Puh

NU har jag läst igenom alla inlägg jag missat under helgen. helt sjukt mycket! fast det är ju lite ku och nu känns det jättetomt att inte ha någonting att läsa.

Det blev ju ingen utvärdering av Kissie i lördags som planerat, vilket ni säkert förstår varför också. Men den kommer så fort jag orkar ta mig tid och skriva något som kan bli bra. Skulle jag göra det just nu skulle det bara bli slarvigt så det får nog vara just nu.

- Madeleine 

In Flames @ Metaltown 2008



Så jävla grymt! Jag låter videon tala för sig själv!

- Madeleine

Veckans band - Mustasch



Ohh..Mustasch! Egentligen borde jag inte bli förvånad men det är bara det att onsdag känns som om det var för så sjukt länge sedan. Jag började faktiskt lyssna på Mustasch så sent som i tisdags. Anledningen till att jag började lyssna på dom då var att jag hade lovat Lea att gå med henne och se dem på Liseberg. Det kändes som om det kanske var bra att i alla fall ha hört någon låt innan. Riktigt glad att jag lyssnade på dem faktiskt för det är ju grymt bra! och spelningen på Liseberg var helt otrolig. Den sista för Hannes och trots att jag knappt lyssnat på bandet innan så kände man att det var något alldeles extra och speciellt. Mustasch är ett svenskt band och dom spelar eh..jag är typ väldigt dålig på den typen av genres, men någon definition av hårdrock ska det väl kunna gå under. Typ.

Bästa album: Som sagt, jag har bara hört ett antal låtar.
Bästa låt: Av det jag har hört så får det nog faktiskt bli Bring me everyone. Riktigt härlig är den.

- Madeleine

Metaltown

Jag vet att jag borde skriva ett låååååååååååååååångt inlägg om det nu. Men jag orkar verkligen inte. Det var sjukt bra i alla fall <3

- Madeleine

Tjo!

Jag orkar inte skriva något seriöst nu. Tänkte bara säga att jag älskar när det susar lite i öronen och att det blir Metaltown imorgon med!

- Madeleine

NUUUUU...

...drar jag in till Göteborg alledles strax! Miep, jag är typ nervös tror jag. Men det kommer bli så grymt kul! kanske kommer en update ikväll, men jag lovar absolut ingenting.

- Madeleine


Unika besökare

Det måste varit rekord igår, då hade jag 21 unika besökare, normalt ligger jag runt 7. Men jag är fortfarande nyfiken, vart kom ni ifrån? om ni hittar hit igen så får ni vara så vänliga att kommentera tycker jag.

- Madeleine


Hej?

Det har varit en väldig massa folk på min blogg idag. Vart kommer ni ifrån? Det är trevligt om ni lämnar en liten kommentar när ni tittar in också. Då blir jag glad.

- Madeleine

Mustasch @ Liseberg

Måste bara visa lite videos jag hittade på youtube.

 
Mustasch - Black city
Denna är lite kul, kolla noga vid tre minuter! Ser ni det jag ser?

 
Mustasch - Bring me everyone


Mustasch - Double nature

- Madeleine

Metaltown 2008!

Imorgon. Det känns helt jävla sjukt. Jag ska dit liksom. Sitter just nu och laddar med en spelningslista med banden man ska se imorgon. För ska jag vara ärlig har jag knappt lyssnat på några av dom innan. Det är ju på lördag som de flesta bra banden spelar. Jag vet inte riktigt hur det blir på lördag nu. Eftersom alla har dissat Metaltown. Jag kan gå dit själv men det känns lite sådär halvkul. Jag har i alla fall sällskap imorgon så får jag se hur det känns tror jag. För det är ju lördagen man vill gå på. Det är ju den som är bra, imorgon känns lite mesig i jämförelse, men det blir nog bra i alla fall.

- Madeleine

Avantasia på DVD

Jag hann knappt sätta mig vid datorn igår kväll när jag kom hem från Liseberg innan jag fick syn på det här. Helt sjukt! Om det stämmer att Avantasia håller på att spela in en live dvd så är min lycka total. Visst hade det varit allra bäst om man hade kunnat se dem live på riktigt men nu fick jag inte den möjligheten och då får man ta det som erbjuds. Och det är inte direkt något dåligt! så jag klagar inte. Hmm...jag skulle ha skrivit det här inlägget igår när jag var helt upprymd. Men det gjorde jag inte och nu har jag ingen riktig inspiration egentligen. Men Avantasia på dvd! det är grymt och jag ska ha!

- Madeleine


Mustasch @ Liseberg, 25/6-08

Helt sjukt grymt! Jag och Lea var där vid halv sex, lagom till soundchecket. Det var inte alls mycket folk där då, totalt kanske max tio personer. Så vi tog asbra platser längst fram. Eftersom Lea kände för att vara lite allmänt töntig innan så köpte hon såpbubblor som hon stog och lekte med. Jättekul! Så blåste en upp på scenen och Hannes, gitarristen, tittade lite surt på Lea innan han blåste iväg den. Kul var det. SEN! när dom hade soundcheckat klart så går Ralf, sångaren, ner från scenen för att vara lite allmänt social. Så vi typ pratar lite smått med honom (eller nästan i alla fall) och Lea tog i hans hand! snacka om att hon var helt hypad efter det eller. Så började väntan i två timmar till då, vi satt där vid våra asbra platser och det började sakta med säkert fyllas på med folk. Men största strömmen kom inte förren vid typ halv åtta. Klockan åtta så började den i alla fall. Hannes sista konsert med Mustasch. Lite sorgligt, men vi var i alla fall där! och det var helt sjukt bra! Perfekt uppvärmning inför Metaltown på fredag och kanske lördag, jag har inte riktigt bestämt hur det blir än.

- Madeleine

Lakrits

Vad är det med Lakrits som gör att så många inte ycker om det? för det måste vara det godiset som finns som flest personer inte gillar. Jag älskar det. Jag sitter just nu och sörplar på ett alldeles underbart gott lakrits te. Det låter inte speciellt gott. Men det är det jag lovar. Har ni tuggat på en lakritsrot någon gång? den smaken är det. Precis den smaken. Och den sitter kvar i munnen länge efter varje klunk. Helt underbart. Men hur gott jag än tycker att det är så kvarstår problemet. Det finns enormt många människor som inte tycker att detta är underbart gott. Hur kommer det sig att lakrits är en sån smak som så många inte gillar? Har det ens med smaken att göra, eller är det något annat?

- Madeleine


Brynost

I fredags skrev jag om och kände mig högtidlig och bohuslänsk för att jag hade ätit äggost. Så jag tänkte att jag fortsätter väl i samma anda, idag har det ätits brynost. Grymt gott. Egentligen har jag ingen aning om vad det är för något! jag har suttit och googlat lite på det. Jag får i princip inte fram något om det mer än att det är en typisk gammal bohuslänsk rätt. Brynost äter vi dock betydligt mer sällan än äggost så det är lite mer speciellt. Vi känner ingen som gör brynost utan köper det en gång om året på Kongahälla martna. Eftersom den går att frysa brukar det dock dröja ett tag innan den äts upp och i år så åt vi den alltså idag. Eftersom jag inte hittade något om den så vet jag inte om det här är det riktiga traditionella sättet att äta den på men vi bryner den i alla fall i stekpannan och sen äter vi den med socker och kanel på. Det är gudomligt. Egentligen tycker jag att äggost är godare men då jag äter det relativt ofta måste jag säga att jag alltid uppskattar brynosten mer. Om ni inte har smakat någon gång och får möjlighet att smaka på antingen brynost eller äggost eller båda två så tycker jag verkligen att ni ska göra det. Det är gott. Jag lovar er.

