Away

Som sagt så åker jag till Stockholm tidigt imorgon och kommer hem sent på onsdag kväll sen är det skola på torsdag och direkt efter det så tar jag tåget ner till älsklingen i Halmstad <3 Och stannar där hela helgen så jag är hemma igen på söndag kväll. Så den här veckan lär ni inte se mycket utav mig på nätet.

- Madeleine

Stockholm

Imorgon kommer nördarna från NV1d och gör Stockholm osäkert i ett par dagar. Haha...eller något. Anyway, vi kommer få tisdag kväll helt fri att göra vad vi vill, så  vad hittar man på en tisdagkväll i Stockholm om man vill undvika att spendera en förmögenhet? Någon som har en trevlig idé?

- Madeleine 

Mitt ord, mitt namn

Mitt ord, mitt namn. Skrivet av någon annan till någon annan. Det går inte. Inte är det skrivet av vilken annan som helst heller. Mitt ord, mitt namn. Det blir bara så fel när någon annan tar det. Det är ju jag.

- Madeleine

Lättnad

Började med panik. När gruppen innan hos hade sin debatt ville jag helst bara gå ut. Men det kunde jag inte göra och tur var väl det för när det var min tur så bara pratade jag på som om allt var helt lugnt. Jag fatar inte. Bara sekunder mådde jag jätteilla och allt snurrade och jag trodde typ att jag skulle ramla ihop. Men sen bara släppte det. Helt sjukt, men massa skönt. Känns underbart att det är över nu.

- Madeleine

Debatt

Jag insåg precis att jag kommer att få en panikattack imorgon. Det spelar ingen roll hur mycket jag pluggar. Mentalt kommer jag inte klara av det. Jag blir så irriterad. Jag trodde verkligen inte att det skulle bli något problem men nu plötsligt insåg jag. Jag vill inte. Det går inte.

Ångest.

Panik.

- Madeleine

Gah

Jag hatar att var tvingad till att skriva när jag inte har inspiration. Jag har suttit med min orsaksanalys i svenskan mer eller mindre hela dagen idag. Men den vill inte komma ut rätt. Hur mycket jag än försöker. Allt låter bara helt åt helvete. Helst måste jag bli klar idag också. Helst inom en timme eftersom vi får gäster klockan fem då mamma fyller år idag, grattis till henne btw. Den ska vara inlämnad senast måndag nämligen och jag åker till Halmstad imorgon förmiddag och kommer inte hem förren vid typ nio på söndag. Hopplöst.

- Madeleine

Italien...

Åhh...jag saknar det landet något fruktansvärt när ja läser Sophies inlägg.

- Madeleine

Ni metalheads där ute!

Jag tror att ni är ett par stycken som fortfarande hittar till min blogg trots dålig uppdatering och så. Jag skulle behöva er hjälp med en grej. Jag sitter och skriver ett arbete i svenskan och det skulle vara trevligt om ni ville motivera varför ni tror att folk som lyssnar metal/hårdrock är mer hängivna till sin musik än andra? Om  ni ens tror att det är så?

Tack!

- Madeleine 

Micke, Molly och Madde

Jag vet inte om ni förstår hur mycket ni betyder för mig. Jag vet inte om jag förstår hur mycket ni betyder för mig.

Ni gör dagarna på Da Vinci bäst och jag hade aldrig klarat det utan er. Ni är en av de största anledningarna till att jag inte ångrar mitt val.

Hur det gick till vet jag inte riktigt men plötsligt var ni bara där. Det var så logiskt att det skulle vara vi helt plötsligt. Och det känns redan som om jag bygger en hel värld av nya minnen med er.

Tack för att ni finns!

Micke, Molly och Madde <3

- Madeleine


Änglar och demoner

Var som sagt in till Gbg idag och såg Änglar och Demoner. Jag vet inte riktigt vad jag tyckte. Jag hade nog hoppats på att få ut mer av den filmen än vad jag gjorde. Det kändes inte som om den gav mig någonting, tyvärr. Det finns väl inte så mycket att säga egentligen.

Haha...det är här mitt enorma filmintresse visar sig...ehh.

Whatever. De flesta människor tycker nog att den är bra. Jag bör nog satsa på att läsa boken någon gång i framtiden istället. Känns som om det passar mig bättre.

- Madeleine


Seriöst?

Som tur är (?) står jag lite utanför målgruppen i den här bloggen. Men jag reagerar i alla fall, skvaller om vad som händer i Kungälv? Det kan väl knappast vara särskilt intressant? Eller? Tydligen tillräckligt för att någon ska orka blogga om det. Jaja, det skall väl finnas människor till allt. Och bloggen ger jag nog en liten chans, bara för att jag är nyfiken och vill se hur lång tid det tar innan det dyker upp ett namn som jag faktiskt känner igen. På något sätt är det ändå ganska skrattretande. En skvallerblogg om Kungälv. Gör inget dumt nu folk, då kanske ni blir uthängda!

- Madeleine


Torsdag

Godmorgon! Idag blir det först skola som nog inte kommer att bli allt för jobbig känns det som, vi har inte så mycket kvar att göra nu. Ett gäng prov nästa vecka, fysikprov i juni och sen bara lite mindre läxor. Härligt.

Ikväll blir det i alla fall bio, Änglar och demoner, med massa folk från klassen bland annat. Det ska bli massa trevligt.

Hoppas ni får en bra dag!

- Madeleine

Destroy

Ibland blir jag så trött på att det finns folk som bara lever på att förstöra för andra. Hur orkar man? hur orkar man svika om och om igen? vad får man ut av det? hur kan man må bra av att göra andra människor ledsna? Jag förstår verkligen inte. Vart finns värdet?

Ännu mindre förstår jag varför det ofta är samma människor som drabbas hela tiden. Hittills har jag klarat mig hyffsat lindrigt undan om jag får säga det själv. Det förstår jag inte heller? ger det mindre att förstöra för mig än någon annan? I så fall, varför? vad är skillnaden? Vad har jag som inte de har?

Åh...det här förbryllar mig och gör mig arg. Människan är egoistisk och ond, det tror jag absolut. Men jag ser inte vad man vinner på att förstöra för folk.

Ingen som vill förklara för mig?

- Madeleine

Grease

Som sagt så såg vi musikaltreornas slutprojekt, en uppsättning av musikalen Grease, idag. Jag älskar musikaler så mina förväntingar var kanske aningen högre än vad som var sunt. Till det är Grease en stor favorit, under en period så såg jag den minst en gång om dagen.

Trots höga förväntningar så tyckte jag ändå att de presterade jättebra. Fanns en del grejer i tolkningen av musikalen som jag störde mig på dock. Som t.ex att de hade bytt namn på karaktärerna. En del scener de ändrat på lite för mycket också, men storyn fanns kvar och den framgick tydligt vilket gör att det i slutet inte spelar så stor roll.

Att jag sen aldrig har gillat när grejer görs på svenska kan man ju knappast ta med i beräkningarna. De är otroligt duktiga allihopa och jag hoppas att det går bra för dem i framtiden. Absolut!

Ibland blir jag så avundsjuk på att jag inte är musikalisk eller bra på att spela teater eller något. Det verkar så fruktansvärt roligt!

- Madeleine

Onsdag

Värsta slapp dag idag. Började med nationellt prov i matte A, inga större problem där inte. Nu har man säkert hälften slarvfel och failar hårt i alla fall, men det löser sig. Efter det blev det lite kort information om projektet mellan biologi/SO: en debatt om genteknik. Och eftermiddagen har spenderats med att se musikalelevernas uppsättning av Grease. Bara för att jag älskar Grease så får den ett eget inlägg sen när jag kommer hem från mormor dit jag ska nu.

Hoppas ni har haft en bra dag!

- Madeleine

Skogen

Nu har jag kommit på vad jag skulle göra idag. Jag har vid något tillfälle lyckats säga att jag ska med till brorsans handbollsavslutning i fontin och grilla korv. Men jaja, det kan väl också vara trevligt säkert.

Innan gjorde jag en extremt god smoothie också. Yoghurt, hallon, banan. Enkelt. Men så hällde jag på massa lakritsströssel. Underbart. Hallon/lakrits är ju typ en av de godaste blandningarna som finns. Det var massa gott.

- Madeleine

Tisdag

Godmorgon!

Idag händer det väl inte så överdrivet mycket. På idrotten i eftermiddag är det egentligen coopertest och jag är helt lugn för det. Nej, jag ska inte springa. Det kallas gå. Älska att jag får så mycket firhet när det gäller idrotten.

Ikväll händer väl inte överdrivet mycket heller. Jag funderar på om det på något sätt är tillräckligt värt att döda tiden med första semifinalen i ESC. Jaja, jag får se hur det blir.

Hoppas ni får en trevlig dag!

- Madeleine 

Nytt från Avantasia...

...om en evighet. För som oftast när det gäller Tobi så skall allt göras ordentligt och det projekt han håller på med nu verkar inte direkt mindre än något han tidigare gjort, snarare tvärtom. Han är underbar i vilket fall och jag väntar tålmodigt med höga förväntningar utan rädsla för att bli besviken. Har han inte gjort mig besviken upp till nu så ska han inte få göra det i framtiden heller. Jag litar på Tobi.

- Madeleine

Att skänka pengarDetta var en av de frågor vi diskuterade i skolan idag. Det problem vi fick såg ut ungefär såhär:

"Du har sparat i ett par månader till en pryl du verkligen vill ha, typ en ipod eller liknande. Samma dag som du skall köpa den så hör du på radion att det har skett en jordbävning i Turkiet. Många människor är i nöd och i stort behov av pengar. Bör du vänta med att köpa din pryl och istället skicka pengarna till de utsatta i Turkiet?"

Alla former av etik säger egentligen att du bör göra det, utan att tveka. Dock vet jag att ytterst få idag skulle göra det. Jag tror att det delvis handlar om egoism och delvis om att man är så van vid katastrofer och folk i nöd. Vi ser det varje dag och skulle man skicka pengar till alla så skulle man bli ruinerad väldigt snart.

Och jag måste ju själv erkänna att jag hade inte tvekat en sekund på att köpa min ipod eller vad det nu var jag hade sparat till. Men samtidigt är det klart att jag vill skänka pengar till folk som behöver det. Därför skriver jag till exempel det här inlägget och skänker där med 20 kr till Uppdrag barn.

Skriv ett inlägg på din blogg och skänk du med!

- Madeleine

Måndag

Idag har det inte hänt så mycket. Diskuterade olika moralproblem på SO:n imorse och sånt är alltid spännande tycker jag. Sen fysik, som jag faktiskt tror att jag fattar riktigt bra nu. Sist blev det italienska och de lektionerna är alltid jättesofta + att man lär sig massor. Det kan inte bli bättre.

I övrigt är det allmänt skönt att vi inte har några läxor. Läskigt, men underbart. Sen är det inte mycket kvar till sommarlov. Wiho.

- Madeleine

Söndag

Åkte till bästaste Erika igår kväll och kom hem nu för inte så länge sedan. Usch för att det var så länge sedan vi hittade på något sånt. Känns helt galet att det tidigare inte gick en helg utan att vi våldgästade varandras hus i flera dagar. Jag saknar det lite.

Idag händer det väl inte så mycket mer. Tänkte nog kolla igenom matten lite snabbt senare. Känns inte som om den är så svår. Vilket gör att veckan nog kommer bli rätt slapp om inte våra lärare får för sig att komma med några spännande överraskningar. Det skulle nog inte förvåna någon.

hoppas ni har haft en trevlig helg, alla!

- Madeleine


Så är det

Nu kommer säkert vissa bli besvikna på att jag inte har pratat med er innan och att ni får läsa det här först. Men jag har verkligen inte orkat prata med folk.

Jag ska flytta. I augusti. Till Munkegärde. Varannan vecka. Högst troligen blir det Munkegärde i augusti i alla fall.

Det finns väl inte så mycket mer att säga. Nu vet ni. Allt är upp-och-ner här hemma.

- Madeleine


Helgen

Helgens planer har blivit helt störda. Egentligen skulle jag ju till Liseberg idag men så blev det inte. Gör mig ingenting, för så kul är det verkligen inte där. Blir att jag åker hem till Erika ikväll i alla fall, så något händer ju i alla fall. Annars hänger jag inte med överhuvudtaget känns det som. Allt är helt galet. Men det löser sig. Jag orkar inte bry mig så mycket. Och det känns rätt skönt att inte ha någonting att göra också. På något sätt.

- Madeleine

Fredag

Hur mycket jag än saknar min älskling så känns det ändå på något sätt skönt att inte göra någonting en fredagkväll. Samtidigt så känns det som världens slöseri. Jag hade kunnat vara hos Dennis. Jag hade kunnat träffa mina kompisar som det känns som om jag aldrig hinner träffa längre. Dessutom är det väldigt skrattretande. Mamma och pappa har tjatat som fan om att jag aldrig är hemma och är social med dem men nu när jag är hemma en helg så är ingen av dem hemma. Hallå?

Jaja, nu kollar jag hockey i alla fall och äter lite gammal lakrits som jag hittade i ett skåp. Hum.

- Madeleine

Wiho

Wei, jag kan inte sluta vara överlycklig över att försöka hinna stressa ihop ett morgoninlägg. Jag vet att jag bara tjatar om hur kul det är att vara tillbaka på bloggen men det är ju det! Helt jävla underbart!

Hur jag stod ut utan bloggvärlden i tre månader är för mig ett mysterium. Fast under den tiden har i och för sig mitt liv förändrats galet mycket. Vilket ni kommer att märka allt eftersom tiden går.

Idag är det fredag i alla fall och jag är massa förvirrad över vad som händer i helgen egentligen men samtidigt orkar jag inte ta reda på det heller, det löser sig nog, det gör det alltid. Och idag ska vi göra en stor enkät i skolan, om Da vinci och det ska bli så underbart! Jag ska svara brutalt ärligt i hopp om förändring.

- Madeleine 

Bloggvärlden

Jag sitter och läser igenom den tiden jag har missat i bloggvärlden hos bloggkommentatorerna. Sen början på februari. Det har hänt en hel del. Och då har jag bara läst februari än, ett par månader kvar tills jag är up-to-date alltså. Än känns det i alla fall som om bloggvärlden är sig likt och det är skönt. Då behöver jag inte känna mig så bortkommen.

- Madeleine

Torsdag

Ni anar inte hur skönt det är att komma hem och ha en blogg att skriva i igen! Nu när jag har börjat igen inser jag hur mycket jag faktiskt har saknat det. Samtidigt var det lite skönt och säkert väldigt nyttigt att lägga bloggen åt sidan ett tag. För jag vill inte känna press att jag måste blogga. Jag bloggar för mig och det gör jag när jag vill om vad jag vill.

Nog om det. Idag har varit rätt slapp dag, började i och för sig tidigt, 7.50, med nationella hör- och läsförståelse i engelska A. Men det var lätt, som väntat och gick bra. Läsförståelsen var ju helt galen. Man får 90 minuter på sig, i princip hela klassen hade nog gått efter typ 30-40 minuter skulle jag gissa. Hur lyckas man sitta i 90? Det betydde i alla fall att vi hade massa lång håltimma innan vi hade lektioner igen så vi fjäskade lite för vår mattelärare och sa att vi skulle göra matte då istället så kunde vi sluta direkt efter engelskan (som vi gjorde om till svenska) klockan tolv. Jag älskar att vi alltid lyckas med sånt.

Inte har vi något att plugga på heller. Bara nationella i matte A & B som är på väg. Och ett prov på prepositioner i engelskan och ett på allt vi gjort i italienskan om två veckor, men inget av dem ska ställa till med några problem. Sen ligger det i och för sig ett fysikprov typ två dagar innan vi slutar också men det är långt kvar. Det är helt galet att jag nu alltså har fritid en hel eftermiddag. Det har inte hänt många gånger sen i somras kan jag ju säga. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till.

- Madeleine

Tungt

Ja, det kommer nog bli en del tunga och deppiga inlägg nu i början. Men det är en stor anledning till att jag bloggar, det är ett underbart sätt att få ut allt på. Men håll ut ett tag så ska det nog snart bli bättre stämning igen.

- Madeleine

Hum, jag, nu.

Ibland är jag bara så trött på allt. Ni som känt mig lite längre vet vad jag pratar om när jag säger att jag har perioder då jag inte orkar bry mig om något och isolerar mig med musik på mitt rum och blir sur så fort någon försöker vara minsta lilla social med mig. Det är oftast under sådana perioder som jag skriver som mest så det är inte alls konstigt att jag tar upp bloggen just nu egentligen. För, ja, jag har en sådan period nu.

Det blir inte direkt bättre av att jag måste anstränga mig och kämpa för att vara så social som möjligt hela dagarna i skolan. Helst vill man ju bara lägga sig och sova i en vecka eller två. Men det får man aldrig. Jag kan spendera all ledig tidig under ett par veckor till att bara sitta och inte göra någonting. Motivationen till allt är noll.

Jag vet inte. Det är bara sådan jag är antar jag. Jag har någon form av hat-kärlek till det. Det är underbart att slippa bry sig samtidigt är det enormt energikrävande eftersom jag ändå måste bry mig vissa stunder.

- Madeleine


...and she's back!

Jag har kännt ett enormt sug ett par veckor nu efter att få börja skriva igen. Men jag ville inte att det skulle bli att jag skriver ett inlägg och sen lägger ner det igen. Om jag börjar igen så vill jag göra det för att stanna ett bra tag. Just nu känner jag mig grymt pepp på det så jag hoppas verkligen att det håller i sig. För jag har saknat bloggen och allt som kommer med den. Det är en härlig värld.

Och jag har så mycket som jag bara vill slänga ur mig nu och skriva av mig om. Men samtidigt så vill jag inte spamma sönder några inlägg nu och sedan inte ha något att skriva om så jag får se hur jag göra med den saken.

Dessutom är jag ju helt lost i bloggvärlden just nu, jag har ingen koll på vad som händer och vad som har hänt! Om någon vill lägga lite tid på mig så får ni gärna berätta lite om vad som händer, om det är något speciellt jag bör ha koll på xD

Jag hoppas att ni är några som finns kvar där ute i alla fall, vi hörs!

- Madeleine

RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild