Godnatt

...

- Madeleine

"Nörd"?

Jag har tänkt lite.

För mig är det en självklarhet att man när man börjar med en ny kurs som man är intresserad av tar hem boken och sitter och bläddrar i den, ser vad det egentligen handlar om, om det är som man trodde. Det är en självklarhet att man är uppmärksam på lektionerna och antecknar smågrejer som har med ämnet att göra men som man egentligen inte behöver kunna. Boken för Matte C hade jag helst velat ha innan sommaren. Psykologiboken har jag bläddrat i flera gånger och introduktionskapitlet som vi har i läxa att läsa nu hade jag redan läst två gånger.

Men så fungerar ju verkligen inte alla.

Jag ser dock inte de tankarna ovan som nördiga. Det är bara så man gör. Men visst är det precis det som andra människor ser som nördigt?

Jag vet egentligen inte riktigt vart jag vill komma med det här inlägget.

Men det är bara sådana här tankar man får av våra psykologilektioner. Där nästan halva gruppen är från Da Vinci. Även lite från italienskan där det är jag och två till från Da Vinci och sedan bara samhällare. Men vi stackars Da Vinci-barn klarar oss bra genom att skämta om hur nördiga vi är. Så det är okej av oss att sitta längst fram och göra slut på ett block per lektion. För att bara överdriva lite.

- Madeleine

Slappt..

Sjukt slapp dag i skolan idag. Först matte, där jag faktiskt räknade en hel del. fick äntligen min bok. Har dock lite svårt att förstå hur det kommer sig att vi har Exponent som ska vara en relativt lätt serie. Från svåra Matematik 3000 till det här...tja, jag ska väl inte klaga. Mitt betyg lär jag få i vilket fall. Nu saknar jag bara en planering. Biologin satt man i princip bara av. Går ju ändå inte att göra något på de värdelösa datorerna i D-huset, jag saknar Skomakaren. Italienskan blev min grupp klar med fort så då satt vi också bara av och psykologin så går vi fortfarande bara igenom vad kursen egentligen handlar om, segt. Vi har fattat att vi inte kommer få fördjupa oss om psykiska sjukdomar nu.

Imorgon är det ingen estetisk verksamhet. Jag är världens lyckligaste människa så länge den inte drar igång. Det är inte för att jag vill ha sovmorgon utan för att jag helt enkelt inte ser fram emot den påtvingade kursen. Sen att jag får börja 09.15 istället för 07.50, det är bara ett plus.

Nu blir det först till att läsa ett stycke i psykologiboken och sen tänkte jag nog titta lite på matten om ingen har lust att intressera mig med något annat...

- Madeleine

Måndag

Skola snart då. Men först ska jag försöka hinna kolla upp lite för- och nackdelar med att leva på hårdbotten. Gah. Så därför får ni inget längre inlägg.

Ha en bra dag!

Jag saknar folk...

Mycket besökare igår btw, jag gillar. Hoppas att ni kommer tillbaka också.

- Madeleine

Oh

Sitter i ett rosablommigt rum.

Pratar med folk.

Allt snurrar.

Vet ingenting längre.

Kan ingen bara göra allt lätt?

Ta mig härifrån?

- Madeleine

Packar...

Jag håller på att packa. Det är skitsvårt ju. Hur ska jag kunna veta vilka kläder jag kommer vilja använda under veckan? gaah...jag lovar, jag kommer vilja ha de kläderna jag inte tar med. Så typiskt mig. Eller...så packar jag ner hela garderoben. Hum.

Jaja...men jag får väl se till att bli klar snart så att jag kan åka sen. Kommande vecka kommer alltså spenderas i Munkegärde...scary. Men jag lär väl vänja mig.

Ikväll blir det till att testa att gå och så ska jag färga håret. Äntligen! Nu slipper ni tjata på mig folk!

- Madeleine

Äkta?

Ursäkta mig?

Jag vet egentligen knappt vad jag ska säga. Men jag känner att jag måste säga något.

Jag blir seriöst rädd när jag läser det här. Jag hoppas för allt i världen att tjejen endast är ute efter uppmärksamhet via ett bloggbråk. Att hon inte är seriös. Det är ju så tydligt hur mycket kärlek Aerime har för Maiden, hur kan man inte se det? hur kan man förneka det? Jag blir seriöst ledsen för det.

Annars håller jag med Sanibo om vad hon säger här. Bandtröjor borde inte få säljas var som helst. Jag själv har svårt att på något sätt dra nytta av att det är på modet och säljs i vilken butik man än går in i. För mig är en bandtröja så mycket mer, jag vill ha en känsla i den. Helst ska den vara köpt på en konsert, då är jag helt klart nöjdast.

Jag var bara tvungen att lägga mig i nu...

- Madeleine

Fredag

Engelska, svenska, studiepass. Finns typ inget att göra på studiepasset, det har ju bara gått en vecka än. Därför, även om man väl inte borde så finns det ett litet, litet hopp om att de kanske kan släppa oss lite tidigare. Men det lär väl inte hända.

Ikväll blir det i alla fall att åka till Erika, jag har saknat dig! Det kommer bli massa trevligt som alltid.

Hoppas ni får en bra dag.

Jag saknar folk.

- Madeleine

Europe @ Götaplatsen, 14/8 2009Jag hittade random video, 4.40 - 4.48, det var några av de lyckligaste sekunderna i mitt liv tror jag. Joey Tempest står nere vid kravallstaketet, PRECIS vid mig. Det var helt galet. Hans mage är mysig. Jag vill tillbaka.

Jag vill på konsert. Jag vill hoppa. Jag vill skrika. Jag vill sjunga. Jag vill knö. Jag vill stå längst fram och vara lyckligast i världen.

- Madeleine

Idrott

Det är torsdagar i år. Min klagodag. Ni slapp ångest inlägg igår kväll. Jag öste ur mig all min ångest på annat folk istället. Men idag måste jag skriva ett inlägg om det. Min lärare hatar verkligen mig, hon hatar i och för sig alla som inte är med på idrottslektionerna, men mig hatar hon nog speciellt. Jag har, enligt henne aldrig haft någon vettig anledning till att inte vara med...och jag har väl endast deltagit aktivt ett fåtal gånger under det året jag haft henne. Det lär ju inte bli så många i år heller.

Men idag då. Jag och Zizziee väntade trevligt nog när hon sa till oss att alla icke ombytta kunde ta en kort promenad tillbaka till skolan och sen inte behövde komma tillbaka (ni hör ju redan här...). Vi ville i alla fall veta om vi kunde få göra något annat i år också, precis som vi gjorde i slutet på förra terminen. Men inte då, när vi försökte prata med henne efter att vi hade stått och väntat i säkert nästan en kvart på att hon skulle sätta igång de duktiga barnen så snäste hon bara iväg oss och tyckte att vi kunde ta det vid ett senare tillfälle...

Trevligt att du bryr dig! vi försöker ju faktiskt hitta ett sätt så att vi kan delta aktivt på idrotten, även om vi inte springer runt och sparkar på bollar med resten av klassen. Vi försöker. Om du tvingas sätta ig på mig nu så får du skylla dig själv. Jag har gjort vad jag kan.

Åhh...det är så fruktansvärt.

Positivt idag var dock Matte C lektionen, så jävla härlig! Synd bara att vi inte ska ha Peter sen...utan att det bara var för idag. Man ska väl inte klaga på de betyg min klass har i matte, men jag vet att de hade varit ÄNNU bättre om vi fick ha Peter istället för Lars...men man kan inte få allt här i världen.

Nu får det vara nog med skola för en stund tror jag...

- Madeleine 


Rage - Paint the devil on the wallJag har blivit helt kär i den här låten. Sjukt jävla beroendeframkallande är den också.

- Madeleine

Känslor

Du slängdes in i mitt liv så random. Sen vet jag inte hur gick det till men plötsligt var du så nära.

Med alla relationer runt omkring oss just nu så är det egentligen väldigt konstigt. Men jag klagar inte.

Det är fantastiskt att jag får ha dig såhär. Du förstår nog inte hur underbar känsla det är att du finns i mitt liv nu. Att du bryr dig om mig och att jag får bry mig om dig så som jag gör.

Mina känslor har pendlat så mycket för dig de få veckor vi har känt varandra. Nu är jag ganska säker på att jag vet varför. Du påminner så sjukt mycket om någon. Vilket jag ju vetat hela tiden, jag har bara inte kopplat det så.

Nu vet jag precis vad jag känner för dig, och det är så det borde fortsätta vara. Du känns som min andra bror. Jag trodde att jag ville ha en storebror, men det kanske var fel?

I denna stund hade jag gjort så mycket för att bara få krama om dig riktigt hårt och länge. För att sedan bara hålla om dig och vara alldeles tyst till tonerna av Damnation. Någon dag.

Kan du tänka dig att vara min bror, Tantan?

- Madeleine

Confused

Hur kan allt kännas så rätt när det är så fel?

Hur kan allt kännas så underbart när det är åt helvete?

Jag vet inte. Jag vet ingenting.

- Madeleine

Mode, typ...

Detta inlägget bör alla läsa. Det är så rätt. Så sant.

Man tar inte på sig en bandtröja med ett band man inte lyssnar på. PUNKT.

- Madeleine

Wacken, 5-7/8 2010

5-7/8 2010!!

Fattar ni vad det betyder?

Jag ska till Wacken nästa år. Något annat finns inte. Jag har tjatat om det i två år nu, så länge jag har vetat om att den finns. Men den här gången kommer det bli av.

Och ser ni datumen? ser ni?

JAG KOMMER FYLLA 18 PÅ WACKEN!!

Fattar ni hur stort det kommer vara för mig? Fattar ni hur galet det kommer bli? Fattar ni att jag ska fira min 18årsdag i Tyskland på typ världens största metalfestival!?

Jag är så jävla lycklig!

Och ni är bjudna på stor fest, varenda jävla en av er, den kommer att pågå i tre dagar...den 5-7 augusti 2010. Platsen är en liten by i norra Tyskland kallad Wacken. Det kommer att finnas drygt 70 olika liveband, på olika scener under de tre dagarna. Jag är säker på att det kommer finnas något för alla. Annars är du inte bjuden, tyvärr. Som ni säkert förstår så kommer inträde och resa kosta en liten slant och den får ni stå för själva. Resa dit får ni också lösa på egen hand, jag kommer inte att samordna något. Vill ni resa med mig så åker jag antagligen med festivalbussen om det inte kommer upp något bättre alternativ? jag är öppen för förslag. Nog för att det skulle vara kul att veta innan, så är det inget måste att höra av sig innan om ni kommer, det är bara att dyka upp! Se dock till att vara ute i god tid, jag är populär och det kan hända att de 70.000 biljetterna tar slut tidigare än vad du planerat.

- Madeleine


NV2d

En och en halv timme kvar på lovet.

Ingenting kommer vara samma sak.

Ingen Anders. Inga egna lokaler, D-huset </3. Massa folk har bytt.

Och nya schemat är värdelöst.

Men det känns säkert bättre när man väl är tillbaka och ser hur allt är löst.

Hoppas jag.

Vi får väl se vad jag säger ikväll.

- Madeleine


Högstadiet

Träff med klassen från högstadiet idag, 9c. Lär bli lite spännande. Jag kommer sakna kära Erika som måste vara i skolan i Skara och inte kan komma hit. Cilla, Lollo och Johanna som ordnar, trevligt att någon försöker hålla ihop gänget i alla fall.

- Madeleine

Avstånd

Alltså, jag är ju fan otrolig. Hur lyckas man?

Alla jag pratar med bor tusen mil härifrån. Det är inte rimligt. Det måste väl fan finnas någon värd människa i Gbg? eller?

Jag blir bara så trött på alla dessa jävla avstånd som kostar pengar och det enda man får är saknad och längtan...

- Madeleine


Folk

Att döma folk är något vi gör allt för snabbt och lätt. En blick och vi har placerat personen i ett fack. Sen tar det lång tid att flytta personen därifrån om det är fel.

Det finns en väldigt intressant människa som har cirkulerat i utkanten av mitt liv ett rätt bra tag nu. Jag har alltid haft väldigt starka åsikter om den här personen trots att jag inte haft någon kontakt med människan alls. Vi träffades för första gången för några dagar sedan och då pratade vi bara kort.

Jag har haft en tydligen uppfattning om personen innan och gjort det stora misstaget att hata en människa jag aldrig träffat eller ens haft kontakt med. Allt jag har tänkt och tyckt har grundat sig på vad andra har sagt. Och mina källor har inte varit det minsta objektiva heller så de borde jag inte ha lyssnat på från första början.

Som tur var kunde jag lägga band på mig och ignorera min uppfattning om människan när vi träffades och istället försöka se hur personen var mot mig i det tillfället. Jag blev chockad. Det var inte samma person som jag fått beskriven för mig.

Nu ska man inte döma någon efter ett så kort möte heller. Det är också fel. Därför står jag nu med två grunder. Vad andra, som har känt personen länge, säger eller vad jag känner efter ett kort möte. Antagligen kommer jag inte ha så himla mycket mer kontakt med människan heller så det spelar inte så stor roll.

Det är bara så svårt det där med att skaffa sig en åsikt om en person. Man gör det så lätt och det blir ofta fel. Det är ganska farligt, tror jag.

Men det hade varit kul om jag fick möjlighet att skaffa mig mer åsikter om den här personen, se om det är som "alla" säger. Jag är nyfiken.

- Madeleine

Gbgkalaset

Underbart. Folk och konserter. Jag är lycklig.

JAG HAR SMEKT JOEY TEMPEST MAGE!! :D <3

Mer behöver egentligen inte sägas. Allt var underbart. Folk var kul. I'll miss it...

Ja, och så träffade vi tomten ;)Bilden är sämst, men både jag, Erika och Joacim Cans är snyggast anyway...

- Madeleine


Konsert! <3

Jag blir bara mer och mer beroende..jag har fan inte råd!!

Igår var fantastisk! Underbar musik och snygga folk!

Träffade massor av folk och det var trevligt, blev även dissade av andra vilket vara lite tråkigt. Men nu får ni fan se till att träffa oss på fredag istället!!

Nu är det Europe på fredag och sen är inte nästa konsert förrän i oktober, jag kommer gå under av längtan!!

- Madeleine

Apocalyptica och Hammerfall

Idag på Götaplatsen! Kommer bli galet! Jag är så jävla pepp på konsert!

:D <3

- Madeleine

Stolthet och fördom

"She's tolerable, but not handsome enough to tempt me"

Jag är såå kär i Mr. Darcy ;)

Fast när han spelas av Colin Firth. Det ska vara serien från -95, inte filmen från -05, som går på trean nu.

- Madeleine

Musiksmak

Ibland älskar jag att min pappa har grym musiksmak. Finns det något bättre än att gå ut i köket och mötas av Tobis underbara röst när Edguy dånar ut ur Ipod-högtalarna?

- Madeleine


Denna veckan <3

Det har gått två dagar på den här veckan och det spårar redan ur. Den här veckan kommer äga sönder allt!

Skara resan igår blev inte riktigt som det var sagt från början. Vi åkte upp med Mia och hämtade nyckeln till Caras lägenhet osv. Sen kom vi dit, träffade Moa och började riva lite tapeter. Det blev inte av att sova där uppe uta nvi fick se till att ta oss hem. Eftersom Mia och de andra ville åka hem tidigare så bestämde jag och Cara oss för att ta tåget hem. Det vissade sig vara försenat med en halvtimme men som tur var hade vi gott om tid och kom med bussen upp till henne i alla fall.

Sen var tanken att vi skulle åka upp till Skara igen idag och reva mer tapeter men bi orkade inte xD Så vi blev kvar hos Cara istället och jag impuls läste Syskonkärlek av Katarina Von Bredow, sjukt bra bok!

Men nu är jag hemma igen och så får vi se hur det blir imorgon, om Cara kan vara med, hoppas det!!

I korthet ser väl fortsättningen på veckan ut såhär:

*Hoppas att Cara inte måste åka upp till Skara imorgon.
*Träffa folk i Gbg?
*Apocalyptica och Hammerfall <3
*Hem och sova.
*Gå upp tidigt på torsdag om Cara är med så att hon kommer iväg till skolan.
*Händer något annat under dagen?
*Kräftskiva hos Zizziee med massa folk <3
*Träffa massa folk i Gbg.
*Europe <3
*Kanske andra kul planer med Cara under natten, beror på folket ;)
*Sen blir det antagligen Skara igen under helgen. Riva tapeter och måla.

Min planering har typ fem miljoner hål, om och men...jag vet ingenting säkert mer än konserterna, typ.

Haha...så vad har jag missat nu?

Btw, jag har blivit kär i att göra sådana punktlistor här i bloggen. Smidigt som fan ju.

- Madeleine

Åska <3

Just nu: Sitter i sängen med datorn. Fönstret är öppet och jag lyssnar på åskan och regnet, och Apocalyptica i bakgrunden. Mysigt.

- Madeleine


Väntan...

"We got a lot of songs and as long as they are great, we will keep producing, people should expect a 10-Disc collection in 2017, haha."

Nu har du satt ribban Tobi. Jag väntar. Och sparar pengar...

;)

- Madeleine


Konsertlycka

Alice Cooper, 10/8 2005
Sonata Arctica, 3/11 2007
Marilyn Manson, 17/12 2007
Kiss, 30/5 2008
Mustasch, 25/6 2008
Metaltown, 27-28/6 2008
Sonata Arctica, 31/10 2008
In Flames, 2/11 2008
Opeth, 13/12 2008
Edguy, 2/2 2009
Metallica, 7/3 2009
AC/DC, 21/6 2009
Metaltown, 26-27/6 2009
Storsjöyran, 30/7 2009

Apocalyptica, 12/8 2009
Hammerfall, 12/8 2009
Europe, 14/8 2009
Amon Amarth, 13/10 2009
Sonata Arctica, 14/12 2009

Jag blir så glad när jag läser den där listan. Och om man tittar på den här bilden samtidigt så är lyckan total.Konsert <3

- Madeleine

Tiden

Lite har hänt här och mycket har hänt i riktiga livet. Jag har ju inte skrivit här sedan jag var hos farmor och farfar kvällen innan jag åkte till Östersund. Sen dess har jag:

*Blivit kär i Höga kusten (som alla andra vackra platser jag besöker).
*Kommit på att jag inte alls skulle gilla Höga kusten då jag inte alls är förtjust i Östersjön.
*Varit hos mina kusiner i Östersund en vecka.
*Skämts över mig själv för att jag mer eller mindre kan texten till Curly Sue.
*Sett Opeth för andra gången den här sommaren och tredje totalt.
*Kommit fram till att jag älskar norrlänningar.
*Gått på stan och fikat med min kusin som en tidig födelsedagspresent till henne.
*Sett Blaise Zabini (från Harry Potter), så som han ser ut i min värld, irl. Snygg som fan.
*Träffat Cara en del.
*Haft besök av Tobbe i några dagar (Internt; nu var några tre ;) hur många är då massa?)
*Fyllt 17, alltså; pengar! så nu har jag möjlighet att gå på konserter i höst.

Och...
Bloggen fyllde två år 2 augusti! Det var ett tag sedan jag började...

De tvar det som har hänt. Nu till det som ska hända framöver:

*Åka med Cara tilll Skara och måla hennes lägenhet.
*APOCALYPTICA och HAMMERFALL på onsdag.
*Kräftskiva hos Zizziee.
*EUROPE på fredag.
*Sista veckan på sommarlovet.
*Skola igen, med världens sämsta schema...
*Amon Amarth i oktober.
*Sonata Arctica i december.
*Och så bör jag försöka skaffa ett jobb...

+säkert massa mer som jag glömt nu.

- Madeleine


RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild