer måste man inse att man inte kan förändra, hur sur man än är. Man måste helt enkelt bita ihop och acceptera.

- Madeleine

Segt

Tisdagar brukar vara softa och det var väl den här med i och för sig, men jag har kännt mig lite sådär halvt hängig och seg hela dagen vilket slutade med att jag bestämde mig för att dissa idrott trots att vi skulle ha dans som faktiskt är en av de grejerna som jag tycker är kul och gärna är med på. Men det hade inte blivit bra idag, tyvärr.

Jag och Wille lyckades i alla fall vara super duktiga idag när vi labbade och alla dagens håltimmar har vi skrivit på labrapporten så nu är den klar med. Känns väldigt skönt att inte behöva tänka på den mer faktiskt.

I matten ligger jag asbra också så den behöver jag verkligen inte tänka på och det känns ju ännu bättre. 

Nu är det bara att försöka få någon ordning på det där huvudet som inte riktigt vill sammarbeta så är jag back on track.

- Madeleine

Senaste dagarna!

Jag känner att jag bara måste göra en sammanfattning på de senaste dagarna. Det var i torsdags det började sina med inlägg på bloggen så vi börjar där tycker jag.

Torsdag: Dagen gick rätt segt i sig men sen på kvällen kom Erika och Lea hit. Vi åt pannkakor och sen började vi så smått med "rivningen" av mitt rum som dessutom helgen till ära var uppbyggt med typ två tredjedelar säng. Vi tittade även på Phantom of the Opera (filmen från låååångt tillbaka) och Titanic. Nästan ända tills mamma skulle gå upp.

Fredag: Fredag var slapp till en början. Erika hittade lite gamla Eva och Adam-tidningar när hon gick igenom varenda låda hon kunde hitta i mitt rum och hade högläsning. Sen kom vi fram till att vi skulle titta på filmen istället så så blev det. När den var slut började vi så smått göra oss klara för dagens stora händelse, första för Erika och andra för mig och Lea, mötet med de finska gudarna: SONATA ARCTICA! Okej, jag fick det där att låta betydligt mäktigare än vad det var. Inga personliga möten var det. Längst fram stod vi i alla fall. Men det är ett tag kvar tills vi är där, vi har ju bara kommit till förberedelserna än. Kläder, smink, smycken och självklart uppladdning med musik. Pappa skulle komma hem från jobbet också då han var vår personliga chaufför för kvällen. Ibland är det väldigt praktiskt att ha en pappa med bra musiksmak som går med på sånt där. Tillslut bar det i alla fall av mot Huskvarna. Under hela dagen så hade Lea haft kontakt med Tobias och resten av Boden-folket som vi skulle träffa där. Tur var ju det för då kunde vi lätt smita in långt fram i kön och sånt är alltid trevligt. Lite andra kända ansikten syntes väl också till i vimlet. Om själva konserten finns det ett litet inlägg här. Mycket trevlig kväll, tack för den tjejer, Boden-folket och speciellt tack till Tony with friends!

Lördag: Vaknade tidigt och orkade inte ligga och vänta på att Erika och Lea skulle vakna, inte heller ville jag väcka dem så jag plockade upp datorn och började knappa lite. Erika vaknade också snart och bestämde sig för att läsa lite mer Eva och Adam dock tyst den här gången. Sen kastade hon en kudde på Lea som mumlade något om glosor? bäst ni frågar henne om det där tror jag. Sen blev det frukost och så skulle Lea hem en stund. Erika bestämde sig för att stanna och lyckades leta fram mina gamla witch-pocket som hon började läsa och nu är dom i Skara. När det började närma sig kvällen igen så kom Ellen hit. Henne hade jag inte sett på evigheter så det var mycket trevligt. Efter en stund kom även Lea tillbaka och då bar det iväg mot skidstugan för att träffa folk från 9c. Mysigt. Massa jag inte har träffat på jättelänge så det var rätt kul. Man kände att det var 9c. Efter det skulle jag, Erika och Lea hem till Erika, via mig där vi skulle hämta lite packning osv. Haha..hemma hos mig blev det lite lätt kaos när Erika nästan ville mörda mig för att jag råkade fastna lite länge vid datorn. Väl hemma hos henne snodde jag till mig hennes dator och det blev ännu mer kaos då femman inte ville fungera. Resten av natten är ganska rörig för mig om vi säger så. Jag hoppas att det inte är allt för många som är sura på mig, eller Erika.

Söndag: Vi gick upp relativt tidigt och fixade iordning Erikas häst som skulle med henne upp till Skara sen. Eller, Erika och Lea fixade och jag tittade på, kanske man ska säga. Hästar är inte riktigt min grej. Sen vet jag inte riktigt vad vi gjorde, flummade runt i Erikas rum och försökte väl mer eller mindre lösa våra msn-problem. Efter en stund så gav jag mig av tillbaka hem till mig där jag fixade mig iordning och städade mitt rum innan jag tog bussen in mot Gbg och Lisebergshallen för ett möte med gudarna från Göteborg: IN FLAMES! Kön var lång när jag kom men jag var smidig och kollade noga på alla jag gick förbi tills jag hittade Linus och co. efter halva kön ungefär. Självklart blev jag väldigt bra vän med dem. Dom var dock tråkiga och hade sittplatser men en plats i kön klagar man inte på. Väl inne kom jag fram till att alla verkligen underskattar kanterna på konserter. Jag stod nästan längst fram och såg asbra (tänk då på att jag dessutom är 156 cm kort) trots att jag inte knödde mig alls och faktiskt kom in ganska sent. Underbar konsert var det och jag har skrivit lite här, men inte så mycket.

Fattar ni att min helg har varit helt otrolig eller?

- Madeleine

Replica @ Folkets park, Huskvarna 31/10 2008

Kände bara för att visa det här klippet med.- Madeleine


Come Clarity @ Lisebergshallen 2/11 2008

Jag varnar er för att det är sjukt kasst ljud på den här videon men jag hittade ingen annan och jag vill ladda upp något.- Madeleine

In Flames @ Lisebergshallen 2/11 2008

Det var helt underbart! Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Fail på er som dissade i alla fall. Så underbart. Lätt en av de bästa konserterna jag har varit på. Only for the weak är en helt fantastisk låt live bara så att ni vet. Så härligt när alla hoppar. I somras gungade Frihamnspiren och igår exploderade Lisebergshallen. Som sagt, helt jävla underbart!

Jag har hört många säga det förrut och nu känner jag att jag kan säga det själv också:
In Flames är ett fantastiskt bra liveband! Vem som helst kan nog ryckas med av stämningen på deras konserter. Antingen man lyssnar på dem eller inte.

- Madeleine


Well

Allt är lite uppochner och utochin känns det som just nu. Hoppas ingen är allt för sur på mig bara.

- Madeleine

Sonata Arctica @ Folkets Park, Huskvarna

AAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!

Som vanligt: JAG ÄLSKAR DET HÄR!
och först: TACK SOM FAN LINUS FÖR ATT DU FICK MIG ATT BÖRJA LYSSNA PÅ SONATA!

Så,

SkyRide var först ut och de överträffade lätt min förväntningar. Jag tyckte att de var helt okej och underhållande.

Vanishing point har jag inte mycket att säga om, jag tyckte att de var pointless helt enkelt.

Men sen, Sonata!! helt underbart <3 och något annat var inte väntat heller.

Började med In black and white och sen fortsatte det bara på med bra låt efter bra låt. Ingen Tallulah tyvärr men det hade jag faktiskt ställt in mig på att det inte skulle vara. Istället fick vi Replica och Draw me bland annat. Gash. Jag så älskar det här. Stämning var asbra också. Först kändes det så sjukt litet där inne, och det var det, men när Sonata spelade så blev det bara så sjukt underbar stämning. Jag vill igen och igen och igen och igen och igen! FullMoon var självklart bästa draget, den låten live är lätt det bästa som finns! Underbart. Allt avslutades såklart med The Cage och Vodka!

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

När kommer de till Sverige nästa gång?

- Madeleine

RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild