Gymnasieval :/

Huh...beslutsångest :S Jag har väl egentligen fyra alternativ just nu, eller tre och ett reserv, eller nåt.

1. Hantverk-Silversmide, Lerums gymnasium, http://www.lerum.se/Invanarservice/Skolsidor/Lerums-gymnasium/Utbildning/Program/HV/. Det verkar askul! Läser man dessutom till matte B och historia A har man behörighet till det mesta på högskolan. Dock verkar det jobbigt att pendla till Lerum varje dag :/ Skall väl tillägga att silversmide absolut är något jag kan tänka mig att satsa på, någonstans i bakhuvudet finns den där drömmen om att vara smyckesdesigner...

2. Natur-Natur-humanistiskprofil, Mikael Elias teoretiska gymnasium Göteborg, http://www.teoretiska.se/nv.html. Det verkar jättebra, och jag kan kombinera Natur med Samhäll på ett smidigt sätt. Den ligger jättebra, liksom precis vid brunnsparken typ :) dock är det ju inga mer valbara kurser eller individuella val men man kan ju läsa extra om det skulle vara så viktigt att läsa något mera.

3 Samhäll-Ekonomi-Samhällsvetenskapligprofil, Mikael Elias teoretiska gymnasium Göteborg, http://www.teoretiska.se/sp.html. Är ju samma gymnasium som ovan och det verkar så himla mysigt! Här får jag ju inte natur ämnena då, alltså inte riktigt lika stor behörighet som natur, men mer än hantverk. Men jag får ju mer samhällsämnen som också är askul och ekonomi. Natur ämnena går ju också att läsa extra om jag känner att jag vill.

4. Da vinci, mimers hus, http://www.kungalv.se/t/Page____5096.aspx. Nära och bra i Kungälv, om det nu är bra, jag vet inte. Da vinci är ju natur där jag kan få stor möjlighet att läsa till samhäll och humaniora om jag vill, vilket jag vill. Dock en stor skola med typ allt och massa folk, det känns inte lika lockande som Mikael Elias av någon anledning.

Jag har ingen anning, jag vill gå på alla! eller minst Da vinci, den får vara reserv, även om jag av någon anledning känner mig säker på att jag kommer in på vilket jag än sätter först. Åhh..jag vill att det skall kännas självklart vilket jag väljer ju. Jag tänker inte gå på vad någon annan säger i mitt val på slutet men man kanske kan få lite idéer. Vad tycker ni, vad låter bäst? vad låter roligast? vad låter bäst med tanke på hur det blir efter gymnasiet? Och om man sen lägger in ett High school år i tvåan, och måste läsa om ett år, hur blir det då? vad är smartast då?

-Maddie

Svenska berättelse

Vi har skrivit berättelser om Robinson Crusoe i svenskan och nu har vi fått tillbaka dom och ska förbättra dom. Jag tänker skriva min här nedan och om ni är jättegulliga får ni (nej, ska ni) gärna ge lite tips på vad ni tycker jag skall ändra, lägga till, ta bort. Den enda kommentaren jag har fått av min lärare är att det går lite fort på slutet men att början är jättebra. Jag har noll inspiration för tillfället så om någon är jättesnäll... (A) Det skall vara inlämnat på fredag så sega inte :P

Riktiga slutet på boken ignoreras fullkomligt!
Disclaimer: Jag har inte hittat på Robinson Crusoe och Fredag, inte London heller. Mr och Mrs Phillips däremot är mina samt idén. Berättelsen är inte heller skriven för att tjäna pengar utan för mitt betygs skull. 

Robinson Crusoe - hemkomsten 


Londons gator och torg låg tomma och stilla, så även kajen som sträckte sig en bra bit längs med Themsens strand. Det var tyst så när som på några morranden från ett par katter som tycktes ha ett bråk i en avlägsen gränd och vågorna som lätt slog mot kajens kant. Det var en molnig natt i mitten av oktober och man kunde nästan ta på regnet som hängde i luften. Lugnet före stormen brukade många säga, kanske var det vad som infann sig på Londons gator nu.


Helt ovetande om vilket rabalder han skulle ställa till med äntrade en man denna scen. Det var en man vid första anblick helt främmande för Londons invånare och han tyckte det London han trodde han kunde som sin egen ficka var precis lika främmande, men sen hade han ju ingen ficka heller. Först la man knappt märke till honom där han smög sig fram längs med kajkanten men efterhand som han blev mer och mer förvirrade drog han också till sig mer uppmärksamhet. Katterna hade avslutat sitt bråk och nu var det alldeles tyst på Londons kaj, men mörkret låg fortfarande tjockt och det skulle det göra i flera timmar till. Mannen såg ut som om han letade efter något men inte riktigt visste vad. Han började lämna kajkanten lite smått och ta några steg ut i gatan, närmare husen. Mannen närmade sig nu den finare delen av kajen och om någon där hade varit ute skulle han direkt ha blivit iväg schasad, i de områdena passade det sig inte att sådana som han drog omkring.


Robinson kunde inte förstå vad de hade gjort med hans London. För London måste det vara, hur lite det än liknade den stad han lämnat för så länge sedan. Han kunde vägen, han hade i alla fall gjort det då. Men det stämde inte, det var för många hus. Mraoow, Robinson ryckte till, vad var det där? Något lurade på honom inne i någon av gränderna. Han fortsatte försiktigt, så nära kajens kant han kunde. Mer morranden, det måste vara två stycken vad-det-nu-var som lurade på honom där borta. Han fortsatte stilla, långsamt och avvaktande, man kunde inte vara nog försiktig i det här mörkret. Robinson var trött, han borde vara framme snart, men vad skulle han göra då? Hans nyckel låg ju på botten av havet. Tur att han hade lagt en extranyckel i krukan utanför dörren. Han lugnade ner sig lite vid tanken att snart få komma in i sin gamla lägenhet. Morrandet hade försvunnit och Robinson vågade ta ett par steg ut från kajkanten. Byggnaderna runt omkring honom började förändras, det var mycket tydligare än vad han mindes att det skulle vara, även i mörkret.


Den främmande mannen stannade framför ett av husen. "Måste vara här, ja, men det ser så annorlunda ut, men det är här, det har alltid legat här, måste vara här" kunde man svagt höra mannen mumla, men bara om man lyssnade riktigt noga. Mannen gick försiktigt fram emot ett av husen, han såg mycket förvirrad ut. Han gick upp och ner för de få trappstegen upp till porten, vände och vred på sig. Det såg precis ut som om han letade efter något, något som han egentligen visste precis var det fanns men som inte var där. Han gick ut en bit på gatan och tittade upp på husen runt omkring. Mannen skakade förvirrat på huvudet och försvann sen upp i någon gränd och ut ur sikte från kajen.


Det var det huset, Robinson var helt säker. Det låg på rätt ställe men det fanns ingen kruka med någon extra nyckel i på trappen utanför. Det visste han att det skulle göra, lika väl som han visste att huset skulle ligga där. Robinson gav upp och kröp ihop i en intill liggande gränd. Där måste han ha somnat för det nästa han visste...


"AAAAHH!" Mrs Phillips skrik hördes långt längs Londons nyvakna kaj. De få som fortfarande hade sovit gjorde det antagligen inte längre.

"Hannah kära, vad är det som har hänt?" Hennes man, Mr Phillips, hade anlänt så också en hel del av Londons nyfikna invånare som råkat befinna sig i närheten. Mr Phillips fick inget svar, hans fru pekade bara på mannen som så sakta börjat röra sig på marken framför henne, om någon hade varit vaken under natten skulle de direkt ha känt igen honom som mannen som virrat omkring på kajen.

"Gjorde han dig något Hannah? Har han skadat dig?" Mrs Phillips skakade lätt på huvudet.

"Nej, jag blev bara så chockad, vad gör han, vem det nu än är, här? Det är väl ingen vi känner Brian?"


Robinson vaknade av ett gällt skrik som han snart upptäckte tillhörde kvinnan framför honom. Folk kom springande från alla möjliga håll, så mycket folk. Robinson visste inte vad det var meningen att han skulle säga eller göra. Han var helt förvirrad och ville bara bort från allt folk som hade samlats runt omkring honom. Han visste ju egentligen att något sådant här skulle hända, men han hade ändå velat åka fast just nu trodde han nog ändå att han skulle ha haft det mycket bättre tillbaka på ön tillsammans med Fredag.

-Maddie


Reunion <3

Var reunion med sts i Lisebergshallen i lördags. Så kul att träffa folket igen <3 Men nu känns det helt sjukt för jag menar dom bästa har jag ju kontakt med och träffar men liksom de andra kommer jag kanske inte träffa igen överhuvudtaget. Det är läskigt. Jag menar innan så har man ju alltid vetat att reunionen kommer komma, men nu har den varit och den kommer inte igen. Det känns så tomt. Man vill liksom inte tänka så men man gör det i alla fall. Liksom vissa människor (A) vill man liksom inte släppa egentligen <3 jag kommer sakna så mycket och det är liksom inte ens värt det att springa runt och sakna :P Ni som behöver veta fattar, antar jag xD Det känns hemskt i alla fall :/

-Maddie

Judendom

Lite till klarar jag innan jag tröttnar på det här helt, fast just nu har jag pluggat så mycket att jag blandar ihop allting jag menar när man sitter och skriver att det var judarna som utrotade kristna under andra världskriget och att det är judarna som firar påsk och kristna pesach, då har det gått lite långt.

Men det var inte om mitt pluggande jag skulle skriva, jag har faktiskt tänkt skriva ett tänk inlägg! för det har varit ont om dom det senaste tycker jag, bara massa trams om mitt liv ju, det var ju sånt jag inte skulle skriva. Jaha, och nu är jag där igen.

Vi har läst massor om judendomen i skolan det senaste och jag börjar tycka mer och mer om den, den verkar så himla ren till skillnad från kristendomen, kristendomen känns värsta brutal och osannolik i jämförelse. Egentligen är det inte så stor skillnad men ändå tycker jag att judendomen känns mycket tryggare. Fast egentligen tror jag att jag inte ens tror på att det finns någon gud så det spelar ju ingen roll. Men om det nu finns det så känns det ändå mycket bättre att tro att Jesus inte var Messias, jag menar det har ju nästan blivit mer krig efter hans tid och det var väl inte riktigt det som var meningen med en Messias. Sådan är inte min uppfattning i alla fall. Om det nu skulle vara så att det kommer någon så är jag ganska säker på att än har han inte kommit.

Det blev inte så mycket, men det är något i alla fall. Fortsätt att titta in ibland, och kommentera, jag skall försöka uppdatera oftare med mer intressanta saker. 

-Maddie  

High school musical 2

Okej, SPOILER!! Ifall det nu är någon som absolut inte vill veta hur det går så föreslår jag att ni stannar här :P För jag kan inte lova att jag inte kommer avslöja något.

SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER!(Nu kan ni inte säga att jag inte varnade er)
Okej, till saken jag tycker väl att den var sådär. Första filmen är väldigt många gånger bättre men den här funkar bra den med. Seriöst var jag såhär |-| nära på att börja gråta när hon stack, haha...jag är patetisk! men liksom aha det var så töntigt gulligt. Låtarna var också massa gånger sämre än i HSM, liksom texterna var inte vettiga på något sätt. Jaja, den funkar som en töntigt härlig jag-orkar-inte-göra-något-vettigt-film. Och jag menar så himla fel kan det ju inte bli med dom skådespelarna!

Eh..nu kommer jag inte på något mer...

Eller jo, en sak till! Kyssen! ÄNTLIGEN! jag menar den har man liksom väntat på sen början på första filmen och nu äntligen kom den i slutet på denna! ihh...så söta är dom!

(den får ligga i böcker kategorin ja, jag tänkte ändra till books and movies men det var tydligen inte så lätt som jag trodde och jag orkar inte hålla på just nu.)

-Maddie

Back to normal

Så jävla skönt! rapporten blev klar i fredags och vi skickade in den och den blev asbra, tror jag. Linda är död om hon sänker mig i svenska efter detta, eller det skall hon inte kunna göra. NO:n är nog rätt säker nu också och tekniken. SO:n om jag fortsätter såhär och matten skall det inte finnas någon anledning att jag skall sänkas i heller...jag älskar skolan just nu, blir man bara av med det jävla svenska arbetet nu också så skall det nog flyta på perfekt :) Nu kan man gå tillbaka till normala lektioner och det var så jävla skönt!

Men det mesta andra är ju bra just nu med! : D var på teater med mamma i fredags, Romeo & Julia i modern verision, lätt värd att se! (jag vet, det lät lite som....nej, jag skall vara tyst). I lördags åkte man in till stan och träffade Malta folk <3 hjärta på er! Jag saknar er redan igen! längtar som fan till 20:e, du ska få plats Therese! Gick i Nordstan lite och kollade på en modevisning och åt tacobuffén på Lydia's <3 Sen drog vi ut till Torslanda och köpte massa godis och hyrde film, Step up och High school musical, älska HSM liksom <3 Sen till Sandra där vi kollade filmerna och åt Therese goda tårta :) fast då hade vi typ ätit så mycket godis att vi inte orkade något :P men i alla fall. På söndagen blev det bokmässan med Anneli, Therese, Erika och Ellen. Vi hittade första upplagan av Harry Potter and the order of Phoenix, den var asfin men kostade 500 spänn också och ska man ha ska man ju ha ettan och inte femman (jag är en jävligt stolt HP nörd!). Sen kollade jag, Ellen och Erika Shakespeare in love hemma hos mig och spelade sims. Efter det slängde jag ihop några svar på SO uppgifterna och sen sov jag som fan fast jag är astrött idag ändå :/ Det ända som fattas nu skulle kanske vara lite kärlek, it had been fun...men jag överlever :P

-Maddie

RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild