There's a riot in everyone

Nej, fan va less jag blir! De sitter och diskuterar jämställdhet i Gomorron Sverige (i och med kvinnodagen, vilken är så fånig så den tänker jag inte ens kommentera) och så sitter det en man där som för allt han är värd får sitta och försöka försvara varför han, som är man, bryr sig om en sådana kvinnofråga som jämställdhet! Det ska ju inte män bry sig om, det handlar ju bara om kvinnor! Eh, eller?

Jag har stört mig på det här så sjukligt länge, varför, varför, varför ska det vara en kvinnofråga? Det handlar om att alla ska få samma möjligheter, man som kvinna, och verkligen inte om att kvinnor ska få det bättre och män sämre. Det handlar om att det ska jämnas ut lite, vilket kommer leda till att alla får det bättre. Var så säkra!

Sen kan jag tycka att hela frågan, när det är fokus på Sverige, börjar bli lite överdriven. Vi har kommit sjukt långt, och att få det helt jämställt är nog näst intill omöjligt. Men framför allt så sker det verkligen inte över en natt. Folk undrar varför det inte händer mer nu? Det kanske helt enkelt är så att vi just nu inte är redo att fortsätta, vi kanske måste ta in allt som har ändrats hittills innan vi kan gå vidare. För jag tror inte att folk förstår riktigt hur lång väg vi redan har gått. Man ser bara framåt...

Update: Och nu diskuterar de kvotering, tur att jag redan postat mitt inlägg! Annars hade inlägget blivit flera mil, istället nöjer jag mig med det här: DET ÄR VERKLIGEN INTE JÄMSTÄLLT ATT KVOTERA IN KVINNOR NÅGONSTANS!

- Madeleine 

Kommentarer
Postat av: [lisabjernhagen]

HÅLLER HELT MED!



sv: åh, typiskt! ja vad kul :D ska han komma och bo hos dig?! (sorry om jag inte följt med tidigare..

2011-03-08 @ 12:46:45
URL: http://lisabjernhagen.com
Postat av: airaM

Åh, vad bra skrivet. Verkligen! Har själv fått tuppjuck över hela skiten i dag. Tre gånger. Har också skrivit om det..

2011-03-08 @ 19:27:41
URL: http://metrobloggen.se/somenoppenblogg
Postat av: emma.

håller med!

2011-03-08 @ 20:00:08
URL: http://decemberemma.blogg.se/
Postat av: LADY DAHMER | genushäxan tjafsar och tjatar

ang. kvotering så bedrivs det redan: män väljer män och kvinnor kvoteras BORT systematiskt. DÄRFÖR behöver vi kvotera IN kvinnor.



när det gäller jämställdheten så är vi långt ifrån jämställda i sverige. För att kvinnor ska få lika mycket makt som män så måste män avstå från lite av sin.



Dock så handlar kvinnodagen inte bara om sverige.



Dagen har sitt ursprung ur kvinnor som demonstrerade för sin rätt att delta i samhället på samma villkor som männen. Det är alltså inte fråga om någon slags extra uppmärksamhet för att kvinnor är kvinnor och för att vi är så himla bra (och buhu stackars männen som inte får några egna dagar), utan för att kvinnor får utstå en hel del orättvisor just för att de är kvinnor.



Det handlar om solidaritet. För att kvinnor fortfarande 2011 är i underläge. För att kvinnor endast äger 1 procent av världens tillgångar, har lägre löner än män samtidigt som de i genomsnitt gör 70 procent av det obetalda arbetet i hemmet.



För att kvinnor fortfarande överallt i världen mördas, våldtas, torteras, fängslas och tystas ner just för att de är kvinnor. För att nästan hälften av alla vuxna kvinnor har blivit utsatta för våld av sina partners och i de flesta väpnade konflikter förekommer systematiskt våldtäkter mot kvinnor.

2011-03-08 @ 23:02:17
URL: http://ladydahmer.se
Postat av: LADY DAHMER

sv. fast vart ligger orättvisan egentligen? Att övriga 364 dagarna tillhör mannen och kvinnan får en av dem? Att männen är överordnade och har all makt medans kvinnan har ingen? Att män får högre lön och kvinnor gör 70% av allt obetalt hemarbete? Att kvinnor systematiskt utsätts för våld och sexuella trakasserier? Att män inte behöver vara rädda men att vi måste det? osv



i sverige.



Varför ska männen ha en dag? Vad för syfte skulle det ha och varför behöver man uppmärksamma den svenska mannen med en egen dag? (jag efterlyser alltså ett bra argument)



När det gäller kvoteringen så är det aldrig nån fråga om att kvotera in inkompetenta kvinnor. Tvärtom. Problemet nu är att kvinnor måste vara dubbelt så bra för att få en hälften så bra tjänst. Om en man och en kvinna söker samma jobb och kvinnan ÄR högre utbildad och har mer kompetens så kommer ÄNDÅ mannen få jobbet. Så ser det ut idag. Kvinnor väljs bort även när de är mest lämpade.



Boktips: "det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra". Den kostar drygt 40 spänn. Köp och läs och bli arg!

2011-03-09 @ 07:10:55
Postat av: LADY DAHMER

sv. men att vi inte skulle vara redo är ju inget argument för att låta saker bero och tillåta att vi är ojämlika.



om man inte hade gjort om i lagstiftningen hade vi antagligen fortfarande haft sambeskattning, förbud mot kvinnligt nattarbete, förbud mot att kvinnor ska ha betalt för omhändertagande arbete, eftersom de kunde förstöra de osjälviska i kvinna, aga skulle vara tillåtet, våldtäkt inom äktenskapet skulle vara tillåtet osv.



många manliga chefer aldrig av sig själva kommer anställa kvinnliga underchefer, eller ens anställa kvinnor. Oavsett hur mycket kunskap, talang och erfarenhet de har. Det krävs lagförändringar om det ska ske nån förändring.



för du har rätt i att människor inte vill ändra på saker. Speciellt inte när det innebär (för männen) att ge upp en del av makten. DÄRFÖR måste man göra lagändringar.

2011-03-09 @ 07:38:18
Postat av: LADY DAHMER

och jo - för att få jämställdhet så MÅSTE man förbättra för kvinnan och försämra för mannen. Först då hamnar vi på samma nivå.



Om man har 100% makt och män äger 70% av den så kan man inte bara öka på kvinnans makt utan att ta ifrån männen en del av sin (dvs försämra)

2011-03-09 @ 07:39:56
Postat av: lovisa

Godmorgon!:D

2011-03-09 @ 07:50:19
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: LADY DAHMER

bli gärna medlem i den här gruppen: http://www.facebook.com/#!/home.php?sk=group_188623367834978&ap=1



just nu diskuterar vi kvotering! Ta del av den du också! (för att posta så trycker du på "enter". Det finns ingen kommentarsknapp)

2011-03-09 @ 08:01:51
Postat av: Felicia

fin blogg :)

2011-03-09 @ 08:02:58
URL: http://musicinmyheaart.blogg.se/
Postat av: maja

Helt rätt där, även om jag måste dementera att bara för att kvinnan har en dag, behöver inte övriga 364 göras till mannens. Gör oss inte till mer offer än vi redan anses vara. JAG är inget offer i alla fall.

2011-03-09 @ 08:17:29
URL: http://maja1983.blogg.se/
Postat av: A M A N D A ♥

Godmorgon, vad ska du göra idag? :)

2011-03-09 @ 08:18:31
URL: http://nattstad.se/amandabp
Postat av: Felicia

Tack, du skrev de jag känner. Jag har så svårt då fokus ligger på genus och inte just människan. Att de är för lite kvinnor där, och de är för lite män här. Varför inte lägga fokus på människan i sig?!

2011-03-09 @ 08:21:36
URL: http://soundsoflife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Madeleine, 19 år, uppvuxen utanför Göteborg men bor i Falköping tillsammans med pojkvännen Tobias från Boden.

Jag utbildar mig till guldsmed, med målet att starta eget som smyckesdesigner. En egen hemsida för allt det där finns i huvudet men längre har den än så länge inte kommit, håll till godo.

När jag inte är på skolan så blir det en hel del resande fram och tillbaka genom landet för att hälsa på släkt och vänner. Det krävs också en del konsert- och festivalbesök runt om i världen för att stilla behovet av att lyssna på underbar hårdrock och metal live. Aktuella spelningar kan ni se längre ner i menyn.

Kontakta mig? Madde400@hotmail.
com


Min profilbild