- Madeleine

Jordgubbar

Tidigare ikväll var mamma ute i trädgården. Tror att hon gick runt och hade ihjäl lite sånna där äckliga mördarsniglar. Uhh...jag hatar dom. Så äckliga är dom. Nog om dom. När hon kom in hade hon hittat bland våra ytterst få jordgubbsplantor inte mindre än 12 små små små små jordgubbar. Det var typ smultronstorlek på dom, men det var jordgubbar! det smakade jordgubbar. Så sjukt gott! Det var lite sommarkänsla över det.

- Madeleine

Paranoida föräldrar

Börjar jag bli väldigt trött på. Speciellt när inte mina egna är det. Utan andra. När det kommer andra föräldrar och förstör det jag får. Det är verkligen sämst. Ännu mer när de har extrem dubbelmoral "Ja, det är jätteviktigt att ungdommarna lär sig att ta hand om sig själva!" och sen "Nej, du får absolut inte ta bussen hem med en kompis efter klockan tio på kvällen. Jag kommer och hämtar er." Hur fan ska man kunna lära sig att ta hand om sig själv? Har vi ingen paranoid förälder här som kan vara så vänlig och förklara hur ni tänker? För jag fattar verkligen inte. Jag kan också meddela att det gör inte min mamma heller. Hon säger att det är bra att vi lär oss att ta hand om oss själva och hon låter oss lära oss det med! För, helt ärligt, man lär sig inte att ta hand om sig själv när mamma går ett steg bakom hela tiden. Det funkar inte riktigt så.

Jag är lite trött på det här. Jag vet hur mycket jag får som jag inte kan göra på grund av andra paranoida föräldrar. Det stör mig en del. Ska jag vara ännu ärligare så stör det min mamma med. Hon vill att jag ska pröva och lära mig. Jag ska ge er ett citat från henne nu. Jag tror faktiskt inte jag har sagt det till någon? men jag skrek väldigt högt inombords när hon sa det. För det betyder något helt otroligt. Men allt det kan också gå i kras, på grund av andra paranoida föräldrar. Hon sa:

"Jag tycker det är bra om ni åker upp ett gäng själva till Huskvarna för att gå på Sonata. Det är ett relativt lugnt ställe och jag tycker det är bra om ni har provat att vara iväg på något annat, litet, så att ni inte börjar med Sweden rock eller så nästa år."

Fattar ni vad det betyder? att jag med högsta sannolikhet får åka på Sweden rock nästa år! och jag har inte ens pratat så hemskt mycket om att jag vill dit så det kom verkligen från ingenstans. Fattar ni att jag måste till Huskvarna? Fattar ni att jag blir enormt besviken om det faller på andra paranoida föräldrar?

Men, vad ska man göra åt dom? jag antar att det inte hjälper att säga att mina föräldrar tillåter det mesta. Jag antar att de då bara tycker att mina föräldrar är extremt vårdslösa? eller?

- Madeleine

Populära bloggar: Blondinbella

En vecka nu. Jag ska vara helt ärlig, innan hade jag en förutfattad mening om att Blondinbella skulle vara allmänt eh, korkad och bara skriva inlägg i still med "idag har jag ...... erkänn jag är cool?", "köp den här! den använder jag, den är såååååå bra! och den kostar bara  500 miljoner gånger x antal nollor till..." osv. Ni fattar vad jag menar? Jag hade fel. Så är det inte. Tjejen är smart. Vad ni än tycker så är hon det. Jag menar hon är 17 år. Titta på allt hon gör! hon startar företag hit och dit och det är inte dumdristiga grejer hon hittar på heller. Bellme.se som hon öppnade nu under förra veckan till exempel. Jag gillar verkligen idén. Det är inte min stil på produkter som säljs där, verkligen inte, så chansen att jag klickar hem något där är liten, men jag tycker det är smart.

Men vad är det som gör att hennes läsare stannar kvar? Jag vet inte. Men jag blir lite lockad att stanna jag med. Jag ser inte anledningen till att ta bort henne från min bloggkoll. I och för sig ser jag inte anledningen till att ha kvar henne heller. Men hon blir nog faktiskt till min egen stora förvåning kvar där bland mina bevakningar. Anledningen är att jag alltid blir imponerad av folk i min ålder som gör saker. Lyckas. Jag blir inspirerad och jag vill också. Det är min största anledning till att följa hennes blogg. Sen tycker jag hon skriver otroligt bra också. Även om jag inte alls är speciellt intresserad av det hon skriver om så fastnar jag. Hon skriver lagom långa inlägg och lyckas på något sätt göra det intressant. Dock tror jag inte att de flesta av hennes läsare tänker som mig. Jag tor att många läser för att hon lever lite av ett drömliv i deras ögon. Hon är populär, framgångsrik, träffar mycket folk, springer på olika mingel osv. och det ser inte ut som om hon gör någoting speciellt för det heller. Det tror jag är fel. Hon lägger nog ner ganska mycket tid på alla grejer hon gör, på bloggen. Jag vet hur mycket tid jag lägger ner, och min blogg är i princip ingenting. Det krävs en del jobb för att hålla igång en intressant blogg. Så finns det väl de som läser i väntan på någon skandal. De finns alltid där. Och de som läser bara för att klaga, avundsjuka kallas det i de flesta fall. Jag tror även att det finns de som läser bara för att få ett gott skratt åt alla dumma kommentarer, jag klandrar dem inte. Ibland är det bara för patetiskt.

En annan anledning kan vara att man vill veta hur det går. Det är lite som när man ser en film. Hur dålig den än är så försöker man se klart den, man vill veta hur det går helt enkelt. Man kanske har en liten förhoppning om att det snart ska bli bättre. Så sitter man där och hoppas och hoppas och fortsätter titta trots att det bara är trams. Jag fungerar i alla fall så, jag vill veta vad som händer och hoppas alltid att det ska bli bättre.

Men, hur kommer det sig egentligen att Blondinbella blev så stor bloggerska från början? För, helt ärligt, hade hon inte varit så stor så hade jag klickat ner hennes blogg direkt.

- Madeleine

Veckans band - Avantasia



Höll nästan på att glömma veckans band den här veckan ju! varför var det ingen som påminde mig? Det blir i alla fall Tobias Sammet igen. Fast inte med Edguy den här gången utan med Avantasia. Avantasia är hans sidoprojekt, från början en metal opera med en härlig blandning av massa duktiga musiker. Dom gör sina första och enda framträdanden live på olika festivaler denna sommaren och jag är jättesur eftersom jag inte har någon möjlighet att se dom. Helt sämst är det.

Bästa album: Det står mellan de båda metal operorna. Otroligt svårt och båda är grymma men jag får nog säga att jag föredrar The metal opera pt. 1, om jag måste välja.
Bästa låt: Ännu värre. Det finns så många bra. Men okej, jag säger Avantasia då eller The seven angels.

- Madeleine

Handledarkurs...

...för att börja övningsköra privat. Det har jag spenderat fyra timmar på den här kvällen. Fan vad mycket man ska tänka på! jag kommer bli helt galen. Shit, det känns som något helt omöjligt typ och mamma i princip vägrar ställa upp på att köra med mig nu. Han den där killen som höll i det ville säkert bara att alla föräldrar skulle vägra så att vi måste ta massa extra lektioner på körskolan istället. Han drog verkligen upp alla de hemskaste exempel han kunde hitta. Jaja...det är drygt en månad kvar tills det är det minsta aktuellt i alla fall och jag ska nog överleva. Hoppas jag.

- Madeleine

Wups

Ojojoj! fy på mig! men vi skyller på att mitt liv är på tok för tråkigt just nu för att det ska finnas något intressant att skriva om. Men jag har en hel del att göra nu. Varit borta drygt fyra timmar och jag har 32 inlägg på bloggkoll. Kul som fan. Så hörde jag något ryckte om att Elin har skaffat ny design med! hon är grymt duktig så det ska bli spännande att kolla in. Sen när jag har uppdaterat mig lite ska ni få veta vart jag har hållit hus hela kvällen. Och imorgon blir det utvärdering av varför jag tror Blondinbella har så många läsare, det missar ni inte va?

- Madeleine

Bloggvärlden

Ohh..nu har bloggvärlden vaknat till liv igen! jag har varit borta i fem timmar och har 50 (!) olästa inlägg på bloggkoll. Härligt!

- Madeleine

Underhållning på...vår nivå

Ursäktar den hemska bloggtorkan idag. Den var inte planerad. Men nu har jag i alla fall relativt nyss kommit hem från underbara Johanna där vi hade tjejkväll med en massa härligt folk. Hjärta på er. Massa nytt skvaller som man missat så här när skolan slutat och så. Underhållning på vår nivå helt enkelt. Jag kommer sakna er.

- Madeleine

Daim forest fruit

Daim limited edition forest fruit. Det är tur att den är limited för den är inte god. Mamma hade köpt den för hon tyckte att det lät spännande. Det var inte spännande, det var rent ut sagt äckligt. Den är verkligen ingenting jag rekommenderar. Det var inte gott på något sätt. Nej, tack vet jag vanlig daim!

- Madeleine


Avantasia - Cry just a little



Känns som om det var ett tag sedan jag rekommenderade en låt? var det inte?

Här är i alla fall en som jag tycker är underbart fin. Har lyssnat på den på repeat ett par gånger nu och jag kan inte förstå hur man kan annat än älska Avantasia.

- Madeleine

Coca cola light plus

Har ni haft era ögon det minsta öppna i bloggvärlden den senaste veckan så kan ni inte ha missat detta fenomen som vad jag har förstått kommer i augusti. Och nu kan jag inte hålla mig från att kommentera det längre. Coca cola satsar på att göra sina light ännu nyttigare genom att blanda i grönt te respektive B-vitaminer i två nya produkter. Coca cola light plus. Världen häpnar. Jag tvivlar. Jag tycker det ska bli väldigt spännande att läsa innehållsförteckningen och se vad för något annat läskigt dom har blandat i. Bara beteckningen light få mig att ta avstånd. Okej, visst, inget socker, men vill man hellre dricka gifter då eller? inte jag i alla fall. Dessutom har jag alltid tyckt att light produkter är rent ut sagt äckliga. Mina förhoppningar på dessa båda är inte stora som ni förstår. Men det återstår väl att se.

- Madeleine

Populära bloggar

Som ni kanske minns så började jag följa Blondinbella i tisdags? Nu ska jag göra mitt bästa för att fortsätta följa den till på tisdag så att jag har följt den i en vecka. Då tänkte jag göra en liten utvärdering på varför i hela världen jag tror att hon lyckas ha så många läsare som återkommer varje dag. Vad tror ni om det? Nu har jag även börjat följa bloggkommentatorerna ganska ofta och upptäckt att Kissie verkar vara en mycket intressant person. Så från och med idag så bevakas hon av mig och om en vecka får ni en liten utvärdering på det. Jag måste säga att detta är mycket spännande. Vi får se vad det blir av det och om det blir några fler som kommer att få känna sig granskade av mig.

- Madeleine

Dead to the world

Varför känns det som om hela världen är död idag? det känns som om det inte händer någonting någonstans. Eller är det bara jag som har missat något? Var är alla?

- Madeleine

Äggost

Åhh...idag har jag varit riktigt bohuslänsk! Precis som den bohuslänning jag faktiskt är. Trots att man ofta som Kungälvsbo vill kalla sig för Göteborgare så är man inte det. Vi är bohuslänningar och jag måste säga att jag gillar det. En bohuslänning som snackar göteborgska, är det inte härligt? Jo, så vad har jag då gjort idag som gör att jag lever upp till min titel? Äggost. Jag har ätit mormors helt underbara äggost. Något som inte alls är speciellt sensationellt egentligen. Vi äter äggost ofta och alltid vid högtider så som midsommar, jul och påsk. Men trots det kan jag inte låta bli att känna mig lite speciell när jag gör det. Det känns högtidligt. Äggost är något som är så självklart för mig men som dom flesta inte ens vet vad det är. Mina kusiner är ett utmärkt exempel. Dom bor i Östersund, men deras mamma, min faster, är uppväxt här med både mormors och Ingrids äggostar. Självklart äter dom alltid äggost när dom är här nere och dom älskar det! Sen är det så gulligt när dom kommer hem och ska berätta om denna delikatess på deras jämtländska dagis. Ingen annan fattar någonting. Antagligen tycker dom att det låter jätteäckligt med. Men det tycker väl ni också om jag säger att det är gjort på ägg, mjölk, filmjölk och socker? dock är det något av det underbaraste som finns! jag lovar. Enligt traditionerna skall den ätas med björnbärssylt men hjortronsylt är det godaste! har vi inte hjortronsylt äter jag den helst som den är, om den är sötad vill säga. Vilket inte är ett måste, men något jag föredrar.

Jag älskar äggost. Den borde bli mer uppmärksammad.

- Madeleine

Väder

Nu har åskan gått över och jag kan sitta vid datorn igen utan att mamma får ett nervöst sammanbrott. Solen tittar till och med fram lite till och från mellan molnen. Även om jag nyss skrev att jag älskar både regn och åska så älskar jag även solen. Jag har verkligen inte något problem med någon typ av väder.

Jag har aldrig riktigt förstått det där. Vad är det egentligen som skulle vara så hemskt med lite regn? ingen vill att det ska regna? men för ett par veckor sedan så var det rejält torrt, det är det fortfarande trots allt regnet. Men då var det varmt med. Det var upp emot 30 grader flera dagar i sträck och då klagade alla på det. Då var det ingen som ville ha mer sol? jag fattar inte? Jag älskar 30 grader och stekande sol precis lika mycket som jag älskar ösregn.

Jag älskar sol och tryckande värme. Det betyder inte att jag vill ha det hela tiden.
Jag älskar när regnet står som spön i backen. Det betyder inte att jag vill ha det hela tiden.
Jag älskar snö och is. Det betyder inte att jag vill ha det hela tiden.
Det skall vara blandat. Lite av varje. Men om det får för sig att regna en hel sommar har jag inga som helst på problem med det. Vad ska jag göra åt saken? det hjälper inte direkt att gå runt och klaga. Då känns allt bara värre.

Varför bryr vi oss ens så mycket om väder?

Det är bara att acceptera det som det är. Vi kan inte göra något åt det. Anpassa er människor. Är det så svårt?

- Madeleine

Åska

Wiho! Nu åskar det med! :D så jag måste stänga av innan mamma mördar mig av oro. Kärlek till åska i alla fall.

- Madeleine

Regn

Helt plötsligt bara öppnade sig himmelen och det fullkomligt vräcker ner! jag älskar det! underbart. Helt jävla underbart.

- Madeleine

Midsommar

Det känns inte så.

- Madeleine

Enformig

Med risk för att min blogg skall kännas en aning enformig.

Jag vill flytta till Italien!

- Madeleine

Italienska

Wiho! Brorsan drog och nu ska jag göra det som jag varit så sugen på att göra sen jag skrev det här inlägget! nämligen öppna denna bloggen och börja plugga!

Spännande.

- Madeleine

Bakverk

Jag har tänkt på det där. Bakande, som precis allt annat, går i trender. För ett tag sedan bakade alla kladdkaka hela tiden. Nu känns det som om alla bakar cupcakes vart man än vänder sig. Jag har dock aldrig varit någon som är särskilt bra på att följa trender. Men när det gäller det här så lyckas jag nästa. Jag har hela tiden hållt fast vid min älskade kladdkaksmuffins! Alltså cupcakes som blir som kladdkaka typ. Jag älskar dom. Och när det var kladdkaka som var inne så hade jag det ju på sätt och vis, fast i form av cupcakes. Och nu, ja, cupcakes är det ju. Smidigt tycker jag.

- Madeleine

S.M.K



Bara för att jag och Lea är så jävla coola så att vi har öppnat en klubb. Kul för dom, tänker ni, klubbar hade man på typ lågstadiet, jättecoolt! Men, detta är en seriös och exklusiv klubb. Man måste ansök om medlemskap och det är vi, grundarna, jag och Lea alltså, som bedömmer om du är värdig eller ej. Välkommen!

Stay metal \,,/

- Madeleine

Italiensk lycka

Snacka om att jag är lycklig nu. Jag hittade precis den här underbara bloggen. En tjej som har bott i Italien sen 2002! jag planerar att läsa igenom i alla fall större delar av hela hennes blogg. Jag älskar Italien. Nu fick jag ännu mer längtan till i höst, italienska here I come!

- Madeleine

EU

Läste precis det här och jag måste säga att jag nu verkligen kommer ihåg varför jag är så anti EU, det där är verkligen sjukt!

- Madeleine

Dator

Fy vad bortskämd man blir med egen dator. Nu hade jag lust att gå och nörda mig lite. Vilket jag måste göra vid den andra datorn. Men precis när jag ska logga ut från MSN, resa mig och gå dit ut så, vad händer inte då? jo! brorsan tar datorn. Egentligen borde jag inte ens bli förvånad, det är så typiskt. Nu får jag väl sitta här och sega istället och hoppas att någon annan får för sig att vakna till liv.

- Madeleine

Mer bloggande killar

(Titta! jag bröt trenden...)

I inlägget bloggande killar så skrev jag att jag bevakar två killar på bloggkoll. Men, jag glömde! jag bevakar faktiskt en till. Nils, Sabbaas kompis, om jag har hängt med rätt, tar också otroligt härliga bilder. Självklart ska han också få vara med!

- Madeleine

Bokstaven B

Spännande. Mina fyra senaste inlägg, fem med det här, har haft rubriker som börjar på B. Väldigt viktig information, tycker ni inte?

- Madeleine

Blondinbella

Nyss gjorde jag någonting som jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag la in Blondinbella bland mina bevakningar på bloggkoll. Inget som helst ont mot henne det är bara absolut inte min typ av blogg. Men jag kände bara att det kanske hade varit kul att följa hennes liv,  i alla fall för ett par dagar. Så jag vet vad jag kommenterar om jag skulle hamna i den situationen. Dock är jag inte säker på om hon klarar ens en vecka bland mina bevakningar, men vi får väl se.

Läser ni Blondinbella?

- Madeleine


Bloggar

Jag tror nog jag får skaffa mig en ny kategori. The blogs of Madeleine. För jag känner att jag kommenterar och rekommenderar bloggar i vart och vartannat inlägg nu. Snart kommer det ett till. Ja, jag tror faktiskt att jag ska göra det.

- Madeleine

Bloggande killar

Det är så härligt! jag älskar när jag hittar bloggar skrivna av killar. Det är grymt intressant att läsa. Just nu bevakar jag två killar. Sabbaa har jag bevakat ganska länge nu, han är 13 år och tar sjukt fina bilder. Verkligen jättehärlig person verkar han vara också. Nästan så man blir lite kär...eller ah, ni fattar vad jag menar? Den andra hittade jag idag och kan inte för mitt liv förstå varför jag inte har stött ihop med den innan. Bloggkillen, Frans heter han, 14 år från Gävle. Verkar ha en skön stil. På något sätt påminns jag av mig själv, fast i killform då. Läskigt.

Mer tips på bloggande killar är verkligen välkommet!

- Madeleine

Bloggkoll

Jag har sagt det förrut, och jag säger det igen: Bloggkoll är något av det bästa som finns. Kolla bara på det här och inse:



- Madeleine

WoW

Jag spelade det för evigheter sedan. Närmare bestämt ett och ett halvt år. Jag spelade inte länge, kom till level 9. Så kass var jag, eller det är jag fortfarande. Men idag så fick jag någon fix idé om att börja igen. Vilket jag gjorde också. Jag tog bort min gamla gubbe och gjorde en ny, likadan. Fantasin är på topp, som vanligt. En night elf, druid. Känns typiskt mig. Det är nog typiskt mig. För tillfället är jag i level 6 så den här gången tror jag att jag kommer komma längre än vad jag gjorde sist och om sommaren ska fortsätta som den är just nu så kanske det blr ännu mer. Jag kanske fastnar på riktigt. Vem vet? Kul är det i alla fall, så jag ska nog gå och nörda mig lite till nu.

- Madeleine

Metaltown

PANIK!

Lea dissar lördagen också. Erika med. Jag har ingen att gå med. Min biljett ligger bredvid mig och bränner hål i skrivbordet. Maddes glädjeskrik om Nightwish från tidigare idag ekar fortfarande i mitt huvud. Jag kan inte missa. Jag kan inte. Panik. Någon som ska dit eller kan tänka sig att hänga med mig?

Panik.

- Madeleine

Regn

Visst sommar ska vara värme, sol och bad men jag kan inte låta bli att älska det vädret som är just nu. Ösregn - sol - ösregn - sol - ösregn - sol osv. osv. Underbart! övergångarna, hur det plötsligt blit alldeles mörkt och himlen bara öppnar sig för att det ett par minuter senare ska bli ljusare igen. Hur hela världen tycks ryka när vattnet dunstar. Jag älskar det. Jag älskar att sitta uppkrupen vid fönstret och bara titta.Om det är i Juni, december, april, oktober, augusti eller februari spelar ingen som helst roll. Jag älskar det ändå. Fast på sommaren får det en liten extra effekt just för att solen blir så stark och varm mellan skurarna. Jag tycker det är underbart.

- Madeleine

Folk

Jag har precis kommit på att jag har ett stort handikapp. Jag kan inte förmå mig att göra någonting så länge någon är hemma. Verkligen ingenting. Jag sitter här och hoppas som en galning att Fredrik ska ge sig av till en kompis så att jag kan få gjort i alla fall något av alla de grejer mamma har bett om att vi ska göra idag. Men så länge han är där ute går det inte. Jag vet verkligen inte varför för det finns ingen anledning. Det bara går inte. Jag kan inte ens förmå mig att gå ut i köket för att hämta något att äta även om jag är sjukt hungrig. Jag fattar inte vad mitt problem är. Men det är grymt jobbigt. Jag längtar tills jag flyttar hemifrån, fattar ni hur mycket jag kommer få gjort då eller?

- Madeleine 

Veckans band - Edguy



Gudarna var förra veckan så därför får det bli Edguy den här gången. Edguy är ett riktigt bra band med underbara Tobias Sammet som frontman/sångare. Gillar du power metal så borde detta tyska band ha en självklar plats i din spelningslista. Jag väntar fortfarande på min chans att få se detta underbara band live. Dom jobbar på ett nytt album just nu så man kan ju alltid hoppas att det blir en turné i samband med att det släpps. Det hade varit trevligt.

Bästa album: Jag tror jag måste säga pass här faktiskt.
Bästa låt: Hmm...jag får nog säga Roses to no one.

- Madeleine 

Så, vad tycker ni nu?

Nu har det blivit ett par inlägg där det nog väldigt tydligt framgått vilken längd på killars hår jag föredrar. Men nu är jag nyfiken. Vad tycker ni egentligen? uppskattade ni dessa länkar det minsta?

- Madeleine

Mer hår <3

Om jag älskade bloggen jag länkade till nyss i Hair så är det ingenting emot vad jag tycker om denna bloggen. Ge mig meeeeer.

- Madeleine

Hair

OH :O jag hittade en helt underbar blogg precis! ni måste verkligen gå in och kolla här och ta till er budskapet om ni inte redan vet vad som är snyggt som fan! <3 jag är kär!

- Madeleine

Svart och rött

Som ni väl inte har undgått att märka så har sidan blivitt betydligt mörkare. Jag hoppas att jag inte skrämmer i väg för många av er på grund av det. Det är bara så jag är. Mörk. Svart och rött är en underbar kombination tycker jag. Inslag av lite grått är heller inte helt fel. Men svart och rött. Jag verkligen älskar det. Jag skrev om grått och rosa för någon dag sedan. Det är också snyggt, men inget jag själv använder. Jag är mer svart och röd än grå och rosa om man säger så. Vilken är din färgkombination?

- Madeleine

Woops!

Kolla vad som hände här då! Kommer det som en överraskning för er? inte för mig. Hahaha...det hade ju varit kul. Om det hade kommit som en överraskning för mig. Tur att det inte gjorde det. Då hade jag nog varit ganska orolig nu. Hoppas ni tycker om det i alla fall. Säg till om ni hittar något som ser konstigt ut/inte verkar fungera som det ska/är opraktiskt osv. så ska jag se vad jag kan göra.

- Madeleine

För ett år sedan...

För ett år sedan satt jag på landvetter.
För ett år sedan var jag väldigt förvirrad.
För ett år sedan tvivlade jag starkt på den kommande månaden.
För ett år sedan var jag måttligt nervös.
För ett år sedan var jag ändå glad.
För ett år sedan träffade jag massa nya och underbara människor.
För ett år sedan började trots allt en av de bästa månaderna i mitt liv.
Jag saknar för ett år sedan.

- Madeleine

Rastlös

Kan man vara så här rastlös? jag tror på allvar att jag kommer ha sönder någonting snart. Jag vet inte vart jag ska göra av mig. Åhh...så jobbigt.

- Madeleine

Terapi



Man kan säga att "så här tråkigt kan man ha..." man kan också säga "terapi".

Jag väljer en kombination. Dock hjälpte det inte. Inte ett dugg.

- Madeleine

Negativ glädje

Jag kan inte låta bli att vara superglad även om jag inte borde.

Sluta Madeleine.

Du förstör dig bara.

Men ihh...jag kan inte.

Glad. Glad. Glad.

- Madeleine

Blogg reklam

Jag verkligen, verkligen måste göra lite reklam för den här bloggen. Madeleine började blogga i torsdags och jag är redan riktigt imponerad av hennes blogg. Jag visste innan att hon är en mycket duktig skribent, men inte så här. Hon tar verkligen vara på sin starka sida, att skriva berättelser/noveller. Jag har aldrig sett någon blogg som är utformad så förrut men jag måste säga att jag gillar det skarpt. Nu är Madeleine en mycket bra vän till mig men jag hade sagt detta ändå, skrivit det här inlägget, även om jag aldrig hade pratat med henne innan. Du gör ett grymt jobb Madde!

Jag tycker verkligen att ni ska kolla in hennes blogg. Den berör.

(Jag hoppas att det är lugnt att jag gör reklam för dig, för du förtjänar verkligen alla läsare du kan få Madde!)

- Madeleine

Jordgubbar

Snart kommer farmor och farfar hit för att fira att det är sommarlov. Mormor och morfar var ju här i onsdags och åt pannkakstårta. Egentligen skulle väl farmor och farfar varit här då med, men dom kunde inte. Därför kommer dom idag istället och jag har allt sett att mamma har varit och köpt en massa goda grejer nu på morgonen, bland annat jordgubbar. Som vi tyst så att hon inte hör det kan säga att jag har smakat på och dom var riktigt goda, faktiskt. Det smakade verkligen jordgubbar. Grymt gott. Och det kan kompensera vädret lite kanske. Men vi ska väl se det från den ljusa sidan, just nu regnar det inte i alla fall. Och om det kommer lite regn så är väl det också bra på sitt sätt.

- Madeleine

Life

Jag tänker på det ganska ofta. Vad jag vill göra med mitt liv. Egentligen vet jag även om jag inte har någon som helst aning. Jag vill inte göra något som alla andra vill att jag ska göra. Jag vill göra det som känns rätt för mig. När det känns rätt för mig. Jag vill kunna vara självständig. Men samtidigt alltid ha kontakt med mycket människor. Både nya människor och människor jag känner sedan långt tillbaka. Jag vill flytta från Kungälv. Är jag i en storstad blir jag alltid sugen på att bo i en storstad. Är jag i en mysig liten by på landet blir jag sugen på att bo i en mysig liten by på landet. Det är ganska jobbigt. Det gör att jag verkligen inte vet vart jag ska ta vägen. En sak vet jag i alla fall. Jag vill hålla på med mina smycken. Det kan jag göra. Både i en storstad och i en liten mysig by ute på landet. I Sverige eller något annat land. Det är inga problem. Så vet jag en sak till. Ingenting är aktuellt förren om tre år. Exakt tre år. Då jag antagligen kommer få höra "Men du som har så fina betyg, du skulle ju kunna..." blablabla. Ja, det är klart att jag skulle kunna. Men om jag inte vill då? eller det kanske inte spelar någon roll? för har man bra betyg så måste man ju bli läkare? är det inte så? Det är den bilden alla ger mig i alla fall. Men ni kan glömma det. För jag är inte någon docka längre. Hade ni försökt för tre år sedan hade ni kanske lyckats övertyga mig. Men nu går det inte. Jag vill inte och jag gör som jag vill. Inte nog med att jag har förändrat mig en massa på andra håll så blir jag nu dessutom inspirerad av dels Louise, hon är 21 och är just nu Au Pair i USA men har innan det även hunnit jobba en sommar i Turkiet. Hon predikar ofta om hur viktigt det är att uppfylla sina egna behov och drömmar. Jag blir också inspirerad av Emelie, som inte är äldre hon och som är fotograf och har ett eget företag. Hennes liv verkar så himla härligt. Så vill jag också ha det. Fast jag vill göra smycken istället för att fotografera då. Det känns som om de kommande tre år kommer att bli långa. Dessutom kantade av uppmaningar från andra människor att jag ska göra något jag inte vill. Ångest. Men på något sätt tror jag ändå att jag gör rätt i att göra så här. Det blir bra. Jag är stark. Jag klarar det här.

- Madeleine

Grått och rosa



Jag tycker att grått och rosa är en så grymt snygg färgkombination.

Maols smycken

- Madeleine

Fredagen den 13:e

Hur kommer det sig från början att det har blivit en "otursdag"? för det måste ju ha varit någonting som väckt skrocket? eller hur? alla kan inte bara vakna upp en morgon och tänka att fredagen den 13:e är synonymt med otur? Är det någon som vet vart det kommer ifrån?

För mig har den aldrig betytt någon vidare otur i alla fall. Jag brukar inte ens tänka på det. Den rullar på som en vanlig dag. Men vi får väl se vad som händer den här gången. Lite kul är det.

- Madeleine


Förvirringen är total

Haha..jag älskar att förvirra folk.

- Madeleine

Falling

Va fan håller jag på med?

Andas nu Madde. Ta det lugnt. Gör inget dumt. Det går bra.

I'm falling. I'm so sorry. But I'm falling.

- Madeleine

Weeiii

Det blir Sonata Arctica i Huskvarna den 31 oktober! vi har hittat boende. Nu ska vi bara se till att det blir MASSA kul folk som ska med också.

Ihh...så jävla glad är jag!

:D <3 :D <3 :D <3 :D <3 :D <3 :D <3

Konserter

Jävlar vilket humör jag är på. Jag vill gå på konsert. Nu. Nu. Nu.

Ihh..känslan <3

- Madeleine

Huskvarna

Kommer ni ihåg att jag skrev om det här innan? Jag behöver tips på ställen man kan sova på. Jag hade hoppats på att det kanske skulle gå något tåg på natten som man kunde ta efter konserten men närmaste går typ vid nio morgonen efter så då måste vi spendera natten någonstans. Frågan är vart? Det ska ju inte vara för dyrt heller och gärna ligga nära stationen och folkets park...va fan! varför kan dom inte spela i Gbg? eller i alla fall under sommaren, då hade man kunnat sitta ute på någon bänk och dygna som Markus föreslog, men det kan man inte sista oktober. Irriterande.

- Madeleine


Fotbollsplan

Jag har kommit på en grej. Fotbollsplaner är grymt stora. Jag skulle aldrig klara av att springa över den på längden en gång. Sakerna där borta på tv:n springer fram och tillbaka i 90 minuter. Jag fattar inte.

- Madeleine

Mormor <3

Jag älskar dig. Vet du det?

- Madeleine

Pannkakstårta!

Snart borde mormor komma, tror jag :S jag har inte riktigt fått koll på hur det blir egentligen. Vi äter alltid pannkakstårta med jordgubbar på efter avslutningen. Men idag ska mamma ut med jobbet så hon kan inte fixa någon. Dock tror jag att vo kom fram till att mormor skulle komma hit och göra en vid fem efter att hon hade varit och hämtat massa tomater åt mamma. Jaja, jag lär väl märka hur det blir, men jag vill ha min pannkakstårta. Hoppas.

- Madeleine


Sonata Arctica!



Huskvarna. 31 oktober.

Vilka är på?

- Madeleine

Vad händer nu?

Jag har ingen jävla aning. Frågan slår en hela tiden. Vad ska du göra i sommar? Jag har inte planerat ett skit. Jag har verkligen ingen aning om vad jag ska göra. Jag vet inte vad som händer över huvudtaget. Det känns ganska konstigt faktiskt. och läskigt. men ändå skönt.

Vad händer nu?

- Madeleine

Tjejor <3



Jag kommer sakna er <3

- Madeleine

Woho! :D



Så grymt jävla härligt <3

- Madeleine

Sonata!

Fredrik borde snart dra till skolan och sin avslutning tycker jag. När han har dratt ska jag i alla fall vrida upp Sonata Arctica låtarna från 3 november 2007 och köra en egen liten konsert här hemma. Härligt!

Nu när jag väntar springer jag av någon anledning runt och städar mitt rum :S fråga inte vad det är med mig, för jag har ingen aning.

- Madeleine 

Betyg

Ni trodde väl inte att ni skulle slippa en sista kommentar om betygen? jag landade på härliga 305 poäng! det känns gött, mitt mål har alltid varit att komma över 300. Jag lyckades. Jag har 13 MVG och 3 VG, slöjd, musik och teknik. Sen så har jag faktiskt ett G med, som inte räknas då jag läser 17 ämnen. Jag antar att ni kan gissa? visst är det Idrotten. Det känns dock en aning surt att Niklas tog mig med 5 poäng. Men jag kommer fortsätta gå i samma klass som honom i tre år till så jag har lite tid att ta igen det. Men seriöst, 305, jag klagar inte.

- Madeleine

Woho

FÖR JAG HAR SLUTAT NIAN!

Nu är jag sjukt speedad och kommer inte kunna sova på hela natten. Hade det inte varit för att resten av min familj försöker sova här så hade jag dratt på lite hög musik och festat vidare själv i mitt rum. Lätt.

VA FAN GÖR ALLA?

- Madeleine


God morgon!

Snart kommer Erika hit och lämnar av alla sina grejer inför ikväll. Sen drar vi till skolan där vi skall göra i princip ingenting. Kul. Efter att vi varit i skolan ett tag och gjort ingenting så drar vi väl tillbaka hem till mig och grejar lite. Förhoppningsvis hinner jag sticka in en uppdatering i eftermiddag innan vi drar tillbaka till skolan för själva avslutningen och sedan ut till Marstrand för avslutningsfesten. Men om jag inte hinner med det så vill jag bara säga att:

JAG SLUTAR NIAN IDAG!

- Madeleine

9c - tre år

Imorgon är sista dagen, kanske i hela mitt liv, som jag kommer att träffa många av dom som har varit en del av mitt liv under tre år. Jag har skjutit tanken framför mig jättelänge nu. Inte för att jag vill undvika den utan mer för att jag faktiskt inte har brytt mig så mycket. Men nu känns det. Jag är inte ledsen och jag känner inte att jag kommer gråta floder imorgon. Jag börjar bara inse att det nog kommer att bli ganska tomt. Nu det senaste har jag dessutom upptäckt att det finns en hel del personer som jag önskar att jag hade lärt känna lite bättre. Nu är det nästan för sent, vilket känns en aning surt. 

Jag minns första gången vi träffade klassen när vi fortfarande gick i sexan. Jag trodde seriöst att jag hade hamnat i den sämsta klassen någonsin. Det visade sig verkligen att jag hade fel.
Jag minns delar av sjuan.
Jag minns delar av åttan.
Jag minns delar av nian.
Men jag minns åren på väldigt olika sätt och med olika känslor.
Sjuan - Besvikelse och försök.
Åttan - Lättnad och förändring.
Nian - Lycka och kamp.
Tillsammans utgör dom trots allt några av de bästa åren i mitt liv.
Jag kommer sakna det.
Jag kommer sakna er.
Jag kommer minnas er. Jag lovar.

Ja, jag kommer sakna er som klass, en grupp tillsammans. Som enskilda personer är det en annan sak. Om jag var tvungen att totalt säga upp kontakten med alla så tror jag endast att det finns fem personer som jag skulle sakna personligen. Av dessa kommer jag garanterat fortsätta att ha kontakt med fyra. Jag tror att ni vet vilka ni är. Känn er uppsakattade. Jag har ganska höga krav.

Till er andra kan jag bara säga; Ha ett bra liv och jag hoppas verkligen att vi ses igen!

9c <3

- Madeleine

Marstrand

Dagen har spenderats med 9c ute på Marstrand. Härligt men ändå rätt segt. Tänk hur stor skillnad det kan vara. I fredags hade vi sjävla ordnat det och vi var tillsammans vid en sjö mitt ute i ingenstans. Det var underbart. Idag hade lärarna ordnat det och vi var tillsammans på en ö vid havet. Det var segt. Okej, Marstrand är civilicerat och det var massor med folk och så men ändå. Hur det än är så är 9c en underbar klass och jag kommer att sakna den <3

- Madeleine

Veckans band - Sonata Arctica



Jag vet att jag har haft dom förrut, men det var ett tag sedan och i den gamla bloggen dessutom. Så det får bli mina gudar igen. För det är det dom är. Mina gudar. Det var dom som tog mig in i den riktiga musikens värld (tack som fan för det Linus!). I fredags hände det något underbart. Jag loggar in på MSN efter en underbar dag i skogen med 9c och det tar inte lång tid förrens jag får 17 låtar skickade till mig. Live inspelningar från Sonata Arcticas konsert i Lisebergshallen den 3 november 2007. Nostalgi. Helt underbart. Sonata Arctica är ett power metal band från Finland.

Bästa album: Ecliptica. Men det är inte ett lätt val.
Bästa låt: Tallulah. Alltid. Världens finaste låt. Jag är kär.

- Madeleine

Uppdateringar

Nya uppdateringar på hemsidan nu. Mycket av det har jag redan visat här men det är ändå alltid värt att kika lite.

- Madeleine

Grannar

Mina grannar ska flytta och dom har visning på sitt hus idag. Jag har sprungit som en galning mellan altanen och köket för att spana på alla tittande. Jag har hittat två familjer som verkar helt okej. En med en tjej i typ min ålder tror jag och en med en kille i typ samma ålder som mig och en lite yngre tjej. Sen har det varit ett par familjer med småbarn och en väldig massa par, både gamla och unga. Spännande är det. Jag älskar att få nya grannar. Om dom verkar kul vill säga.

- Madeleine


Pärlplatsen

Pärlplatsens galleri. Jag älskar. Nu ska jag ut och pärla. Jag kollade dessutom på bordet och det var inte så farligt som jag kom ihåg det. Ibland bara löser sig allt.

- Madeleine

Motivation

Motivationen ligger på noll men jag måste, verkligen måste, städa och sortera upp mitt smyckebord. Jag har en beställning och en lagning jag måste göra också. Och gärna något till mig själv som jag kan ha på tisdag. Så måste jag ta bilder på lite gamla grejer till hemsidan med.

Jag behöver inspiration.

- Madeleine

Skor

Håller på att gå in mina skor som jag ska ha på avslutningen. Jag har ont i fötterna. Att gå in skor är det värsta som finns. Men det måste göras. Särskilt när det har varit massa jävlar med för stora fötter och provat i butiken. Men det ska nog bli bra. Jag har klänningen på mig med för att se att allting funkar så att det inte blir panik på tisdag. Jag älskar den. Så grymt skön.

- Madeleine

Sonata nostalgi

Jag har precis fått tag i inspelningar av alla låtar från Sonata Arctica @ Lisebergshallen, 3 november 2007. Så underbart bra och jag vill se dom nu igen och igen och igen. Jag ska knarka Tonys röst och vara nostalgisk hela natten nu.

- Madeleine

9c <3



Om någon klass lyckas med att göra ingenting så grymt jävla bra. Då är det vi. 9c. Jag kommer sakna er.

<3

- Madeleine

Skogen

Det kommer bli bra. Skogen med 9c idag. Massa krångel fram och tillbaka men det löser sig. Ibland är jag och Cilla bäst. Visst, liten besvikelse över att det bara blir över en dag nu. Men det är bättre än inget. Ska vi skylla på någon så är det våra föräldrar. Faktiskt.

Men det kommer bli kul.

- Madeleine

No comments

Jag har verkligen ingenting att säga om igår.

Senare idag ska jag ut i skogen och ha grymt kul med underbara 9c <3

- Madeleine

Ångest

Jag har alltid varit den förnuftiga som aldrig har fattat grejen med att tävla i skolarbete och betyg. Jag har alltid satt väldigt mycket press på mig själv, det har andra också, men jag har aldrig ens tänkt tanken att jag måste vara bäst hela tiden. Jag ska göra så gott jag kan och inte bättre än någon annan. Är det bästa jag kan bättre än alla andra då är det det, är det inte det så gör det mig ingenting.

MEN idag så fick jag verkligen den där känslan att jag ska, jag ska, jag ska inte vara sämre än Niklas. Visst var jag medveten om att jag hade mer poäng än honom förra terminen dock har jag aldrig tvivlat på att han skulle ta ikapp det nu, vilket han har gjort också. Just nu ser det ut som om vi kommer landa på samma och det hoppas jag att vi gör. För jag vet att han kommer i alla fall inte att ha mindre poäng än mig och jag vill inte att han ska ha mer. Jag menar det är ändå lite kul att ha högst poäng i klassen. Faktiskt. Trots att jag hatar allt som heter tävling när det handlar om skolan.

Fast så måste jag bara erkänna en sak med. Även om vi har precis samma poäng så är Niklas jävligt mycket smartare än mig. Seriöst. Jag fattar inte hur jag ska klara av att gå i samma klass som honom i tre år till. Jag måste plugga. Linus, rädda mig. 

Jag måste plugga. Helvete! jag har fan aldrig pluggat på riktigt förrut. Jag har slängt snabba blickar på det vi har prov på och sen har det fått gå som det går. Oftast bra. Det kommer inte fungera längre. Jag kommer dö.

Ångest.

- Madeleine

Nej

Det är sånt som inte händer. Inte så att det rör mitt liv i alla fall.

- Madeleine

Engelska!

Engelska är det av de teoretiska ämnena som jag har tvivlat mest på att få MVG i. Jag var i princip helt säker på att jag skulle få VG. Men idag fick vi reda på engelska betygen och vad har jag? jo MVG såklart! fast det var nog på gränsen. Men det spelar fan ingen roll just nu. Mitt hopp om 310 poäng kan bli levande igen. Wiho! :D jag är glad!

- Madeleine


Congrats!

Så tycker jag att vi säger grattis och rekommenderar Elins blogg lite extra idag! :D

- Madeleine

Genrer kommer och går - men hårdrocken består

Ni måste verkligen läsa den här krönikan som är skriven av Johan Lindqvist.

Det är precis så det är. Andra genrer går i trender men inte hårdrocken inte. Nej, den har alltid sina fans. Det handlar om att lyssna på det man själv tycker är bra, för att man tycker det och inte för att det är inne. Man är trogen sin musik helt enkelt.

"Det handlar inte bara om att pappan lämnar vidare sina Iron Maiden-plattor till sonen. I musiken, i texterna och i hela hårdrockens symbolspråk myllrar det av klanreferenser och slagfältsromantik. Spelningarna är kultmöten med strikt klädkod och överenskomna ritualer som innefattar allt från headbangande och det patenterade men numera devalverade "hårdrockstecknet" till plektrumjakt och armar uppåt sträck när Eddie styltar ut på scenen."

Jag får rysningar när jag läser det stycket. Känslan. Kärleken. Allt. Det är så det är. Det är så det ska vara. Och jag vill ha den känslan. Nu. Igen. Det är så sjukt jävla underbart!

Jag kanske har blivit ett riktigt konservativt metalhead men jag är stolt över det. Det finns bara en sak som jag alltid kommer att vilja ändra på: varför kan inte pappan få lämna vidare sina Iron Maiden-plattor till dottern? Det gör min i alla fall!

Stay metal \,,/

- Madeleine


Wiho

Miep, franskan gick helt okej och nu känns det sjukt gött att den är över! Inte ett ända till franskt verb ska jag öva på. Nu blir det italienska istället! det är jag sjukt glad över :D Ingen mer allt för viktig skola nu heller, betygen ska vara satta imorgon klockan nio. Hoppas Linda gillar mitt repotage bara.

- Madeleine


God morgon!

Idag är sista skoldagen innan betygen sätts, känns väldigt gött faktidkt. Har ett sista prov i franska i eftermiddag. Massa verb. Borde egentligen öva på dom nu men whatever, det ordnar sig nog. Dock kommer det vara rena döden att gå in i vårat klassrum då, vid ett. Det kommer att koka vid det laget. Jag lovar det är inte trevligt att ha skolans varmaste klassrum under sommaren. Men det är bara att stå ut en vecka till. Så slipper jag det för alltid sen.

- Madeleine

Stress/speed

Kommer ni ihåg för länge sedan när vi jämt spelade ett kortspel, stress hette det? Jag hittade det på datorn nu! Jag är helt nostalgisk! http://www.spela.se/spel_/Speed.html grymt kul är det!

- Madeleine

Tråk

Jag har sjukt tråkigt och är grymt trött på att bdb dampar sönder.

- Madeleine

Kiss @ Stockholms Stadion, 30/5 2008



Nu har jag äntligen gjort det som jag tänkt göra sen i lördags. Kollat på videos på youtube från i fredags. Egentligen är detta en rätt kass video men whatever, det är inte det som är grejen.
 
- Madeleine

Veckans band - Kiss



Oj, oj, oj! vilken enformig vecka. Men visst har det blivit en hel del Kiss, och det har ju sin orsak. Såg dom, som väl ingen har kunnat missa, på Stockholms Stadion i fredags. Helt sjukt underbar känsla var det. Efter den konserten har jag egentligen bara en sak att säga. Aldrig mer att jag ska hålla på och mesa med sittplats! Kiss är ett amerikanskt band som spelar vad jag kallar hårdrock. Riktig klassisk hårdrock. Genrer är svårt och egentligen spelar det mindre roll bara man tycker det man lyssnar på är bra.

Bästa album: Ska jag erkänna en sak? jag har aldrig hört ett enda album med Kiss. Bara samlingsplattor. Så jag passar nog det här.
Bästa låt: Varierar. Mycket är bra. Men just nu har jag nog ändå lite extra kärlek till Black diamond.

- Madeleine

Bilder

Måste bara länka till två bilder på Emelies blogg. Jag tycker att de är otroligt vackra. Jag är helt kär i dem. Först den här och så den här med. Jag tycker verkligen att ni ska gå in och kolla. Det är värt det.

- Madeleine

Franska

Vet ni vad jag just kom på? Imorgon har jag mitt sista prov någonsin i franska. Men tyst, säg inget till Linda. Hon hoppas fortfarande på att jag skall ångra mig och fortsätta med franskan på gymnasiet. Men helt ärligt. Det kan hon glömma. Jag tycker det är tråkigt och kommer absolut inte ha någon användning för det, så varför? Nej, here I come italienska! Det kanske inte är roligare, men jag vill i alla fall läsa det.

- Madeleine

Men visst!



Dom rullar verkligen som vanligt....inte! Jag kommer till startsidan men sen tar det stopp. Väldigt irriterande. Speciellt när det står att jag har massa vänner som har lagt in nya bilder med. Jag blir så trött!

- Madeleine

The earth blog

Jag har skrivit om den tidigare, för ganska länge sedan. Men jag gör det igen, för den är grymt cool. På sitt egna lilla vis. Verkligen läsvärd! The earth blog - gör ett besök och tänk!

- Madeleine


Bdb igen...



Men det var ju väldigt trevligt för dom...

- Madeleine

Stockholm



Bara för att jag, Erika och Lea ägde sönder.

- Madeleine

Bdb



Klockan är sju om ett par minuter. Bra jobbat.

- Madeleine

Teknik uppfinning

Okej, min uppfinning i tekniken behöver ett namn. Help me ?

Det var från början tänkt att bli en självskrivande penna men har utvecklats till att nu bli något som jag mer riktigt skulle vilja kalla för en röststyrd skrivmaskin. Jag är i princip klar med allting i uppgiften nu. Det ända som fattas är en text om hur den påverkar naturen, människan och samhället och ett reklamblad. Men man kan inte skriva ett reklamblad för något som inte har ett namn. Och jag har ingen fantasi. Vad ska den heta?

- Madeleine

Wiho

Jag hittade ett sätt som funkar hyffsat. I alla fall just nu. Vi får väl se hur det blir när solen flyttar sig.

- Madeleine

Dagens I-lands problem

Miep, underbart väder ute. Jag måste plugga. Går att göra ute. Jag måste ha dator. Man ser ungefär ingenting på min skärm om man ställer den ute. Vad ska jag göra? Jag tänker inte sitta inne hela dagen. Förhoppningsvis kan jag få lite gjort utan dator och sen bara skriva ihop det på datorn. Men jag är så sjukt dålig på att koncentrera mig om jag inte har datorn bredvid. Jag behöver den pausen var tionde minut och läsa ett nytt blogginlägg eller kolla lite nya bilder eller något. Miep. Irriterande.

- Madeleine

20 000 låtar



Miep, lite stolt är jag faktiskt. 20 000 låtar.

- Madeleine

RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild